Deca koja se igraju

Uslovi korišćenja

Za kompaniju Beiersdorf i brend Eucerin nije važna samo nega i zaštita Vaše kože. Veliku važnost pridajemo i zaštiti Vaših ličnih podataka. Zato poštujemo Vašu privatnost i želimo da imate poverenje u nas kada se radi o zaštiti ličnih podataka isto kao i kada je u pitanju nega Vaše kože. Mi ćemo Vas uvek transparentno obavestiti o tome zašto nam trebaju Vaši podaci i koliko dugo ćemo ih čuvati. To Vam omogućava da se sami odlučite u koje svrhe možemo da koristimo Vaše podatke. U cilju obezbeđivanja najveće moguće sigurnosti, informacije se uvek prenose u enkriptovanom obliku. Ukoliko ne želite da više obrađujemo Vaše podatke, molimo da nas o tome obavestite putem elektronske pošte navedene pod tačkom 1.2. ovog dokumenta.

1. Opšte informacije

Svrha ove Politike privatnosti je da Vam pruži informacije o obradi Vaših ličnih podataka koja se vrši prilikom i/ili u vezi sa Vašim korišćenjem našeg vebsajta, kao i u vezi sa određenim dodatnim uslugama koje Vam pružamo, a kako je detaljno opisano u odeljcima 2. i 3. ove Politike privatnosti.

Ukoliko se ne slažete sa bilo kojom odredbom ove Politike privatnosti, molimo Vas da odmah prestanete sa korišćenjem našeg vebsajta. Vaše dalje korišćenje ovog vebsajta, odnosno pristupanje njegovim sadržajima i/ili korišćenje usluga s tim u vezi koje dodatno pružamo, smatraće se prihvatanjem ove Politike privatnosti.

1.1. Obrada ličnih podataka

Lični podaci su, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije (u daljem tekstu: Zakon o ličnim podacima), sve informacije koje se odnose na fizičko lice čiji je identitet na osnovu tih podataka određen ili odrediv, npr. ime i prezime, adresa elektronske pošte, IP adresa, itd.

Kao što je prethodno navedeno, detaljne informacije o prikupljanju i daljoj obradi Vaših ličnih podataka, uključujući i informacije o pravnom osnovu i svrsi konkretne obrade, sadržane su u odeljcima 2. i 3. ove Politike privatnosti.

Ukratko, pravni osnov obrade Vaših ličnih podataka može da bude Vaša saglasnost ili okolnost da je konkretna obrada neophodna za ostvarivanje nekog našeg legitimnog interesa (ili legitimnog interesa trećeg lica) ili je neophodna za izvršenje ugovora zaključenog sa nama ili za ispunjenje naših pravnih obaveza. Svrha konkretne obrade može da bude omogućavanje funkcionisanja našeg vebsajta i/ili analiza i dalje poboljšavanje njegovih performansi i/ili ponuda personalizovanih sadržaja i/ili pružanje usluga čije ste pružanje od nas zatražili (na primer radi slanja našeg newsletter-a na Vaš zahtev) i/ili komunikacija u vezi sa prethodno navedenim i/ili komunikacija sa Vama iz marketinških razloga (tzv. direktan marketing).
    
1.2. Rukovalac podataka

Odgovoran za ovde opisanu obradu Vaših ličnih podataka u svojstvu rukovaoca podataka je:

Beiersdorf d.o.o.
Omladinskih brigada 88a
11000 Beograd – Novi Beograd

E-mail: bdfbelgrade@beiersdorf.com

1.3. Prava lica na koja se podaci odnose

Kao lice na koje se odnose lični podaci koje obrađujemo, imate određena prava u vezi sa tom obradom, pod uslovima i u slučajevima predviđenim Zakonom o ličnim podacima, a kako je detaljno navedeno u odeljku 4. ove Politike privatnosti.

1.4. Otkrivanje nadležnim organima

U slučaju zakonske obaveze, zadržavamo pravo otkrivanja podataka o Vama nadležnim državnim organima.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 3. Zakona o ličnim podacima.

2. Prikupljanje i dalja obrada ličnih podataka prilikom posete našem vebsajtu

Prilikom posete i korišćenja našeg vebsajta isključivo u informativne svrhe, odnosno ukoliko se ne registrujete ili nam Vaše lične podatke ne date na neki drugi način, prikupljamo samo one Vaše lične podatke koje prenosi Vaš internet pretraživač, a što je tehnički neophodno kako bismo mogli da Vam prikažemo naš vebsajt i da obezbedimo stabilnost i sigurnost.

Prenosimo prikupljene podatke odgovarajućim odeljenjima i povezanim društvima unutar Beiersdorf Grupe i/ili spoljnim pružaocima usluga i drugim licima sa kojima smo zaključili odgovarajuće ugovore (npr. hosting, administratori sadržaja) za potrebe prikazivanja vebsajta i postavljanje sadržaja.

2.1. Kolačići

Prilikom Vaše posete i korišćenja našeg vebsajta, na Vašem kompjuteru se skladište kolačići ili druge tehnologije poput piksela (u daljem tekstu "Kolačići"). Kolačići su male tekstualne datoteke koje Vaš internet pretraživač pohranjuje na Vašem uređaju kako bi sačuvao određene podatke ili slikovne podatke, poput piksela. Sledeći put kada posetite naš vebsajt na istom uređaju, informacije sačuvane u Kolačićima kasnije će se preneti ili na naš vebsajt ("Kolačići prve strane") ili na drugi vebsajt kojem Kolačić pripada ("Kolačići treće strane").

Kroz sačuvane i vraćene podatke, odgovarajuća internet stranica prepoznaje da ste joj već pristupili i posetili je putem internet pretraživača koji upotrebljavate na tom uređaju. Mi koristimo ove informacije kako bismo mogli da dizajniramo i prikažemo vebsajt na optimalan način u skladu s Vašim željama. U tom smislu samo je kolačić prepoznat na Vašem uređaju. Osim toga, Vaši će lični podaci biti sačuvani samo uz Vašu izričitu saglasnost ili ako je to nužno neophodno za korišćenje usluge koja Vam je ponuđena i kojoj ste pristupili.

Ovaj vebsajt koristi sledeće vrste Kolačića, čiji su opseg i funkcionalnost objašnjeni u nastavku:

  • Strogo neophodni kolačići (tip A)
  • Kolačići za funkcionalnost i performanse (tip B)
  • Kolačići zasnovani na saglasnosti (npr. marketing) (tip C)

Dodatne informacije o vrstama Kolačića koje se koriste na ovom vebsajtu nalaze se u daljem tekstu ove Politike privatnosti.

2.1.1. Strogo neophodni kolačići (tip A)

Strogo neophodni kolačići garantuju funkcionalnosti bez kojih ne možete ispravno da koristite naš vebsajt. Ove kolačiće upotrebljavamo isključivo mi i stoga su Kolačići prve strane. To znači da će sve informacije sačuvane u ovim Kolačićima biti vraćene na naše internet stranice.

Ovi kolačići služe, na primer, da bi se obezbedilo da Vi kao prijavljen korisnik uvek ostajete prijavljeni pri pristupanju različitim stranicama na našem vebsajtu i da stoga nije potrebno da se ponovo prijavljujete sa svojim podacima svaki put kada pristupate novoj stranici.

Upotreba strogo neophodnih kolačića na našim internet stranicama je moguća bez vaše saglasnosti. Iz tog razloga, strogo neophodni kolačići ne mogu se aktivirati ni deaktivirati pojedinačno. Međutim, možete deaktivirati kolačiće u vašem internet pretraživaču u bilo koje vreme (vidi dole).

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 2. Zakona o ličnim podacima.

2.1.2 Kolačići za funkcionalnost i performanse (tip B)

Kolačići za funkcionalnost omogućavaju našem vebsajtu da sačuva već dostavljene informacije (kao što su registrovano ime ili izbor jezika) te Vam mogu ponuditi poboljšane i personalizovane funkcije na osnovu tih informacija. Ovi kolačići prikupljaju i pohranjuju samo anonimne podatke kako ne bi mogli da prate Vaša kretanja na drugim vebsajtovima.

Kolačići performansi prikupljaju informacije o tome kako se naše Internet stranice upotrebljavaju kako bi se poboljšala njihova atraktivnost, sadržaj i funkcionalnost. Ovi kolačići nam pomažu, na primer, kako bismo utvrdili jesu li i koje stranice našeg vebsajta posećivane, te za koje su korisnici sadržaja posebno zainteresovani. Posebno beležimo broj poseta vebsajtu, broj posećenih stranica vebsajta, vreme provedeno na našem vebsajtu, redosled posećenih stranica, koji su Vas pretraženi pojmovi doveli do nas, zemlje, regije i, ako je primenjivo, grad iz kojeg se pristupa i udeo mobilnih uređaja koji pristupaju našim internet stranicama. Takođe beležimo kretanja, klikove i listanja pomoću kompjuterskog miša kako bismo razumeli koja su područja našeg vebsajta od posebnog interesa za korisnike. Zahvaljujući tome, možemo da prilagodimo sadržaj našeg vebsajta specifično prema potrebama naših korisnika i da optimizujemo našu ponudu. IP adresa Vašeg kompjutera prenesena iz tehničkih razloga automatski postaje anonimna i ne dopušta da donosimo zaključke o pojedinačnom korisniku.

Ovde možete prilagoditi postavke kolačića.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka  6. Zakona o ličnim podacima.

2.1.3 Kolačići zasnovani na saglasnosti (tip C)

Kolačići koji nisu strogo neophodni (vrsta A) niti su u pitanju kolačići za funkcionalnost ili performanse (vrsta B), koristiće se samo uz Vašu izričitu saglasnost, npr. kolačići za oglašavanje.

Pritom, zadržavamo pravo korišćenja informacija koje smo dobili preko kolačića putem anonimne analize ponašanja posetilaca našeg vebsajta kako bismo prikazali određeno oglašavanje za neke od naših proizvoda na našem vebsajtu. Verujemo da Vi kao korisnik imate koristi od toga, jer prikazujemo oglašavanje ili sadržaj za koje smatramo da odgovaraju Vašim interesovanjima na osnovu Vašeg ponašanja kod pretraživanja, tako da ćete videti manje nasumično odabranih oglasa ili drugog sadržaja koji bi Vam mogao biti manje zanimljiv.

Marketing kolačići dolaze od spoljnih kompanija za oglašavanje (kolačići treće strane) i koriste se za prikupljanje informacija o internet stranicama koje je korisnik posetio kako bi se stvorilo ciljano oglašavanje za korisnika.

Isključivanje kolačića koji se koriste za oglašavanje na mreži

Takođe možete upravljati mnogim kolačićima kompanija koji se koriste za oglašavanje na mreži putem alata za izbor potrošača koji su izrađeni u programima samoregulacije u mnogim zemljama, kao što su američki program https://www.aboutads.info/choices/ ili EU program http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.

U bilo kom trenutku možete povući Vaš pristanak za korišćenje kolačića koji su zasnovani na saglasnosti (vrsta C) sa dejstvom za ubuduće, tako da prilagodite postavke kolačića.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

2.1.4 Upravljanje i brisanje svih kolačića

Internet pretraživač možete da podesite tako da se kolačići uglavnom ne mogu uskladištiti u Vašem uređaju i / ili će Vas svaki put pitati jeste li saglasni da kolačići budu omogućeni. Takođe možete da u bilo kom trenutku izbrišete ponovno omogućene kolačiće. Možete da saznate detaljnije kako sve to funkcioniše putem opcije pomoći Vašeg internet pretraživača.

Imajte na umu da potpuno deaktiviranje kolačića može dovesti do funkcionalnih ograničenja našeg vebsajta.

2.2 Analitika internet stranica (Google Analytics)

Ovaj vebsajt koristi Google Analytics, servis kompanije Google („Google“) za analizu internet stranica. Google Analytics upotrebljava specifičnu vrstu kolačića koji se skladišti na Vašem kompjuteru i omogućava analizu Vašeg korišćenja našeg vebsajta. Informacije o Vašem korišćenju ovih internet stranica, a koje se generišu putem kolačića, obično se šalju na Google-ov server u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo se čuvaju.

Želeli bismo da naglasimo da je primena Google Analytics proširena na ovom vebsajtu  kako bi uključila i kod „gat._anonymizeIp();“ kako bi se obezbedilo anonimno snimanje IP adresa (takozvano IP maskiranje). Zbog anonimizacije IP adresa na ovom vebsajtu, Vašu IP adresu Google skraćuje na teritoriji Evropske unije i država članica Evropske ekonomske zone. Samo u izuzetnim slučajevima se cela IP adresa šalje na Google-ov server u Sjedinjenim Američkim Državama i tamo se skraćuje. Google je obuhvaćen EU-SAD sporazumom Štit privatnosti (Privacy Shield) (https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework)

Google upotrebljava ove informacije u naše ime kako bi analizirao Vašu upotrebu ovog vebsajta sa svrhom sastavljanja izveštaja o aktivnostima na ovom vebsajtu i kako bi pružio dodatne usluge u vezi sa korišćenjem internet stranica i interneta. Radi ostvarenja ove svrhe, Google može takođe da prenese te informacije dole-navedenim trećim licima. IP adresa koju vaš internet pretraživač šalje ne spaja se u kontekstu usluge Google Analytics-a sa ostalim podacima Google-a.

Možete da onemogućite skladištenje kolačića određenim podešavanjem pomoću softvera Vašeg internet pretraživača. Osim toga, možete onemogućiti Google-u da snima podatke koji se odnose na Vašu upotrebu vebsajta, koje je kolačić generisao (što uključuje i IP adresu) i da obrađuje ove podatke, i to preuzimanjem i instaliranjem dodataka (plug-ins) internet pretraživača koji su dostupni na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Podaci o trećim licima: Google Dublin, Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dablin 4, Irska, Fax: +353 (1) 436 1001.

Uslovi pružanja usluge Google Analytics:
https://www.google.com/analytics/terms/gb.html, Opšti pregled pravila o bezbednosti i privatnosti Google Analytics:

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en, kao i Google-ova Pravila privatnosti: https://policies.google.com/privacy?hl=en.

Ovaj vebsajt koristi Google Analytics za analizu protoka posetilaca nezavisno od vrste uređaja, i to na osnovu korisničkog identifikacionog broja (ID). Možete da onemogućite praćenje Vašeg korišćenja više uređaja na Vašem Google nalogu u delu „Moje informacije“ („My information“), „Lični podaci“ („Personal information“).

Upotrebljeni kolačići: tip B. Za dodatne informacije pogledajte deo Kolačići.

Trajanje kolačića: do 12 meseci (ovo se odnosi samo na kolačiće koji su postavljeni na ovom vebsajtu).

Maksimalni rok čuvanja podataka: do 26 meseci.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 6. Zakona o ličnim podacima.

2.2.1. Funkcije oglašavanja putem usluge Google Analytics

Ako ste saglasni sa upotrebom funkcija oglašavanja putem usluge Google Analytics, ovaj vebsajt će, osim standardnih funkcija, koristiti proširene funkcije usluge Google Analytics. Funkcije oglašavanja usluge Google Analytics implementirane na ovoj web-lokaciji uključuju demografske podatke usluge Google Analytics i izveštavanje o interesovanjima posetilaca ovog vebsajta.

Zajedno koristimo kolačiće prve strane (npr. Kolačići Google Analytics-a) i kolačiće treće strane (npr. DoubleClick kolačići) kako bismo u anonimnom i agregatnom obliku ocenili demografske karakteristike i interesovanja posetilaca našeg vebsajta. Koristimo ove informacije kako bismo poboljšali naš vebsajt

Možete da sprečite učešće u ovom postupku praćenja na različite načine: a) podešavanjem softvera internet pretraživača u skladu sa tim; b) putem postavki Google oglasa na https://www.google.com/ads/preferences/?hl=hr; c) podešavanjem Vaših postavki kolačića kliknite ovde. Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći da koristite sve funkcije ove ponude.

Maksimalni rok čuvanja podataka: do 26 meseci.
Pravni osnov: član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

2.2.2. A/B testiranje

Ovaj vebsajt takođe sprovodi analizu ponašanja korisnika putem tzv. A / B testiranja. U zavisnosti od dodele Vašeg profila, možemo da Vam pokažemo naše internet stranice donekle različitog sadržaja. To nam omogućava analizu i redovno poboljšavanje naših usluga, kao i da ih učinimo zanimljivijim za Vas kao korisnika.

Za potrebe ove analize, kolačići se skladište na Vašem kompjuteru. Tako prikupljene informacije čuvaju se isključivo na serveru u Evropskoj uniji. Skladištenje kolačića možete onemogućiti pravilnim podešavanjem pomoću softvera internet pretraživača.

Pre sprovođenja analiza, IP adrese se dalje obrađuju u skraćenom obliku, tako da ne postoji mogućnost direktnog ličnog kontakta. IP adresa koju Vaš internet pretraživač prenosi nije spojena s drugim podacima koje smo prikupili.

Podaci su dostupni od strane naših pružalaca analitičkih usluga sa sedištem u EU.

Upotrebljeni kolačići: tip B. Za dodatne informacije pogledajte deo Kolačići.

Trajanje kolačića: do dve (2) godine (ovo se odnosi samo na kolačiće postavljene na ovom vebsajtu).

Maksimalni rok čuvanja podataka: do 25 meseci.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 6. Zakona o ličnim podacima.

2.3. Dodaci („plugins“) za društvene mreže

Dodaci za društvene mreže („pluginovi“) se upotrebljavaju na našim internet stranicama, naročito Facebook dugme „Podeli“ ili „Podeli s prijateljima“, pri čemu vebsajtom facebook.com upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD. Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dablin 2, Irska, je odgovoran za Facebook.com u Evropi. Ovi dodaci su obično označeni logotipima Facebook-a.

Iz razloga vezanih za privatnost podataka, odlučili smo da našem vebsajtu  ne koristimo neposredne dodatke za društvene mreže. Umesto toga, upotrebljavamo tzv. „Shariff“ rešenje. Pomoću Shariffa, u mogućnosti smo da odredimo kada i da li će se uopšte podaci slati operatoru konkretne društvene mreže. Iz tog razloga, nema automatskog prenosa podataka društvenim mrežama kao što su Facebook, Google+, Twitter ili Pinterest kada jednom pristupite našim internet stranicama. Podaci će se prenositi društvenim mrežama jedino ako stvarno kliknete na određeno dugme društvene mreže. U tom slučaju, Vaš internet pretraživač  uspostavlja vezu sa serverima konkretne društvene mreže. Klikom na konkretno dugme (npr. „Prosledi dalje“, „Podeli“ ili „Podeli s prijateljima“) pristajete da Vaš internet pretraživač stvori vezu sa serverima odgovarajućih društvenih mreža i da prenosi podatke o korišćenju operatoru konkretne društvene mreže i obrnuto. Mi nemamo nikakvu kontrolu nad prirodom i obimom podataka koji tada prikupljaju društvene mreže.

Operatori društvenih mreža skladište podatke prikupljene o Vama u obliku korisničkog profila i upotrebljavaju ih u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili dizajniranja svojih internet stranica na osnovu potražnje. Takva vrsta obrade sprovodi se naročito (takođe i za neprijavljene korisnike) za prikazivanje oglašavanja na osnovu potražnje (tzv. „demand-fair“), kao i radi informisanja ostalih korisnika društvene mreže o Vašim aktivnostima na našim internet stranicama. Imate pravo da prigovorite stvaranju takvih korisničkih profila, s tim da morate da kontaktirate pružaoce konkretnog dodatka za društvene mreže kako biste ostvarili ovo pravo.

Pomoću tih dodataka, pružamo priliku interakcije s društvenim mrežama i ostalim korisnicima, tako da možemo da poboljšamo našu ponudu i učinimo je zanimljivijom za Vas kao našeg korisnika.

Podaci se  prenose bez obzira na to da li imate nalog kod konkretnog pružaoca dodatka i jeste li prijavljeni tamo. Ako ste prijavljeni kod konkretnog pružaoca dodatka, Vaši podaci koje smo prikupili će biti prosleđeni direktno Vašem postojećem nalogu kod pružaoca dodatka. Ako kliknete na dugme za aktivaciju i, na primer, povežete se sa internet stranicom, pružalac dodatka takođe će sačuvati ove informacije u Vašem korisničkom nalogu i podeliti ih javno s Vašim kontaktima. Preporučujemo da se redovno odjavljujete nakon upotrebe društvene mreže, naročito pre aktiviranja dugmeta, jer ćete na taj način izbeći snimanje u svoj profil koji se nalazi kod pružaoca dodatka.

Za više informacija o svrsi i obimu prikupljanja podataka i njihove dalje obrade od strane pružaoca dodatka, molimo da pogledate politike privatnosti ovih pružalaca koji su navedeni ispod. Oni će Vam takođe pružiti dodatne informacije o Vašim pravima u tom smislu i mogućnostima podešavanja opcija kako biste zaštitili svoju privatnost.

  1. Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, Kalifornija 94304, SAD; http://www.facebook.com/policy.php za više informacije o prikupljanju podataka: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications kao i http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo Facebook je obuhvaćen sporazumom EU-SAD Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
  2. Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, Kalifornija 94043, SAD; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de. Google je obuhvaćen sporazumom EU-SAD Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

2.4. Prijava putem društvenih mreža

Da biste se registrovali i prijavili na Vaš korisnički nalog, imate mogućnost autentifikacije s postojećim profilom na jednoj od sledećih društvenih mreža, Facebook ili Google+, kao i, na kraju, mogućnost registracije ili prijavljivanja.

U tu svrhu, na stranici za registraciju ili stranici za prijavu pronaći ćete odgovarajući simbol  društvenih mreža koje naš vebsajt podržava. Pre uspostavljanja veze s pružaocima usluge, potreban je Vaš pristanak na postupak i prenos podataka opisan u nastavku:

Klikom na odgovarajući simbol otvara se novi prozor (tzv. aplikacija) u kojem se morate prijaviti sa svojim podacima za prijavu na društvenoj mreži. Nakon što se uspešno prijavite, društvena mreža će Vas obavestiti koji će nam podaci biti prosleđeni za proveru autentičnosti kao deo postupka registracije ili prijave. Ako se složite s ovim prenosom podataka, polja koja su nam potrebna za registraciju popuniće se prenesenim podacima. Informacije koje tražimo za registraciju ili prijavu su (i) Vaše ime i prezime i (ii) Vaša adresa e-pošte.

Isključivo nakon Vašeg izričitog pristanka na korišćenje prenesenih i traženih podataka, Vaši će podaci biti sačuvani i upotrebljeni za svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Ne postoji veza van procesa provere autentičnosti između Vašeg korisničkog naloga kod nas i Vašeg naloga na odgovarajućoj društvenoj mreži.

Da biste izvršili postupak provere autentičnosti za registraciju i prijavu, vaša IP adresa prenosi se serverima odgovarajućih društvenih mreža. Nemamo uticaj na svrhu i obim prikupljanja podataka i na njihovu dalju obradu na tim serverima. Za dodatne informacije pročitajte podatke o zaštiti podataka konkretnog pružaoca usluga:

  1. Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, Kalifornija 94304, SAD; http://www.facebook.com/policy.php više informacija o prikupljanju podataka: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications kao i http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo Facebook je obuhvaćen sporazumom EU-SAD Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
  2. Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, Kalifornija 94043, SAD; https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de. Google je obuhvaćen sporazumom EU-SAD Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

2.6. Internet oglašavanje

2.6.1. Google Ads (prethodno Google Adwords)

2.6.1.1. Google Ads konverzije

Koristimo Google Ads usluge kako bismo skrenuli pažnju na naše atraktivne ponude uz pomoć materijala za oglašavanje (tzv. Google Ads) na spoljnim vebsajtovima. U odnosu na podatke reklamnih kampanja, možemo da odredimo  koliko su uspešne pojedine mere oglašavanja. Hteli bismo da Vam prikazujemo oglase koji su Vam interesantni, kako bismo naš vebsajt učinili zanimljivijim, te kako bismo verodostojno izračunali troškove oglašavanja.

Google dostavlja reklamne materijale putem takozvanih "pružalaca usluga oglašavanja". U tu svrhu upotrebljavamo kolačiće pružalaca usluga oglašavanja, pomoću kojih se mogu meriti određeni parametri za merenje uspeha, kao što je umetanje oglasa ili broj klikova korisnika. Ako pristupite našem vebsajtu preko Google oglasa, Google Ads pohranjuje kolačić na Vaš uređaj. Ovi kolačići obično ističu  nakon 30 dana i nisu namijenjeni da Vas lično identifikuju. Za ovaj kolačić, jedinstvena identifikaciona oznaka kolačića, broj pojavljivanja oglasa po položaju (učestalost), broj pojmova po postavljanju oglasa (učestalost), poslednji pojam (bitan za konverziju nakon pregleda), te informacije o isključivanju (oznaka da korisnik više ne želi da bude kontaktiran), obično se skladište kao analitičke vrednosti.

Ovi kolačići omogućavaju Google-u da prepozna Internet pretraživač. Ako korisnik poseti određene stranice mesta Ads korisničke stranice, a kolačić pohranjen na njegovom uređaju nije istekao, Google i korisnik mogu da prepoznaju da je korisnik kliknuo oglas i preusmeriti ga na ovu stranicu. Svakom Ads korisniku dodeljuje se drugi kolačić. Kolačići se stoga ne mogu pratiti putem internet stranica Ads korisnika. Ne prikupljamo i ne obrađujemo bilo koje lične podatke u gore navedenim merama oglašavanja. Od Google-a primamo samo statističke procene. Na osnovu tih procena možemo da prepoznamo koja je od mera oglašavanja posebno efikasna. Ne primamo nikakve druge podatke od upotrebe reklamnog materijala; ne možemo da identifikujemo korisnike na osnovu tih podataka.

Zbog upotrebe marketinških alata, pretraživač automatski pokreće direktnu vezu s Google serverom. Nemamo uticaj na obim i dalju upotrebu podataka koje Google prikuplja upotrebom ovog alata, te Vas obaveštavamo prema našim saznanjima: integracijom Ads konverzije, Google prima podatke da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrovani za Google-ovu uslugu, Google može povezati Vašu posetu s Vašim nalogom. Čak i ako niste registrovani na Google-u ili se niste prijavili, moguće je da serveri mogu dobiti i sačuvati Vašu IP adresu.

2.6.1.2 Google Ads remarketing

Uz Google Ads uslugu koristimo funkciju remarketinga. Funkcija nam omogućava da korisnicima naših internet stranica predstavimo oglase na osnovu njihovih interesovanja na drugim web stranicama unutar Google-ove oglašavačke mreže (putem Google pretraživanja ili YouTube-a, tzv. "Google ads" ili na drugim web stranicama). U tu svrhu analizira se interakcija korisnika na našoj web stranici, npr. šta interesuje korisnika, kako bi se korisnicima moglo prikazati ciljano oglašavanje čak i nakon posete našoj web stranici na drugim stranicama. Da bi to bilo moguće, Google u pretraživaču čuva broj korisnika koji posete određene Google-ove usluge ili web stranice unutar Google Display mreže. Taj broj, poznatiji kao "kolačić", koristi se za beleženje poseta korisnika. Broj se koristi za jedinstveno prepoznavanje internet pretraživača na određenom uređaju, a ne za prepoznavanje osobe; lični podaci se ne skladište.

Možete sprečiti učešće u ovom postupku praćenja na različite načine: a) podešavanjem softvera pretraživača u skladu s tim, posebno blokiranjem kolačića treće strane, nećete primati oglase od trećih pružalaca usluga; b) isključivanjem kolačića za praćenje konverzije podešavanjem pretraživača tako da su kolačići blokirani domenom www.googleadservices.com, https://www.google.de/settings/ads, ova se postavka briše kada izbrišete kolačiće; c) deaktiviranjm oglasa zasnovanih na interesu pružalaca usluga koji su deo kampanje za samoregulaciju "O oglasima" putem linka http://www.aboutads.info/choices, postavke koja se briše kada izbrišete kolačiće; d) trajnim deaktiviranjem  Firefoxa, Internet Explorera ili Google Chrome-a u Vašim pretraživačima putem linka http://www.google.com/settings/ads/plugin, e) podešavanjem  postavki kolačića u skladu s tim (kliknite ovde). Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći u celosti da koristite sve funkcije ove ponude.

Više informacija o svrsi i obimu prikupljanja i obrade podataka od strane Google-a potražite u pravilima o privatnosti. Tu ćete takođe pronaći dodatne informacije o Vašim pravima i mogućnostima podešavanja opcija kako biste zaštitili Vašu privatnost:

https://www.google.de/intl/de/policies/privacy; Google je regulisan sporazumom EU-SAD Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Alternativno, naći ćete i više informacija na internet stranici Inicijative za mrežno oglašavanje (NAI) na adresi http://www.networkadvertising.org.

Upotrebljeni kolačići: tip C. Za dodatne informacije pogledajte deo Kolačići.

Trajanje kolačića: do jednog (1) meseca (ovo se odnosi samo na kolačiće postavljene na ovom vebsajtu).

2.6.2. Google Remarketing

Nadalje, upotrebljavamo aplikaciju Google Remarketing kako bismo Vas ponovo kontaktirali u periodu od 12 meseci. Uz ovu aplikaciju nakon posete našem vebsajtu, naši se oglasi mogu prikazati kada nastavite da koristite internet. To se vrši pomoću kolačića, koji se koriste za beleženje i procenu Vašeg korisničkog ponašanja od strane Google-a prilikom poseta raznim internet stranicama. Na taj način Google može utvrditi Vaše prethodne posete našem vebsajtu. Prema Google-ovim vlastitim izjavama, Google ne spaja podatke prikupljene u kontekstu remarketinga s Vašim ličnim  podacima koje Google može da skladišti. Prema Google-u, naročito se pseudonimizacija koristi za remarketing.

Upotrebljeni kolačići: tip C. Za dodatne informacije pogledajte deo Kolačići.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

2.6.3. Campaign Manager (prethodno DoubleClick)

Ovaj vebsajt takođe koristi Google-ov alat za online marketing Campaign Manager. Campaign Manager upotrebljava kolačiće za prikaz oglasa koji su bitni za korisnike, poboljšanje izveštavanja o sprovođenju kampanje ili sprečavanje korisnika da više puta pregledaju iste oglase. Google koristi identifikaciju kolačića kako bi se pratilo koji se oglasi prikazuju u kojem pretraživaču i kako bi se sprečilo prikazivanje oglasa više od jednog puta. Osim toga, Campaign Manager može upotrebljavati identifikaciju kolačića za prikupljanje konverzija povezanih sa zahtevima za oglase. To je slučaj, na primer, kada korisnik vidi Campaign Manager oglas i kasnije poseti internet stranicu oglašivača s istim pretraživačem i tamo nešto kupuje. Prema Google-u, Campaign Manager kolačići ne sadrže nikakve lične podatke.

Vaš pretraživač automatski uspostavlja direktnu vezu s Google-ovim serverom nakon posete našoj Internet stranici. Nemamo uticaj na količinu i dalju upotrebu podataka prikupljenih od strane Google-a upotrebom ovog alata, te Vas stoga obaveštavamo prema našim saznanjima: integracijom usluge Campaign Manager, Google prima informacije da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrovani za Google-ovu uslugu, Google može povezati Vašu posetu s Vašim nalogom. Čak i ako niste registrovani na Google-u ili se niste prijavili, moguće je da pružaoci usluga mogu dobiti i sačuvati Vašu IP adresu.

Pritom, Campaign Manager (DoubleClick Floodlight) kolačići omogućavaju nam da proverimo da li preduzimate određene radnje na našim internet stranicama nakon pregledavanja jednog od naših prikaza / video oglasa na Google-u ili drugim platformama putem usluge Campaign Manager ili klikom na jedan od njih (praćenje konverzija). Campaign Manager upotrebljava taj kolačić za razumevanje sadržaja s kojim ste stupili u interakciju na našim internet stranicama kako bismo Vam kasnije mogli poslati ciljano oglašavanje.

Možete da sprečite učešće u ovom postupku praćenja na različite načine: a) podešavanjem softvera pretraživača u skladu s tim, posebno blokiranjem kolačića treće strane, nećete primati oglase od trećih pružalaca usluga; b) isključivanjem kolačića za praćenje konverzije podešavanjem pretraživača tako da su kolačići blokirani domenom www.googleadservices.com, https://www.google.de/settings/ads, ova se postavka briše kada izbrišete kolačiće; c) deaktiviranjem  oglasa zasnovanih  na interesu pružalaca usluga koji su deo kampanje za samoregulaciju "O oglasima" putem linka  http://www.aboutads.info/choices, postavke koja se briše kada izbrišete kolačiće; d) trajnim deaktiviranjem  Firefoxa, Internet Explorera ili Google Chrome-a u Vašim pretraživačima putem linka http://www.google.com/settings/ads/plugin ili e) podešavanjem Vaših postavki kolačića (kliknite ovde). Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći u celosti da koristite sve funkcije ove ponude.

Osim toga, možete onemogućiti da Google prikuplja podatke koje generišu kolačići, a odnose se na Vašu upotrebu internet stranica i obradu tih podataka od strane Google-a preuzimanjem i instaliranjem dodatka pretraživača koji je dostupan pod stavkom "Postavke ekrana", "Dodatak za deaktiviranje Campaign Manager" na adresi https://support.google.com/adsense/answer/142293?hl=en.

Dodatne informacije o Campaign Manager-u od Google-a dostupne su na adresi https://www.google.de/doubleclick, kao i za obradu podataka generalno na Google-u: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy; Alternativno, naći ćete i više informacija na internet stranici Inicijative za mrežno oglašavanje (NAI) na adresi http://www.networkadvertising.org. Google je regulisan EU-SAD sporazumom Štit privatnosti (Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Upotrebljeni kolačići: tip B i tip C. Za dodatne informacije pogledajte deo Kolačići.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačke 1. i 6. Zakona o ličnim podacima.

2.6.4 Adform

Ovaj vebsajt takođe koristi alat za online marketing Adform kompanije Adform Nemačka GmbH. Adform upotrebljava kolačiće za prikazivanje oglasa koji su relevantni za korisnike, poboljšanje izveštavanja o sprovođenju kampanje ili sprečava prikazivanja istog oglasa više od jednom. Adform koristi kolačiće kako bi se pratilo koji se oglasi prikazuju u kojem pretraživaču i kako ih ne bi prikazivali više puta. Osim toga, Adform može upotrebljavati kolačiće za prikupljanje konverzija povezanih sa zahtevima za oglase. To je slučaj, na primer, kada korisnik vidi oglas Adform, a kasnije poseti web stranicu oglašivača s istim pretraživačem i nešto kupi. Prema Adformu, kolačići ne sadrže nikakve lične podatke, kao što su adresa e-pošte, ime ili adrese.

Vaš pretraživač automatski uspostavlja direktnu vezu s Adform serverom nakon što posetite našu web stranicu. Nemamo uticaj na količinu i dalju upotrebu podataka prikupljenih putem Adforma i zato vas obaveštavamo prema našim saznanjima: integracijom Adforma, Adform prima informacije da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas.
Osim toga, Adform kolačići omogućavaju nam da shvatimo jeste li izvršili određene radnje na našim web-lokacijama nakon pregledavanja jednog od naših prikaznih video-oglasa na Adformu ili drugim platformama putem Adforma ili klikom na jedan (praćenje konverzije). Adform koristi ovaj kolačić za razumevanje sadržaja s kojim ste bili u interakciji na našim web stranicama kako bismo Vam kasnije mogli posvetiti ciljano oglašavanje.

Možete da sprečite svoje učešće u ovom postupku praćenja na različite načine: a) podešavanjem softvera pretraživača u skladu sa tim, posebno blokiranjem  kolačića treće strane, nećete primati oglase od trećih pružalaca usluga; b) deaktiviranjem kolačića iz Adforma putem pretraživača  na https://site.adform.com/privacy-center/platform-privacy/opt -out/; c) podešavanjem postavki kolačića (kliknite ovde [Link]). Imajte na umu da u tom slučaju možda nećete moći da koristite sve funkcije u celosti.
Više informacija o Adformu potražite na adresi https://site.adform.com/, a u vezi sa zaštitom podataka na adresi Adform Germany GmbH: https://site.adform.com/privacy-center/overview.

Upotrebljeni kolačići: tip C. Za dodatne informacije pogledajte deo o Kolačićima.
Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

2.6.5. Facebook Custom Audiences (“Facebook Pixel”)

Ovaj vebsajt takođe koristi funkciju remarketinga "Prilagođena publika" kompanije Facebook Inc. ("Facebook") kako bismo Vas ponovo kontaktirali u roku od 12 meseci. To korisnicima internet stranice omogućava da vide oglase u skladu sa njihovim interesovanjima ("Facebook oglasi") kada posećuju društvenu mrežu Facebook ili druge internet stranice.

Vaš pretraživač automatski uspostavlja direktnu vezu s Facebook serverom. Nemamo uticaj na obim i dalju upotrebu podataka prikupljenih od strane Facebook-a korišćenjem ovog alata i zato Vas obaveštavamo prema našim saznanjima: integracijom Facebook Custom Audience, Facebook prima informaciju da ste se pozvali na internet stranicu koja odgovara našoj ili ste kliknuli na naš oglas. Ako ste registrovani za Facebook uslugu, Facebook može povezati Vašu posetu sa Vašim nalogom. Čak i ako niste registrovani  na Facebook-u ili se niste prijavili, moguće je da pružalac usluga može dobiti i sačuvati Vašu IP adresu i ostale podatke za identifikaciju.

Funkcija "Facebook Custom Audiences" može se deaktivirati u postavkama kolačića [link] i za prijavljene korisnike na adresi https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_.

Upotrebljeni kolačići: tip B i tip C. Za dodatne informacije pogledajte deo Kolačići.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačke 1. i 6. Zakona o ličnim podacima.

2.7. Google Tag Manager

Ovaj vebsajt koristi Google Tag Manager. Ova usluga omogućava  upravljanje oznakama internet stranica putem interfejsa. Google Tag Manager implementira samo oznake. To znači da se ne koriste kolačići i ne prikupljaju lični podaci. Google Tag Manager pokreće druge oznake koje pak po potrebi prikupljaju podatke. Međutim, Google Tag Manager ne poseže za tim podacima. Ako je na nivou domena ili kolačića izvršena deaktivacija, ona ostaje validna za sve oznake praćenja ukoliko je implementirana s Google Tag Managerom.

3. Prikupljanje i dalja obrada ličnih podataka u vezi sa pružanjem dodatno ponuđenih usluga (online i offline)

Osim čisto informativne upotrebe našeg vebsajta, nudimo i različite usluge radi čijeg pružanja obrađujemo Vaše lične podatke, kako je navedeno u daljem tekstu ovog odeljka 3. ove Politike privatnosti.

Ukoliko u tom cilju angažujemo spoljne pružaoce usluga, njih biramo i angažujemo pažljivo, oni su obavezni da postupaju u skladu sa našim instrukcijama i redovno se proveravaju. Takođe, Vaše lične podatke možemo da otkrijemo i trećim licima koji su naši partneri u organizovanju, odnosno sprovođenju promocija, nagradnih igara i sličnih aktivnosti.

Imajući u vidu da navedena lica mogu imati i sedište van zemlje Vašeg prebivališta, može doći i do iznošenja Vaših podataka iz zemlje Vašeg prebivališta, uključujući i iznošenje u zemlje van Evropske ekonomske zone. Dodatne informacije o tome slede u nastavku.

Iako je, kako je već navedeno u tački 1.2. ove Politike privatnosti, kompanija Beiersdorf rukovalac podataka u pogledu obrade Vaših ličnih podataka koja se vrši u vezi sa Vašim pristupom ovom vebsajtu i njegovim daljim korišćenjem, ona nije nužno rukovalac podataka kada je u pitanju obrada koju podrazumeva pružanje dole-opisanih usluga. U tom slučaju, rukovalac podataka je već imenovan, npr. u podnožju / potpisu e-pošte ili kartice kampanje, to lice je rukovalac podataka u skladu sa članom 4. stav 1. tačka 8. Zakona o ličnim podacima.

3.1. Kontakt

Kada nas kontaktirate ili komunicirate s nama, npr. putem e-maila ili putem kontakt obrasca na našem vebsajtu, podaci koje navedete (Vaša adresa e-pošte, ako je primenjivo Vaše ime i Vaš telefonski broj i/ili lični podaci navedeni tokom konkretne  komunikacije) biće sačuvani i obrađeni s naše strane kako bismo odgovorili na Vaša pitanja, zahteve ili u svrhu poslovne korespondencije. Brišemo podatke koji se pojavljuju u ovom kontekstu nakon što njihovo čuvanje više nije potrebno, osim ako postoje zakonske obaveze zadržavanja ili se moraju poštovati određeni rokovi.

U slučaju upita potrošača putem internog alata za upravljanje potrošnjom, lični podaci obično će se izbrisati nakon jedne godine. Izuzetno, podaci će se čuvati duže ako su podaci potrebni za uspostavljanje, izvršavanje ili odbranu pravnih zahteva.

Prilikom obrade podataka koji se pojavljuju tokom komunikacije, imamo legitiman interes za obradu podataka u skladu sa zakonskim zahtevima, za internu proveru ili u skladu sa  odgovarajućim zahtevom za komunikaciju. Kako bismo se borili protiv terorizma, zakon nas može obavezivati da izvršimo poređenje s popisima sankcija. Ukoliko je to slučaj, obrađivali bismo Vaše podatke i da bismo ispunili takve zakonske zahteve. Takođe, u meri u kojoj je to dozvoljeno primenjivim propisima, obrađujemo Vaše podatke u grupi Beiersdorf za prevenciju i istragu prekršaja i drugih kažnjivih dela, procenu i kontrolu rizika, za internu komunikaciju i u odgovarajuće administrativne svrhe. Možete se suprotstaviti ovoj obradi, kako je navedeno u odeljku 4. ove Politike privatnosti.

Prikupljene podatke prenosimo relevantnim internim odeljenima za obradu i drugim povezanim društvima unutar grupe Beiersdorf ili spoljnim pružaocima usluga, ugovornim obrađivačima (npr. hosting, pružaoci  usluga pozivnog centra) radi ostvarivanja relevantnih ciljeva (uspostavljanje kontakata, dopisivanje povezano s poslovanjem i briga o korisnicima). Platforma / pružaoci usluga imaće pristup ličnim podacima iz trećih zemalja (zemlje izvan Evropske ekonomske zone). Radi obezbeđivanja odgovarajuće zaštite Vaših ličnih podataka, sa tim pružaocima usluga biće zaključene, ukoliko je primenjivo, standardne ugovorne klauzule odobrene od strane srpskog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i/ili preduzete druge odgovarajuće mere kako bi se obezbedilo da konkretna obrada Vaših ličnih podataka bude u skladu sa Zakonom o ličnim podacima.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačke 2. i 6. Zakona o ličnim podacima.

3.2 Newsletter

Newsletter sadrži vesti, ponude i dodatne informacije o odabranim markama Beiersdorf. Prijavom  na newsletter, u skladu s Vašim pristankom koji je potreban u svakom pojedinačnom slučaju, primaćete personalizovane informacije o proizvodima, uslugama ili predlozima za učestvovanje u promocijama, kao što su takmičenja ili ispitivanja proizvoda, i to putem e-pošte ili oglašavanja na vlastitim kanalima ili kanalima trećih lica (npr. putem društvenih medija).

Prijavom na newsletter primićete bilten prilagođen Vašim potrebama (ukoliko je newsletter "personalizovan", „individualizovan“, „prilagođen“). Analiziramo Vašu kupovinu i ponašanje prilikom kliktanja na našim internet stranicama ili u newsletteru kako bismo prikupili relevantne informacije.

Bilten se obično šalje jednom mesečno ("redovno"). U pojedinačnim slučajevima (npr. za posebne radnje) može se i nedeljno slati putem e-pošte.

Takođe upotrebljavamo mere za ponovni marketing kako bismo Vam pokazali relevantno oglašavanje putem mreže. Dodatne informacije o tome, naročito o odgovarajućim primaocima podataka, možete pronaći pod tačkom 2.6. „Internet oglašavanje" ove Politike privatnosti.

Podaci će biti prosleđeni na našu platformu za upravljanje korisnicima i njima će moći da pristupe i pružaoci usluga radi podrške i implementacije newslettera. Platforma / hosting provideri imaće pristup ličnim podacima iz trećih zemalja (zemlje van Evropske ekonomske zone). Radi obezbeđivanja odgovarajuće zaštite Vaših ličnih podataka, sa tim pružaocima usluga biće zaključene, ukoliko je primenjivo, standardne ugovorne klauzule odobrene od strane srpskog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i/ili preduzete druge odgovarajuće mere kako bi se obezbedilo da konkretna obrada Vaših ličnih podataka bude u skladu sa Zakonom o ličnim podacima.

Ti prikupljeni podaci automatski se brišu nakon 18 meseci ako lica na koja se ti podaci odnose ne otvaraju Newsletter-e koji im se šalju u periodu od najmanje 18 uzastopnih meseci. Ako više ne želite da primate newsletter, možete da ga otkažete u bilo kom trenutku. Kliknite na link sadržan u svakom newsletteru, a zatim ćete biti vođeni kroz postupak otkazivanja, ili nam pošaljite informaciju o otkazu putem e-pošte.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

3.3. Kampanje (npr. nagradne igre, ankete, uzorci proizvoda)

Kada učestvujete u nagradnim igrama, anketama ili sličnim kampanjama, koristimo lične podatke koje nam date za sprovođenje kampanje. Dodatne informacije o svrsi njihove obrade možete da pronađete u pravilima o sprovođenju konkretne  kampanje.

Prikupljene podatke prenosimo relevantnim internim odeljenjima za obradu i drugim povezanim društvima unutar Beiersdorf grupe ili spoljnim pružaocima usluga, ugovornim obrađivačima (npr. hosting, dostava) za potrebe sprovođenja konkretne kampanje. Platforma / pružaoci usluga imaće pristup ličnim podacima iz trećih zemalja (zemlje izvan Evropske ekonomske zone). Radi obezbeđivanja odgovarajuće zaštite Vaših ličnih podataka, sa tim pružaocima usluga biće zaključene, ukoliko je primenjivo, standardne ugovorne klauzule odobrene od strane srpskog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i/ili preduzete druge odgovarajuće mere kako bi se obezbedilo da konkretna obrada Vaših ličnih podataka bude u skladu sa Zakonom o ličnim podacima.

Vaši će podaci biti izbrisani nakon završne obrade kampanje (pogledajte pravila i uslove učestvovanja u konkretnoj kampanji), osim ako je to u sukobu sa zakonskim obavezama zadržavanja ili zakonskim ograničenjima.

Dostavljanje Vaših ličnih podataka je neophodno za izvršenje ugovora. Niste obavezni da date svoje lične podatke, njihovo dostavljanje je dobrovoljno. Bitno je, međutim, da imate u vidu da, ako odlučite da ne navedete Vaše podatke, neće biti moguće Vaše učešće u konkretnoj kampanji.

Dodatne informacije mogu se pronaći u opštim pravilima i i uslovima konkretne kampanje.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 2. Zakona o ličnim podacima.

3.4. Profil prijave

Prijavom nudimo mogućnost pisanja ocena i recenzija, kreiranje omiljenih lista, dobijanje newslettera, te da Vam ubuduće pružamo isključivo personalizovani sadržaj na osnovu Vašeg ponašanja. Vaša saglasnost je uslov za čuvanje Vaših podataka i njihovo korišćenje za potrebe istraživanja tržišta i u reklamne svrhe. Tada Vam možemo poslati personalizovano oglašavanje naših proizvoda, odnosno usluga.

Prikupljene podatke prenosimo relevantnim internim odeljenjima za obradu i drugim povezanim društvima unutar grupe Beiersdorf ili spoljnim pružaocima usluga, ugovornim obrađivačima (npr. hosting, baza podataka o potrošačima, marketinškim agencijama, dobavljaču za pregled) za potrebe istraživanja tržišta i oglašavanja. Platforma / pružaoci usluga imaće pristup ličnim podacima iz trećih zemalja (zemlje izvan Evropske ekonomske zone). Radi obezbeđivanja odgovarajuće zaštite Vaših ličnih podataka, sa tim pružaocima usluga biće zaključene, ukoliko je primenjivo, standardne ugovorne klauzule odobrene od strane srpskog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i/ili preduzete druge odgovarajuće mere kako bi se obezbedilo da konkretna obrada Vaših ličnih podataka bude u skladu sa Zakonom o ličnim podacima.

Prikupljeni podaci se automatski brišu nakon 24 meseci neaktivnosti osim ako ste pre toga povukli saglasnost za konkretnu obradu Vaših podataka. U slučaju povlačenja saglasnosti, Vaši će podaci biti izbrisani nakon povlačenja saglasnosti, osim ako to nije u skladu s pravnim obavezama čuvanja podataka ili zakonskim ograničenjima ili ukoliko za konkretnu obradu postoji drugi pravni osnov. Da biste povukli saglasnost, prijavite se na Vaš korisnički nalog i dovršite postupak povlačenja saglasnosti ili nas o povlačenju saglasnosti obavestite e-poštom.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

3.5. Isporuke poštom

Kao odabrani kupac, poslovni partner, učesnik u testiranju proizvoda ili potrošač, takođe ćete dobiti pojedinačne informacije o proizvodima, ponude, novosti i uzorke proizvoda od nas putem pošte (pisma).

To je poseban oblik direktnog marketinga kojim se  pojačava lojalnost pružanjem ekskluzivnih informacija gore navedenim osobama. Vaša prethodna saglasnost nam je neophodna za sprovođenja ovog marketinga.

Prenosimo prikupljene podatke relevantnim internim odeljenjima za obradu i drugim povezanim društvima unutar Beiersdorf grupe ili spoljnim pružaocima usluga (npr. pružaocima usluga za upravljanje kupcima / potrošačima, marketinškim agencijama, pružaocima poštanskih usluga) za potrebe ove vrste oglašavanja. Platforma / pružaoci  usluga imaće pristup ličnim podacima iz trećih zemalja (zemlje van Evropske ekonomske zajednice). Radi obezbeđivanja odgovarajuće zaštite Vaših ličnih podataka, sa tim pružaocima usluga biće zaključene, ukoliko je primenjivo, standardne ugovorne klauzule odobrene od strane srpskog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i/ili preduzete druge odgovarajuće mere kako bi se obezbedilo da konkretna obrada Vaših ličnih podataka bude u skladu sa Zakonom o ličnim podacima.

Prikupljeni podaci se automatski brišu nakon 24 meseci neaktivnosti osim ako ste pre toga povukli saglasnost za konkretnu obradu Vaših podataka. U slučaju povlačenja saglasnosti, Vaši će podaci biti izbrisani nakon povlačenja saglasnosti, osim ako to nije u skladu s pravnim obavezama čuvanja podataka ili zakonskim ograničenjima ili ukoliko za konkretnu obradu postoji drugi pravni osnov. Da biste povukli saglasnost, prijavite se na Vaš korisnički nalog i dovršite postupak povlačenja saglasnosti ili nas o povlačenju saglasnosti obavestite e-poštom.

Pravni osnov: Član 12. stav 1. tačka 1. Zakona o ličnim podacima.

3.6 Ocene i recenzije

Registrovani korisnici našeg vebsajta imaju mogućnost da pošalju ocene i recenzije o proizvodima, postupcima ili ostale načine vrednovanja u sklopu ponude na internet stranicama prema uslovima korišćenja. Naša je legitimna želja da korisnici slobodno daju svoje mišljenje o proizvodima.

Vaša ocena će se objaviti uz vaše korisničko ime. Preporučujemo da upotrebite pseudonim umesto svog stvarnog imena. Ocene se ne pregledavaju pre objave. Zadržavamo pravo da obrišemo komentare ako treća lica imaju prigovor o nezakonitosti tih komentara.

Prosleđujemo podatke relevantnim internim odeljenjima u svrhu obrade, kao i povezanim društvima unutar Beiersdorf grupe ili spoljnim pružaocima usluga (npr. pružaoci usluge hosting-a, pružaoci usluge upravljanja sadržaja) radi ostvarenja svrhe obrade (objava na internet stranicama).

Komentari se brišu u skladu s opštim uslovima koji važe za konkretan loyalty program.

Pravni osnov: član 12. stav 1. tačka 6. Zakona o ličnim podacima.

4. Prava lica čiji se podaci obrađuju

Kao lice na koje se odnose lični podaci koje obrađujemo, imate sledeća prava u vezi sa tom obradom, pod uslovima i u slučajevima predviđenim Zakonom o ličnim podacima:

  • Pravo da zatražite informacije o obradi Vaših ličnih podataka;
  • Pravo da pristupite Vašim ličnim podacima i pravo da tražite njihovu kopiju;
  • Pravo na ispravku, dopunu i brisanje Vaših ličnih podataka;
  • Pravo na ograničenje njihove obrade;
  • Pravo na, ukoliko je primenjivo, prijem ili prenos podataka u strukturiranom, uobičajeno korišćenom i elektronski čitljivom formatu (pravo na prenosivost podataka);
  • Pravo na podnošenje prigovora protiv obrade Vaših ličnih podataka (ukoliko obradu zasnivamo na legitimnom interesu ili ukoliko obradu vršimo za potrebe direktnog marketinga, uključujući i profilisanje u tim slučajevima) i pravo na prekid njihove obrade;
  • Pravo da se na Vas ne primenjuje odluka doneta, ukoliko je primenjivo, isključivo na osnovu automatizovane obrade.

Nadalje, imate i pravo na pravna sredstva predviđena Zakonom o ličnim podacima uključujući pravo na podnošenje pritužbe Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i pravo na sudsku zaštitu.

Takođe, ukoliko Vaše lične podatke obrađujemo na osnovu Vaše saglasnosti, imate pravo da tu saglasnost povučete u svakom trenutku, s tim da to povlačenje ne utiče na zakonitost obrade koja je vršena pre povlačenja. U slučaju povlačenja saglasnosti, prestaćemo da obrađujemo Vaše lične podatke za čiju je obradu pravni osnov bila povučena saglasnost, osim ukoliko za konkretnu obradu postoji drugi pravni osnov.

Da biste ostvarili svoja gore-navedena prava (ukoliko su u konkretnom slučaju primenjiva), kao i ukoliko imate bilo koje pitanje u vezi sa ovom Politikom privatnosti, možete da nam se obratite korišćenjem podataka za kontakt navedenih na samom početku ovog dokumenta (odnosno pod tačkom 1.2.).

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter