DELUJMO ZAJEDNO JER ČUVAJUĆI PRIRODU DOBIJAMO!

DELUJMO ZAJEDNO JER ČUVAJUĆI PRIRODU DOBIJAMO!

0 0 minuta čitanja
Pokaži više

Eucerin Srbija i BENU Apoteka, otpočeli su dugoročni projekat “Čuvajući prirodu dobijam”, koji za cilj ima motivisanje svih korisnika Eucerin® preparata da se uključe u aktivnosti očuvanja životne sredine i smanjenja negativnog uticaja na okruženje.

Prva aktivnost u okviru ovog projekta je mogućnost za sve korisnike Eucerin® preparata da u BENU apoteci zamene ambalažu iskorišćenih preparata za vaučer na osnovu kog će ostvariti popust za kupovinu novog.Podršku ovom projektu mogu dati svi korisnici brenda Eucerin® tako što će plastičnu ambalažu potrošenih Eucerin® preparata odneti u odabranu BENU apoteku i odložiti u specijalnu kutiju namenjenu za odlaganje iskorišćene ambalaža. Njihov trud biće nagrađen kuponom u vrednosti 100 dinara, koji mogu odmah ili u roku od mesec dana  iskoristiti za kupovinu novog Eucerin®preparata.

Aktivnost ovog projekta prate materijali u kojima je objašnjen cilj ove akcije i logična povezanost brige o zdravlju i zaštiti planete, koji će biti dostupni u BENU apotekama.

Bez najlona

Tokom više od 120 godina tradicije i inovacija, brend Eucerin® neprestano radi na unapređenju efikasnosti svojih proizvoda, a naporedo s tim u skladu sa Beiersdorf politikom održivosti preuzima odgovornost za zaštitu životne sredine. Jedan od glavnih ciljeva u tom pogledu je da se do 2025.godine u proizvodnji pakovanja svih Eucerin® preparata koristi 50% manje plastike fosilnog porekla. Pored toga, cilj brenda Eucerin® je da tog roka stvori uslove da koristi 100% pakovanja koja mogu da se recikliraju, ponovo upotrebe ili dopune.

Pakovanja preparata za čišćenje kože iz Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] linije su 98% reciklabilna

Mnogi aspekti poslovanja brenda Eucerin®  već su usklađeni sa ovim ciljevima. Pakovanja preparata iz nove, unapređene Eucerin® Hyaluron-Filler linije sadrže manje plastike u poređenju s prethodnom generacijom, a kod Eucerin® Hyaluron-Filler Koncentrata, sadržaj plastike umanjen je čak za 80%. Eucerin®AtopiControl Balsam od 400 ml odnedavno je dostupan u tubi umesto u bočici, čime je ostvarena ušteda u upotrebi plastike od 40 %. Pakovanja preparata za čišćenje kože iz Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] linije su 98% reciklabilna.


bez štampanih uputstava

Takođe, u cilju  smanjenja potrošnje papira od jula ove godine Eucerin® preparati na tržište dolaze bez štampanih uputstava, a neophodne informacije o preparatima nalaze se na ambalaži i dostupne su na sajtu www.eucerin.rs. Na ovaj način godišnje se sačuva 47 tona papira i 103 tone drveta.

Pored ovih aktivnosti, Eucerin® konstantno radi na unapređenju formulacija svojih preparata u pogledu smanjenja potencijalnih negativnih uticaja na okruženje, dok tokom proizvodnje preparata vodi računa o održivom korišćenju zemljišta nabavljanjem sirovina iz sertifikovanih održivih izvora uz praćenje strogih principa nabavke održivih sirovina.


Cilj: održiva budućnost

Politika održivosti kompanije Beiersdorf, u okviru koje posluje Eucerin, podrazumeva i smanjenje emisije ugljen-dioksida u svim fazama poslovanja, proizvodnje i transporta, sa ciljem da se u naredne četiri godine dostigne procenat samanjenja od 75%. U skladu s tim planiran je i potpuni prelazak na snabdevanje strujom koja potiče iz obnovljivih izvora i samnjenje potrošnje vode za 25%.

Apoteke koje su ukljucene u ovu aktivnost

Apoteka

Adresa

Grad

Benu 138, Mercator Beograd Bulevar Umetnosti 4 Beograd
Benu 55, Delta City Beograd Jurija Gagarina 16 Beograd
Benu 424, Beo Shop Centar Ugao Vojislava Ilica I Mis Irbijeve Beograd
Benu 76, Usce Beograd Bulevar Mihajla Pupina 6 Beograd
Benu 148, Big Fashion Beograd Visnjicka 84 Lokal 41 Beograd
Benu 431, Bw Galerija Bulevar Vudroa Vilsona 12 Beograd
Benu 204, Beograd Bulevar Djeram Bulevar Kralja Aleksandra 182 Beograd
Benu 78, Idea Bezanijska Kosa Partizanske Avijacije Bb Beograd
Benu 77, Immo Centar Beograd Gandijeva 21 Beograd
Benu 28, Roda Blok 62 Nehruova 56B /U Marketu Roda/ Beograd
Benu 168, Roda Djordja Stanojevica Djordja Stanojevica 35 Beograd
Benu 196, Rajiceva Beograd Knez Mihailova 54 Beograd
Benu 149, Tc Plaza Kragujevac Bulevar Kraljice Marije 56 Lokal 113 Kragujevac
Benu 448, Delta Planet Bulevar Nemanjica 11B Nis
Benu 352, Nis Cara Dusana Cara Dusana 1 Nis
Benu 176, Roda Nis Vizantijski Bulevar 1A, Tc Roda Nis
Benu 354, Nis Stop Shop Bulevar Medijana 21, Tc Stop Shop Nis
Benu 389, Novi Sad 23.Oktobar Bulevar Oslobodjenja 41 Novi Sad
Benu 409, Novi Sad Bulevar Bulevar Mihajla Pupina 7 Novi Sad
Benu 83, Mercator Novi Sad Bulevar Oslobodjenja 102, Tc Merkator Novi Sad
Benu 385, Novi Sad Liman Narodnog Fronta 10 Novi Sad

Srodni preparati

Povezani tekstovi

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku