Čista reka koja teče kroz šumu.

Šira slika klimatske neutralnosti

0 0 minuta čitanja
Prikaži više

U Eucerinu, naše ambicije po pitanju održivosti čine deo veće i važne vizije: borba protiv klimatskih promena i ka boljoj budućnosti.

Smanjenje naših emisija

Klimatske promene su najkritičniji ekološki izazov za čovečanstvo. Borba protiv klimatskih promena i ka boljoj budućnosti zahteva od svakog od nas da donosimo svesne odluke i ambiciozne mere za značajno smanjenje globalne emisije CO2. Za Eucerin, ovo znači preispitivanje načina na koji inoviramo, nabavljamo, proizvodimo i pakujemo naše proizvode.

Naš pristup i ambiciju uvek vodi nauka o klimi, zbog čega doprinosimo cilju naše matične kompanije da smanji emisije iz lanca vrednosti za 30% do 2025. godine. Ovaj cilj je potvrdila nezavisna „Inicijative za naučno bazirane ciljeve“ kao ambiciozan i u skladu sa granicom od 1,5°C za globalno zagrevanje.

Zalazak sunca iznad bujnog polja.

Eucerinovo klimatsko putovanje

  • Naš prvi cilj smanjenja CO2 postavljen je 2011. godine od strane naše matične kompanije i uspešno postignut 2014. godine, pre roka.
  • Do kraja 2019. godine prebacili smo 100% električne energije koja se koristi u našim Eucerin proizvodnim pogonima na električnu energiju iz obnovljivih izvora.
  • U 2020., klimatski ciljevi naših matičnih kompanija su odobreni od strane „Inicijative za naučno bazirane ciljeve“. Oni su u skladu sa preporukama nezavisnih naučnika za izbegavanje posledica porasta globalne temperature za više od 1,5°C do 2100. godine.
  • Do 2025. godine, Eucerin će smanjiti ukupne emisije u lancu vrednosti za 30% u poređenju sa 2018, u kontekstu Beiersdorfove klimatske strategije.
  • Do 2030. godine, sve naše fabrike i sveukupno poslovanje biće klimatski neutralni.

Smanjenje emisija proizvoda

U Eucerinu, kontinuirano smanjujemo CO2 otisak podržavajući kružnu ekonomiju, štedeći materijal i promovišući održivo korišćenje zemljišta. Naše najprodavanije pH5 ulje za tuširanje je odličan primer naše posvećenosti smanjenju emisije CO2.

Povezani tekstovi

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku