• 1/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo
 • 2/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo - Glavni efekti
 • 3/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo - svojstva
 • 4/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo - Sastojci
 • 5/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo - rezultati
 • 6/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo - srodni preparati
 • 1/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo
 • 2/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo - Glavni efekti
 • 3/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo - svojstva
 • 4/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo - Sastojci
 • 5/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo - rezultati
 • 6/6 Eucerin AtopiControl Losion za telo - srodni preparati

Eucerin AtopiControl Losion za telo 400ml

400 ml

4.7
15 komentar
Osnovna, dnevna nega za atopičnu kožu
Bogati losion za telo za suvu i iziritirnu kožu koja svrbi
Produžava period mirovanja između upalnih faza

Losion za telo za svakodnevnu negu sa likokalkonom A i ceramidima namenjen za atopičnu kožu.

Umiruje svrab kože i produžava period mirovanja između upalnih faza

Održivost i životna sredina

Bez mikroplastike (prema UNEP definiciji)

Saznajte više o našem programu za održivost

O preparatu

Losion za dnevnu negu atopične kože

Atopična koža je suva, iziritirana i svrbi. Ovaj svrab inicira češanje koje predstavlja okidač za začarani krug atopijskog dermatitisa. Simptomi koji se pogoršavajui mogu narušiti san tokom noći i imati negativan uticaj na kvalitet života.

Eucerin AtopiControl Losion za telo je losion za svakodnevnu negu koji se brzo upija. Specijalno je formulisan da umiri i ntenzivno hidrira iziritiranu kožu koja svrbi. Obogaćen je likokalkonom A koji umiruje, ceramidima i omega masnim kiselinama koji jačaju barijernu funkciju kože, smanjuju suvoću i svrab i produžavaju period mirovanja izmedju upalnih faza atopijskog dermatitisa.

Redovnom upotrebom stanje kože se primetno poboljšava i koža je meka i glatka. Ne sadrži parfeme. Eucerin AtopiControl Losion za telo može da se koristi uz Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu tokom upalne faze. Poboljšava san i kvalitet života osoba sa atopijskim dermatitisom.

Pogodan je za odrasle, decu, kao i bebe starijie od 4 nedelje.

Ako želite da saznate još više o atopijskom dermatitisu i atopijskom ekcemu kod beba i novorođenčadi, pogledajte naš najnoviji članak.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije ukazuju na veoma dobru efikasnost i podnošljivost preparata na atopičnoj koži.

Glavni rezultati

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata (PIU)¹ koja je uključila 144 pacijenata (muškaraca i žena, starosti 30 i više godina) sa blagim do umerenim atopijskim dermatitisom. Oni su prijavili sledeće rezultate nakon četiri nedelje redovne upotrebe losiona u kombinaciji sa Eucerin AtopiControl Kremom za akutnu negu:

Poboljšanje opšteg stanja kože:

 • 97% se slaže sa izjavom ,,Poboljšava stanje kože''

Uticaj na kvalitetniji san

 • 96% slaže se kako se više ne češe često tokom noći
 • 94% slaže se kako više ne ustaje ranije zbog kožnih problema
 • 93% slaže se kako su tokom testiranja ustajali ređe tokom noći
 • 89% slaže se kako su tokom testiranja ujutro ustajali odmorniji
 • 88% slaže se kako su tokom dana imali dobar nivo energije

Poboljšanje kvaliteta života

Pre testiranja, Eucerin AtopiControl nege, 92% ispitanika se slaže kako je atopijski dermatitis uticao na njihov kvalitet života. Nakon 4 nedelje korišćenja Eucerin AtopiControl nege, samo 38% je izjavilo kako bolest utiče na kvalitet života.

Svojstva

 • pogodno za bebe
 • bez parfema

Uputstva

Uputstva za upotrebu

Uputstva za upotrebu Eucerin AtopiControl Losion za telo

Vaša dnevna rutina

Čišćenje

Čišćenje

Kupajte se sa Eucerin AtopiControl Uljem za kupanje. Ovaj preparat može da se koristiti tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa kao i tokom faza mirovanja.

Pročitajte više
Nega

Nega

Dnevna nega za faze mirovanja

Nanosite odgovarajući preparat za svakodnevnu negu:

Dodatna nega tokom upalnih faza

Nanosite Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu na pogođene oblasti kako biste ublažili svrab i poboljšali stanje kože. Ona je idealni dodatak medikamentoznoj terapiji za atopijski dermatitis. Ako koristite lek u vidu krema, nanesite lek pre Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.

Svi naši preparati za svakodnevnu negu mogu se takođe koristiti tokom upalnih faza i trebalo bi ih naneti nakon medicinskih preparata i/ili Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.

Pročitajte više

Zaštita

Trenutno ublažavanje svraba

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu i ublažava svrab u roku od 60 sekundi. Koristite ga kako biste pružili trenutno i dugotrajno olakšanje kad god vas koža svrbi - bilo tokom upalne faze atopijskog dermatitisa ili u periodima između. Kako to nije preparat za negu, preporučujemo da ga koristite u kombinaciji sa drugim preparatima iz AtopiControl linije. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba takođe je efikasan kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Zaštita od sunca

Atopična koža posebno je osetljiva na UVA i UVB zrake. Iz ovog razloga, ako će vaša koža biti izložena suncu, preporučujemo da nanesete preparat za zaštitu od sunca nakon preparata za negu. Probajte Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF30  ili Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF50+  za lice i probajte Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF30 ili Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF50 za telo.

Pročitajte više

Preporuke i upozorenja

Koristite ovaj preparat ako:

Imate atopijski dermatitis (poznat i kao atopijski ekcem).

 

Imate atopijski dermatitis i treba vam kozmetički preparat za upotrebu tokom upalnih stanja:

Eucerin AtopiControl Losion za telo može se koristiti kao dodatak Eucerin AtopiControl Kremi za akutnu negu ili nekom leku.

Vaše dete ima atopijski dermatitis i starije je od četiri nedelje:

Eucerin AtopiControl Losion za telo pomaže da se ublaži njihova neugodnost i da se poboljša stanje kože.

Probajte drugi preparat ako:

Imate atopijski dermatitis i treba vam lagana krema za dnevnu negu lica:

Za negu lica probajte Eucerin AtopiControl Kremu za lice.

Probajte drugi preparat ako:

Očekujte da će doći do upalne faze atopijskog dermatitisa:

Možete i dalje da koristite Eucerin AtopiControl Losion, ali preporučujemo da uz njega koristite i Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu i preporučenu medikamentoznu terapiju od strane vašeg lekara. Nanesite prvo lek u vidu masti ili krema, kada se upije nanesite Eucerin AtopiControl kremu za akutnu negu na upaljena područja. AtopiControl Losion možete naneti na ostatak tela.

Imate suvu kožu tela, ali nemate atopijski dermatitis:

Probajte Eucerin UreaRepair Plus Losion sa 5% uree ili Eucerin UreaRepair Plus Losion sa 10% uree (u zavisnosti koliko vam je suva koža).

Sastojci

Kako deluje

Kako deluje

Bazirana na aktivnim sastojcima biljnog porekla, kombinacija omega-6 masnih kiselina (ulje noćurka i ulje semena grožđa) i likokalkona A (koren sladića) obnavlja i jača prirodnu barijernu funkciju kože.

Aqua, Glycerin, Paraffinum Liquidum, Vitis Vinifera Seed Oil, Oenothera Biennis Oil, Octyldodecanol, PEG-7 Hydrogenated Castor Oil, Dimethicone, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Ceramide NP, Tocopherol, Ozokerite, Sorbitan Isostearate, Methoxy PEG-22-Dodecyl Glycol Copolymer, PEG-45 Dodecyl Glycol Copolymer, PEG-2 Hydrogenated Castor Oil, Hydrogenated Castor Oil, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Sodium Citrate, Magnesium Sulfate, BHT, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate

Često postavljana pitanja (4)

 • Koja je razlika između Eucerin AtopiControl Balsama i Eucerin AtopiControl Losiona za negu tela?

  Balsam i losion su idealni za upotrebu na atopijskoj koži po celom telu, efikasni su u umirivanju kože i podržavanju njene prirodne barijerne funkcije. Izbor preparata koji ćete koristiti svodi se na preferencije po pitanju teksture: balsam je formulacija ulja u vodi i lakši je; losion je formulacija vode u ulju i bogatiji je. Ljudi često koriste losion tokom zime, a balsam tokom leta. Balsam ima gušću teksturu i specijalno je formulisan za upotrebu na problematičnim područjima kao što su laktovi i kolena.

 • Da li je Eucerin AtopiControl Losion za telo pogodan za decu?

  Da, ako je vaše dete starije od četiri nedelje.

 • Šta podrazumevate pod terminima "upalna faza" i "period između upalnih faza"?

  Atopijski dermatitis ima dve različite faze. Upalna faza  jedan je od naziva koji se koriste za opisivanje akutne, aktivne faze kada je koža najviše iziritirana.  Ovu fazu može pratiti intenzivan svrab, osećaj peckanja kože, crvenilo, suvoća i perutanje. Između ovih akutnih, upalnih faza, postoje periodi kada je koža relativno mirna i manje iziritirana. Ovaj period poznat je i kao neakutna, neaktivna faza, tj. faza mirovanja. Dužina svake faze dosta varira u zavisnosti od pojedinca, ali preparati posebno formulisani da neguju atopičnu kožu - kao oni u Eucerin AtopiControl liniji preparata - mogu pomoći da se produži period između upalnih faza i pruži olakšanje tokom akutnih upala.

 • Da li je Atopijski dermatitis isto što i ekcem?

  Atopijski dermatitis i atopijski ekcem su zajednički termini za inflamatorne promene na koži i uključuju mnogo različitih dermatoloških oboljenja. Atopijski dermatitis i atopijski ekcem se koriste za opisivanje istog hroničnog inflamatornog stanja.

4.7
15 komentara
11
3
1
0
0
 • Marija 11.5.2024.
  Eucerin eczema relief
  Zašto nemate ovu liniju u ponudi?
 • Maki 16.1.2024.
  Koprivnjaca
  Da li moze da se koristi kod suve i stare koze? A od nedavno se na kozi pojavljuju plihovi nalik na koprivnjacu tj. I jeste koprivnjaca koja svrbi? I sta bi ste mi iz vase linije preporucili za to?
 • Sunčica 19.4.2023.
  Suva koža
  Da li može da se koristi kod suve kože, nema atopijskog dermatitisa.
 • Učitaj više

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku