• (8)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin AtopiControl Losion za telo

Losion za telo za svakodnevnu negu sa likokalkonom A i ceramidima namenjen za atopičnu kožu.

Umiruje svrab kože i produžava period mirovanja između upalnih faza

Losion za dnevnu negu atopične kože

Atopična koža je suva, iziritirana i svrbi. Ovaj svrab inicira češanje koje predstavlja okidač za začarani krug atopijskog dermatitisa. Simptomi koji se pogoršavajui mogu narušiti san tokom noći i imati negativan uticaj na kvalitet života.

Eucerin AtopiControl Losion za telo je losion za svakodnevnu negu koji se brzo upija. Specijalno je formulisan da umiri i ntenzivno hidrira iziritiranu kožu koja svrbi. Obogaćen je likokalkonom A koji umiruje, ceramidima i omega masnim kiselinama koji jačaju barijernu funkciju kože, smanjuju suvoću i svrab i produžavaju period mirovanja izmedju upalnih faza atopijskog dermatitisa.

Redovnom upotrebom stanje kože se primetno poboljšava i koža je meka i glatka. Ne sadrži parfeme. Eucerin AtopiControl Losion za telo može da se koristi uz Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu tokom upalne faze. Poboljšava san i kvalitet života osoba sa atopijskim dermatitisom.

Pogodan je za odrasle, decu, kao i bebe starijie od 3 meseca.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije ukazuju na veoma dobru efikasnost i podnošljivost preparata na atopičnoj koži.

GLAVNI REZULTATI

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata (PIU)¹ koja je uključila 144 pacijenata (muškaraca i žena, starosti 30 i više godina) sa blagim do umerenim atopijskim dermatitisom. Oni su prijavili sledeće rezultate nakon četiri nedelje redovne upotrebe losiona u kombinaciji sa Eucerin AtopiControl Kremom za akutnu negu:

Poboljšanje opšteg stanja kože:

 • 97% se slaže sa izjavom ,,Poboljšava stanje kože''

Uticaj na kvalitetniji san

 • 96% slaže se kako se više ne češe često tokom noći
 • 94% slaže se kako više ne ustaje ranije zbog kožnih problema
 • 93% slaže se kako su tokom testiranja ustajali ređe tokom noći
 • 89% slaže se kako su tokom testiranja ujutro ustajali odmorniji
 • 88% slaže se kako su tokom dana imali dobar nivo energije

Poboljšanje kvaliteta života

Pre testiranja, Eucerin AtopiControl nege, 92% ispitanika se slaže kako je atopijski dermatitis uticao na njihov kvalitet života. Nakon 4 nedelje korišćenja Eucerin AtopiControl nege, samo 38% je izjavilo kako bolest utiče na kvalitet života.

Sastojci

Uputstva za upotrebu

Nanesite losion za ekcem

Vaša dnevna rutina

Čistite atopičnu kožu temeljno i nežno

Kupajte se sa Eucerin AtopiControl Uljem za kupanje. Ovaj preparat može da se koristiti tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa kao i tokom faza mirovanja.

Nanoite losion za ekcem svakodnevno

Dnevna nega za faze mirovanja

Nanosite odgovarajući preparat za svakodnevnu negu:

Dodatna nega tokom upalnih faza

Nanosite Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu na pogođene oblasti kako biste ublažili svrab i poboljšali stanje kože. Ona je idealni dodatak medikamentoznoj terapiji za atopijski dermatitis. Ako koristite lek u vidu krema, nanesite lek pre Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.

Svi naši preparati za svakodnevnu negu mogu se takođe koristiti tokom upalnih faza i trebalo bi ih naneti nakon medicinskih preparata i/ili Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.

Zaštita od sunca važan je deo nege kože sa atopijskim dermatitisom

Trenutno ublažavanje svraba

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu i ublažava svrab u roku od 60 sekundi. Koristite ga kako biste pružili trenutno i dugotrajno olakšanje kad god vas koža svrbi - bilo tokom upalne faze atopijskog dermatitisa ili u periodima između. Kako to nije preparat za negu, preporučujemo da ga koristite u kombinaciji sa drugim preparatima iz AtopiControl linije. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba takođe je efikasan kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Zaštita od sunca

Atopična koža posebno je osetljiva na UVA i UVB zrake. Iz ovog razloga, ako će vaša koža biti izložena suncu, preporučujemo da nanesete preparat za zaštitu od sunca nakon preparata za negu. Probajte Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF30  ili Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF50+  za lice i probajte Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF30 ili Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF50 za telo.

Preporuke i upozorenja

Koristite ovaj preparat ako:

Probajte drugi preparat ako:

Imate atopijski dermatitis (poznat i kao atopijski ekcem).

Imate atopijski dermatitis i treba vam kozmetički preparat za upotrebu tokom upalnih stanja:

Eucerin AtopiControl Losion za telo može se koristiti kao dodatak Eucerin AtopiControl Kremi za akutnu negu ili nekom leku.

Vaše dete ima atopijski dermatitis i starije je od tri meseca:

Eucerin AtopiControl Losion za telo pomaže da se ublaži njihova neugodnost i da se poboljša stanje kože.

Imate atopijski dermatitis i treba vam lagana krema za dnevnu negu lica:

Za negu lica probajte Eucerin AtopiControl Kremu za lice.

Probajte drugi preparat ako:
Očekujte da će doći do upalne faze atopijskog dermatitisa:

Možete i dalje da koristite Eucerin AtopiControl Losion, ali preporučujemo da uz njega koristite i Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu i preporučenu medikamentoznu terapiju od strane vašeg lekara. Nanesite prvo lek u vidu masti ili krema, kada se upije nanesite Eucerin AtopiControl kremu za akutnu negu na upaljena područja. AtopiControl Losion možete naneti na ostatak tela.

Imate suvu kožu tela, ali nemate atopijski dermatitis:

Probajte Eucerin UreaRepair Plus Losion sa 5% uree ili Eucerin UreaRepair Plus Losion sa 10% uree (u zavisnosti koliko vam je suva koža).

Često postavljana pitanja

Da li je Eucerin AtopiControl Losion za telo pogodan za decu?

Da, ako je vaše dete starije od tri meseca.

Šta podrazumevate pod terminima "upalna faza" i "period između upalnih faza"?

Upalna faza je jedan od naziva koji se koristi kako bi se opisala akutna, aktivna faza kada je koža najviše iziritirana. Ovu fazu može pratiti intenzivan svrab, možete osećati kao da vas koža peče, a na izgled koža može biti crvena i može se perutati. Između ovih akutnih, upalnih faza, postoje periodi kada je koža relativno mirna i manje iziritirana. Ovaj period poznat je i kao neakutna, neaktivna ili faza mirovanja. Dužina svake faze dosta varira u zavisnosti od pojedinca, ali preparati posebno formulisani da neguju atopičnu kožu - kao oni u Eucerin AtopiControl liniji preparata - mogu pomoći da se produži period između upalnih faza i pruži olakšanje tokom akutnih upala.

Da li je atopijski dermatitis isto što i ekcem?

Dermatitis i ekcem su isto: zajednički pojam za upalne promene na koži. Kao takvi uključuju mnogo različitih dermatoloških oboljenja. Atopijski dermatitis i atopijski ekcem su takođe ista stvar.

Eucerin AtopiControl Nega prilagođena fazama atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis - poznat i kao atopijski ekcem - predstavlja oboljenje kože koje karakteriše suva, crvena, iziritirana koža koja svrbi. Ovaj svrab izaziva češanje koje pogoršava simptome i može dovesti do infekcije kože. Atopijski dermatitis takođe može da utiče na san i na kvalitet života. Kada bebe i deca pate, roditelji se mogu osećati bespomoćno i loše.

Oboljenje ima dve različite faze:

 1. Akutnu fazu gde dolazi do upale kože
 2. Fazu mirovanja - period između upalnih faza kada je koža mirnija

Pošto nema poznatog leka za atopijski dermatitis, primarni cilj kod nege atopične kože na svakodnevnoj osnovi jeste da se produži faza mirovanja. Tokom upalne faze, fokus je na smirivanju kože što je brže moguće. Eucerin AtopiControl linija nudi preparate za negu kože koji su prilagođeni fazama atopijskog dermatitisa.

Većina preparata u liniji sadrži jedinstveni kompleks sastojaka kao što su  umirujući likokalkon A i ceramidi koji jačaju barijernu funkciju kože. Svakodnevnim korišćenjem preparata za negu - ulja za kupanje, balsama, losiona, kreme za ruke i kreme za lice − smanjuju se crvenilo, suvoća i svrab.

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu posebno je formulisana da pruži olakšanje koži tokom upalne faze. Ona nudi intenzivnu negu: ublažava svrab, hidrira kožu i jača njenu prirodnu barijernu funkciju. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu, ublažava svrab u roku od 60 sekundi i pruža olakšanje koje traje i do šest sati¹. Može da se koristi kada koža svrbi u periodu mirovanja ili tokom upalne faze atopijskog dermatitisa. Takođe je efikasan i kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Za sve preparate je klinički i dermatološki  potvrđena efikasnost , kao i da su  nežni prema atopičnoj koži. Istraživanje pokazuje da Eucerin AtopiContol Krema za akutnu negu2, Eucerin AtopiControl Losion2 i Eucerin AtopiControl Balsam3 takođe doprinose dobrom snu tokom noći i poboljšavaju kvalitet života.

Bez parfema, linija pogodna za odrasle osobe, decu i bebe starije od tri meseca4.

 

1 - Beiersdorf AG, merenje Dinamičnog skora pruritusa, mart/april 2018. 104 ispitanika (32 sa atopijskim dermatitisom, 41 sa suvom kožom (20 sa dijabetesom), 31 sa blagom psorijazom vulgaris). Preparat nanošen direktno, 1 minut i 6 sati nakon nanošenja.

2 - Beiersdorf AG, PIU istraživanje Eucerin AtopiControl Losiona i Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu kada se koriste zajedno., maj 2017. N=141, 4 nedelje, blagi i srednji oblik atopisjkog dermatitisa, DLQI (dermatološki indeks kvaliteta života) i kvalitet sna.

3 - Beiersdorf AG, PuU, Italija, april/maj 2019

4 - Sa izuzetkom Eucerin AtopiControl Spreja protiv svraba i Eucerin AtopiControl Kreme za ruke koji odgovaraju deci uzrasta od tri godine i starijoj.
Novo

Suva, atopična koža

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba

 • (6)

 • Trenutno i dugotrajno oslobađa od svraba
 • Ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa efektom i do šest sati
 • Sadrži mentoksipropanidol, SymSitive* i polidokanol
 • Hladi i smiruje iziritiranu kožu
 • Brzo se upija: bez lepljivog i masnog traga
 • Bez parfema
 • Pogodan za primenu kod odraslih i dece od treće godine
 • Pogodan za primenu kod osoba sa atopijskim dermatitisom, kserozom, psorijazom ili dijabetesom

* registrovani zaštitni znak Symrise-a, Nemačka

More Details
Ukupna ocena
 • (8)
4,4 od 5 poena / 8 komentar
5 Zvezdica
4
4 Zvezdice
3
3 Zvezdice
1
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
bigi,

Postovani

Postovani,imam problem sa ekcemom i neku vrstu "fleka" koje je tesko skinuti sa koze i stalno su podebljane.Da li je od koristi kupka i losion?
Eucerin

Poštovana,
 
Naravno, kada je u pitanju koža sa ekcemom,  Atopi Control Losion je pravo rešenje  za negu tela jer ublažava osećaj zatezanja i crvenilo kože, umiruje svrab i sprečava dalje isušivanje. Naša preporuka je kako biste sprečili isušivanje kože tokom kupanja, da ga koristite sa Atopi Control Uljem za kupanje, koje nežno čisti i umiruje atopijski suvu kožu. Kada su u pitnju hiperpigmentacije, naša preporuka je AntiPigment linija, koja zahvaljujući secijalno patentiranom aktivnom principu, Thiamidolu, ublažava hiperpigmentacije i sprečava nastanak novih.
 
Vaš Eucerin

Susie_Que,
Dugo sam se borila sa ekcemom, isprobavala različite kupke, sapune. Ništa mi nije pomoglo. Sve dok nisam probala kupku sa uljem i losion za telo. Umirilo mi je kožu potpuno, koža je mekana i nežna, ne svrbi. Teško je postaviti pitanje i da li je bolje to ulje ili losion. Najbolje je koristiti oba, naročito u prelaznom periodu, na proleće ili jesen. Kao neko sa osetljivom kožom, mogu slobodno i iskreno da kažem, samo reči hvale za Eucerin.
Gaga ,

Trudnice

Da li ovaj preparat mogu da koriste i trudnice?
Eucerin

Poštovana,

Hvala puno na komentaru. Sve Eucerin preparate mogu da koriste i trudnice. Preporuka je da se vodi računa u periodu dojenja jer putem znoja koji se sliva niz grudi, preparat može doći u kontakt sa bebom.

Vaš Eucerin

Mala,

#

Imam problem sa suvom kozom i povremenom pojavom ekcema. Uljanu kupku Eucerin vec koristim, koji bih losion trebala u tom slucaju? Hvala
Eucerin

Poštovana,

Ovaj losion je pravi izbor u tom slučaju.

Vaš Eucerin

Sanja ,

Mogu li deca?

Pozdrav , Molim za info da li mogu i deca(2god) da koriste ovaj preparat ? Hvala
Eucerin

Poštovana,

Mogu ovaj preparat da koriste i deca, konkretno, pogodan je za upotrebu kod beba od trećeg meseca.

Vaš Eucerin

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter