SPF 50plus
 • 1/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+
 • 2/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ glavni efekti
 • 3/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ kako se koristi
 • 4/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+
 • 5/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ studije
 • 6/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ sastojci
 • 1/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+
 • 2/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ glavni efekti
 • 3/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ kako se koristi
 • 4/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+
 • 5/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ studije
 • 6/6 Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ sastojci

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+

4.2
6 komentar
Veoma visoka UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
Ultralagana formulacija sa nevidljivom završnicom
Nelepljivo, nemasno, ne ostavlja trag

Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu kožu

Eucerin® inovacija za zaštitu od sunca sa naprednom spektralnom tehnologijom kombinuje UVA/B filtere sa likokalkonom A, čime obezbeđuje veoma visoku UV zaštitu i neutralizaciju slobodnih radikala izazvanih UV zracima i vidljivom svetlošću visoke energije (HEVIS). Gliciretinska kiselina stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK ćelija kože.

Održivost i životna sredina

Sistem UV filtera bez oktokrilena

Sekundarna ambalaža od FSC-sertifikovanog papira

Saznajte više o našem programu za održivost

O preparatu

Ultralagani fluid za zaštitu lica od sunca za sve tipove kože, uključujući i osetljivu kožu

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ je preparat za zaštitu od sunca sa hydro-tech kompleksom. Štiti kožu od oštećenja izazvanih suncem i pruža trenutnu hidrataciju i osećaj svežine. Eucerin napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/B filtere1 širokog spektra sa likokalkonom A, čime obezbeđuje veoma visoku UV zaštitu i neutralizaciju slobodnih radikala izazvanih UV zracima i vidljivom svetlošću visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat sadrži i Glycyrrhetinic Acid koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK ćelija kože.

Ultralagana, nemasna formulacija ovog preparata brzo se upija i prijatno miriše. Ne ostavlja tragove na licu nakon upotrebe. Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost preparata na svim tipovima kože, uključujući i osetljivu kožu.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe.

Klinička i dermatološka ispitivanja

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost preparata na svim tipovima kože, uključujući i osetljivu kožu.

Glavni zaključci

Klinički dokazani rezultati 1

 

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata koja je uključila 160 ispitanika starosti između 18 i 40 godina 2. Oni su prijavili sledeće rezultate posle dve nedelje redovne upotrebe:

 

 

Nakon dve nedelje

Lako se nanosi

99%

Pogodno za toplo i vlažno vreme

98%

Prijatan osećaj kože nakon upotrebe

97%

Pogodno za moj tip kože

97%

Ne ostavlja lepljiv trag na koži

96%

 

1 Klinička studija, samoprocena preparata, 160 ispitanika, 2 nedelje redovne upotrebe. 
2 Beiersdorf AG, PiU, maj 2022. 

Svojstva

 • Ultralagana tekstura fluida
 • Brzo se upija
 • Nemastan i nelepljiv
 • Ne ostavlja trag

Kako se koristi

Preporuke za upotrebu

Zaštita od sunca ne preporučuje se samo kod produženog izlaganja suncu. Lako do umereno svakodnevno izlaganje takođe utiče na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u svoju svakodnevnu rutinu nege kože. Saznajte više o važnosti zaštite od sunca u vašoj svakodnevnoj rutini.

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

Napredna spektralna tehnologija

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Pročitajte više
Nanesite odgovarajuću količinu preparata

2. Nanesite odgovarajuću količinu

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima.

Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo da, kako biste prekrili lice i vrat, koristite deblju liniju preparata za zaštitu od sunca koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Pročitajte više
Temeljno nanesite preparat

3. Temeljno nanesite

Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite da namažete uši,nos i vrat kao i skalp ukoliko nemate kosu ili vam je tanko vlasište.

Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu.
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite.
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca.
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje.
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktnoj sunčevoj svetlosti.
 • Izbegavajte kontakt sa očima.
 • Dozvolite da koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost.
 • Dobro protresite pre upotrebe.

Koristite ovaj preparat ako...

Tražite preparat za zaštitu od sunca sa visokim stepenom zaštite, a koji je pogodan za sve tipove kože:
Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ nudi visoku zaštitu i posebno je formulisan tako da odgovara svim tipovima kože.

Tražite preparat za zaštitu od sunca sa ultralaganom teksturom:
Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ je ultralagan, nemastan, nelepljiv preparat koji se brzo i lako upija. Takođe je nekomedogen.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti od UVA i UVB zraka, kao i od negativnog uticaja vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):
Eucerin® inovacija za zaštitu od sunca sa naprednom spektralnom tehnologijom kombinuje UVA/B filtere sa likokalkonom A, čime obezbeđuje veoma visoku UV zaštitu i neutralizaciju slobodnih radikala izazvanih UV zracima i vidljivom svetlošću visoke energije (HEVIS). 

Probajte drugi preparat ako...

Sastojci

Kako radi

Kako radi

Nisu samo UV zraci ti koji oštećuju kožu. Vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) dovodi do stvaranja slobodnih radikala koji uzrokuju fotostarenje (prevremeno starenje kože uzrokovano suncem) i pogoršavaju hiperpigmentacije. Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF50+ bazira se na naprednoj sprektralnoj tehnologiji koja, pored toga što štiti od UV zraka, takođe obezbeđuje i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Formulacija takođe stimuliše i sopstveni mehanizam obnavljanja DNK ćelija kože.

Napredna spektralna tehnologija
Superiorni fotostabilni UVA/B filteri1 širokog spektra kombinovani su sa likokalkonom A, čime se obezbeđuje neutralizacija slobodnih radikala izazvanih UVA zracima i vidljivom svetlošću visoke energije (HEVIS).

DNK zaštita
Ovaj preparat za zaštitu lica od sunca sadrži i gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK ćelija kože.

 

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Često postavljana pitanja (4)

 • Kako da znam koji SPF faktor da koristim?

  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala (slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.

  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

 • Zašto bi trebalo da uključim zaštitu kože lica u svoju dnevnu rutinu?

  Koža lica je osetljivija na UVA/UVB zrake i vidljivu svetlost visoke energije (HEVIS) od ostatka tela i izložena je suncu tokom cele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći da izbegnete oštećenja DNK ćelije koje izazivaju UV zraci, fotostarenje (prevremeno starenje kože uzrokovano suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena sunčevim zracima.

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi trebalo da zaštitim kožu od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom

  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kao što su bore.

4.2
6 komentara
4
1
0
0
1
 • Rejčel 28.4.2024.
  Sve pohvale!
  Nešto najbolje što sam do sada koristila.
 • Mimi 6.10.2023.
  Preporuka
  Savrseno lagana krema. Mojoj kozi koja je mesovita vise ka suvoj i osetljiva je toliko prijala.. Bez bubuljica na licu od teskih/masnih krema. Prezadovoljna zaista.. Citavo leto je "radila" svoj posao bas kako treba.. I nastavljam sa njom. Sve preporuke.
 • kaza 3.5.2023.
  cens
  Koliko kosts
 • Učitaj više

Kompletirajte rutinu

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku