• (7)

Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje

Štiti kožnu od daljeg isušivanja i svraba

Nežno čisti i umiruje suvu i iziritiranu atipičnu kožu zahvaljujući omega-3 i omega-6 masnim kiselinama.

Atopična koža može biti suva, iziritirana i može izazivati osećaj svraba. Ovi simptomi se pojačavaju grubim čistačima.

Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje ne sadrži sapune i bogato je visokim sadržajem  omega-3 i omega-6 masnih kiselina koje nežno čiste i umiruju atopičnu kožu. Ulje za kupanje ublažava svrab i sprečava dalje isušivanje kože jačajući njenu barijernu funkciju. Redovnom upotrebom, koža je zaštićena od daljeg isušivanja i svraba.

Koristi se svakodnevno, tokom upalnih stanja kao i u neaktivnim fazama.

Da bi se smanjio rizik od iritacije kože, Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje je bez veštačkih mirisa, boja i konzervanasa i pogodno je za odrasle, decu i bebe starije od tri meseca.

Kliničke studije

Kliničke i dermatološke studije dokazuju veoma dobru podnošljivost kod pacijenata sa atopičnom kožom.

Sastojci

Uputstva za upotrebu

 • Nanesite Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje
 • Nežno ga umasirajte a potom temeljno isperite. Blago tapkajte kožu peškirom, vodeći računa da je ne trljate.
 • Kod beba koristiti isključivo kao dodatak kupki.

Žena se tušira

Preporuke i mere opreza

Koristite Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje ako...

Probajte drugi proizvod ukoliko...

Imate atopijski dermatitis (poznat i kao atopijski ekcem).

Imate atopijski dermatitis i treba vam kozmetički preparat za upotrebu tokom upalnih stanja:

Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje je dermokozmetički dodatak za kupanje ili tuširanje za svakodnevnu upotrebu koji se može koristiti zajedno sa Eucerin AtopiControl preparatima za akutnu negu i kao dodatak medicinskoj terapiji.

Vaše dete ima atopijski dermatitis i starije je od tri meseca:

Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje će ublažiti tegobe i negovati atopičnu kožu vašeg deteta. Kod beba ga koristite samo kao dodatak kupki.

Imate atopijski dermatitis i treba vam pomoć pri ublažavanju neugodnosti upalnih stanja:

U tom slučaju možete probati Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu. Jedna klinička studija je pokazala uporedive kozmetičke efekte negujućih svojstava AtopiControl Kreme za akutnu negu u odnosu na efekte kreme sa 1% hidrokortizona na ten atopične kože. AtopiControl Krema za akutnu negu nije lek i ne bi trebalo da se koristi kao zamena za isti.

Imate suvu kožu, ali ne i atopijski dermatitis:

U tom slučaju probajte linije preparata Eucerin Complete Repair ili Eucerin Urea.

Vaše dete ima atopijski dermatitis i mlađe je od tri meseca.
Ako ste ikada imali reakciju na bilo koji od sastojaka.

Često postavljana pitanja

Hoće li Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje učiniti moju kožu masnom?

Ne. Atopična koža je izrazito suva, pa će ulje doprineti obnavljanju vaše kože ali je neće učiniti masnom.

Da li je Eucerin AtopiControl Ulje za kupanje pogodno za bebe?

Da, može se primenjivati kod beba starijih od tri meseca, ali koristite ga kao dodatak kupki umesto da ga nanosite direktno na mokru kožu.

Hoće li Eucerin AtopiControl preparati izlečiti moj atopijski dermatitis?

Ne postoji lek za ovo oboljenje, ali uključivanje AtopiControl Kreme za negu u svakodnevnu rutinu nege može delimično ublažiti neugodnost.

Šta podrazumeva "začarani krug atopične kože"?

On podrazumeva neprekidan krug suve kože koja svrbi, koji pogađa osobe sa atopijskim dermatitisom. Javlja se iritacija pa se osoba češe. Češanje izaziva upalu, koja dovodi do isušivanja kože i posledično do narušavanja barijerne funkcije. To zatim stvara vlažnu sredinu za kolonizaciju bakterije Staphylococcus aureus, što dovodi do iritacije i daljeg češanja. I tako se začarani krug nastavlja.

Da li je atopijski dermatitis isto što i ekcem?

Ne. Ekcem je opšti naziv za bilo kakvo zapaljenje kože. Atopijski dermatitis je vrsta ekcema, pa je takođe poznat kao atopijski ekcem, ali postoji još nekoliko kožnih oboljenja koja su ekcemi ali nisu atopijski dermatitis.

Eucerin AtopiControl Nega prilagođena fazama atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis - poznat i kao atopijski ekcem - predstavlja oboljenje kože koje karakteriše suva, crvena, iziritirana koža koja svrbi. Ovaj svrab izaziva češanje koje pogoršava simptome i može dovesti do infekcije kože. Atopijski dermatitis takođe može da utiče na san i na kvalitet života. Kada bebe i deca pate, roditelji se mogu osećati bespomoćno i loše.

Oboljenje ima dve različite faze:

 1. Akutnu fazu gde dolazi do upale kože
 2. Fazu mirovanja - period između upalnih faza kada je koža mirnija

Pošto nema poznatog leka za atopijski dermatitis, primarni cilj kod nege atopične kože na svakodnevnoj osnovi jeste da se produži faza mirovanja. Tokom upalne faze, fokus je na smirivanju kože što je brže moguće. Eucerin AtopiControl linija nudi preparate za negu kože koji su prilagođeni fazama atopijskog dermatitisa.

Većina preparata u liniji sadrži jedinstveni kompleks sastojaka kao što su  umirujući likokalkon A i ceramidi koji jačaju barijernu funkciju kože. Svakodnevnim korišćenjem preparata za negu - ulja za kupanje, balsama, losiona, kreme za ruke i kreme za lice − smanjuju se crvenilo, suvoća i svrab.

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu posebno je formulisana da pruži olakšanje koži tokom upalne faze. Ona nudi intenzivnu negu: ublažava svrab, hidrira kožu i jača njenu prirodnu barijernu funkciju. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu, ublažava svrab u roku od 60 sekundi i pruža olakšanje koje traje i do šest sati¹. Može da se koristi kada koža svrbi u periodu mirovanja ili tokom upalne faze atopijskog dermatitisa. Takođe je efikasan i kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Za sve preparate je klinički i dermatološki  potvrđena efikasnost , kao i da su  nežni prema atopičnoj koži. Istraživanje pokazuje da Eucerin AtopiContol Krema za akutnu negu2, Eucerin AtopiControl Losion2 i Eucerin AtopiControl Balsam3 takođe doprinose dobrom snu tokom noći i poboljšavaju kvalitet života.

Bez parfema, linija pogodna za odrasle osobe, decu i bebe starije od tri meseca4.

 

1 - Beiersdorf AG, merenje Dinamičnog skora pruritusa, mart/april 2018. 104 ispitanika (32 sa atopijskim dermatitisom, 41 sa suvom kožom (20 sa dijabetesom), 31 sa blagom psorijazom vulgaris). Preparat nanošen direktno, 1 minut i 6 sati nakon nanošenja.

2 - Beiersdorf AG, PIU istraživanje Eucerin AtopiControl Losiona i Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu kada se koriste zajedno., maj 2017. N=141, 4 nedelje, blagi i srednji oblik atopisjkog dermatitisa, DLQI (dermatološki indeks kvaliteta života) i kvalitet sna.

3 - Beiersdorf AG, PuU, Italija, april/maj 2019

4 - Sa izuzetkom Eucerin AtopiControl Spreja protiv svraba i Eucerin AtopiControl Kreme za ruke koji odgovaraju deci uzrasta od tri godine i starijoj.
Novo

Suva, atopična koža

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba

 • (5)

 • Trenutno i dugotrajno oslobađa od svraba
 • Ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa efektom i do šest sati
 • Sadrži mentoksipropanidol, SymSitive* i polidokanol
 • Hladi i smiruje iziritiranu kožu
 • Brzo se upija: bez lepljivog i masnog traga
 • Bez parfema
 • Pogodan za primenu kod odraslih i dece od treće godine
 • Pogodan za primenu kod osoba sa atopijskim dermatitisom, kserozom, psorijazom ili dijabetesom

* registrovani zaštitni znak Symrise-a, Nemačka

More Details
Ukupna ocena
 • (7)
4,9 od 5 poena / 7 komentar
5 Zvezdica
6
4 Zvezdice
1
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Milena,

AtopiControl uljana kupka

Zimu provodimo koristeći ovu kupku za svu decu, ne samo za atopičare. Lepo hidrira i lako se spere. Malo intenzivnijeg mirisa.
Nataša,

Eucerin ulje za kupanje

Ulje se lako nanosi, dobro peni i nežno neguje kožu. Jako je hidratantno, pa ga mogu koristiti i osobe bez atopijskog dermatitisa.Jedino što mi kod ovog ulja ne prija je miris.Snažno miriše na ureu.
Mila,

Prva uljana kupka koja mi odgovara

Probala sam ih dosta i uvek me je koza dodatno svrbela. Dala sam ovoj sansu i sada samo nju koristim. Koza ne ostaje masna, a lepo je hidrirana. Kupka blago peni sto mi se takodje dopalo, a najbitnije od svega, uklanja svrab koze.
Porodica Nikolic,

Sve preporuke!

Divno nahrani kozu, cini je mekom i neznom na dodir. Zahvaljujuci Eucerinovoj AtopiControl liniji moja porodica spremna docekuje zimu. 💞
Tijana,

Izuzetan lasion

Lasion je odlican,bebina koza ga brzo upija,na ostavlja tako masan trag kao drugi proizvodi za atopijski dermatitis.Za kratko vreme poboljsava stanje suve koze.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter