• (19)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu

Intenzivna nega za upalne faza atopijskog dermatitisa

Umiruje crvenilo i iritacije. Oslobadja od svraba na senzornom nivou čime se smanjuje potreba za češanjem.

Intenzivna nega za upalne faza atopijskog dermatitisa

Atopična koža je suva, iziritirana i svrbi. Ovaj svrab inicira češanje koje predstavlja okidač za začarani krug atopijskog dermatitisa. Simptomi koji se pogoršavajui mogu narušiti san tokom noći i imati negativan uticaj na kvalitet života.

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu je specijalno formulisana da pruži olakšanje i intenzivnu negu koži u upalnoj fazi atopijskog dermatitisa. Formulacija sadrži jedinstveni kompleks aktivnih principa koji čine likokalkon A koji ima ulugu da umiruje kožu, dekandiol koji deluje antibakterijski i mentoksipropandiol (MPD) koji hladi i deluje potiv svraba. Ovaj kompleks, kombinovan sa visokom koncentracijom ceramida, jača barijernu funkciju kože, smanjuje suvoću i oslobađa od svraba na senzornom nivou čime se smanjuje potreba za češanjem.

Ne sadrži parfeme. Krema namenjna za negu tokom upalne faze atopijskog dematitisa može da se primenjuje onoliko često koliko je to potrebno na zahvaćena područja i pokazano poboljšava san i kvalitet života osoba sa atopijskim dermatitiom. Pogodna je za odrasle, decu, kao i bebe starijie od 3 meseca.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije ukazuju na veoma dobru efikasnost i podnošljivost preparata na atopičnoj koži.

GLAVNI REZULTATI

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata (PIU)¹ koja je uključila 144 pacijenata (muškaraca i žena, svi starosti 30 i više godina) sa blagim do umerenim atopijskim dermatitisom. Oni su prijavili sledeće rezultate nakon četiri nedelje redovne upotrebe AtopiControl kreme uz Eucerin AtopiControl Losion:

Poboljšanje opšteg stanja kože:

 • 97% se slaže sa izjavom ,,Poboljšava stanje kože''

Uticaj na kvalitetniji san

 • 96% slaže se kako se više ne češe često tokom noći
 • 94% slaže se kako više ne ustaje ranije zbog kožnih problema
 • 93% slaže se kako su tokom testiranja ustajali ređe tokom noći
 • 89% slaže se kako su tokom testiranja ujutro ustajali odmorniji
 • 88% slaže se kako su tokom dana imali dobar nivo energije
Poboljšanje kvaliteta života
 • Pre testiranja, Eucerin AtopiControl nege, 92% ispitanika se slaže kako je atopijski dermatitis uticao na njihov kvalitet života. Nakon 4 nedelje korišćenja Eucerin AtopiControl nege, samo 38% je izjavilo kako bolest utiče na kvalitet života.

Sastojci

Uputstva za upotrebu

Kosristite onoliko često koliko je to potrebno na regije koje su pod upalom.
Nakon nanošenja možda ćete imati osećaj hlađenja na regije gde je nanet preparat. Ovo ne treba da vas brine, to je samo znak da preparat radi posao.

Krema za akutnu fazu ekcema

Vaša dnevna rutina

Čistite atopičnu kožu temeljno i nežno

Kupajte se sa Eucerin AtopiControl Uljem za kupanje. Ovaj preparat može da se koristiti tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa kao i tokom faza mirovanja.

Krema za upalnu fazu ekcema

Dnevna nega za faze mirovanja

Nanosite odgovarajući preparat za svakodnevnu negu:

Dodatna nega tokom upalnih faza

Nanosite Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu na pogođene oblasti kako biste ublažili svrab i poboljšali stanje kože. Ona je idealni dodatak medikamentoznoj terapiji za atopijski dermatitis. Ako koristite lek u vidu krema, nanesite lek pre Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.

Svi naši preparati za svakodnevnu negu mogu se takođe koristiti tokom upalnih faza i trebalo bi ih naneti nakon medicinskih preparata i/ili Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.

Zaštita od sunca važan je deo nege kože sa atopijskim dermatitisom

Trenutno ublažavanje svraba

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu i ublažava svrab u roku od 60 sekundi. Koristite ga kako biste pružili trenutno i dugotrajno olakšanje kad god vas koža svrbi - bilo tokom upalne faze atopijskog dermatitisa ili u periodima između. Kako to nije preparat za negu, preporučujemo da ga koristite u kombinaciji sa drugim preparatima iz AtopiControl linije. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba takođe je efikasan kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Zaštita od sunca


Atopična koža posebno je osetljiva na UVA i UVB zrake. Iz ovog razloga, ako će vaša koža biti izložena suncu, preporučujemo da nanesete preparat za zaštitu od sunca nakon preparata za negu. Probajte Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF30 ili Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF50+ za lice i probajte Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF30 ili Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF50 za telo.

Preporuke i upozorenja

Koristite ovaj preparat ako:

Probajte drugi preparat ako:

Imate atopijski dermatitis I tražite preparat koji će umiriti upalnu fazu , smanjiti češanje i poboljšati stanje kože.
Vaše dete ima atopijski dermatitis, starije je od tri meseca i potreban vam je preparat kako bi ublažili neugodnosti i upalnu fazu.

 

Imate atopijski dermatitis ali nije nastalo upalno stanje:
Imate suvu kožu, ali ne i atopijski dermatitis:

U tom slučaju probajte linije preparata Eucerin UreaRepair Plus ili Eucerin Urea.

Često postavljana pitanja

Da li je Eucerin AtopiControl Krema za akutnu za telo pogodan za decu?

Da, ako je vaše dete starije od tri meseca.

Da li mogu da koristim Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu na licu i telu?

Da. Kremu možete naneti na sve delove tela gde se razvija ili postoji upalna faza atopijskog dermatitisa.

Koliko Eucerun AtopiControl Kreme za akutnu negu treba da koristim?

Onliko koliko vidite da je potrebno da bi se koža umirila i smanjio svrab. Možete preparat da nanosite slobodno koliko god često je to potrebno.

Da li mogu da koristim Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu umesto moje medikamentozne terapije?

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu može da se koristi uz medikametoznu terapiju koju vam je propisao lekar, kako bi se poboljšalo stanje kože i smanjio svrab tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa. Lekar će vas posavetovati kako da koristite lek. Naša preporuka je da nakon leka u vidu masti ili krema, kada se upije, nanesete Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu.

Da li je atopijski dermatitis isto što i ekcem?

Dermatitis i ekcem su isto: zajednički pojam za upalne promene na koži. Kao takvi uključuju mnogo različitih dermatoloških oboljenja. Atopijski dermatitis i atopijski ekcem su takođe ista stvar.

Šta podrazumevate pod terminima "upalna faza" i "period između upalnih faza"?

Uopšteno govoreći, atopijski dermatitis ima dve različite faze. Upalna faza je jedan od naziva koji se koristi kako bi se opisala akutna, aktivna faza kada je koža najviše iziritirana. Ovu fazu može pratiti intenzivan svrab, možete osećati kao da vas koža peče, a na izgled koža može biti crvena i može se perutati. Između ovih akutnih, upalnih faza, postoje periodi kada je koža relativno mirna i manje iziritirana. Ovaj period poznat je i kao neakutna, neaktivna ili faza mirovanja. Dužina svake faze dosta varira u zavisnosti od pojedinca, ali preparati posebno formulisani da neguju atopičnu kožu - kao oni u Eucerin AtopiControl liniji preparata - mogu pomoći da se produži period između upalnih faza i pruži olakšanje tokom akutnih upala.

Da li je atopijski dermatitis zarazan?

Ne. Atopijski dermatitis nije zarazno oboljenje.

Eucerin AtopiControl Nega prilagođena fazama atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis - poznat i kao atopijski ekcem - predstavlja oboljenje kože koje karakteriše suva, crvena, iziritirana koža koja svrbi. Ovaj svrab izaziva češanje koje pogoršava simptome i može dovesti do infekcije kože. Atopijski dermatitis takođe može da utiče na san i na kvalitet života. Kada bebe i deca pate, roditelji se mogu osećati bespomoćno i loše.

Oboljenje ima dve različite faze:

 1. Akutnu fazu gde dolazi do upale kože
 2. Fazu mirovanja - period između upalnih faza kada je koža mirnija

Pošto nema poznatog leka za atopijski dermatitis, primarni cilj kod nege atopične kože na svakodnevnoj osnovi jeste da se produži faza mirovanja. Tokom upalne faze, fokus je na smirivanju kože što je brže moguće. Eucerin AtopiControl linija nudi preparate za negu kože koji su prilagođeni fazama atopijskog dermatitisa.

Većina preparata u liniji sadrži jedinstveni kompleks sastojaka kao što su  umirujući likokalkon A i ceramidi koji jačaju barijernu funkciju kože. Svakodnevnim korišćenjem preparata za negu - ulja za kupanje, balsama, losiona, kreme za ruke i kreme za lice − smanjuju se crvenilo, suvoća i svrab.

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu posebno je formulisana da pruži olakšanje koži tokom upalne faze. Ona nudi intenzivnu negu: ublažava svrab, hidrira kožu i jača njenu prirodnu barijernu funkciju. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu, ublažava svrab u roku od 60 sekundi i pruža olakšanje koje traje i do šest sati¹. Može da se koristi kada koža svrbi u periodu mirovanja ili tokom upalne faze atopijskog dermatitisa. Takođe je efikasan i kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Za sve preparate je klinički i dermatološki  potvrđena efikasnost , kao i da su  nežni prema atopičnoj koži. Istraživanje pokazuje da Eucerin AtopiContol Krema za akutnu negu2, Eucerin AtopiControl Losion2 i Eucerin AtopiControl Balsam3 takođe doprinose dobrom snu tokom noći i poboljšavaju kvalitet života.

Bez parfema, linija pogodna za odrasle osobe, decu i bebe starije od tri meseca4.

 

1 - Beiersdorf AG, merenje Dinamičnog skora pruritusa, mart/april 2018. 104 ispitanika (32 sa atopijskim dermatitisom, 41 sa suvom kožom (20 sa dijabetesom), 31 sa blagom psorijazom vulgaris). Preparat nanošen direktno, 1 minut i 6 sati nakon nanošenja.

2 - Beiersdorf AG, PIU istraživanje Eucerin AtopiControl Losiona i Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu kada se koriste zajedno., maj 2017. N=141, 4 nedelje, blagi i srednji oblik atopisjkog dermatitisa, DLQI (dermatološki indeks kvaliteta života) i kvalitet sna.

3 - Beiersdorf AG, PuU, Italija, april/maj 2019

4 - Sa izuzetkom Eucerin AtopiControl Spreja protiv svraba i Eucerin AtopiControl Kreme za ruke koji odgovaraju deci uzrasta od tri godine i starijoj.
Novo

Suva, atopična koža

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba

 • (6)

 • Trenutno i dugotrajno oslobađa od svraba
 • Ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa efektom i do šest sati
 • Sadrži mentoksipropanidol, SymSitive* i polidokanol
 • Hladi i smiruje iziritiranu kožu
 • Brzo se upija: bez lepljivog i masnog traga
 • Bez parfema
 • Pogodan za primenu kod odraslih i dece od treće godine
 • Pogodan za primenu kod osoba sa atopijskim dermatitisom, kserozom, psorijazom ili dijabetesom

* registrovani zaštitni znak Symrise-a, Nemačka

More Details
Ukupna ocena
 • (19)
4,8 od 5 poena / 19 komentar
5 Zvezdica
18
4 Zvezdice
0
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
1
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Biljana,
Najbolja krema ikada napravljena. Koristimo je za naseg dvogodisnjaka, od njegovog rodjenja. Kad god je imao ekcem, ova krema mu je smirivala kozu. Ne znam od cega je napravljena, ali je predobra. Svima je toplo preporucujem.
Milena,

AtopiControl za akutnu negu

Iako je krema nabavljena za našeg atopičara (8god.) isprobala i koristila sam je ja za nekoliko akutnih manifestacija ekcema ove zime. Područje se umirivalo, crvenilo smanjilo, a svrab ublažio.
Marija,

Prvi izbor

Odlicna krema, koju obozavamo i ja i deca, jer je lagana, nemasna, a u roku od dva mazanja u potpunosti eliminise ekcem!
Mila,

Prakticna za poneti

Ovo je jedan od onih prozivoda koje uvek nosim sa sobom. Mala, prakticna, fantasticna. Posebno tokom ovih hladnih dana. Za ispucale ruke, za bebine obraze.... jednostavno za sve.
Nina,

Za suvu kožu ruku-idealna

Koristim ovu kremicu skoro godinu dana i prezadovoljna sam. Dermatitis na rukama mi se umiri preko noći. Ruke i inače mažem njome kao prevenciju i u tom slučaju se pokazala odlično

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter