• 1/4 Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+
 • 2/4 Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50plus - Glavni efekti
 • 3/4 Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50plus - studije
 • 4/4 Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50plus - Ključni sastojci
 • 1/4 Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+
 • 2/4 Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50plus - Glavni efekti
 • 3/4 Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50plus - studije
 • 4/4 Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50plus - Ključni sastojci

Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+

5.0
17 komentar
Very high sun protection for children
Advanced Spectral Technology: UVA/UVB protection and HEVIS light defense
Soothes sensitive skin

Eucerin napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

 

Održivost i životna sredina

Sistem UV filtera bez oktokrilena

Bez mikroplastike (prema UNEP definiciji)

Saznajte više o našem programu za održivost

O preparatu

Sprej za zaštitu od sunca za decu

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ je preparat za zaštitu od sunca za decu posebno formulisan da umiruje i štiti osetljivu dečju kožu od opekotina od sunca i dugoročnog oštećenja kože izazvanog suncem. Takođe, pogodan je i za primenu na atopičnoj koži. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere1 širokog sprektra za veoma visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A. Ovaj moćni antioksidans neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

Sprej na pumpicu za zaštitu od sunca za decu takođe sadrži i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože. Bez parfema i izrazito vodootporna formulacija.

Kliničkim i dermatološkim studijama je dokazano da odgovara dečjoj osetljivoj koži, uključujući i kožu sa atopijskim dermatitisom.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Klinička i dermatološka ispitivanja

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na dečjoj osetljivoj koži, uključujući i kožu sa atopijskom dermatitisom.

Properties

 • unperfumed
 • extra water-resistant

Kako se koristi

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za kožu vašeg deteta. Trebalo bi da bude posebno formulisan za osetljivu dečju kožu i odgovarajuć za njihov uzrast.

Pročitajte više

2. Koristite odgovarajuću količinu

Koristite odeću kad god je to moguće kako biste zaštitili  kožu dece od sunca. Za nepokrivene delove kože važno je da koristite dovoljno preparata. Za svaku od označenih oblasti na dijagramu tela ispod preporučujemo da varirate broj stisaka pumpice prema uzrastu:

 • Uzrast od 3-5 godina: Približno 5 stisaka pumpice po oblasti
 • Uzrast od 6-10 godina: Između 7 i 10 stisaka pumpice po oblasti
 • Uzrast 10+ godina: Između 10 i 15 stisaka pumpice po oblasti

Oblasti su:

 • 1. Lice i vrat
 • 2 i 3. Obe ruke
 • 4. Grudi
 • 5. Stomak
 • 6 i 7. Gornji deo nogu (spreda i pozadi)
 • 8 i 9. Donji deo nogu (spreda i pozadi), plus stopala
 • 10. Ramena i gornji deo leđa
 • 11. Doji deo leđa

Pumpicu je moguće držati skroz u blizini tela.

Pročitajte više

3. Nanesite temeljno

Postarajte se da sve izložene oblasti dobiju neophodnu zaštitu. Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite deo iza ušiju, zadnji deo vrata, leđa i ramena, kao i šake i stopala, zadnji deo ruku i oblasti oko ivice kupaćeg kostima vašeg deteta.

Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktnoj sunčevoj svetlosti
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako ...

Ako tražite veoma visoku zaštitu od sunca za svoje dete:

Eucerin Sprej za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ je posebno formulisan kako bi mladoj koži pružio umirujuću zaštitu koja joj je neophodna.

Vaše dete ima atopičnu kožu i starije je od tri godine:

Za Eucerin Sprej za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ klinički je i dermatološki dokazano da odgovara koži sa atopijskim dermatitisom.

Tražite sprej za zaštitu od sunca koji odgovara deci:

Eucerin Sprej za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ mogu koristiti deca uzrasta od tri godine i starija.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti kožu vašeg deteta od UVA i UVB zraka, kao i od negativnog uticaja vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerinova Napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB zraka kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Odaberite drugi preparat ako ...

Vaše dete ima atopičnu kožu ali više volite da nanosite preparat rukom umesto da koristite sprej:

Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ dostupan je u praktičnom pakovanju džepne veličine i formulisan je da se nanosi rukom.

Tražite preparat za zaštitu od sunca za decu mlađu od tri godine:

Probajte Eucerin Losion za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ ili Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30. Oba preparata mogu se koristiti za bebe i decu od tri meseca starosti.

Tražite veoma visoku zaštitu od sunca za svoje dete i više volite formu losiona:

Probajte Eucerin Losion za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+,  kremasti losion  koji odgovara osetljivoj koži i koji je neophodno nanositi rukom.

Tražite preparat za zaštitu od sunca za svoje dete koji ne sadrži hemijske filtere:

Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30 ne sadrži hemijske filtere i odgovara deci uzrasta od tri meseca i starijoj.

Tražite sprej za zaštitu od sunca za odraslu kožu:

Probajte Eucerin Transparentni sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50 ili SPF 30.

Sastojci

Često postavljana pitanja (7)

 • Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim za svoje dete?

  Za zaštitu dečje kože koristite visoku ili veoma visoku zaštita od sunca koja je posebno formulisana za njihovu nežnu mladu kožu.
  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena i naša preporuka je da uvek koristite visoku ili veoma visoku zaštitu od sunca kada se radi o zaštiti mlade i nežne kože.

  Posebno se savetuje da malu decu ne izlažete direktnoj sunčevoj svetlosti, naročito tokom sati najvećeg intenziteta sunčevog zračenja, kao i da koristite zaštitnu odeću. Nanesite zaštitu od sunca temeljno na sve delove tela koji su izloženi suncu i ponovo je obnavljajte na svaka dva sata. Ne zaboravite da oštećenje kože mogu nastati čak i pre nego što opekotina od sunca postane vidljiva.

 • Zašto je dečjoj koži neophodna posebna zaštita od sunca?

  Dečja koža se još uvek razvija, kao i mnogi njihovi organi, pa su deca osetljivija na sunčevu svetlost. Mlada koža je tanja od odrasle i njeni mehanizmi samoodbrane (naročito sinteza melanina) nisu u potpunosti razvijeni. Odnos površine prema zapremini takođe je mnogo veći kad je dečja koža u pitanju.

  Oštećenja kože izazvana suncem do kojih dođe u detinjstvu povećavaju rizik od daljih oštećenja kože kasnije u životu. Možete pročitati više u odeljku o efektima sunčeve svetlosti na dečju kožu

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.
  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi treblo da zaštitim kožu od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Ovi preparati će dečjoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno smanjuju rizik od oštećenja kože. Više možete da pročitate u odeljku  o efektima sunčeve svetlosti na dečju kožu

 • Da li Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ pogodan za primenu kod male dece?

  Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ je pogodan za primenu kod dece uzrasta od tri godine i starije. Ako tražite preparat za zaštitu od sunca za mlađu decu probajte Eucerin Losion za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ ili Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF30. Oba preparata odgovaraju bebama i deci od tri meseca starosti.

 • Koja je razlika između Eucerin Spreja za zaštitu osetljive dečje kože SPF 50+, Eucerin Fluida za zaštitu osetljive dečje kože SPF 50+ i Eucerin Losiona za zaštitu osetljive dečje kože 50+?

  Razlika je u teksturi i načinu na koji se preparati nanose i u uzrastu kome odgovaraju, ne u nivou zaštite od sunca koju nude.

  Eucerin Sprej za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ je ultra lagana, neprozirna tečnost koja je dostupna u formatu spreja sa pumpicom koji je jedostavan za nanošenje. Odgovara osetljivoj koži, uključujući i kožu sa atopijskim dermatitisom i može se koristiti za decu od tri godine starosti.

  Eucerin Fluid za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ takođe mogu koristiti deca uzrasta od tri godine i starija, uključujući i decu koja imaju atopičnu kožu. Dostupan je u praktičnom pakovanju džepne veličine, a preparat je neophodno naneti rukom.

  Eucerin Losion za zaštitu osetljive dečje kože SPF 50+ mogu koristiti bebe i deca uzrasta od tri meseca i starija. To je nemasni losion koji rukom nanosite na kožu deteta.

  Sva tri preparata su bez parfema.

 • Koja je razlika između "vodootporne" i izrazito vodootporne" zaštite od sunca?

  Termine definiše udruženje Cosmetics Europe i naši preparati prate njihove smernice. Kako bi bio definisan kao vodootporan, preparat mora da zadrži polovinu svoje SPF zaštite nakon 2 serije od 20 minuta provedenih u vodi. Kako bi se kvalifikovao kao izrazito vodootporan, preparat mora da zadrži polovinu svoje SPF zaštite nakon 4 serije od 20 minuta provedenih u vodi.

5.0
17 komentara
17
0
0
0
0
 • 🥰 21.11.2022.
  😍
  Odlican preparat
 • A 14.6.2021.
  🥰
  Odlican je za osobe koje su sklone alerji od sunca😊
 • Baki 15.12.2020.
  Euc odlucan
  Odlican proizvod,uvek ga koristim za svoje dete i nikad nije izboreo na suncu.
 • Učitaj više

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku