• 1/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman
 • 2/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman - Glavni efekti
 • 3/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman
 • 4/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman - Ključni sastojci
 • 5/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman - Studije
 • 6/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman - Preporučena rutina
 • 1/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman
 • 2/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman - Glavni efekti
 • 3/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman
 • 4/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman - Ključni sastojci
 • 5/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman - Studije
 • 6/6 Eucerin DermoPure Regenerativni tretman - Preporučena rutina

Eucerin DermoPure Regenerativni tretman

5.0
29 komentar
Smanjuje ključne simptome masne i problematične kože i sprečava njihov ponovni nastanak
Pospešuje obnovu kože
Za čistu i glatku kožu

Za masnu i problematičnu kožu

Serum koji sadrži 10% kompleks hidroksi kiselina koji smanjuje ključne simptome masne i problematične kože i sprečava njihov ponovni nastanak.

O preparatu

Regenerativni tretman koji sadrži 10% kompleks hidroksi kiselina za masnu i problematičnu kožu

Inovativni Eucerin DermoPure Regenerativni tretman je specijalno formulisan da smanjuje pojavu bubuljica, papula i pustula, kao i da smanji tragove od akni.

Pogodan je za akne blagog do umerenog stepena:

 • 10% kompleks hidroksilnih kiselina sadrži veoma efikasnu kombinaciju kiselina za piling - glikolnu kiselinu, salicilnu kiselinu i polihidroksilnu kiselinu - koje pomažu da se obnovi površinski sloj kože, očiste pore, smanji razmnožavanje bakterija, uklone mrtve ćelije kože i spreči pojava novih akni i bubuljica

Formulacija takođe sadrži likokalkon A koji dokazano smanjuje upalu i iritacije.

Eucerin DermoPure Regenerativni tretman počinje vidno da poboljšava stanje kože nakon samo nedelju dana upotrebe, čineći je čistom i glatkom.

Može da se koristi tokom trudnoće.  Ne treba da se koristi na koži koja je na medikamentoznoj terapiji akni.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije potvrdile su veoma dobru podnošljivost i efikasnost preparata kod osoba sa masnom i problematičnom kožom.

* Pre
* Nakon osam nedelja upotrebe

Glavni rezultati

*U postmarketinškom istraživanju preparata učestvovalo je 40 muškaraca i žena (od 12-44 godina starosti) sa masnom i problematičnom kožom. Koristili su ovaj preparat jednom dnevno (uveče) tokom osam nedelja. Rezultati su procenjivani nakon jedne, dve, četiri i osam nedelja upotrebe. Slike pre i nakon upotrebe pokazuju vidne rezultate nakon osam nedelja korišćenja preparata.

U studiji samoprocene preparata, 80 žena starosti od 15 do 40 godina primenjivale su Eucerin DermoPure Regenerativni tretman svako veče tokom osam nedelja. Pacijenti su potvrdili:

 • 95%: preparat reguliše masnoću kože
 • 94%: preparat sprečava nastanak simptoma masne i problematične kože
 • 94%: preparat smanjuje tamne postinflamatorne fleke od akni
 • 94%: preparat ima matirajući efekat
 • 94%: preparat čini površinu kože glatkom
 • 94%: preparat vidno poboljšava izgled kože
 • 93%: preparat smanjuje vidljivost pora
 • 88%: preparat vidno smanjuje akne i bubuljice
 • 85%: preparat smanjuje broj belih komedona
 • 83%: preparat smanjuje broj crnih komedona
 • 81%: preparat smanjuje broj upaljenih bubuljica

Svojstva

 • bez komponenti koje izazivaju akne
 • nekomedogeno
 • does not clog the pores
 • blago parfimisan

Kako se koristi

Uputstva za upotrebu

 • Koristite jednom dnevno. Najbolje uveče.
 • Nanesite malu količinu preparata (otprilike veličine graška) na temeljno očišćeno lice
 • Nežno utrljajte u kožu dok se u potpunosti ne upije
 • Nakon toga nanesite odgovarajući proizvod za negu kao što je Eucerin DermoPure matirajući fluid
 • Izbegavajte kontakt sa očima

Savet: Isprobajte prvo na maloj površini kože. Možda ćete osetiti blago peckanje, ali ako vam koža pokazuje vidljivu reakciju, posavetujte se sa vašim dermatologom ili farmaceutom.
Ovaj preparat sadrži alfa hidroksilne kiseline koje mogu da povećaju osetljivost vaše kože na sunce i mogućnost pojave opekotina od sunca. Zbog toga, preporučujemo da ograničite izlaganje suncu dok koristite ovaj preparat kao i nedelju dana nakon korišćenja. Tokom tog perioda, i nakon, obavezno ujutru stavljajte preparat za zaštitu od sunca. Probajte Eucerin Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF30 ili 50+.

Preporuke za vašu dnevnu rutinu nege lica

Čišćenje i toniranje

Očistite kožu ujutru i uveče:

 • ujutru: da uklonite višak sebuma i izumrele ćelije kože nataložene u toku noći
 • uveče: da uklonite šminku i nečistoće koje su se nakupile u toku dana

Koristite blage, ali efikasne preparate za čišćenje lica, kao što je Eucerin DermoPure gel za čišćenje kože u kombinaciji sa mlakom vodom, a nakon toga nanestite DermoPure tonik. Možete da koristite Eucerin DermoPure piling jednom nedeljno da biste dubinski očistili pore i poboljšali teksturu kože.

Ne preporučujemo upotrebu tonika i pilinga na bazi alkohola uporedo sa lekovima koji se koriste u lečenju akni jer izotretinoin, benzoil peroksid i antibiotici mogu da kožu učine još osetljivijom. Ako vam se dopada osvežavajući osećaj koji imate nakon nanošenja tonika, probajte umesto njega bezalkoholnu Eucerin DermoPure Micelarnu vodu.

Pročitajte više

Nega

Izbor preparata za negu zavisi od stepena ozbiljnosti vaših akni i od medikamentozne terapije koju primenjujete.

Ako ste na medikamentoznoj terapiji akni, Eucerin DermoPure Komplementarna umirujuća krema ublažava njiene neželjene efekte. Treba je naneti pet minuta nakon vašeg tretmana kako bi terapiju koža potpuno upila.

Ako imate akne blagog do umerenog stepena i niste na medikamentoznoj terapiji, koristite preparat za hidrataciju sa umirujućim i mat efektom kao što je Eucerin DermoPure Matirajući fluid, ujutro i uveče.

Za glatku i čistu kožu vremenom možete da uključite Eucerin DERMOPURE Regenerativni tretman u vašu svakodnavnu negu. On je pogodan za masnu i problematičnu kožu koja nije na medikamentoznom terapiji i trebalo bi da se koristi samo jednom dnevno – po mogućstvu uveče. Možete ga koristiti pre nanošenja DermoPure Matirajućeg fluida, ili samostalno.

Pročitajte više

Zaštita od sunca

Nanošenje preparata za zaštitu od sunca je bitan korak u vašoj jutarnjoj nezi. Kada je koža sa bubuljicama izložena suncu javlja se rizik da sunce izazove nastanak hiperpigmentacija na mestu bubuljice. Takodje, javlja se i osetljivosti na svetlost koja je povezana sa primenom lekova za akne. Eucerin gel-krem za zaštitu masne kože lica od sunca SPF 30 ili SPF 50+  pruža nivo zaštite koji je potreban vašoj koži i treba je naneti pre nego što koristite korektor i šminku. Ako nanosite zaštitu za sunce posle medikamentozne terapije akni sačekajte 5 minuta kako biste omogućili koži da potpuno upije tretman.

Pročitajte više

Korektor i šminka

Prekrijte bubuljice tečnim puderom i/ili Eucerin DermoPure korektorom. Odaberite proizode koji imaju oznaku ,,nekomedogen'' (ne zapušava pore) i po mogućstvu, one koji sadrže sastojke koji poboljšavaju stanje masne i problematične kože. Obavezno očistite lice i skinite šminku pre nego što odete u krevet.

Pročitajte više

Šta treba i ne treba raditi

Koristite ovaj preparat ako...

Tražite veoma efikasaan preparat koji će omogućiti piling masne i problematične kože:
Eucerin DermoPure Regenerativni tretman počinje da deluje od prvog dana, a rezultati su vidljivi nakon samo jedne nedelje.

Probajte drugi preparat ako...

Je vaša koža već iritirana ili se iritacija javlja nakon upotrebe: Posavetujte se sa vašim dermatologom ili farmaceutom

Ako ste na medikamentoznoj terapiji akni: probajte Eucerin DermoPure Komplementarnu umirujuću kremu

Sastojci

Kako deluje Eucerin DERMOPURE Regenerativni tretman

Regenerativni tretman hidroksi kiselina sa dodatnim sastojcima koji imaju keratolitički i antibakterijski efekat.

Eucerin DERMOPURE Regenerativni tretman sadrži jedinstveni i inovativni 10% kompleks hidroksilnih kiselina. Ovaj kompleks je bogat sastojcima koji su efikasni ali ne i agresivni, isprobani i dokazani.
Sastojci koji skidaju površinske slojeve kože i deluju kao piling su alfa hidroksilne kiseline, beta hidroksilne kiseline i polihidroksilne kiseline:

 • Alfa hidroksilne kiseline su obično prisutne u voću, te se često nazivaju i voćne kiseline. MI koristimo glikolnu kiselinu koja se najčešće koristi u preparatima za negu lica, kao i u praksi dermatologa.
 • Beta hidroksilne kiseline u našoj formulaciji čini salicilna kiselina.  Ona se koristi više od 2000 godina za negu kože, i pored toga što je efikasan sastojak preparata koji imaju ulogu pilinga, dokazano je da pomaže da se smanje akne i bubuljice i spreči pojava novih. Zbog toga je posebno odgovarajuća za masnu i problematičnu kožu.
 • U prirodi su mnoge polihidroksilne kiseline sporedni proizvodi  metaboličkih procesa u organizmu čoveka. To je slučaj i sa polihidroksilnom kiselinom koju koristimo u našoj formulaciji - glukonolakton. U širokoj je upotrebi, izabrali smo je zato što je efikasna a nežna kao sastojak preparata koji deluju kao piling na kožu.

Ove hidroksi kiseline deluju zajedno tako što smanjuju jačinu veza između mrtvih ćelija kože, uklanjajući ih sa površine kože (proces poznat pod nazivom deskvamacija) i ubrzavajući prirodni proces obnove koja kao rezultat daje novu površinu kože.
10% kompleks hidroksilnih kiselina takođe deluje na pore, čisti ih i značajno smanjuje P. akne (bakterije na površini kože koje se razmnožavaju i zapušavaju pore i dovode do upale koja je uzrok bubuljica, akni, zadebljanja i čireva).  

Kompleks je upotpunjen Likokalkonom A koji je takodje prisutan u Eucerin DERMPOPURE Regenerativnom tretmanu. Likokalkon A smanjuje upalu i ublažava iritacije čime doprinosi da preparat bude efikasan i nežan za kožu.

Često postavljana pitanja (10)

5.0
29 komentara
29
0
0
0
0
 • KatKatKat 12.2.2024.
  Dermopure
  Postovani, koristim Regenerativni tretman i iz iste linije piling,gel i matirajuci fluid.Čelo je posle dva/tri dana koriscenja puno bubiljica a ima ih i na ostalim mestima... Da li se to lice tako čisti od nečistoca? Hvala
 • Carli 18.1.2024.
  Pitanje - Preporucena rutina
  Da li se uvece nako stavljanja regenerativnog tretmana moze na njega nanositi matirajuci fluid ili se stavlja ili jedno ili drugo, nikako zajedno?
 • Gana 28.4.2023.
  Pitanje
  Dali moze da ukloni mitisere i bele bubuljice
 • Učitaj više

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku