Novo
 • (0)
Napiši komentar

Eucerin AtopiControl Balsam

Balsam za telo za svakodnevnu negu sa likokalkonom A, ceramidima i shea buterom namenjen za atopičnu kožu.

Umiruje svrab kože i jača njenu barijernu funkciju

Balsam za atopičnu kožu

Atopična koža je iziritirana, suva i svrbi. Taj svrab izaziva češanje koje ometa san u toku noći i može imati negativan uticaj na kvalitet života.

Eucerin AtopiControl Balsam je balsam za telo za svakodnevnu upotrebu koji je posebno formulisan da umiri i intenzivno hidrira iziritiranu kožu koja svrbi. Lagana ali hranljiva formulacija na bazi ulja u vodi obogaćena je umirujućim likokalkonom A, ceramidima i shea buterom kako bi se ojačala barijerna funkcija kože i ublažili suvoća i svrab. Tokom upalne faze, koristi se zajedno sa Eucerin AtopiControl Kremom za akutnu negu, Eucerin Sprejem protiv svraba i uobičajenom terapijom koju je propisao lekar.

Balsam za atopijski ekcem pruža trenutnu hidrataciju kako bi koža postala meka i glatka, a redovnom upotrebom stanje kože se vidno poboljšava. Eucerin AtopiControl Balsam klinički i dermatološki dokazano doprinosi dobrom snu i poboljšava kvalitet života osobama sa atopijskim dermatitisom.1

Ovaj Balsam ne sadrži parfeme i ima laganu i prijatnu teksturu koja se brzo upija i nije masna niti lepljiva. Pogodan je za odrasle, decu i bebe starije od tri meseca.

1 - Beiersdorf PuU, Italija, april/maj 2019.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije ukazuju na veoma dobru efikasnost i podnošljivost preparata.

GLAVNI REZULTATI

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata (PIU)¹ koja je uključila 166 pacijenata (muškaraca i žena, starosti 30 i više godina) sa blagim do umerenim atopijskim dermatitisom koji izaziva probleme sa spavanjem najmanje 1 do 2 dana u nedelji. Oni su prijavili sledeće rezultate nakon četiri nedelje redovne upotrebe  balsama:


Nakon 4 nedelje
Preparat smnjuje osećaj suve i grube kože
99%
Preparat ima prijatnu i hranljivu teksturu 99%
Preparat umiruje kožu 98%
Nakon nanošenja koža je meka i glatka 98%
Preparat pruža intenzivnu hidrataciju
97%
Preparat umiruje iziritiranu kožu 97%
Preparat smanjuje crvenilo 96% 


1 - Beiersdorf AG, samoprocena preparata april/maj 2019

Često postavljana pitanja

Koja je razlika između Eucerin AtopiControl Balsama I Eucerin AtopiControl Losiona?

Balsam i losion su idealni za korišćenje na celoj površini tela kod atopične kože. Oba efikasno umiruju kožu i jačaju njenu prirodnu barijernu funkciju. Izbor preparata svodi se na to koju teksturu više volite: formulacija balsama je na bazi ulja u vodi i laganija je; formulacij losiona je na bazi vode u ulju zbog čega je i bogatija. Neki ljudi koriste losion tokom zime, a balsam tokom leta.

Da li je Eucerin AtopiControl Balsam pogodan za decu?

Da, pod uslovom da je vaše dete starije od tri meseca.

Šta podrazumevate pod terminima "upalna faza" i "period između upalnih faza"?

Uopšteno govoreći, atopijski dermatitis ima dve različite faze. "Upalna faza" je jedan od naziva koji se koristi kako bi se opisala akutna, aktivna faza kada je koža najviše iziritirana. Ovu fazu može pratiti intenzivan svrab, možete osećati kao da vas koža peče, a na izgled koža može biti crvena i može se perutati. Između ovih akutnih, upalnih faza, postoje periodi kada je koža relativno mirna i manje iziritirana. Ovaj period poznat je i kao neakutna, neaktivna ili faza mirovanja. Dužina svake faze dosta varira u zavisnosti od pojedinca, ali preparati posebno formulisani da neguju atopičnu kožu - kao oni u Eucerin AtopiControl liniji preparata - mogu pomoći da se produži period između upalnih faza i pruži olakšanje tokom akutnih upala.

Da li je atopijski dermatitis isto što i atopijski ekcem?

Atopijski dermatitis i atopijski ekcem su zajednički nazivi za upalne promene na koži i uključuju mnoga različita dermatološka oboljenja. Atopijski dermatitis i atopijski ekcem su nazivi koji se koriste kako bi se opisalo isto hronično upalno stanje.

Sastojci

Uputstva

Nega za atopičnu kožu

Vaša dnevna rutina

Čistite kožu sa Eucerin AtopiControl preparatima

Kupajte se sa Eucerin AtopiControl Uljem za kupanje. Ovaj preparat može da se koristiti tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa kao i tokom faza mirovanja.

Preparati za negu kože sa ekcemom

Dnevna nega za faze mirovanja

Nanosite odgovarajući preparat za svakodnevnu negu:

Dodatna nega tokom upalnih faza

Nanosite Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu na pogođene oblasti kako biste ublažili svrab i poboljšali stanje kože. Ona je idealni dodatak medikamentoznoj terapiji za atopijski dermatitis. Ako koristite lek u vidu krema, nanesite lek pre Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.

Svi naši preparati za svakodnevnu negu mogu se takođe koristiti tokom upalnih faza i trebalo bi ih naneti nakon medicinskih preparata i/ili Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.

Zaštita od sunca važan je deo nege kože sa atopijskim dermatitisom

Trenutno ublažavanje svraba

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu i ublažava svrab u roku od 60 sekundi. Koristite ga kako biste pružili trenutno i dugotrajno olakšanje kad god vas koža svrbi - bilo tokom upalne faze atopijskog dermatitisa ili u periodima između. Kako to nije preparat za negu, preporučujemo da ga koristite u kombinaciji sa drugim preparatima iz AtopiControl linije. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba takođe je efikasan kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Zaštita od sunca

Atopična koža posebno je osetljiva na UVA i UVB zrake. Iz ovog razloga, ako će vaša koža biti izložena suncu, preporučujemo da nanesete preparat za zaštitu od sunca nakon preparata za negu. Probajte Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF30 ili Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF50+ za lice i probajte Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF30 ili Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF50 za telo.

Preporuke i upozorenja

Koristite ovaj preparat ako:

Probajte drugi preparat ako...

Imate atopijski dermatitis i tražite preparat za hidrataciju celog tela koji se može svakodnevno koristiti

Eucerin AtopiControl Balsam je balsam za telo za svakodnevnu upotrebu koji je posebno formulisan da umiri i intenzivno hidrira iziritiranu kožu koja svrbi.

Tražite preparat za hidrataciju tela koji možete da koristite zajedno sa medikamentoznom terapijom tokom upalne faze:

Eucerin AtopiControl Balsam može da se koristi i tokom upane faze zajedno sa terapijom koju je propisao lekar. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba i Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu pomažu da se koža umiri i da se svrab ublaži.

Vaše dete ima atopijski dermatitis i starije je od tri meseca:

Eucerin AtopiControl Balsam će pomoći da se ublaži neprijatnost i da se poboljša stanje kože.

Tražite preparat lagane teksture koji se lako upija:

Eucerin AtopiControl Balsam ima laganu ali hranljivu teksturu koja se brzo i lako upija bez masnih tragova.

Tražite preparat za hidrataciju celog tela za svakodnevnu upotrebu kod atopične kože, ali više volite bogatiju teksturu:
Imate atopijski dermatitis i tražite kremu za ruke:
Imate atopijski dermatitis i tražite kremu za negu lica:
Trenutno prolazite kroz upalnu fazu atopijskog dermatitisa:

I dalje možete da koristite Eucerin AtopiControl Balsam ali preporučujemo da ga koristite zajedno sa Eucerin AtopiControl Kremom za akutnu negu terapijom koju je propisao lekar. Prvo nanesite terapiju lek u vidu krema, dozvolite da se upije i onda nanesite Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu na iziritiranu oblast. Posle toga možete naneti Eucerin AtopiControl Balsam na ostatak tela.

Imate suvu kožu na telu ali nemate atopijski dermatitis:

Eucerin AtopiControl Nega prilagođena fazama atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis - poznat i kao atopijski ekcem - predstavlja oboljenje kože koje karakteriše suva, crvena, iziritirana koža koja svrbi. Ovaj svrab izaziva češanje koje pogoršava simptome i može dovesti do infekcije kože. Atopijski dermatitis takođe može da utiče na san i na kvalitet života. Kada bebe i deca pate, roditelji se mogu osećati bespomoćno i loše.

Oboljenje ima dve različite faze:

 1. Akutnu fazu gde dolazi do upale kože
 2. Fazu mirovanja - period između upalnih faza kada je koža mirnija

Pošto nema poznatog leka za atopijski dermatitis, primarni cilj kod nege atopične kože na svakodnevnoj osnovi jeste da se produži faza mirovanja. Tokom upalne faze, fokus je na smirivanju kože što je brže moguće. Eucerin AtopiControl linija nudi preparate za negu kože koji su prilagođeni fazama atopijskog dermatitisa.

Većina preparata u liniji sadrži jedinstveni kompleks sastojaka kao što su  umirujući likokalkon A i ceramidi koji jačaju barijernu funkciju kože. Svakodnevnim korišćenjem preparata za negu - ulja za kupanje, balsama, losiona, kreme za ruke i kreme za lice − smanjuju se crvenilo, suvoća i svrab.

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu posebno je formulisana da pruži olakšanje koži tokom upalne faze. Ona nudi intenzivnu negu: ublažava svrab, hidrira kožu i jača njenu prirodnu barijernu funkciju. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu, ublažava svrab u roku od 60 sekundi i pruža olakšanje koje traje i do šest sati¹. Može da se koristi kada koža svrbi u periodu mirovanja ili tokom upalne faze atopijskog dermatitisa. Takođe je efikasan i kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Za sve preparate je klinički i dermatološki  potvrđena efikasnost , kao i da su  nežni prema atopičnoj koži. Istraživanje pokazuje da Eucerin AtopiContol Krema za akutnu negu2, Eucerin AtopiControl Losion2 i Eucerin AtopiControl Balsam3 takođe doprinose dobrom snu tokom noći i poboljšavaju kvalitet života.

Bez parfema, linija pogodna za odrasle osobe, decu i bebe starije od tri meseca4.

 

1 - Beiersdorf AG, merenje Dinamičnog skora pruritusa, mart/april 2018. 104 ispitanika (32 sa atopijskim dermatitisom, 41 sa suvom kožom (20 sa dijabetesom), 31 sa blagom psorijazom vulgaris). Preparat nanošen direktno, 1 minut i 6 sati nakon nanošenja.

2 - Beiersdorf AG, PIU istraživanje Eucerin AtopiControl Losiona i Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu kada se koriste zajedno., maj 2017. N=141, 4 nedelje, blagi i srednji oblik atopisjkog dermatitisa, DLQI (dermatološki indeks kvaliteta života) i kvalitet sna.

3 - Beiersdorf AG, PuU, Italija, april/maj 2019

4 - Sa izuzetkom Eucerin AtopiControl Spreja protiv svraba i Eucerin AtopiControl Kreme za ruke koji odgovaraju deci uzrasta od tri godine i starijoj.
Novo

Suva, atopična koža

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba

 • (7)

 • Trenutno i dugotrajno oslobađa od svraba
 • Ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa efektom i do šest sati
 • Sadrži mentoksipropanidol, SymSitive* i polidokanol
 • Hladi i smiruje iziritiranu kožu
 • Brzo se upija: bez lepljivog i masnog traga
 • Bez parfema
 • Pogodan za primenu kod odraslih i dece od treće godine
 • Pogodan za primenu kod osoba sa atopijskim dermatitisom, kserozom, psorijazom ili dijabetesom

* registrovani zaštitni znak Symrise-a, Nemačka

Pročitaj više
Ukupna ocena
 • (0)
0 od 5 poena / 0 komentar
5 Zvezdica
0
4 Zvezdice
0
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter