Eucerin preparati za zaštitu od sunca – Zaštita vaše kože. Briga o planeti.

6 0 minuta čitanja
Prikaži više

Razumemo da pored toga što želite da svojoj koži pružite najbolju zaštitu od sunca takođe želite da odaberete preparate koji poštuju i čuvaju prirodu. I nama je ovo deo plana već dugi niz godina. Naši naučnici sprovode istraživanja širom sveta i posvećeni smo razvoju preparata koji naš uticaj na prirodu svode na minumum, bez ikakvih kompromisa u pogledu kvaliteta kada govorimo o  zaštiti od sunca i dobre podnošljivosti prilikom upotrebe preparata. U ovom članku se opisuju neki od koraka koje preduzimamo.

Kako neki UV filteri utiču na životnu sredinu?

UV filteri su jedini način da se izložena koža zaštiti od oštećenja izazvanih suncem: oni su nezamenjivi u zaštiti od sunca. Međutim, bilo je javnih diskusija o nekim vrstama UV filtera za koje se sumnja da imaju uticaj na morski život. Prvenstveno ova dva - oksibenzon i oktinoksat – za koje se smatra da su potencijalni činioci u izbeljivanju korala i da stoga imaju negativan uticaj na naš osetljiv morski eko sistem.1,2

U maju 2018. američka država Havaji je izglasala zakon koji zabranjuje upotrebu oksibenzona i oktinoksata u preparatima za zaštitu od sunca od 1. januara 2021.

1 - Danovaro et al, naučni časopis: „Environ Health Perspect“ 116 (2008) 441-447
2 - Downs et al, naučni časopis: „Ecotoxicology“ 23 (2014) 175-91
Koralni grebeni su potrebni morskim živim bićima i ljudima da bi preživeli

Preparati za zaštitu od sunca pouzdanog kvaliteta koji poštuju prirodu

Kada je Eucerin u pitanju možete da očekujete zaštitu od sunca pouzdanog kvaliteta koja je prilagođena tipu i stanju vaše kože. Takođe možete da budete sigurni da koristite preparate za zaštitu od sunca koje poštuju prirodu:

  • Svi preparati iz sveobuhvatne Eucerin linije za zaštitu od sunca ne sadrže oksibenzon i oktinoksat (UV filtere za koje se smatra da doprinose izbeljivanju korala) i u saglasnosti su sa zakonom o koralinim grebenima Havaja.
  • Većina naših preparata je već bez najlona, vrste mikroplastike. Cela linija preparata će biti bez najlona do kraja 2020.
  • Do 70% svake formulacije Eucerin preparata za zaštitu od sunca je lako biorazgradivo. Ovo smanjuje njihov uticaj na more i živi svet u njemu.
  • Neprekidno procenjujemo naše formulacije kako bismo dodatno smanjili njihov uticaj na prirodu, sa ciljem da pružimo najviše standarde zaštite od sunca zajedno sa unapređenom kombatibilnošću sa prirodom.
Zaštita vaše kože i briga o prirodi

Kako Eucerin preparati za zaštitu od sunca smanjuju uticaj na prirodu?

Eucerin preparati za zaštitu od sunca i UV filteri

Iako su istraživanja o uticaju UV filtera na korale i dalje tek u povoju (istraživanja se i dalje odvijaju u laboratoriji a ne u „stvarnom životu“) ni jedan Eucerin preparat za zaštitu od sunca ne sadrži oksibenzon (benzofenon-3) ni oktinoksat (etilheksil metoksicinamat) i u potpunosti su u saglasnosti sa Havajskim zakonom o zaštiti koralnih grebena.

Naši istraživači su posvećeni razvoju i testiranju pouzdanih preparata za zaštitu od sunca

Koristimo samo organske UV filtere koji su u saglasnosti sa striktnim zakonskim stadardima Kozmetičke regulative Evropske unije. Takođe koristimo optimalnu kombinaciju ovih filtera kako bismo vašoj koži pružili najbolju zaštitu od sunca.

Eucerin preparati za zaštitu od sunca isključuju najlon iz svoje formulacije

Najlon je vrsta mikroplastike. Mikroplastike su veoma male, čvrste čestice plastike koje se ne rastvaraju u vodi i nisu biorazgradive. Kada dospeju u morsku vodu, čestice mikroplastike tu i ostaju i razgrađuju se veoma sporo, i na taj način doprinose zagađenju mora. I na ovu temu postoji opširna javna rasprava o ekološkim posledicama njihove upotrebe.3

Najlon se često koristi u kozmetičkim preparatima i preparatima za ličnu negu radi poboljšanja osećaja na koži: on daje formulaciji prijatan osećaj prilikom nanošenja. Iako ne postoje zakonski propisi o upotrebi najlona u preparatima za negu kože, Eucerin je preduzeo inicijativu da se on izbaci. Ne koristimo mikroplastiku ni u jednom novom preparatu razvijenom od 2015, a do kraja 2020. svi Eucerin preparati će biti 100% bez najlona. Takođe proaktivno podržavamo naučna istraživanja o upotrebi sintetičkih polimera u nezi kože kako bi osigurali kontinuiran napredak.

3 - Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu definiše mikroplastiku kao sintetički polimer i/ili kopolimer (plastike) sa minimalnom veličinom od 5mm. Ove čestice su čvrste, nerastvorive i nerazgradive.
Sve naše poslednje inovacije u zaštiti od sunca su 100% bez najlona

Eucerin preparati za zaštitu od sunca i biorazgradivost

Biorazgradivost je važna tema u diskusiji o ekološkim preparatima.

Materijal je biorazgradiv kada može da se biološki razgradi u skladu sa evropskim standardima. Biorazgradivost je od presudne važnosti jer to znači da će se materijal koji uđe u okean brže razgraditi umesto da ostane u trenutnom obliku još mnogo vremena. Što se brže preparat biorazgrađuje to je on manji teret za životnu sredinu.

Većina sastojaka koji se koriste u Eucerin preparatima za zaštitu od sunca su klasifikovani ne samo kao biorazgradivi nego kao lako biorazgradivi. Prema međunarodno prihvaćenim i odobrenim metodama testiranja, supstanca se smatra lako biorazgradivom kada biološki činioci u vodenom okruženju npr. mikroorganizmi, mogu da  razgrade najmanje 60% njene mase na primarne elemente za 28 dana.

Neke biorazgradive opcije za sastojke, a posebno UV filtere, ne ispunjavaju naše visoke standarde po pitanju tolerabilnosti kože i efektnosti. Eucerin sprovodi pojedinačne analize  za svaki od sastojaka u formulacijama za zaštitu od sunca kako bi utvrdio biorazgradivost. Skoro 70% svake Eucerin formulacije za zaštitu od sunca je već lako biorazgradivo, dok u isto vreme koži pruža najviši standard zaštite od sunca.

Zaštita od sunca visokog kvaliteta za vašu kožu, bez kompromisa

Sa više od 130 godina ekpertize u nezi kože, izgradili smo reputaciju na polju inovacija i efekasnosti kada govorimo o zaštiti od sunca. Ostajemo posvećeni pružanju zaštite od sunca vrhunskog kvaliteta koja je blaga prema koži kao i životnom okruženju.

U Eucerin preparatima za zaštitu od sunca se koriste samo najbolji sastojci. Naši UVA i UVB filteri ispunjavaju visoke standarde definisane od strane udruženja Cosmetics Europe a nivo UVA zaštite koji pružaju je viši od EU preporuke. Naša Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog spektra sa Likokalkonom A kako bi neutralisala slobodne radikale koje izaziva UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Formulacije takođe sadrže Gliciretinsku kiselinu koja podržava mehanizam obnove DNK same kože i, u zavisnosti od preparata, druge satojke koji dokazano rešavaju specifične probleme kože.

Zaštitite svoju kožu i čuvajte životnu sredinu sa Eucerin preparatima za zaštitu od sunca

Mi stvaramo preparate koje ćete obožavati da koristite. Nezavisno od toga da li ćete odabrati krem-gel, bogatiju kremu ili sprej pumpicu, svi naši preparati za zaštitu od sunca se brzo upijaju i nemasni su.

Pored toga, oni su detaljno testirani – i u laboratoriji i u kućnom okruženju – od strane različitih potrošača uključujući i one sa kožnim problemima. Svi Eucerin preparati za zaštitu od sunca su klinički i dermatološki dokazano visoko efikasni u zaštiti od oštećenja kože izazvanih suncem. Dermatološki testovi takođe pokazuju da osetljiva koža i drugi tipovi kože sa posebnim potrebama  dobro podnose preparate.

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku