Sirovine visokog kvaliteta
za preparate visokog kvaliteta – Tri pitanja na temu palminog ulja

1 0 minuta čitanja
Prikaži više

Da li Eucerin preparati sadrže palmino ulje?

Eucerin i kompanija Beiersdorf nemaju direktnu nabavku palminog ulja za proizvodnju svojih preparata.

Beiersdorf nema direktnu nabavku palminog ulja za proizvodnju kozmetike. Međutim – kao što je običaj u kozmetičkoj industriji – koristimo aditive kao što su emulgatori i surfaktanti, koji su neophodni za nekolicinu preparata. Oni se uglavnom proizvode na bazi minerala i biljnih ulja kao što su kokosovo ulje, ulje repice, ili čak palmino ulje i ulje palminih koštica.

Šta Beiersdorf čini za održivo uzgajanje?

Beiersdorf blisko sarađuje sa svojim dobavljačima na podržavanju uspostavljanja održive proizvodnje ulja palme i ulja njenih koštica.

Već nekoliko godina blisko sarađujemo sa našim dobavljačima kako bismo promovisali veću transparentnost u lancu snabdevanja i kako bismo podržali rad na uspostavljanju i proširenju održive proizvodnje palminog ulja i ulja palminih koštica. Pored toga što smo uključeni u „Okrugli sto o održivom palminom ulju“ (eng. RSPO), takođe smo uključeni u „Forum za održivo palmino ulje“ (eng. FONAP), i posvećeni smo daljem poboljšanju postojećih kriterijuma za sertifikaciju.

Kojim putem će Beiersdorf poći u budućnosti?

Uključenost Beiersdorfa u „Okrugli sto o održivom palinom ulju“ (eng. RSPO)

Proteklih godina smo postigli značajan progres u pravcu upotrebe održivo proizvedenog ulja palme i palminih koštica. Radimo na tome da osiguramo da se pomenuti sastojci koriste samo iz dokazano održivih izvora (Sertifikovano ulje palme i njenih koštica) i da pređemo na balansirana ulja palme i njenih koštica, kao i odgovarajućih derivata do 2020. Sve dok se konverzija ne završi, Beiersdorf će nabavljati „Book and claim“ sertifikate za preostale delove.

Povezani tekstovi

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku