• (5)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin Fluid za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+

Pouzdrani preparat za zaštitu lica od sunca koji štiti i matira sve tipove kože uključujući i osetljivu kožu

Eucerin Napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Zaštita od sunca i od alergija na sunce sa naprednom spektralnom tehnologijom. Bez oksibenzona i oktinoksata

Matirajući preparat za zaštitu kože lica od sunca namenjen svim tipovima kože

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Fluid nudi veoma visoku UV zaštitu: ispunjava najviše standarde UVA i UVB zaštite definisane od strane udruženja Cosmetics Europe.  Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Neparfimisan i ultra lagane nelepljive teksture, ovaj preparat ne ostavlja mastan trag. Eucerin Fluid za zaštitu osetljive kože lica SPF 50+ je klinički i dermatološki dokazano pogodan da se koristi kod svih tipova kože, uključujući i osetljivu. Kao i svi preparati za zaštitu od sunca u Eucerin liniji, ne sadrži oktinoksat ni oksibenzon - UV filtere za koje se zna da su štetni po koralne grebene - i u saglasnosti je sa zakonom o zaštiti Havajskog koralnog grebena.

Kliničke i dermatološke studije

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost kod svih tipova kože, uključujući i osetljivu kožu. Preparat je takođe testiran i dokazano je pogodan za uslove vlažne klime.

GLAVNI REZULTATI

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata¹ koja je uključila 120 žena starosti između 20 i 55 godina. One su potvrdile sledeće rezultate nakon dve nedelje redovne primene preparata:

 • Efikasno sprečava oštećenja kože izazvana suncem (100%)
 • Izrazito lagana tekstura (100%)
 • Prijatna tekstura (100%)
 • Pruža efikasnu zaštitu od opekotina od sunca (99%)
 • Koža veoma brzo upija preparat (99%)
 • Pruža dugotrajni mat efekat (97%)

2 - Beiersdorf AG, PuU, februar-mart 2019

Često postavljana pitanja

Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.
Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi treblo da zaštitim kožu od nje?

Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kao što su bore.

Zašto bi trebalo da uključim zaštitu kože lica od sunca u svoju dnevnu rutinu?

Koža lica je osetljivija na UVA/UVB zrake i vidljivu svetlost visoke energije (HEVIS) od ostatka tela i izložena je suncu tokom cele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći da izbegnete oštećenja DNK ćelije koje izazivaju UV zraci, fotostarenje (prevremeno starenje kože uzrokovano suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena sunčevim zracima.

Sastojci

Preparat za zaštitu od sunca kao deo vaše dnevne rutine

 • Nanesite ujutru pre ili umesto vašeg redovnog preparata za dnevnu negu.
 • Može se koristiti u kombinaciji sa ostalim Eucerin preparatima za negu kože lica poput preparata iz Eucerin AQUAporin ACTIVE i Eucerin Hyaluron-Filler linije preparata.
 • Vaša koža je istog trenutka zaštićena od sunca - nije neophodno da čekate
 • Po potrebi preko nanesite šminku

Nanesite matirajući preparaz za zaštitu od sunca na lice

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

Matirajući preparat za zaštitu od sunca sa Naprednom spektralnom tehnologijom

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Koju količinu Eucerin preparata za zaštitu osetljive kože od sunca treba da nanesem na svoje lice?

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima.
Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo da, kako biste prekrili lice i vrat, koristite deblju liniju preparata za zaštitu od sunca koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Temeljno nanesite matirajući preparat za zaštitu od sunca na lice

Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite da namažete uši i zadnji deo vrata.

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Blago do umereno svakodnevno izlaganje suncu takođe utiče na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u vašu dnevnu rutinu nege kože. Saznajte više u odeljku Značaj zaštite od sunca u vašoj dnevnoj rutini.

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktno suncu
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako...

Probajte drugi preparat ako...

Imate osetljivu i masnu kožu i tražite preparat sa veoma visokim stepenom zaštite od sunca:

Eucerin Fluid za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ je preparat  sa veoma visokim stepenom zaštite od sunca, posebno formulisan za osetljivu i masnu kožu.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti vaše lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih dejstava vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerinova Napredna Spektralna Tehnologija pruža pouzdanu zaštitu od UVA/UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Ste nedavno bili na tretmanu koji uključuje hemijski piling:

S obzirom na to  da Eucerin Fluid za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ pruža veoma visoku zaštitu od sunca, pogodan je za zaštitu kože lice koja je nedavno bila na tretmanu koji uključuje hemijski piling

Ste nedavno bili na laserskom tretmanu lica:

S obzirom na to  da Eucerin Fluid za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ pruža veoma visoku zaštitu od sunca, pogodan je za zaštitu kože lica koja je nedavno podvrgnuta laserskom tretmanu.

Imate masnu i kožu sklonu aknama i tražite preparat sa veoma visokom zaštitom od sunca:
Imate osetljivu kožu lica koja je suva:
Tražite preparat sa veoma visokom zaštitom za zaštitu od sunca posebno formulisan za decu:
Tražite preparat sa visokom zaštitom od sunca i anti-age efektom:
Tražite preparat sa visokom zaštitom od sunca za telo:

Ultra-lagana tekstura.
Trenutno se upija.


Novo
Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 30

Za sve tipove kože

Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 30

 • Visoka zaštita od sunca za telo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama
 • Umiruje i štiti od oštećenja kože izazvanih suncem
 • Pruža trenutni osećaj suve kože na dodir
 • Izrazito lagana tekstura: 0% tragova na koži, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Veoma brzo se upija
 • Izrazito vodootporan
 • Otporan na znoj, ne lepi pesak

Pročitaj više
Novo
Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 50+

Za sve tipove kože

Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 50+

 • Veoma visoka zaštita od sunca za telo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama
 • Umiruje i štiti od oštećenja kože izazvanih suncem
 • Pruža trenutni osećaj suve kože na dodir
 • Izrazito lagana tekstura: 0% tragova na koži, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Veoma brzo se upija
 • Izrazito vodootporan
 • Otporan na znoj, ne lepi pesak

Pročitaj više
Ukupna ocena
 • (5)
4 od 5 poena / 5 komentar
5 Zvezdica
3
4 Zvezdice
0
3 Zvezdice
1
2 Zvezdice
1
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Maja,

Zasto ne mogu pronaci ovu kremu nigde???

Najbolji preparat ikada za sva godisnja doba,za mene. Koristim dosta Eucerinovih preparata i krema ali mi je ovaj fluid nezamenljiv. U poslednjih par meseci je ne mogu pronaci u nijednoj apoteci. Sta se desava? Kako mogu doci do ovog preparata?
Pink Panter,

Izaziva mi bubuljice

Poštovani, meni je I ovaj fluid izazvao začepljivanje pora, tako da sam primorana da ga ne koristim često jer mi stvara bubuljice. Jako mi je tesko da nadjem kremu za suncanje, a da mi ne dovede do bubuljica. Da li imate neku preporuku?
boki,

Savet

Poštovani, Imam kožu koja je kombinovana, sa proširenim porama i kapilarima na obrazima i mitiserima. Jako se lako i brzo zacrvenim i od sunca i od drugih faktora. Nikada nisam imala problema s bubuljicama. Imam 27 godina. Koju kremu za sunčanje za lice da izaberem?
Eucerin

Poštovana,

Kada je u pitanju kombinovana koža, idealan izbor je preparat koji ima laganu teksturu i sadrži sebum regulatornu tehnologiju tako da koži daje mat izgled, Eucerin®Oil control za zaštitu  kože od sunca SPF 50+.

Vaš Eucerin

Anastasia,

Prezadovoljan korisnik

Ova krema protiv sunca je najbolja koju sam ikada probala. Imam izuzetno osetljivu kozu i vecina krema mi je zacepilo pore na licu, ali ne i eucerinova. Preko kreme stavim malo korektora, i lice mi je mat uopste nemam osecaj kao da imam nesto na licu. Jeste malo skuplja krema od ostalih, ali bolje uloziti malo vise u negu pa da nam lice bude ocuvano i blistavo. Sve pohvale za eucerin jos jednom.
Nana,

Da li je bezbedan za trudnice?

Postovani, Da li je bezbedno koristiti ovaj preparat u trudnoci? Hvala
Eucerin

Poštovana,

Svi naši preparati su bezbedni za primenu i tokom trudnoće.

Vaš Eucerin

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter