Smanjenje CO2 otiska

Smanjenje našeg
CO2 otiska

U Eucerinu, posvećeni smo smanjenju našeg CO2 otiska. To podrazumeva stalno preispitivanje načina na koji inoviramo, nabavljamo, proizvodimo i pakujemo naše proizvode.

Životna sredina je važna

Kontinuirano smanjujemo CO2 otisak podržavajući kružnu ekonomiju, štedeći materijal i promovišući održivo korišćenje zemljišta.

Smanjenje CO2 otiska

Od ciljeva do akcije

U Eucerin-u smo postavili ambiciozne ciljeve:

  • Do 2025. godine smanjićemo potrošnju čiste plastike koja se temelji na fosilima za ~50%¹ u odnosu na 2019. godinu, na primer smanjenjem težine ambalaže i korišćenjem recikliranih materijala.
  • Do 2025. smanjićemo upotrebu papira za preko 200 tona godišnje u odnosu na 2019. godinu.
  • Da bismo podržali cirkularnu ekonomiju,  do 2025. godine ćemo većinu naših ambalaža učiniti podesnom za recikliranje, ponovnu upotrebu ili punjenje.
  • Eucerin doprinosi klimatskom cilju kompanije Beiersdorf za smanjenje emisije gasova staklene bašte za 30% od 2018. do 2025. godine.

Odgovornost počinje nabavkom sastojaka

Saznajte kako se Eucerin fokusira na održivost u celom našem lancu snabdevanja.

Eucerin ciljevi za 2025.

Kao globalni pioniri u nezi kože, posvećeni smo ambicioznim planovima i prilagođavanju našeg pristupa kada je u pitanju održivost. Prateći četiri ključna cilja u tom pogledu, stremimo ka tome da naše preparate koje poznajete i volite formulišemo i pakujemo na način koji doprinosi većoj održivosti.

1 - Ciljevi kompanije Beiersdorf


Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku