• 1/4 Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Tamni
 • 2/4 94% žena potvrdilo je da Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetli čini ten ujednačenijim
 • 3/4 Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Tamni sadrži mineralne pigmente u boji i Thiamidol
 • 4/4 Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Tamni pruža efikasnu zaštitu od sunca i ublažava hiperpigmentacije.
 • 1/4 Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Tamni
 • 2/4 94% žena potvrdilo je da Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetli čini ten ujednačenijim
 • 3/4 Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Tamni sadrži mineralne pigmente u boji i Thiamidol
 • 4/4 Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Tamni pruža efikasnu zaštitu od sunca i ublažava hiperpigmentacije.

Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Tamni

0.0
0 komentar
Veoma visoka UVA i UVB zaštita od sunca za lice
Efikasno ublažava tamne fleke i prevenira njihov ponovni nastanak
Dve nijanse pigmenata za dvostruki efekat

Efikasan preparat za zaštitu kože lica od sunca namenjen svim tipovima kože koji pomaže u prevenciji nastanka hiperpigmentacija izazvanih suncem, a takođe poseduje i pigmente u boji koji obezbeđuju ujednačen ten kože.

Eucerin Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

Efikasno smanjuje tamne fleke i redovnom upotrebom sprečava njihov ponovni nastanak. Pigmenti u boji preparatu pružaju dvostruki efekat: trenutno ujednačava ten i pruža dodatnu zaštitu od tamnih fleka izazvanih vidljivom svetlosti visoke energije (HEVIS).

Napredna spektralna tehnologijaBez mikroplastike

O preparatu

Fluid za zaštitu lica od sunca sa pigmentima u boji koji prevenira fleke izazvane suncem

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu. Sunčeva svetlost izaziva i povećava produkciju melanina sto može da dovede do pojave hiperpigmentacija kao što su fleka od sunca.

Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+  je preparat za zaštitu kože lica od sunca za svaki dan namenjen da pomogne u prevenciji nastanka hiperpigmentacija
 izazvanih suncem. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Pigmenti u boji imaju svetlu nijansu i pružaju dvostruki efekat:

 • Trenutno prekrivaju nesavršenosti na koži i čine ten ujednačenijim
 • pružaju dodatnu zaštitu od hiperpigmentacija izazvanih vidljivom svetlosti visoke energije (HEVIS).

Formulacija dodatno sadrži  Thiamidol,efikasni i patentirani sastojak koji deluje u korenu problema nastanka hiperpigmentacija. On vidljivo smanjuje tamne fleke i vremenom, uz redovnu primenu, sprečava njihov ponovni nastanak.

Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Tamni ima laganu teksturu koja se brzo upija. Klinični i dermatološki je dokazano da je ovaj preparat pogodan čak i za osetljivu kožu.

1 - Ispunjava visoke standarde UVA i UVB zaštite propisane od strane Cosmetics Europe. Nivo UVA zaštite viši je od onih koje preporučuje EU.


Klinička i dermatološka ispitivanja

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru efikasnost i podnošljivost na osetljivoj, masnoj i na koži sklonoj aknama.

Glavni rezultati

Istraživanje samoprocene preparata (PiU) uključilo je 86 žena i ispitalo njihov odnos prema različitim tvrdnjama koje se tiču preparata¹. One su potvrdile sledeće rezultate:


Agreed
Preparat efikasno prevenira i smanjuje hiperpigmentacije izazvane suncem 94%
Trenutno čini ten ujednačenijim 94%
Efikasno i trenutno prekriva nečistoće i nesavršenosti na koži 91%
Pruža dugotrajni mat efekat
91%
Ima laganu teksturu
99%

 

1 - Istraživanje samoprocene preparata sa 86 ispitanikaSvojstva

Zaštita od sunca sa tamnim pigmentom

 • Efikasno prevenira i smanjuje hiperpigmentacije izazvane suncem
 • Sadrži pigmente u boji za ujedenačen ten kože
 • Visoka pokrivna moć
 • Lagana, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Pogodno za predeo oko očiju
 • Za sve tipove kože
 • Parfimisano

Kako se koristi

Pažnja

Zaštita od sunca nije neophodna samo prilikom sunčanja. Umereno svakodnevno izlaganje suncu takođe utiče na kožu. Zbog toga je važno uključiti preparate za zaštitu od sunca u svakodnevnu rutinu brige o koži. Saznajte više u Nega kože – Dnevna rutina nege kože lica.


Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

Napredna spektralna tehnologija

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Preparat bi trebalo da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Pročitajte više
Ispravno nanošenje preparata za zaštitu od sunca

2. Nanesite odgovarajuću količinu

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima. Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo da, kako biste prekrili lice i vrat, koristite deblju liniju preparata za zaštitu od sunca koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Pročitajte više
Gde nanositi preparat za zaštitu od sunca

3. Temeljno nanesite

Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite da namažete uši i zadnji deo vrata.

Pročitajte više

Važna uputstva za upotrebu

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktno suncu
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Preporuke i mere opreza

Koristite ovaj preparat ako...

Tražite preparat za zaštitu od sunca sa visokim stepenom zaštite koji štiti vaše lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih dejstava vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):
Eucerinova Napredna Spektralna Tehnologija pruža pouzdanu zaštitu od UVA/UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)

Želite da zaštitite kožu lica od hiperpigmentacija izazvanih suncem kao što su tamne fleke, i da trenutno ujednačite ten svoje kože:
Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+  je efikasan preparat za zaštitu kože lica od sunca koji pomaže u prevenciji nastanka hiperpigmentacija izazvanih suncem, i trenutno prekriva nesavršenosti obezbeđuju ujednačen ton kože.

Tražite preparat koji, pored zaštite kože od daljeg razvijanja hiperpigmentacija izazvanih suncem, smanjuje već postojeće tamne fleke:
Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+  sadrži Thiamidol®, patentom zaštićeni sastojak koji klinički dokazano efikasno smanjuje tamne mrlje I prevenira njihov ponovni nastanak, obezbeđujući ujednačen ten kože.

Probajte drugi preparat ako…

Tražite preparat koji bi zaštitio kožu vašeg lica od drugih znakova fotostarenja kao što su bore:
Eucerin Anti-age Fluid za zaštitu od sunca SPF 50 pruža visok stepen zaštite od sunca i pomaže u prevenciji prevremenog starenja kože i vidljivo smanjuje bore u predelu lica i dekoltea.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji je pogodan za primenu nakon hemijskog pilinga i/ili tretmana laserom:
Eucerin Anti-age Fluid za zaštitu od sunca SPF 50 je klinički i dermatološki dokazano pogodan za upotrebu nakon ovih tretmana.

Tražite tonirani preparat koji bi zaštitio kožu vašeg lica od drugih znakova fotostarenja kao što su bore:
Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetla i Tamna nude veoma visok stepen zaštite od sunca, ujednačavaju ten kože i vidljivo smanjuju znakove starenja kože.

Imate kožu sklonu aknama i tražite dugotrajni mat efekat i pomoć u regulisanju sebuma:
Probajte Eucerin Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ ili SPF 30.

Sastojci

Nije jedino UV svetlost uzrok oštećenja kože od sunca. Vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) izaziva stvaranje slobodnih radikala koji doprinose preuranjenom starenju kože i razvoju hiperpigmentacija kao što su tamne fleke od sunca. Eucerin Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Tamni baziran je na naprednoj spektralnoj tehnologiji koja prevazilazi zaštitu od UV zraka, štiteći kožu i od negativnih posledica HEVIS svetlosti. Formulacija ovog preparata takođe potpomaže sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože, prevenira i smanjuje tamne fleke.

Napredna spektralna tehnologija

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog spektra¹ sa likokalkonom A, kako bi se neutralisali slobodni radikali izazvani UVA i HEVIS svetlom.

Pigmenti u boji pružaju dvostruki efekat, obezbeđuju zaštitu i ujednačavaju ten:

 • Trenutno prekrivaju nesavršenosti na koži i čine ten ujednačenijim
 • pružaju dodatnu zaštitu od hiperpigmentacija izazvanih vidljivom svetlosti visoke energije (HEVIS).

DNK zaštita
Inovativna Pigment Control formulacija takođe sadrži i gliciretinsku kiselinu koja potpomaže sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Thiamidol
Ovaj jedninstveni, patentom zaštićeni sastojak deluje u korenu nastanka hiperpigmentacija. Klinički i dermatološki dokazano smanjuje tamne fleke, a redovnom upotrebom sprečava njihov ponovni nastanak.

1 - Ispunjava visoke standarde UVA i UVB zaštite propisane od strane Cosmetics Europe. Nivo UVA zaštite viši je od onih koje preporučuje EU.


Kako deluju Eucerin preparati za zaštitu od sunca

Često postavljana pitanja (5)

 • Šta je hiperpigmentacija i šta je izaziva?

  Hiperpigmentacija je termin koji se koristi za opisivanje područja neujednačene pigmentacije na koži. Javlja se u obliku tamnih mrlja zbog kojih koža izgleda neujednačeno. Ove tamne mrlje se često nazivaju pegama od sunca (ili staračkim pegama), a hiperpigmentacija je takođe simptom stanja kože kao što su melazma i postupalna hiperpigmentacija. Sunce je uzrok broj jedan kada su hiperpigmentacije u pitanju jer sunčeva svetlost pokreće proizvodnju melanina, pigmenta koji našoj koži daje boju. Zbog toga su efikasna UVA i UVB zaštita, kao i zaštita od vidljive svetlost visoke energije, najvažniji korak koji možete preduzeti u zaštiti vaše kože od hiperpigmentacije.


 • Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.

  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi trebalo da zaštitim kožu od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem), a takođe mogu izazvati hiperpigmentacije.

  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti.

 • Zašto bi trebalo da uključim zaštitu kože lica od sunca u svoju dnevnu rutinu?

  Koža lica je osetljivija na UVA/UVB zrake i vidljivu svetlost visoke energije (HEVIS) od ostatka tela i izložena je suncu tokom cele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći da izbegnete oštećenja DNK ćelije koje izazivaju UV zraci, fotostarenje (prevremeno starenje kože uzrokovano suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena sunčevim zracima.

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku