• 1/5 Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+
 • 2/5 Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50 plus - Glavni efekti
 • 3/5 Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50 plus - Kako se koristi
 • 4/5 Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50 plus - Ključni sastojci
 • 5/5 Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50 plus - Srodni preparati
 • 1/5 Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+
 • 2/5 Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50 plus - Glavni efekti
 • 3/5 Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50 plus - Kako se koristi
 • 4/5 Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50 plus - Ključni sastojci
 • 5/5 Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50 plus - Srodni preparati

Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+

5
8 komentar
Veoma visoka zaštita od sunca za decu
Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)Veoma visoka zaštita od sunca za decu
Umiruje osetljivu kožu

Fluid za zaštitu od sunca za decu u praktičnom pakovanju džepne veličine. Umiruje i štiti osetljivu kožu i umanjuje rizik od dugotrajnog oštećenja kože. Pogodan za primenu i kod atopične kože.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Napredna spektralna tehnologija

 

O preparatu

Zaštita od sunca za decu u praktičnom pakovanju džepne veličine

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ je preparat za zaštitu od sunca za decu posebno formulisan da umiruje i štiti osetljivu dečju kožu od opekotina od sunca i dugoročnog oštećenja kože izazvanog suncem. Takođe, pogodan je i za primenu na atopičnoj koži. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere1 širokog sprektra za veoma visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A . Ovaj moćni antioksidans neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

Fluid za zaštitu od sunca za decu takođe sadrži i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože. Bez parfema i izrazito vodootporna formulacija sada i u dzepnom pakovanju.
Kliničkim i dermatološkim studijama je dokazano da odgovara dečjoj osetljivoj koži, uključujući i kožu sa atopijskim dermatitisom.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Klinička i dermatološka ispitivanja

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na dečjoj osetljivoj koži, uključujući i kožu sa atopijskom dermatitisom.

Svojstva

 • neparfimisano
 • extra water-resistant

Kako se koristi

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za kožu vašeg deteta. Trebalo bi da bude posebno formulisan za osetljivu dečju kožu i odgovarajuć za njihov uzrast.

Pročitajte više

2. Koristite odgovarajuću količinu

Koristite odeću kad god je to moguće kako biste zaštitili kožu dece od sunca. Za nepokrivene delove kože važno je da koristite dovoljno preparata. Možete koristiti svoj dlan da izmerite koliko preparata da nanesete: deblja linija preparata duž vašeg srednjeg prsta računa se kao jedna mera. Kao opšte pravilo preporučujemo:

 • Uzrast 3-5: Koristite jednu meru do meru i po preparata za svaku od oblasti (2-11) koja može biti izložena sunčevoj svetlosti. Koristite duplu količinu za lice i vrat (oblast 1).
 • Uzrast 6+: Koristite dve mere preparata za svaku od oblasti (1-11) na dijagramu koja može biti izložena sunčevoj svetlosti.

Oblasti su:
- 1. Lice i vrat
- 2 i 3. Obe ruke
- 4. Grudi
- 5. Stomak
- 6 i 7. Gornji deo nogu (spreda i pozadi)
- 8 i 9. Donji deo nogu (spreda i pozadi), plus stopala
- 10. Ramena i gornji deo leđa
- 11. Doji deo leđa

Pročitajte više

3. Nanesite temeljno

Postarajte se da sve izložene oblasti dobiju neophodnu zaštitu. Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite deo iza ušiju, zadnji deo vrata, leđa i ramena, kao i šake i stopala, zadnji deo ruku i oblasti oko ivice kupaćeg kostima vašeg deteta.

Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktnoj sunčevoj svetlosti
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako...

Ako tražite veoma visoku zaštitu od sunca za svoje dete:

Eucerin Sprej za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ je posebno formulisan kako bi mladoj koži pružio umirujuću zaštitu koja joj je neophodna. Odgovara deci uzrasta od tri godine i starijoj.

Vaše dete ima atopičnu kožu:

Za Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ klinički je i dermatološki dokazano da je pogodan za primenu na koži sa atopijskim dermatitisom.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti od UVA i UVB zraka, kao i od negativnog uticaja vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerinova Eucerinova Napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB zraka kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Tražite malo pakovanje koje vam uvek može biti pri ruci:

Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ dolazi u praktičnom pakovanju džepne veličine koje je lako poneti sa sobom gde god da krenete.

Probajte drugi preparat ako...

Tražite preparat za zaštitu od sunca za decu mlađu od tri godine:

Probajte Eucerin Losion za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ ili Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30. Oba preparata mogu se koristiti za bebe i decu od tri meseca starosti.

Tražite preparat za zaštitu od sunca u formi spreja za decu:

Eucerin Sprej za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ može se koristiti za osetljivu dečju kožu, uključujući i atopičnu kožu, ali bi ga trebalo koristiti isključivo za decu od tri godine starosti i stariju.

Tražite preparat za zaštitu od sunca za svoje dete koji ne sadrži hemijske filtere:

Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30 ne sadrži hemijske filtere i odgovara bebama i deci uzrasta od tri meseca i starijoj.

Tražite fluid za zaštitu od sunca sa veoma visokim zaštitom za osetljivu kožu odraslih:

Probajte Eucerin Fluid za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ za lice. Naši preparati za telo uključuju Eucerin Transparentni sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50 i Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+.

Sastojci

Kako radi

Nisu samo UV zraci ti koji oštećuju kožu. Vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) dovodi do stvaranja slobodnih radikala koji uzrokuju fotostarenje (prevremeno starenje kože uzrokovano suncem) i čak ni visoka UV zaštita nije dovoljna da to spreči. Eucerin formulacij za zaštitu od sunca u  preparatima za osetljivu kožu pruža naprednu spektralnu tehnologiju koja ide dalje od UV zaštite kako bi čuvala osetljivu kožu i od negativnih uticaja vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS), istovremeno podržavajući sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Napredna spektralna tehnologija

Efikasni i fotostabilni UVA/UVB filteri širokog spektra¹ kombinuju se sa Likokalkonom A kako bi se neutralisali slobodni radikali koje izazivaju UVA zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

DNK zaštita

Gliciretinska kiselina, koja predstavlja moćni antioksidans, podržava sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Preparat umiruje osetljivu kožu i štiti je od oštećenja izazvanih suncem.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Kako deluje

Često postavljana pitanja (6)

 • Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim za svoje dete?

  Za zaštitu dečje kože koristite visoku ili veoma visoku zaštita od sunca koja je posebno formulisana za njihovu nežnu mladu kožu.
  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena i naša preporuka je da uvek koristite visoku ili veoma visoku zaštitu od sunca kada se radi o zaštiti mlade i nežne kože.

  Posebno se savetuje da malu decu ne izlažete direktnoj sunčevoj svetlosti, naročito tokom sati najvećeg intenziteta sunčevog zračenja, kao i da koristite zaštitnu odeću. Nanesite zaštitu od sunca temeljno na sve delove tela koji su izloženi suncu i ponovo je obnavljajte na svaka dva sata. Ne zaboravite da oštećenje kože mogu nastati čak i pre nego što opekotina od sunca postane vidljiva.

 • Zašto je dečjoj koži neophodna posebna zaštita od sunca?

  Dečja koža se još uvek razvija, kao i mnogi njihovi organi, pa su deca osetljivija na sunčevu svetlost. Mlada koža je tanja od odrasle i njeni mehanizmi samoodbrane (naročito sinteza melanina) nisu u potpunosti razvijeni. Odnos površine prema zapremini takođe je mnogo veći kad je dečja koža u pitanju.

  Oštećenja kože izazvana suncem do kojih dođe u detinjstvu povećavaju rizik od daljih oštećenja kože kasnije u životu. Možete pročitati više u odeljku o efektima sunčeve svetlosti na dečju kožu.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.
  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi treblo da zaštitim kožu od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno smanjuju rizik od oštećenja kože. Više možete da pročitate u odeljku  o efektima sunčeve svetlosti na dečju kožu

 • Da li je Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože SPF 50+ odgovarajući za primenu kod male dece?

  Da. Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože SPF 50+ posebno je formulisan da se koristi za decu stariju od tri godine.

 • Koja je razlika između "vodootporne" i izrazito vodootporne" zaštite od sunca?

  Termine definiše udruženje Cosmetics Europe i naši preparati prate njihove smernice. Kako bi bio definisan kao vodootporan, preparat mora da zadrži polovinu svoje SPF zaštite nakon 2 serije od 20 minuta provedenih u vodi. Kako bi se kvalifikovao kao izrazito vodootporan, preparat mora da zadrži polovinu svoje SPF zaštite nakon 4 serije od 20 minuta provedenih u vodi.

5
8 komentara
8
0
0
0
0
 • Majka 15.5.2022.
  Zastita adenoma na licu
  Postovani, Sin od cetri god ima kapilarni adenom ispod oka.dermatolog preporicio zastitni faktor 50+ vase kozmetike. Da li ovaj proizovd mogu da mu mazem na loce , sta sedesava ako dospe malo u oci
 • Ana 4.5.2021.
  Beba
  Postovani, da li ovaj preparat moze da se koristi kod bebe od cetri meseca sa atopiskim dermatitisom? Ukoliko ne, koji bi ste nam preparat preporucili za leto?
 • Jelena 4.6.2020.
  Da li ovaj preparat sme da se koristi za lice?

  Eucerin

  Poštovana,

  Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF50+ je univerzalam i koristi se za zaštitu i kože lica i tela.

  Vaš Eucerin

 • Učitaj više

Srodni preparati