Za naše društvo
Održivost

Za naše društvo:
Druženje i pored dermatoloških oboljenja


U Eucerinu slavimo kožu u svoj njenoj raznolikosti.
Posebno smo posvećeni podršci osobama koje pate od dermatoloških oboljenja.

Druženje je bitno

Znatan broj ljudi sa vidljivim kožnim oboljenjima pati od otuđenja i stigmatizacije, što nameće psihološka i emocionalna opterećenja. Zbog toga smo posvećeni borbi protiv stigmatizacije i promovisanju društvene uključenosti za pojedince i grupe svih uzrasta pogođenih dermatološkim oboljenjima.


Posvećeni borbi protiv stigmatizacije i promovisanju društvene uključenosti

Eucerin-ova društvena misija

Do 2023. ćemo implementirati lokalne socijalne projekte u najmanje 15 zemalja kako bismo značajno poboljšali kvalitet života onih koji su pogođeni dermatološkim problemima svih uzrasta. Ovi projekti imaju za cilj da ublaže psihološki i emocionalni teret dermatoloških bolesti i istovremeno poboljšaju društveni život, doprinoseći ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, „Dobro zdravlje i blagostanje“ i „Smanjenje nejednakosti“.Eucerin ciljevi za 2025

Kao globalni pionir nege kože, mi redefinišemo naš pristup održivosti i posvećeni smo ambicioznoj agendi. Prateći četiri ključne ambicije u pogledu održivosti, obavezujemo se da ćemo formulisati i upakovati Eucerin proizvode koje poznajete i volite na održiviji način.

Povezani tekstovi

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku