Novo
 • (6)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba

Ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa efektom i do šest sati

Trenutno i dugotrajno oslabađa od svraba

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba slika

Trenutno ublažavanje svraba

Atopična koža je iziritirana, suva i svrbi. Ovaj svrab izaziva češanje koje ometa dobar san tokom noći i može imati negativni uticaj na kvalitet života.

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba posebno je formulisan kako bi koži pružio trenutno i dugotrajno olakšanje od svraba. Klinički je dokazano ublažava svrab u roku od 60 sekundi sa rezultatima koji traju i do šest sati¹.

Inovativni sprej sadrži jedinstveni kompleks sastojaka koji deluju protiv svraba i koji se bore protiv senzacije svraba na više nivoa - od površinskih slojeva kože do nervnih završetaka - kako bi se trenutno ohladila i smirila koža koja svrbi:

 • Mentoksipropandiol hladi kožu i deluje na senzornom nivou kako bi ublažio osećaj svraba
 • SymSitive* smiruje kožu, zaustavlja osećaj da koža peče i smanjuje crvenilo
 • Polidokanol smiruje kožu tako što smanjuje signale svraba na ćelijskom nivou.

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba idealan je za lokalizovani svrab na telu izazvan atopijskim dermatitisom i može se koristiti kako tokom upalnih faza tako i tokom perioda između njih. Praktičan je za osobe u pokretu i može se koristiti zajedno sa Eucerin AtopiControl Kremom za akutnu negu i/ili uobičajenim lekovima.

Ovaj sprej hladi kožu i ne sadrži parfem, brzo se upija ne ostavljajući mastan i lepljiv trag. Odgovara odraslim osobama, deci uzrasta od tri godine i starijoj, a takođe je efikasan i za svrab koji nastaje kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

1 - Beiersdorf AG, Klinički podaci, Mart/April 2018

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije pokazuju veoma dobru efikasnost i podnošljivost kod primene na koži. Pogodan za primenu kod lokalizovanog svraba, atopijskog dermatitisa, psorijaze, kseroze, osoba sa dijabetesom i dece uzrasta od tri godine i starijoj.

GLAVNI REZULTATI

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata (PIU)¹ koja je uključila 32 pacijenta sa atopijskim dermatitisom koji je praćen svrabom. Nakon što su primenjivali sprej dva puta dnevno tokom dve nedelje, 94% njih potvrdilo je da sprej "ima efekat hlađenja  i osveženja za kožu".

Istraživanje pokazuje da Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba ublažava svrab u roku od 60 sekundi i da efekat traje i do šest sati.

1 - mart/april 2018

Trenutno olakšanje za osećaj svraba koji je posledica ekcema: dijagram istraživanja

Česta pitanja

Šta bi trebalo da uzmem tokom upalne faze: Eucerin Sprej protiv svraba ili Eucerin Kremu za akutnu negu?

Oba preparata posebno su formulisana za korišćenje kod atopične kože koja svrbi i sadrže aktivne sastojke koji dokazano umiruju kožu. Oni se nadopunjuju i mogu se koristiti zajedno ili zasebno kao i zajedno sa bilo kojim medicinskim tretmanom koji možda primenujete.

Sprej trenutno hladi kožu i nudi trenutno i dugotrajno olakšanje za osećaj svraba. Može se koristiti kako tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa tako i tokom perioda između njih. Lako ga je naprskati na telo i ne morate ga nanositi prstima. Pogodan je za primenu kod odraslih i dece uzrasta od tri godine i starijoj, a takođe se može koristiti i kako bi se olakšao svrab izazvan psorijazom, kserozom ili dijabetesom.

Krema nudi intenzivnu negu za atopičnu kožu tokom upalne faze. Pored toga što ublažava svrab, formulacija hidrira kožu, jača je i obnavlja njenu prirodnu zaštitnu funkciu. Krema se može nanositi slobodno na bilo koji deo tela koji je pod upalom (uključujući i lice) i može da se koristi kod odraslih, dece i beba od trećeg meseca.

Mogu li koristiti Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba umesto svojih uobičajenih lekova?

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba nije lek i nije namenjen da bude njihova zamena.

Da li Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba pogodan za decu?

Da, pod uslovom da je vaše dete uzrasta tri godine ili starije. Ako tražite preparat koji odgovara bebama (od tri meseca i stariim) preporučujemo Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu.

Šta podrazumevate pod terminima "upalna faza" i "period između upalnih faza"?

Uopšteno govoreći, atopijski dermatitis ima dve različite faze. "Upalna faza" je jedan od naziva koji se koristi kako bi se opisala akutna, aktivna faza kada je koža najviše iziritirana. Ovu fazu može pratiti intenzivan svrab, možete osećati kao da vas koža peče, a na izgled koža može biti crvena i može se perutati. Između ovih akutnih, upalnih faza, postoje periodi kada je koža relativno mirna i manje iziritirana. Ovaj period poznat je i kao neakutna, neaktivna ili faza mirovanja. Dužina svake faze dosta varira u zavisnosti od pojedinca, ali preparati posebno formulisani da neguju atopičnu kožu - kao oni u Eucerin AtopiControl liniji preparata - mogu pomoći da se produži period između upalnih faza i pruži olakšanje tokom akutnih upala.

Da li je atopijski dermatitis isto što i atopijski ekcem?

Atopijski dermatitis i atopijski ekcem su zajednički nazivi za upalne promene na koži i uključuju mnoga različita dermatološka oboljenja. Atopijski dermatitis i atopijski ekcem su nazivi koji se koriste kako bi se opisalo isto hronično upalno stanje.

Sastojci

Uputstva

 • Nanosite onoliko često koliko je to potrebno
 • Naprskajte pogođene oblasti kože sa razdaljine od 15 do 20cm
 • Ne prskajte direktno na lice
 • zbegavajte udisanje spreja i kontakt sa očima
 • Ne nanosite na rane, upaljene oblasti ili na otvorene lezije
 • Za najbolje rezultate, koristite u kombinaciji sa preparatima za čišćenje i negu iz Eucerin AtopiControl linije preparata

Eucerin sprej za olakšanje kod ekcema

Vaša dnevna rutina

Čistite kožu sa Eucerin AtopiControl preparatima

Kupajte se sa Eucerin AtopiControl Uljem za kupanje. Ovaj preparat može da se koristiti tokom upalnih faza atopijskog dermatitisa kao i tokom faza mirovanja.

Preparati za negu kože sa ekcemom

Dnevna nega za faze mirovanja

Nanosite odgovarajući preparat za svakodnevnu negu:

Dodatna nega tokom upalnih faza

Nanosite Eucerin Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu na pogođene oblasti kako biste ublažili svrab i poboljšali stanje kože. Ona je idealni dodatak medikamentoznoj terapiji za atopijski dermatitis. Ako koristite lek u vidu krema, nanesite lek pre Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu. Svi naši preparati za svakodnevnu negu mogu se takođe koristiti tokom upalnih faza i trebalo bi ih naneti nakon medicinskih preparata i/ili Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu.

Zaštita od sunca važan je deo nege kože sa atopijskim dermatitisom

Trenutno ublažavanje svraba

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu i ublažava svrab u roku od 60 sekundi. Koristite ga kako biste pružili trenutno i dugotrajno olakšanje kad god vas koža svrbi - bilo tokom upalne faze atopijskog dermatitisa ili u periodima između. Kako to nije preparat za negu, preporučujemo da ga koristite u kombinaciji sa drugim preparatima iz AtopiControl linije. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba takođe je efikasan kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Zaštita od sunca

Atopična koža posebno je osetljiva na UVA i UVB zrake. Iz ovog razloga, ako će vaša koža biti izložena suncu, preporučujemo da nanesete preparat za zaštitu od sunca nakon preparata za negu. Probajte Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF30 ili Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF50+ za lice i probajte Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF30 or Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu od sunca SPF50 za telo.

Preporuke i upozorenja

Koristite ovaj preparat ako:

Probajte drugi preparat ako...

Tražite preparat koji će pružiti olakšanje vašoj koži tokom upalne faze atopijskog dermatitisa

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba nudi trenutno i dugotrajno olakšanje.

Tražite sprej koj hladi vašu kožu i koji možete koristiti zajedno sa terapijom koju vam je propisao lekar ili u sklopu svakodnevne rutine:

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba hladi i smiruje svrab izazvan atopijskim dermatitisom, kserozom, psorijazom i dijabetesom.

Vaše dete ima atopijski dermatitis i tražite preparat koji će mu zaustaviti svrab tokom upalnih faza:

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba hladi kožu i nudi trenutno olakšanje od svraba. Pogodan za decu uzrasta od tri godine.

Koža vas svrbi kao posledica psorijaze, kseroze i dijabetesa:

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba pomoći će da se vaša koža smiri.

Tražite hidratantnu kremu koja ublažava svrab tokom upalnih faza i poboljšava stanje kože:

Preporučujemo Eucerin AtopiControl Kremu za akutnu negu. Može se koristiti zajedno sa terapijom koju vam je propisao lekar.

Vaše dete je mlađe od tri godine i tražite preparat koji će pružiti olakšanje njegovoj koži tokom upalne faze atopijskog dermatitisa:

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu odgovara bebama od tri meseca.

Tražite hidratantni preparat za celo telo koji možete koristiti zajedno sa terapijom koju vam je propisao lekar:

Eucerin  AtopiControl Balsam ili Eucerin AtopiControl Losion pomoći će da se produži period između upalnih faza i mogu se koristiti kako bi se koža umirila tokom upalnih faza zajedno sa terapijom koju vam je propisao lekar.

Eucerin AtopiControl Nega prilagođena fazama atopijskog dermatitisa

Atopijski dermatitis - poznat i kao atopijski ekcem - predstavlja oboljenje kože koje karakteriše suva, crvena, iziritirana koža koja svrbi. Ovaj svrab izaziva češanje koje pogoršava simptome i može dovesti do infekcije kože. Atopijski dermatitis takođe može da utiče na san i na kvalitet života. Kada bebe i deca pate, roditelji se mogu osećati bespomoćno i loše.

Oboljenje ima dve različite faze:

 1. Akutnu fazu gde dolazi do upale kože
 2. Fazu mirovanja - period između upalnih faza kada je koža mirnija

Pošto nema poznatog leka za atopijski dermatitis, primarni cilj kod nege atopične kože na svakodnevnoj osnovi jeste da se produži faza mirovanja. Tokom upalne faze, fokus je na smirivanju kože što je brže moguće. Eucerin AtopiControl linija nudi preparate za negu kože koji su prilagođeni fazama atopijskog dermatitisa.

Većina preparata u liniji sadrži jedinstveni kompleks sastojaka kao što su  umirujući likokalkon A i ceramidi koji jačaju barijernu funkciju kože. Svakodnevnim korišćenjem preparata za negu - ulja za kupanje, balsama, losiona, kreme za ruke i kreme za lice − smanjuju se crvenilo, suvoća i svrab.

Eucerin AtopiControl Krema za akutnu negu posebno je formulisana da pruži olakšanje koži tokom upalne faze. Ona nudi intenzivnu negu: ublažava svrab, hidrira kožu i jača njenu prirodnu barijernu funkciju. Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba trenutno hladi kožu, ublažava svrab u roku od 60 sekundi i pruža olakšanje koje traje i do šest sati¹. Može da se koristi kada koža svrbi u periodu mirovanja ili tokom upalne faze atopijskog dermatitisa. Takođe je efikasan i kod svraba koji se javlja kao posledica kseroze, psorijaze i dijabetesa.

Za sve preparate je klinički i dermatološki  potvrđena efikasnost , kao i da su  nežni prema atopičnoj koži. Istraživanje pokazuje da Eucerin AtopiContol Krema za akutnu negu2, Eucerin AtopiControl Losion2 i Eucerin AtopiControl Balsam3 takođe doprinose dobrom snu tokom noći i poboljšavaju kvalitet života.

Bez parfema, linija pogodna za odrasle osobe, decu i bebe starije od tri meseca4.

 

1 - Beiersdorf AG, merenje Dinamičnog skora pruritusa, mart/april 2018. 104 ispitanika (32 sa atopijskim dermatitisom, 41 sa suvom kožom (20 sa dijabetesom), 31 sa blagom psorijazom vulgaris). Preparat nanošen direktno, 1 minut i 6 sati nakon nanošenja.

2 - Beiersdorf AG, PIU istraživanje Eucerin AtopiControl Losiona i Eucerin AtopiControl Kreme za akutnu negu kada se koriste zajedno., maj 2017. N=141, 4 nedelje, blagi i srednji oblik atopisjkog dermatitisa, DLQI (dermatološki indeks kvaliteta života) i kvalitet sna.

3 - Beiersdorf AG, PuU, Italija, april/maj 2019

4 - Sa izuzetkom Eucerin AtopiControl Spreja protiv svraba i Eucerin AtopiControl Kreme za ruke koji odgovaraju deci uzrasta od tri godine i starijoj.
Novo

Suva, atopična koža

Eucerin AtopiControl Sprej protiv svraba

 • (6)

 • Trenutno i dugotrajno oslobađa od svraba
 • Ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa efektom i do šest sati
 • Sadrži mentoksipropanidol, SymSitive* i polidokanol
 • Hladi i smiruje iziritiranu kožu
 • Brzo se upija: bez lepljivog i masnog traga
 • Bez parfema
 • Pogodan za primenu kod odraslih i dece od treće godine
 • Pogodan za primenu kod osoba sa atopijskim dermatitisom, kserozom, psorijazom ili dijabetesom

* registrovani zaštitni znak Symrise-a, Nemačka

More Details
Ukupna ocena
 • (6)
5 od 5 poena / 6 komentar
5 Zvezdica
6
4 Zvezdice
0
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Ja,

Odlično rešenje

Umiruje za čas najteži svrab
Nale,

Spas u pravi cas!

Spas u pravi cas!
Nina,

Prezadovoljna sam

Koža podkolenica mi se u zimskom periodu zasuši i često me svrbi, iziritirana je. Kada naprskam ovaj sprej, posle par minuta se i crvenilo i svrab umire. Za svaku preporuku 👍🏻👍🏻👍🏻
Mira,

Prezadovoljna

Zaista dobar proizvod sve preporuke oni koji imaju suvu kozu neka probaju nece se pokajati
Danijela ,

Vrlo dobro

Tokom zime mi je koza izrazito suva i upaljena, probala sam od drugog brenda med. kozmetike sprej koji mi nije resio problem svraba. Bila sam skeptik ali sam probala Eucerinov. Zaista radi. Efekat je trajao u mom slucaju oko 10-12h. Sve preporuke.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter