• (12)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu

Intenzivna nega za upalne faza atopijskog dermatitisa

Umiruje crvenilo i iritacije. Oslobadja od svraba na senzornom nivou čime se smanjuje potreba za češanjem.

Intenzivna nega za upalne faza atopijskog dermatitisa

Atopična koža je suva, iziritirana i svrbi. Ovaj svrab inicira češanje koje predstavlja okidač za začarani krug atopijskog dermatitisa. Simptomi koji se pogoršavajui mogu narušiti san tokom noći i imati negativan uticaj na kvalitet života.

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu je specijalno formulisana da pruži olakšanje i intenzivnu negu koži u upalnoj fazi atopijskog dermatitisa. Formulacija sadrži jedinstveni kompleks aktivnih principa koji čine likokalkon A koji ima ulugu da umiruje kožu, dekandiol koji deluje antibakterijski i mentoksipropandiol (MPD) koji hladi i deluje potiv svraba. Ovaj kompleks, kombinovan sa visokom koncentracijom ceramida, jača barijernu funkciju kože, smanjuje suvoću i oslobađa od svraba na senzornom nivou čime se smanjuje potreba za češanjem.

Ne sadrži parfeme. Krema namenjna za negu tokom upalne faze atopijskog dematitisa može da se primenjuje onoliko često koliko je to potrebno na zahvaćena područja i pokazano poboljšava san i kvalitet života osoba sa atopijskim dermatitiom. Pogodna je za odrasle, decu, kao i bebe starijie od 3 meseca.

Kliničke studije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju veoma dobru podnošljivost kod pacijenata sa atopičnom kožom.

NAJVAŽNIJI REZULTATI

  • Značajno smanjenje transepidermalnog gubitka vode.
  • Iritirana i crvena koža je umirena.
  • Umanjena je potreba za češanjem i koža je osetila olakšanje.

Sastojci

Uputstva

  • Nanosite na zahvaćena područja koliko god često da je potrebno tokom upalnih stanja.
  • Moguć je povremeni osećaj hladnoće ili blagog peckanja.

Žena nanosi Kremu za akutnu negu na unutrašnju stranu lakta

Za vašu svakodnevnu rutinu

Nežno čisti kožu

Za atopičnu kožu lica koristite Eucerin DermatoCLEAN Mleko za čišćenje lica. Za atopičnu kožu tela koristite Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje.

Krema za akutnu negu

Za atopičnu kožu lica koristite Eucerin AtopiControl Kremu za lice. Za atopičnu kožu tela koristite Eucerin AtopiControl Losion za telo.

Medicinski tretmani

Pre upotrebe Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu na licu ili telu, nanesite medicinske tretmane (ako je to potrebno).

Preporuke i upozorenja

Koristite Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu ako...

Probajte drugi proizvod ako...

Vaše dete ima atopijski dermatitis, starije je od tri meseca i potreban vam je dermokozmetički preparat kako bi bar delimično ublažili neugodnosti.

Eucerin AtopiControl Krema za negu može se koristiti kao dodatak Eucerin AtopiControl Kremi za akutnu negu ili nekom leku.

Imate atopijski dermatitis ali nije nastalo upalno stanje:
Imate suvu kožu, ali ne i atopijski dermatitis:

U tom slučaju probajte linije preparata Eucerin Complete Repair ili Eucerin Urea.

Ako ste ikada imali reakciju na bilo koji od sastojaka.

Često postavljana pitanja

Koja količina preparata/kreme je potrebna za sledeća područja: lice, jednu nogu, jednu ruku, mereno supenom kašikom?

Ne postoje čvrsto definisana pravila za to. Upotreba bi trebalo da bude izdašna i treba je ponavljati (pacijenti obično nanose premale količine kreme). Procena potrebne količine može se izvesti iz pravila za kremu za sunčanje: 2mg / cm2, što znači oko 35g za telo prosečne odrasle osobe.

Kako bi trebalo koristiti Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu?

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu može se nanositi samostalno u akutnim fazama sa blagim do umerenim simptomima ili sa lekovima u teškim upalnim stanjima. Uvek se prvo mora naneti lek, a potom kozmetički preparat. Zavisno od doze, to može biti relevantno samo za jutranju primenu, dok naredna nanošenja podrazumevaju samo kremu za negu. Preparati za osnovnu negu nisu kreirani za akutne upale, već su namenjeni za intervale bez simptoma između upalnih stanja.

Hoće li Eucerin AtopiControl preparati izlečiti moj atopijski dermatitis?

Ne postoji lek za ovo oboljenje, ali uključivanje AtopiControl Kreme za negu u svakodnevnu rutinu nege može delimično ublažiti neugodnost.

Šta podrazumeva "začarani krug atopične kože"?

On podrazumeva neprekidan krug suve kože koja svrbi, koji pogađa osobe sa atopijskim dermatitisom. Javlja se iritacija pa se osoba češe. Češanje izaziva upalu, koja dovodi do isušivanja kože i posledično do narušavanja barijerne funkcije. To zatim stvara vlažnu sredinu za kolonizaciju bakterije Staphylococcus aureus, što dovodi do iritacije i daljeg češanja. I tako se začarani krug nastavlja.

Da li je atopijski dermatitis isto što i ekcem?

Ne. Ekcem je opšti naziv za bilo kakvo zapaljenje kože. Atopijski dermatitis je vrsta ekcema, pa je takođe poznat kao atopijski ekcem, ali postoji još nekoliko kožnih oboljenja koja su ekcemi ali nisu atopijski dermatitis.

Da li je atopijski dermatitis zarazan?

Ne. Atopijski dermatitis nije zarazan i ne može se preneti sa osobe na osobu direktnim dodirom.

Eucerin AtopiControl Dermokozmetička nega za suvu kožu sklonu iritaciji

Eucerin AtopiControl je linija dermokozmetičkih preparata za negu suve kože sklone iritaciji, kao i atopične kože tokom neaktivnih faza i upalnih stanja. Za sve ove preparate je klinički i dermatološki dokazano da ublažavaju crvenilo, ljuspanje, zategnutost i svrab i da su prikladni za atopičnu kožu.

Losioni i kreme za osnovnu negu sadrže kombinaciju omega-6 masnih kiselina i likokalkona A za obnavljanje i jačanje barijerne funkcije kože. Osim što intenzivno hidriraju kožu, ovi preparati ublažavaju grubost na dodir, svrab i zategnutost povezane sa atopičnom kožom.

Linija preparata za akutnu negu uključuje novu Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu. Njena blagotvorna svojstva značajno poboljšavaju izgled kože tokom upalnih faza i omogućavaju manju upotrebu hidrokortizona tokom upalnih stanja. Jedna klinička studija je pokazala uporedive kozmetičke efekte negujućih svojstava AtopiControl Kreme za akutnu negu u odnosu na efekte kreme sa 1% hidrokortizona na ten atopične kože. AtopiControl Krema za akutnu negu nije lek i ne bi trebalo da se koristi kao njegova zamena.

U ovoj liniji nisu korišćeni veštački mirisi, boje ili parabeni i preparati su pogodni za decu i bebe starije od 3 meseca.

Overall Rating
  • (12)
4,7 od 5 poena / 12 komentar
5 Stars
11
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
1
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Igor,

Spas

Imao sam prilicno gadan problem sa kozom lica u predelu nosa, vec nakon prvog nanosenja razlika je bila drasticna. Sve najbolje o ovom proizvodu koji cu definitivno nastaviti da koristim!
Izi,

Koza na kapcima

Vrhunska je krema... Imam problema sa ekcemom na kapku jednog oka. Dermatolog mi je preporucio hidrociklin, ali sam znala da to ne moze da funkcionise na duge staze. Istrazivala sam sta bih mogla da koristim, pa sam naisla na ovu kremu i kunem se u nju. Ujutro namazem na kapke, koza lijepo upije, a nema vise hrapavosti i perutanja. Hvala!!!
Milica,
Krema je odlična, problemi sa kozom oko ociju
Nik,

Koza Glave

Imam problema sa kozom glave i svrabom, Već koristim vaš šampon sa Ureom. Da li je moguće koristiti ovu kremu za kožu glave, recimo posle tuširanja ili postoji adekvatniji proizvod? Hvala!
Nina,

Atipijski dermatitis

Baš mi je pomogao.Sve preporuke!

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter