• (7)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje

Štiti kožnu od daljeg isušivanja i svraba

Nežno čisti i umiruje suvu i iziritiranu atipičnu kožu zahvaljujući omega-3 i omega-6 masnim kiselinama.

Uljana kupka za atopijski dermatitis

Atopična koža može biti suva, iziritirana i može izazivati osećaj svraba. Ovi simptomi se pojačavaju grubim čistačima.

Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje ne sadrži sapune i bogato je visokim sadržajem  omega-3 i omega-6 masnih kiselina koje nežno čiste i umiruju atopičnu kožu. Ulje za kupanje ublažava svrab i sprečava dalje isušivanje kože jačajući njenu barijernu funkciju. Redovnom upotrebom, koža je zaštićena od daljeg isušivanja i svraba.

Koristi se svakodnevno, tokom upalnih stanja kao i u neaktivnim fazama.

Da bi se smanjio rizik od iritacije kože, Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje je bez veštačkih mirisa, boja i konzervanasa i pogodno je za odrasle, decu i bebe starije od tri meseca.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije ukazuju na veoma dobru efikasnost i podnošljivost preparata na atopičnoj koži.

Sastojci

Uputstva za upotrebu

 • Nanesite Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje
 • Nežno ga umasirajte a potom temeljno isperite. Blago tapkajte kožu peškirom, vodeći računa da je ne trljate.
 • Kod beba koristiti isključivo kao dodatak kupki.

Žena se tušira

Vaša dnevna rutina

Kupka za ekcem

Kupajte se sa Eucerin AtopiControl Uljem za kupanje. Ovaj preparat može da se koristiti tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa kao i tokom faza mirovanja.

Hidratacija za atopičnu kožu

Dnevna nega za faze mirovanja

Nanosite odgovarajući preparat za svakodnevnu negu:

Dodatna nega tokom upalnih faza

Nanosite Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu na pogođene oblasti kako biste ublažili svrab i poboljšali stanje kože. Ona je idealni dodatak medikamentoznoj terapiji za atopijski dermatitis. Ako koristite lek u vidu krema, nanesite lek pre Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.

 Svi naši preparati za svakodnevnu negu mogu se takođe koristiti tokom upalnih faza i trebalo bi ih naneti nakon medicinskih preparata i/ili Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.

Zaštita od sunca važan je deo nege kože

Trenutno ublažavanje svraba

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu i ublažava svrab u roku od 60 sekundi. Koristite ga kako biste pružili trenutno i dugotrajno olakšanje kad god vas koža svrbi - bilo tokom upalne faze atopijskog dermatitisa ili u periodima između. Kako to nije preparat za negu, preporučujemo da ga koristite u kombinaciji sa drugim preparatima iz AtopiControl linije. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba takođe je efikasan kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Zaštita od sunca

Atopična koža posebno je osetljiva na UVA i UVB zrake. Iz ovog razloga, ako će vaša koža biti izložena suncu, preporučujemo da nanesete preparat za zaštitu od sunca nakon preparata za negu. Probajte Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF30 ili za lice i probajte Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF30 ili Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF50 za telo.

Preporuke i upozorenja

Koristite ovaj preparat ako:

Probajte drugi preparat ako:

Imate atopijski dermatitis i tražite sredstvo za svakodnevno čišćenje tela:

Eucerin AtopiControl ulje za kupanje je nežno sredstvo za čišćenje bez sapuna, posebno formulirano za atopičnu kožu. Može da se koristiti svakodnevno, kako tokom upalnih faza, tako i tokom perioda između njih kada je koža mirnija.

Vaše dete ima atopijskih dermatitis i ima tri meseca ili više:

Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje umiruje i neguje njihovu atopičnu kožu. Pomešajte sa vodom za kupanje deteta umesto da je nanosite direktno na kožu.

Imate atopijski dermatitis i treba vam pomoć pri ublažavanju upalnih stanja:
Tržite kupku za telo za suvu kožu, ali nemate atopijski dermatitis:

Često postavljana pitanja

Da li će Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje učiniti moju kožu masnom?

Ne. Atopična koža je izrazito suva, pa će ulje doprineti obnavljanju vaše kože ali je neće učiniti masnom.

Da li je Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje pogodno za bebe?

Da, može se primenjivati kod beba starijih od tri meseca, ali koristite ga da napravite kupku, umesto da ga nanosite direktno na mokru kožu bebe.

Šta podrazumevate pod terminima "upalna faza" i "period između upalnih faza"?

Uopšteno govoreći, atopijski dermatitis ima dve različite faze. Upalna faza je jedan od naziva koji se koristi kako bi se opisala akutna, aktivna faza kada je koža najviše iziritirana. Ovu fazu može pratiti intenzivan svrab, možete osećati kao da vas koža peče, a na izgled koža može biti crvena i može se perutati. Između ovih akutnih, upalnih faza, postoje periodi kada je koža relativno mirna i manje iziritirana. Ovaj period poznat je i kao neakutna, neaktivna ili faza mirovanja. Dužina svake faze dosta varira u zavisnosti od pojedinca, ali preparati posebno formulisani da neguju atopičnu kožu - kao oni u Eucerin AtopiControl liniji preparata - mogu pomoći da se produži period između upalnih faza i pruži olakšanje tokom akutnih upala.

Da li je atopijski dermatitis isto što i ekcem?

Dermatitis i ekcem su isto: zajednički pojam za upalne promene na koži. Kao takvi uključuju mnogo različitih dermatoloških oboljenja. Atopijski dermatitis i atopijski ekcem su takođe ista stvar.

Eucerin AtopiControl Nega prilagođena fazama atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis - poznat i kao atopijski ekcem - predstavlja oboljenje kože koje karakteriše suva, crvena, iziritirana koža koja svrbi. Ovaj svrab izaziva češanje koje pogoršava simptome i može dovesti do infekcije kože. Atopijski dermatitis takođe može da utiče na san i na kvalitet života. Kada bebe i deca pate, roditelji se mogu osećati bespomoćno i loše.

Oboljenje ima dve različite faze:

 1. Akutnu fazu gde dolazi do upale kože
 2. Fazu mirovanja - period između upalnih faza kada je koža mirnija

Pošto nema poznatog leka za atopijski dermatitis, primarni cilj kod nege atopične kože na svakodnevnoj osnovi jeste da se produži faza mirovanja. Tokom upalne faze, fokus je na smirivanju kože što je brže moguće. Eucerin AtopiControl linija nudi preparate za negu kože koji su prilagođeni fazama atopijskog dermatitisa.

Većina preparata u liniji sadrži jedinstveni kompleks sastojaka kao što su  umirujući likokalkon A i ceramidi koji jačaju barijernu funkciju kože. Svakodnevnim korišćenjem preparata za negu - ulja za kupanje, balsama, losiona, kreme za ruke i kreme za lice − smanjuju se crvenilo, suvoća i svrab.

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu posebno je formulisana da pruži olakšanje koži tokom upalne faze. Ona nudi intenzivnu negu: ublažava svrab, hidrira kožu i jača njenu prirodnu barijernu funkciju. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu, ublažava svrab u roku od 60 sekundi i pruža olakšanje koje traje i do šest sati¹. Može da se koristi kada koža svrbi u periodu mirovanja ili tokom upalne faze atopijskog dermatitisa. Takođe je efikasan i kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Za sve preparate je klinički i dermatološki  potvrđena efikasnost , kao i da su  nežni prema atopičnoj koži. Istraživanje pokazuje da Eucerin AtopiContol Krema za akutnu negu2, Eucerin AtopiControl Losion2 i Eucerin AtopiControl Balsam3 takođe doprinose dobrom snu tokom noći i poboljšavaju kvalitet života.

Bez parfema, linija pogodna za odrasle osobe, decu i bebe starije od tri meseca4.

 

1 - Beiersdorf AG, merenje Dinamičnog skora pruritusa, mart/april 2018. 104 ispitanika (32 sa atopijskim dermatitisom, 41 sa suvom kožom (20 sa dijabetesom), 31 sa blagom psorijazom vulgaris). Preparat nanošen direktno, 1 minut i 6 sati nakon nanošenja.

2 - Beiersdorf AG, PIU istraživanje Eucerin AtopiControl Losiona i Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu kada se koriste zajedno., maj 2017. N=141, 4 nedelje, blagi i srednji oblik atopisjkog dermatitisa, DLQI (dermatološki indeks kvaliteta života) i kvalitet sna.

3 - Beiersdorf AG, PuU, Italija, april/maj 2019

4 - Sa izuzetkom Eucerin AtopiControl Spreja protiv svraba i Eucerin AtopiControl Kreme za ruke koji odgovaraju deci uzrasta od tri godine i starijoj.
Novo

Suva, atopična koža

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba

 • (6)

 • Trenutno i dugotrajno oslobađa od svraba
 • Ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa efektom i do šest sati
 • Sadrži mentoksipropanidol, SymSitive* i polidokanol
 • Hladi i smiruje iziritiranu kožu
 • Brzo se upija: bez lepljivog i masnog traga
 • Bez parfema
 • Pogodan za primenu kod odraslih i dece od treće godine
 • Pogodan za primenu kod osoba sa atopijskim dermatitisom, kserozom, psorijazom ili dijabetesom

* registrovani zaštitni znak Symrise-a, Nemačka

More Details
Ukupna ocena
 • (7)
4,9 od 5 poena / 7 komentar
5 Zvezdica
6
4 Zvezdice
1
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Milena,

AtopiControl uljana kupka

Zimu provodimo koristeći ovu kupku za svu decu, ne samo za atopičare. Lepo hidrira i lako se spere. Malo intenzivnijeg mirisa.
Nataša,

Eucerin ulje za kupanje

Ulje se lako nanosi, dobro peni i nežno neguje kožu. Jako je hidratantno, pa ga mogu koristiti i osobe bez atopijskog dermatitisa.Jedino što mi kod ovog ulja ne prija je miris.Snažno miriše na ureu.
Mila,

Prva uljana kupka koja mi odgovara

Probala sam ih dosta i uvek me je koza dodatno svrbela. Dala sam ovoj sansu i sada samo nju koristim. Koza ne ostaje masna, a lepo je hidrirana. Kupka blago peni sto mi se takodje dopalo, a najbitnije od svega, uklanja svrab koze.
Porodica Nikolic,

Sve preporuke!

Divno nahrani kozu, cini je mekom i neznom na dodir. Zahvaljujuci Eucerinovoj AtopiControl liniji moja porodica spremna docekuje zimu. 💞
Tijana,

Izuzetan lasion

Lasion je odlican,bebina koza ga brzo upija,na ostavlja tako masan trag kao drugi proizvodi za atopijski dermatitis.Za kratko vreme poboljsava stanje suve koze.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter