• (4)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin AtopiControl Krema za lice

Smanjuje crvenilo i osećaj svraba

Umirujuća dnevna nega specijalno formulisana sa likokalkonom A i ceramidima za atopičnu kožu lica

Dnevna krema za negu atopične kože

Atopična koža lica je suva, iziritirana i svrbi. Uz to je i crvena i izaziva osećaj zatezanja.

Eucerin AtopiControl Krema za lice je specijalno formulisana da pruži osnovnu dnevnu negu atopičnoj koži i može da se koristi tokom upalnih faza kao i u periodima mirovanja. Kliničkim i dermatološkim studijama je dokazano da hidrira i umiruje kožu kao i da smanjuje njenu suvoću. Nelepljiva formulacija je obogaćena likokalkonom A i ceramidima koji regenerišu kožu i jačaju njenu barijernu funkciju, smanjuju osećaj svraba i zategnutosti.

Koža je meka i  glatka. Redovnom upotrebom krema poboljšava stanje kože. Eucerin AtopiControl Krema za lice ne sadrži parfeme i idealna je podloga za šminku. Pogodna je da se koristi i kod dece, kao i beba starijih od 3 meseca.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije ukazuju na veoma dobru efikasnost i podnošljivost preparata na atopičnoj koži.

Sastojci

Uputstva za upotrebu

 • Očistite kožu
 • Nanesite ujutro i uveče, ili češće ukoliko je potrebno
 • Nežno umasirajte u lice i dekolte

Krema za ekcem na licu

Vaša dnevna rutina

Čistite atopičnu kožu temeljno i nežno

Kupajte se sa Eucerin AtopiControl Uljem za kupanje. Ovaj preparat može da se koristiti tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa kao i tokom faza mirovanja.

Nanesite hidratantnu kremu za ekcem na lice

Dnevna nega za faze mirovanja

Nanosite odgovarajući preparat za svakodnevnu negu:

Dodatna nega tokom upalnih faza

Nanosite Eucerin  AtopiControl Kremu za akutnu negu na pogođene oblasti kako biste ublažili svrab i poboljšali stanje kože. Ona je idealni dodatak medikamentoznoj terapiji za atopijski dermatitis. Ako koristite lek u vidu krema, nanesite lek pre Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.
 
Svi naši preparati za svakodnevnu negu mogu se takođe koristiti tokom upalnih faza i trebalo bi ih naneti nakon medicinskih preparata i/iliEucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.
Zaštita od sunca važan je deo nege kože sa atopijskim dermatitisom

Trenutno ublažavanje svraba

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu i ublažava svrab u roku od 60 sekundi. Koristite ga kako biste pružili trenutno i dugotrajno olakšanje kad god vas koža svrbi - bilo tokom upalne faze atopijskog dermatitisa ili u periodima između. Kako to nije preparat za negu, preporučujemo da ga koristite u kombinaciji sa drugim preparatima iz AtopiControl linije. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba takođe je efikasan kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Zaštita od sunca

Atopična koža posebno je osetljiva na UVA i UVB zrake. Iz ovog razloga, ako će vaša koža biti izložena suncu, preporučujemo da nanesete preparat za zaštitu od sunca nakon preparata za negu. Probajte Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF30 ili Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF50+ za lice i probajte Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF30 ili Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF50 za telo.

Preporuke i upozorenja

Koristite ovaj preparat ako:

Probajte drugi preparat ako:

Imate atopijski dermatitis i tražite kremu za svakodnevnu hidrataciju:

Eucerin AtopiControl Krema za lice smanjuje crvenilo i svrab i može da se koristi svakodnevno tokom perioda mirovanja, između dve upalne faze. Može da se koristi uz Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu ili uz medikamentoznu terapiju.

Vaše dete ima Atopijski dermatitis na licu i ima više od tri meseca.

 

Imate atopijski dermatitis i tražite preparat za celo telo:
Imate suvu kožu lica, ali ne i atopijski dermatitis:

Često postavljana pitanja

Mogu li naneti šminku preko Eucerin AtopiControl Kreme za lice?

Da, može se nositi šminka preko kreme. Samo proverite sastojke, kako biste bili sigurni da šminka ne sadrži nijedan od vaših okidača.

Da li je Eucerin AtopiControl Krema za lice pogodna za decu?

Da, ako je vaše dete starije od tri meseca.

Da li Eucerin AtopiControl Krema za lice pruža zaštitu od sunca?

Ne i važno je da nanesete preparat za zaštitu od sunca ujutro na lice ukoliko ćete biti izlozeni sunčevoj svetlosti. Probajte Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF30 ili Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF50+.

Šta podrazumevate pod terminima "upalna faza" i "period između upalnih faza"?

Uopšteno govoreći, atopijski dermatitis ima dve različite faze. Upalna faza je jedan od naziva koji se koristi kako bi se opisala akutna, aktivna faza kada je koža najviše iziritirana. Ovu fazu može pratiti intenzivan svrab, možete osećati kao da vas koža peče, a na izgled koža može biti crvena i može se perutati. Između ovih akutnih, upalnih faza, postoje periodi kada je koža relativno mirna i manje iziritirana. Ovaj period poznat je i kao neakutna, neaktivna ili faza mirovanja. Dužina svake faze dosta varira u zavisnosti od pojedinca, ali preparati posebno formulisani da neguju atopičnu kožu - kao oni u Eucerin AtopiControl liniji preparata - mogu pomoći da se produži period između upalnih faza i pruži olakšanje tokom akutnih upala.

Da li mogu da koristim AtopiControl Kremu za lice tokom upalne faze?

Da. Eucerin AtopiControl kremu za lice možete koristiti svakodnevno - tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa, kao i u razdoblju između njih. Tokom akutnih faza, takođe preporučujemo da koristite i lek koji vam je propisao lekar i Eucerin AtopiControl Kremu za aktutnu negu. Eucerin AtopiControl Kremu za aktutnu negu nije zamena za lek, ali je pogodna za upotrebu uz vaš medicinski tretman kako bi pomogla smirivanju kože. Prvo nanesite lek u vidu krema/masti, a zatim Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu. Nakon toga možete koristiti Eucerin AtopiControl kremu za lice za dodatnu hidrataciju.

Eucerin AtopiControl Nega prilagođena fazama atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis - poznat i kao atopijski ekcem - predstavlja oboljenje kože koje karakteriše suva, crvena, iziritirana koža koja svrbi. Ovaj svrab izaziva češanje koje pogoršava simptome i može dovesti do infekcije kože. Atopijski dermatitis takođe može da utiče na san i na kvalitet života. Kada bebe i deca pate, roditelji se mogu osećati bespomoćno i loše.

Oboljenje ima dve različite faze:

 1. Akutnu fazu gde dolazi do upale kože
 2. Fazu mirovanja - period između upalnih faza kada je koža mirnija

Pošto nema poznatog leka za atopijski dermatitis, primarni cilj kod nege atopične kože na svakodnevnoj osnovi jeste da se produži faza mirovanja. Tokom upalne faze, fokus je na smirivanju kože što je brže moguće. Eucerin AtopiControl linija nudi preparate za negu kože koji su prilagođeni fazama atopijskog dermatitisa.

Većina preparata u liniji sadrži jedinstveni kompleks sastojaka kao što su  umirujući likokalkon A i ceramidi koji jačaju barijernu funkciju kože. Svakodnevnim korišćenjem preparata za negu - ulja za kupanje, balsama, losiona, kreme za ruke i kreme za lice − smanjuju se crvenilo, suvoća i svrab.

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu posebno je formulisana da pruži olakšanje koži tokom upalne faze. Ona nudi intenzivnu negu: ublažava svrab, hidrira kožu i jača njenu prirodnu barijernu funkciju. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu, ublažava svrab u roku od 60 sekundi i pruža olakšanje koje traje i do šest sati¹. Može da se koristi kada koža svrbi u periodu mirovanja ili tokom upalne faze atopijskog dermatitisa. Takođe je efikasan i kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Za sve preparate je klinički i dermatološki  potvrđena efikasnost , kao i da su  nežni prema atopičnoj koži. Istraživanje pokazuje da Eucerin AtopiContol Krema za akutnu negu2, Eucerin AtopiControl Losion2 i Eucerin AtopiControl Balsam3 takođe doprinose dobrom snu tokom noći i poboljšavaju kvalitet života.

Bez parfema, linija pogodna za odrasle osobe, decu i bebe starije od tri meseca4.

 

1 - Beiersdorf AG, merenje Dinamičnog skora pruritusa, mart/april 2018. 104 ispitanika (32 sa atopijskim dermatitisom, 41 sa suvom kožom (20 sa dijabetesom), 31 sa blagom psorijazom vulgaris). Preparat nanošen direktno, 1 minut i 6 sati nakon nanošenja.

2 - Beiersdorf AG, PIU istraživanje Eucerin AtopiControl Losiona i Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu kada se koriste zajedno., maj 2017. N=141, 4 nedelje, blagi i srednji oblik atopisjkog dermatitisa, DLQI (dermatološki indeks kvaliteta života) i kvalitet sna.

3 - Beiersdorf AG, PuU, Italija, april/maj 2019

4 - Sa izuzetkom Eucerin AtopiControl Spreja protiv svraba i Eucerin AtopiControl Kreme za ruke koji odgovaraju deci uzrasta od tri godine i starijoj.
Novo

Suva, atopična koža

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba

 • (6)

 • Trenutno i dugotrajno oslobađa od svraba
 • Ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa efektom i do šest sati
 • Sadrži mentoksipropanidol, SymSitive* i polidokanol
 • Hladi i smiruje iziritiranu kožu
 • Brzo se upija: bez lepljivog i masnog traga
 • Bez parfema
 • Pogodan za primenu kod odraslih i dece od treće godine
 • Pogodan za primenu kod osoba sa atopijskim dermatitisom, kserozom, psorijazom ili dijabetesom

* registrovani zaštitni znak Symrise-a, Nemačka

More Details
Ukupna ocena
 • (4)
5 od 5 poena / 4 komentar
5 Zvezdica
4
4 Zvezdice
0
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Mikela,

Sebora Dermatitis

Da li ova krema pomaze da umiri kozu kod nosa i ispod ociju,upitanju je Seborea Dermatitis?Ako nije koju mi preporucujete hvala u napred.Srdacan pozdrav
Eucerin

Poštovani,

Za ovaj problem bi bilo najbolje da se konsultujete sa dermatologom.

Vaš Eucerin

Biljana,
Predobra kremica, koristimo je i dete i ja.
Nena,

Odlican proizvod

Divna krema, lagane teksture, kupicu je ponovo definitivno.
Nata,
Veoma pozifivno iskustvo

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter