• (17)

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu

Intenzivna nega za upalne faza atopijskog dermatitisa

Umiruje crvenilo i iritacije. Oslobadja od svraba na senzornom nivou čime se smanjuje potreba za češanjem.

Intenzivna nega za upalne faza atopijskog dermatitisa

Atopična koža je suva, iziritirana i svrbi. Ovaj svrab inicira češanje koje predstavlja okidač za začarani krug atopijskog dermatitisa. Simptomi koji se pogoršavajui mogu narušiti san tokom noći i imati negativan uticaj na kvalitet života.

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu je specijalno formulisana da pruži olakšanje i intenzivnu negu koži u upalnoj fazi atopijskog dermatitisa. Formulacija sadrži jedinstveni kompleks aktivnih principa koji čine likokalkon A koji ima ulugu da umiruje kožu, dekandiol koji deluje antibakterijski i mentoksipropandiol (MPD) koji hladi i deluje potiv svraba. Ovaj kompleks, kombinovan sa visokom koncentracijom ceramida, jača barijernu funkciju kože, smanjuje suvoću i oslobađa od svraba na senzornom nivou čime se smanjuje potreba za češanjem.

Ne sadrži parfeme. Krema namenjna za negu tokom upalne faze atopijskog dematitisa može da se primenjuje onoliko često koliko je to potrebno na zahvaćena područja i pokazano poboljšava san i kvalitet života osoba sa atopijskim dermatitiom. Pogodna je za odrasle, decu, kao i bebe starijie od 3 meseca.

Kliničke studije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju veoma dobru podnošljivost kod pacijenata sa atopičnom kožom.

NAJVAŽNIJI REZULTATI

 • Značajno smanjenje transepidermalnog gubitka vode.
 • Iritirana i crvena koža je umirena.
 • Umanjena je potreba za češanjem i koža je osetila olakšanje.

Sastojci

Uputstva

 • Nanosite na zahvaćena područja koliko god često da je potrebno tokom upalnih stanja.
 • Moguć je povremeni osećaj hladnoće ili blagog peckanja.

Žena nanosi Kremu za akutnu negu na unutrašnju stranu lakta

Za vašu svakodnevnu rutinu

Nežno čisti kožu

Za atopičnu kožu lica koristite Eucerin DermatoCLEAN Mleko za čišćenje lica. Za atopičnu kožu tela koristite Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje.

Krema za akutnu negu

Za atopičnu kožu lica koristite Eucerin AtopiControl Kremu za lice. Za atopičnu kožu tela koristite Eucerin AtopiControl Losion za telo.

Medicinski tretmani

Pre upotrebe Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu na licu ili telu, nanesite medicinske tretmane (ako je to potrebno).

Preporuke i upozorenja

Koristite Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu ako...

Probajte drugi proizvod ako...

Vaše dete ima atopijski dermatitis, starije je od tri meseca i potreban vam je dermokozmetički preparat kako bi bar delimično ublažili neugodnosti.

Eucerin AtopiControl Krema za negu može se koristiti kao dodatak Eucerin AtopiControl Kremi za akutnu negu ili nekom leku.

Imate atopijski dermatitis ali nije nastalo upalno stanje:
Imate suvu kožu, ali ne i atopijski dermatitis:

U tom slučaju probajte linije preparata Eucerin Complete Repair ili Eucerin Urea.

Ako ste ikada imali reakciju na bilo koji od sastojaka.

Često postavljana pitanja

Koja količina preparata/kreme je potrebna za sledeća područja: lice, jednu nogu, jednu ruku, mereno supenom kašikom?

Ne postoje čvrsto definisana pravila za to. Upotreba bi trebalo da bude izdašna i treba je ponavljati (pacijenti obično nanose premale količine kreme). Procena potrebne količine može se izvesti iz pravila za kremu za sunčanje: 2mg / cm2, što znači oko 35g za telo prosečne odrasle osobe.

Kako bi trebalo koristiti Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu?

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu može se nanositi samostalno u akutnim fazama sa blagim do umerenim simptomima ili sa lekovima u teškim upalnim stanjima. Uvek se prvo mora naneti lek, a potom kozmetički preparat. Zavisno od doze, to može biti relevantno samo za jutranju primenu, dok naredna nanošenja podrazumevaju samo kremu za negu. Preparati za osnovnu negu nisu kreirani za akutne upale, već su namenjeni za intervale bez simptoma između upalnih stanja.

Hoće li Eucerin AtopiControl preparati izlečiti moj atopijski dermatitis?

Ne postoji lek za ovo oboljenje, ali uključivanje AtopiControl Kreme za negu u svakodnevnu rutinu nege može delimično ublažiti neugodnost.

Šta podrazumeva "začarani krug atopične kože"?

On podrazumeva neprekidan krug suve kože koja svrbi, koji pogađa osobe sa atopijskim dermatitisom. Javlja se iritacija pa se osoba češe. Češanje izaziva upalu, koja dovodi do isušivanja kože i posledično do narušavanja barijerne funkcije. To zatim stvara vlažnu sredinu za kolonizaciju bakterije Staphylococcus aureus, što dovodi do iritacije i daljeg češanja. I tako se začarani krug nastavlja.

Da li je atopijski dermatitis isto što i ekcem?

Ne. Ekcem je opšti naziv za bilo kakvo zapaljenje kože. Atopijski dermatitis je vrsta ekcema, pa je takođe poznat kao atopijski ekcem, ali postoji još nekoliko kožnih oboljenja koja su ekcemi ali nisu atopijski dermatitis.

Da li je atopijski dermatitis zarazan?

Ne. Atopijski dermatitis nije zarazan i ne može se preneti sa osobe na osobu direktnim dodirom.

Eucerin AtopiControl Nega prilagođena fazama atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis - poznat i kao atopijski ekcem - predstavlja oboljenje kože koje karakteriše suva, crvena, iziritirana koža koja svrbi. Ovaj svrab izaziva češanje koje pogoršava simptome i može dovesti do infekcije kože. Atopijski dermatitis takođe može da utiče na san i na kvalitet života. Kada bebe i deca pate, roditelji se mogu osećati bespomoćno i loše.

Oboljenje ima dve različite faze:

 1. Akutnu fazu gde dolazi do upale kože
 2. Fazu mirovanja - period između upalnih faza kada je koža mirnija

Pošto nema poznatog leka za atopijski dermatitis, primarni cilj kod nege atopične kože na svakodnevnoj osnovi jeste da se produži faza mirovanja. Tokom upalne faze, fokus je na smirivanju kože što je brže moguće. Eucerin AtopiControl linija nudi preparate za negu kože koji su prilagođeni fazama atopijskog dermatitisa.

Većina preparata u liniji sadrži jedinstveni kompleks sastojaka kao što su  umirujući likokalkon A i ceramidi koji jačaju barijernu funkciju kože. Svakodnevnim korišćenjem preparata za negu - ulja za kupanje, balsama, losiona, kreme za ruke i kreme za lice − smanjuju se crvenilo, suvoća i svrab.

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu posebno je formulisana da pruži olakšanje koži tokom upalne faze. Ona nudi intenzivnu negu: ublažava svrab, hidrira kožu i jača njenu prirodnu barijernu funkciju. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu, ublažava svrab u roku od 60 sekundi i pruža olakšanje koje traje i do šest sati¹. Može da se koristi kada koža svrbi u periodu mirovanja ili tokom upalne faze atopijskog dermatitisa. Takođe je efikasan i kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Za sve preparate je klinički i dermatološki  potvrđena efikasnost , kao i da su  nežni prema atopičnoj koži. Istraživanje pokazuje da Eucerin AtopiContol Krema za akutnu negu2, Eucerin AtopiControl Losion2 i Eucerin AtopiControl Balsam3 takođe doprinose dobrom snu tokom noći i poboljšavaju kvalitet života.

Bez parfema, linija pogodna za odrasle osobe, decu i bebe starije od tri meseca4.

 

1 - Beiersdorf AG, merenje Dinamičnog skora pruritusa, mart/april 2018. 104 ispitanika (32 sa atopijskim dermatitisom, 41 sa suvom kožom (20 sa dijabetesom), 31 sa blagom psorijazom vulgaris). Preparat nanošen direktno, 1 minut i 6 sati nakon nanošenja.

2 - Beiersdorf AG, PIU istraživanje Eucerin AtopiControl Losiona i Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu kada se koriste zajedno., maj 2017. N=141, 4 nedelje, blagi i srednji oblik atopisjkog dermatitisa, DLQI (dermatološki indeks kvaliteta života) i kvalitet sna.

3 - Beiersdorf AG, PuU, Italija, april/maj 2019

4 - Sa izuzetkom Eucerin AtopiControl Spreja protiv svraba i Eucerin AtopiControl Kreme za ruke koji odgovaraju deci uzrasta od tri godine i starijoj.
Novo

Suva, atopična koža

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba

 • (5)

 • Trenutno i dugotrajno oslobađa od svraba
 • Ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa efektom i do šest sati
 • Sadrži mentoksipropanidol, SymSitive* i polidokanol
 • Hladi i smiruje iziritiranu kožu
 • Brzo se upija: bez lepljivog i masnog traga
 • Bez parfema
 • Pogodan za primenu kod odraslih i dece od treće godine
 • Pogodan za primenu kod osoba sa atopijskim dermatitisom, kserozom, psorijazom ili dijabetesom

* registrovani zaštitni znak Symrise-a, Nemačka

More Details
Ukupna ocena
 • (17)
4,8 od 5 poena / 17 komentar
5 Zvezdica
16
4 Zvezdice
0
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
1
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Marija,

Prvi izbor

Odlicna krema, koju obozavamo i ja i deca, jer je lagana, nemasna, a u roku od dva mazanja u potpunosti eliminise ekcem!
Mila,

Prakticna za poneti

Ovo je jedan od onih prozivoda koje uvek nosim sa sobom. Mala, prakticna, fantasticna. Posebno tokom ovih hladnih dana. Za ispucale ruke, za bebine obraze.... jednostavno za sve.
Nina,

Za suvu kožu ruku-idealna

Koristim ovu kremicu skoro godinu dana i prezadovoljna sam. Dermatitis na rukama mi se umiri preko noći. Ruke i inače mažem njome kao prevenciju i u tom slučaju se pokazala odlično
NINA003,

Odlicna!

Moja beba od 3.meseca ima AD, i pre 2 nedelje sam kupila ovu kremu, namazala joj obraze par puta i vise se nije ponavilo crvenilo. Beba sada ima 9 meseci. Bukvalno se kunem u kremu. Spasila nas je.
Anči,
Kao neko ko se godinama bori sa atopijskim dermatitisom mogu da kažem da je ova krema spas! Nema više ranica koje krvare, ni korikosteroida, samo acut care krema i losion/krema za ruke. Hvala!

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter