Naša istorija - Preko sto godina – Inovativne medicinske nauke o koži

8 0 minuta čitanja
Prikaži više

Više od jednog veka Beiersdorf, kompanija koja stoji iza brenda Eucerin, povezana je sa revolucionarnim inovacijama u formulacijama za negu kože. Od samog početka, istraživanje i razvoj preparata u brendu Eucerin su nerazdvojivi od dermatoloških istraživanja.

Osnivanje brenda Eucerin

Osnivač kompanije Beiersdorf - Paul C. Beiersdorf
Svaki Eucerin preparat je zasnovan na intenzivnom istraživanju i bliskoj saradnji farmaceuta i dermatologa - od samog početka.

Počeci brenda se vezuju za apoteku Paula C. Beiersdorfa u Hamburgu.

1882. godine Paul C. Beiersdorf podneo je zahtev da se registruje patent za novi tip medicinskog premaza i tim putem osnovao kompaniju Beiersdorf. Osam godina kasnije, prodao je firmu kolegi farmaceutu Oscaru Troplowitzu koji je započeo proizvodnju preparata pod imenom Beiersdorf. Bliska saradnja sa pionirom dermatologije Paulom Gersonom Unnom značila je da su svi preparati bili inspirisani i zasnovani na najnovijim dermatološkim istraživanjima.

Ovakva kombinacija istraživanja i razvoja se nastavlja kroz čitavu našu istoriju, sve do današnjih dana.

To znači da je svaki od naših preparata ne samo naučno zasnovan, već i dokazano dobro podnošljiv i efikasan, čime vam nudi pouzdana rešenja za različite vrste problema i stanja kože.

Donosimo revolucionarna rešenja za negu kože već više od jednog veka

1900

Dr Lifschütz predaje patent za Eucerin kojim se proizvodi postojana emulzija
Prva Eucerin linija.

Eucerit
1900. godine je mladi hemičar Isaac Lifschütz prijavio patent za emulzifikujući agens, koji je nazvao eucerit - inspirisan starogrčkom reči koja je značila "lepi vosak". Razvoj eucerita doktora Lifschütza se može posmatrati kao svojevremena medicinska revolucija. Eucerit je bio tehnološka baza na kojoj su se razvijale prve stabilne emulzije vode u ulju. On je takođe sačinjavao osnovu svih Beiersdorf preparata u to vreme. Profesor Una je bio veoma impresioniran osobinama dobijene masti:

Eucerin mast je pogodna za faramecute jer je stabilna i glatke konzistencije, doktori je lako prepisuju i ima dobar uticaj na pacijenta usled svoje glatkoće i rashlađujućeg efekta.

1950 -1960

ph5 Eucerin mast
Na sledeći Eucerin preparat se čekalo do 1950. godine: pH5 Eucerin mast. Preparat je stvoren za primenu u baznom okruženju, što je bila prava inovacija u to vreme jer je predstavljala prvi preparat koji je garantovao očuvanje i obnovu zaštitnog kiselog sloja kože, što ostalo veoma bitano još i danas.

1970-1980

Eucerin pH5 Losion i Krema
Prva linija Eucerin preparata bila je pogodna za korišćenje na svim delovima kože, a posebno za osetljivu kožu. Predstavljanjem ove linije u to vreme, Eucerin je ustanovio holistički pristup nezi kože održava i štiti njeno zdravlje. Kako je stvorena posebno za osetljivu kožu i danas je lekari širom sveta preporučuju za širok spektar kožnih problema, baš zbog podnošljivosti i efikasnosti u zaštiti kože.


Prva linija Eucerin pH5 je bila preporučivana isključivo za tretman kožnih obolenja u hirurgiji.

1991 - 1994

1991 - Eucerin Nega za zaštitu kože od sunca
Prvi Eucerin preparati za koje je klinički dokazano da aktivno ojačavaju kožu protiv alergija na sunce. Njihov dvostepeni zaštitni sistem je bio veliki proboj na polju zaštite od sunca, jer ojačavaju zaštitu kože protiv UVA uticaja, a takođe ublažavaju upalne reakcije kože.

1992 - Laceran
Te godine je lansirana linija preparata na bazi uree pod imenom LACERAN, namenjena tretmanu vrlo suve kože. Urea se nalazi u svim telesnim tečnostima i tkivima i predstavlja bitan deo prirodnog faktora hidratacije kože. U mnogim stanjima suve kože prisutan je smanjeni prirodni nivo uree, što dovodi do daljeg gubitka vlage. Nadoknadom ovog aktivnog sastojka, Laceran efikasno smanjuje svrab i osećaj isušenosti kože.

1994 - Laceran Omega
Produžetak linije preparata koji sadrže omega-6 masne kiseline, posebno razvijen za dodatnu negu atopijskog dermatitisa. Ove prirodne masne kiseline ojačavaju prirodnu zaštitnu barijeru kože i umanjuju gubitak vlage, što smiruje i hrani grubu i suvu kožu.


Saznajte više o ideji koja se nalazi u osnovi Eucerin AtopiControl linije preparata i njenom razvoju.

1995 - 1999

Novinski oglas za Eucerin pH5 Ulje za tuširanje iz 1995. godine

1995 - Eucerin pH5 Ulje za tuširanje
Prava inovacija: Eucerin Ulje za tuširanje štiti kožu od isušivanja, dok je u isto vreme čisti uz pomoć izuzetno blagih surfaktanata.

1996 - Eucerin Hidro balans i Lipo-balans
Predstavljanjem Eucerin Hidro balans i Lipo-balans preparata, Eucerin je načinio prvi korak u ponudi dermokozmetički bitnih rešenja za ekstremno osetljivu kožu lica.

Već više od decenije Eucerin Q10 linija za osetljivu kožu je efikasna protiv prvih znakova starenja.

1998 - Eucerin Q10 Krema protiv bora
Prvi Eucerin preparat koji je sadržao koenzim Q10 i nudio rešenje za osetljivu kožu koja stari. Ova prirodna supstanca stimuliše proizvodnju energije u ćelijama. Eucerin Q10 preparati pomažu pri regeneraciji osetljive kože, smanjuju dubinu finih linija i bora.
Saznajte više o ideji koja se nalazi u osnovi Eucerin Q10 preparata i njihovom razvoju.


Novinski oglas iz 1999.

1999 - Eucerin Koža sa nesavršenostima
Prepoznajući da koža sklona aknama nije problem samo tinejdžerima, Eucerin je pokrenuo liniju preparata namenjenu potrebama odraslih koji pate od kože podložne aknama. Preparat radi tako što cilja problem na mestu njegovog nastanka - u folikulu - istovremeno se brinući da se koža ne isuši.

Sa ovakvim osobinama, Eucerin preparati su idealni za negu kože sa nepravilnostima u toku tretmana lekovima.

Saznajte više o ideji koja se nalazi u osnovi Eucerin DermoPURIFYER preparata i njihovom razvoju.

2000 - 2005

2000 - Eucerin Vital
Eucerin Vital linija preparata namenjena je potrebama zrele kože koja gubi elastičnost, posebno nakon menopauze. Kao ključna aktivna komponenta ove linije je korišćen veoma moćni retinol.

2004 - Eucerin Modelliance
Prvi Eucerin preparat protiv starenja koji je "remodelovao" i učvršćivao konture lica. Njegova formulacija je kombinacija ekstrakta ginka i ursolične kiseline koja stimuliše proizvodnju kolagena u koži i umanjuje bore.


2005 - Eucerin Antipigment fluid 
Prvi Eucerin preparat koji je umanjivao pojavu fleka i hiperpigmentacija kože kroz upotrebu dioične kiseline, koja utiče na produkciju melanina u koži.

2005 - Eucerin Protiv crvenila
Prvi Eucerin preparat koji umanjuje pojavu crvenila. Sadrži likokalkon A koji smiruje kožu, kao i zelene pigmente za neutralisanje crvenila. Ovo je bila jedna od prvih linija dermo-kozmetičkih preparata koji klinički dokazano pružaju trenutno i dugotrajno rešenje simptoma vezanih za crvenilo, difuzno rumenilo i vidljive kapilare.

2006

2006 - Eucerin Hyaluron-Filler

Ova revolucionarna linija preparata je inspirisana dermatološkim injekcijama hijaluronske kiseline protiv bora i predstavlja jednu od najuspešnijih linija protiv starenja kože u apotekama.

Preparati popunjavaju bore zahvaljujući kombinaciji aktivnog sastojka hijaluronske kiseline, koji intenzivno hidrira kožu da bi poravnao površinsku teksturu i umanjio linije i bore, i saponina koji stimuliše prirodno lučenje hijalurona u koži.


2008. i 2010.

Pokretanjem Eucerin DermoDENSIFYER linije 2008. godine, Eucerin je pojačao svoje prisustvo na polju preparata protiv starenja kože.
Od 2010. godine, Eucerin obezbeđuje dubinski hidratantnu negu lica i tela sa svojom Eucerin AQUAporin linijom preparata.

2008. Eucerin DermoDENSIFYER
Prvi Eucerin preparat koji poboljšava čvrstinu i elastičnost kože koja stari - bez hemijskog pilinga. Formulacija kombinuje peptide familije štitonoša i prirodno dobijeni arktin koji ojačava strukturu kože i podržava proizvodnju kolagena, istovremeno dajući koži mladalačkiji, blistaviji izgled.

2010. Eucerin AQUAporin
Inspirisana otkrićem koje je dobilo Nobelovu nagradu, ovo je bila prva linija Eucerin preparata koja obnavlja prirodnu mrežu hidratantnosti kože stvarajući nove akvaporine. Ovi kanali na bazi proteina koji se nalaze u ćelijskim membranama kontrolišu transfer molekula vode u i iz ćelija. Ključni sastojak, gliko-glicerol je biološki identičan molekulima koji stimulišu akvaporine kože i obnavljaju prirodan tok hidratacije prema površini kože. Ovo je bilo prelomno otkriće u dubinskoj hidrataciji.

2010 - Eucerin Men
Muška i ženska koža se razlikuju - muška takođe ima svoje probleme. Mnogi od njih su vezani za proces brijanja koje izaziva iritacije, osipe i mikroposekotine.

Eucerin Men je posebno razvijen da bi se prevazišli ovakvi problemi pri brijanju. Zahvaljujući antibakterijskom srebru i antiinflamatornom agensu likokalkonu A, on efikasno suzbija efekte iritacije pri brijanju.

Muška i ženska koža se razlikuju - Eucerin nudi kompletnu liniju preparata namenjenih muškarcima.

2011

Kombinacija Aquaporin tehnologije i dobro poznate aktivne uree je danas ključna za celu Eucerin Complete Repair liniju.
Suva koža je jedan od najčešćih problema kože. Losioni na bazi uree su rešenje iz brenda Eucerin - već skoro 20 godina.

Eucerin Complete Repair
Pošto su Laceran preparati reintegrisani u Eucerin brend 1996. i nakon skoro 20 godina uspeha losiona i krema na bazi uree, bilo je vreme da se postepeno promeni tehnologija: Aquaporin tehnologija je integrisana u losione za telo za suvu kožu.


Ova nova i najnaprednija Eucerin nega za suvu kožu pruža kompletno rešenje problema vezanih za jako suvu kožu. Ona se bori ne samo protiv simptoma, nego i protiv tri glavna faktora nastanka: nedostatka supstanci za vezivanje vlage (PFH), nedostatka barijernih lipida (ceramidi) i slabljenja prirodne mreže hidratantnosti kože (akvaporini).

2012

Eucerin DermoCapillaire linija je razvijena za tretman najčešćih problema kose i kože glave.
Eucerin Even brighter linija preparata klinički dokazano umanjuje pojavu tamnih fleka.

Eucerin DermoCapillaire
Eucerin istraživači su, na bazi otkrića da većina problema sa kosom proizlazi iz mikroinflamacija na koži glave, razvili liniju preparata za režim tretmana najučestalijih problema sa kožom glave i kose. Zahvaljujući ključnom sastojku, likokalkonu A, mikroinflamacije kože glave se otklanjaju - i u kombinaciji sa dodatnim, specifičnim aktivnim sastojcima - koža glave se vraća u stanje zdravog izgleda.

Eucerin Even Brighter
Nova generacija kozmetičkih posvetljivača kože, veoma efikasna protiv hiperpigmentacije.
Bazirajući se na temeljnom poznavanju molekularnih bioloških procesa koji stoje iza poremećaja pigmentacije kože, Beiersdorf istraživači su otkrili da je B-Resorcinol sposoban da umanji produkciju melanina u samom izvoru, što za rezultat ima uravnoteženiju pigmentaciju.

Eucerin Institut za kožu
Prvi Eucerin Institut za kožu osnovan je u Hamburgu i pruža priliku za upoznavanje sa Eucerin medicinskom ekspertizom u nezi kože. On nudi analizu kože, lične konsultacije, kao i liniju tretmana. Za ovo je Eucerin razvio lični čitač tipa kože, koji može da utvrdi jedinstveni, individualni tip kože, a zatim da ga iskoristi u sastavljanju specifičnog programa tretmana i nege.

Srce brenda Eucerin - Eucerin Institut za kožu u Hamburgu

2013

Klinički testirana Eucerin Volume-Filler linija je stvorena tako da pogađa određene slojeve kože u kojima dolazi do gubitka volumena.
Eucerin AtopiControl preparati su specijalno razvijeni za suvu i osetljivu kožu, kao i za atopičnu kožu u neaktivnim i upalnim fazama.

Eucerin Volume-Filler
Kako stare, potrošači shvataju da bore više nisu primarni problem. Problem postaju opuštena koža i gubitak kontura lica.

Za ovakve potrošače, Eucerin istraživači su razvili Volume-Filler liniju preparata. Tri aktivna sastojka ciljaju specifične slojeve kože da bi se povratio volumen i redefinisale konture lica.

Eucerin AtopiControl
Još od pokretanja linije preparata pod imenom Laceran Omega 1994. godine, omega-6 masne kiseline su dokazano efikasne u osnovnoj nezi atopične kože.

Otrkićem antiinflamatornog dejstva likokalkona A kao i antibakterijske efikasnosti dekandiola, otvorila se mogućnost za razvoj linije preparata koji ispunjavaju potrebe dermatologa i pedijatara: obezbeđivanje efikasne nege kože u svim fazama atopijskog dermatitisa.

Šta dalje?

Beiersdorf Istraživački centar u Hamburgu, u Nemačkoj.

Danas smo priznati kao jedan od svetski najpouzdanijih brendova za negu kože. Naša posvećenost naprednom istraživanju i superiornom kvalitetu preparata je snažna kao i uvek. Polazna tačka i fokus su nam uvek na koži i kroz bolje razumevanje njene strukture i funkcija idemo ka budućnosti u kojoj ćemo razvijati nove aktivne komponente i još efikasnija rešenja.

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku