Istraživač u oblasti nege kože Sara Hideman

Šta se krije iza nauke Eucerin EVEN BRIGHTER linije preparata

Mada je hiperpigmentacija sama po sebi obično bezopasna, može biti izvor neprijatnosti, pošto se tamne fleke najčešće pojavljuju na licu, rukama i drugim veoma vidljivim delovima tela koji su bili izloženi suncu, i teško je prikriti ih.

PRIČA O NAŠOJ NOVOJ LINIJI PREPARATA PROTIV HIPERPIGMENTACIJE

Hiperpigmentacija nije novost. Ali doskora je većina preparata za negu kože sa hiperpigmentacijom imala vrlo blag učinak na problem i često je dovodila do neželjenih efekata.

Stoga, kada smo odlučili da razvijemo liniju preparata EVEN BRIGHTER, naš prvi korak je bio pronalaženje aktivnog sastojka koji bi mogao da umanji hiperpigmentaciju, a da istovremeno bude blag prema koži. Nakon pet godina ispitivanja i više od 50.000 mogućih sastojaka, odabrali smo 4-butilrezorcinol ili B-rezorcinol.

Ispitano 50.000 sastojaka

"Bili smo vrlo uzbuđeni zbog potencijala B-rezorcinola", rekla je Sara Hideman, rukovodilac Odeljenja za razvoj preparata za negu lica u Eucerinu."Ali njegova delotvornost protiv hiperpigmentacija nije bila široko testirana.

Zato smo počeli sa in vitro ispitivanjima, gde smo primenili B-rezorcinol na veštačke modele kože u našoj laboratoriji. Ono što smo otkrili bilo je impresivno: ten je postajao vidljivo svetliji i blistaviji."

Tajna efikasnosti B-rezorcinola leži u njegovoj sposobnosti da smanji proizvodnju melanina u koži - pigmenta koji izaziva tamne fleke - na samom izvoru.

"Proizvodnja melanina može da se desi samo ako je pokrene enzim tirozinaza", objasnila je Sara Hideman. "B-rezorcinol slabi aktivnost tirozinaze - što smanjuje proizvodnju melanina i nastanak hiperpigmentacije."

Više od 300 formulacija preparata testirano je tokom razvojnog procesa
Više od 300 formulacija preparata testirano je tokom razvojnog procesa
Temeljno ispitivanje pokazalo je da B-rezorcinol slabi proizvodnju melanina.
Temeljno ispitivanje pokazalo je da B-rezorcinol slabi proizvodnju melanina.

STVORENO VIŠE OD 300 POTENCIJALNIH FORMULACIJA PREPARATA

Zatim smo razvili i testirali više od 300 potencijalnih formulacija preparata, pre nego što smo napravili liniju preparata EVEN BRIGHTER.

"Preparati su temeljno ispitani in vitro, kao i kod pacijenata sa hiperpigmentacijom", rekla je Sara Hideman. "Zato znamo da su preparati efikasni i da ih dobro podnose svi tipovi kože."

"I zato smo tako uvereni da će, kroz redovnu upotrebu, ljudi videti upadljivo umanjenje tamnih fleka i da će imati blistaviji ten."

"Neće se desiti odmah - ali će se desiti."