• 1/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda
 • 2/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda - Glavni efekti
 • 3/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda
 • 4/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda - Ključni sastojci
 • 5/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda - Studije
 • 6/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda - Preporučena rutina
 • 1/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda
 • 2/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda - Glavni efekti
 • 3/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda
 • 4/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda - Ključni sastojci
 • 5/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda - Studije
 • 6/6 Eucerin DermoPure Micelarna voda - Preporučena rutina

Eucerin DermoPure Micelarna voda

5.0
3 komentar
Uklanja šminku i višak sebuma
Čisti kožu bez iritacija
Trenutno osvežava

Za masnu i problematičnu kožu

Ovaj blaga, ali efikasna micelarna voda uklanja šminku, nečistoće i višak sebuma

O preparatu

Micelarna voda za masnu i problematičnu kožu

Eucerin DermoPure Micelarna voda je osvežavajući rastvor sa APG kompleksom: blagim, ali efikasnim sredstvom koje nežno uklanja šminku, čisti i tonira kožu.
Ne sadrži alkohol, blago ali efikasno uklanja šminku sa očiju i lica, bez iritacija. Brza i laka za upotrebu, pomaže vam da pripremte kožu za nanošenje topikalnih preparata za tretman akni ili hidratantne kreme. Testirana je i dokazano je kompatibilna sa osetljivom kožom i očima. Koža je čista i umirena, primetno meka, nežna i dobro pripremljenja za preparate za negu.Micelarna voda je pogodna za upotrebu uz medikamentoznu terapiiju akni i u toku trudnoće.

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije su potvrdile veoma dobru podnošljivost i efikasnost prilikom primene kod masne i problematične kože. Preparat je pogodan i za osetljivu kožu.

Glavni rezultati

U kontrolisanoj studiji preparata učestvovale su žene starosti  18 do 75 godina. Uzorak je uključio i učesnice sa osetljivom kožom. Sledeći rezultati su zabeleženi:

 • Hidratacija kože je poboljšana: Eucerin DermoPure Micelarna voda ne isušuje kožu i hidratacija se značajno povećava posle jedne nedelje redovne upotrebe.

Dokazano je pogodna za primenu kod osetljive kože, uključujući i osetljivu kožu oko očiju. Takođe je dokazano bezbedna za oči i osobe koje nose sočiva.

Svojstva

 • nekomedogeno
 • bez komponenti koje izazivaju akne
 • bez parfema
 • bez alkohola
 • bez anjonskih surfaktanata
 • bez boja
 • bez parabena
 • oftalmološki testirano
 • pogodno za upotrebu kod osoba sa kontaktnim sočivima

Kako se koristi

Uputstva

 • Koristite ujutru i uveče
 • Nanesite na tupfer i nežno očistite oči, lice, vrat i dekolte
 • Koristite novi tupfer za svaku primenu
 • Ponavljajte sve dok tupfer ne bude čist.
 • Ne ispirajte
 • Nakon toga nanesite odgovarajući preparat za negu. Koristite preparat za zaštitu od sunca u toku dana.

Preporuke za vašu dnevnu rutinu nege kože

Čišćenje i toniranje

Očistite kožu ujutru i uveče:

 • ujutru: da uklonite višak sebuma i izumrele ćelije kože nataložene u toku noći
 • uveče: da uklonite šminku i nečistoće koje su se nakupile u toku dana

Koristite blage, ali efikasne preparate za čišćenje lica, kao što je Eucerin DermoPure gel za čišćenje kože u kombinaciji sa mlakom vodom, a nakon toga nanestite DermoPure tonik. Možete da koristite Eucerin DermoPure piling jednom nedeljno da biste dubinski očistili pore i poboljšali teksturu kože.

Ne preporučujemo upotrebu tonika i pilinga na bazi alkohola uporedo sa lekovima koji se koriste u lečenju akni jer izotretinoin, benzoil peroksid i antibiotici mogu da kožu učine još osetljivijom. Ako vam se dopada osvežavajući osećaj koji imate nakon nanošenja tonika, probajte umesto njega bezalkoholnu Eucerin DermoPure Micelarnu vodu.

Pročitajte više

Nega

Izbor preparata za negu zavisi od stepena ozbiljnosti vaših akni i od medikamentozne terapije koju primenjujete.

Ako ste na medikamentoznoj terapiji akni, Eucerin DermoPure Komplementarna umirujuća krema ublažava njiene neželjene efekte. Treba je naneti pet minuta nakon vašeg tretmana kako bi terapiju koža potpuno upila.

Ako imate akne blagog do umerenog stepena i niste na medikamentoznoj terapiji, koristite preparat za hidrataciju sa umirujućim i mat efektom kao što je Eucerin DermoPure Matirajući fluid, ujutro i uveče.

Za glatku i čistu kožu vremenom možete da uključite Eucerin DermoPure Regenerativni tretman u vašu svakodnavnu negu. On je pogodan za masnu i problematičnu kožu koja nije na medikamentoznom terapiji i trebalo bi da se koristi samo jednom dnevno – po mogućstvu uveče. Možete ga koristiti pre nanošenja DermoPure Matirajućeg fluida, ili samostalno.

Pročitajte više

Zaštita od sunca

Nanošenje preparata za zaštitu od sunca je bitan korak u vašoj jutarnjoj nezi. Kada je koža sa bubuljicama izložena suncu javlja se rizik da sunce izazove nastanak hiperpigmentacija na mestu bubuljice. Takodje, javlja se i osetljivosti na svetlost koja je povezana sa primenom lekova za akne. Eucerin gel-krem za zaštitu masne kože lica od sunca SPF 30 ili SPF 50+  pruža nivo zaštite koji je potreban vašoj koži i treba je naneti pre nego što koristite korektor i šminku. Ako nanosite zaštitu za sunce posle medikamentozne terapije akni sačekajte 5 minuta kako biste omogućili koži da potpuno upije tretman.

Pročitajte više

Korektor i šminka

Prekrijte bubuljice tečnim puderom i/ili Eucerin DermoPure korektorom. Odaberite proizode koji imaju oznaku ,,nekomedogen'' (ne zapušava pore) i po mogućstvu, one koji sadrže sastojke koji poboljšavaju stanje masne i problematične kože. Obavezno očistite lice i skinite šminku pre nego što odete u krevet.

Pročitajte više

Da li je ovaj peparat pogodan za moju kožu?

Koristite ovaj preparat ako...

Tražite blago ali efikasno bezalkoholno sredtsvo za čišćenje

Tražite brzo i odgovarajuće sredstvo za čišćenje, skidanje šminke i toniranje - sve u jednom koraku

Probajte drugi preparat ako ...

Želite da uklonite vodootpornu maskaru ili neki drugi tip vodootporne šminke. Preporučujemo Eucerin DermatoCLEAN Sredstvo za skidanje vodootporne maskare i šminke kao dodatak vašem sredstvu za čišćenje.

Sastojci

Često postavljana pitanja (4)

 • Da li je Eucerin DermoPure Micelarna voda pogodna za uklanjanje šminke oko očiju?

  Da, klinički i oftalmološki je testirana i dokazano da je kompatibilna sa očima i osetljivom kožom.
  Područje oko očiju je naročito nežno i osetljivo, sa drugačijom pH vrednošću u odnosu na kožu lica.
  Eucerin DermoPure Micelarna voda uzima u obzir ovu razliku i formulisana je sa pH vrednošću od 7.4 - optimalnom pH vrednošću za područje oko očiju.
  Eucerin DermoPure Micelarna voda će ukloniti svu vodorastvorljivu šminku. Neće ukloniti vodootpornu šminku poput vodootporne maskare. Za efikasno uklanjanje vodootporne šminke, preporučujemo Eucerin DermatoCLEAN Sredstvo za skidanje vodootporne maskare i šminke.
  Da. Ona je klinički i oftamološki testirana i dokazano je da je kompatibilna sa osetljivom kožom oko očiju kao i sa samim očima. Predeo oko očiju je posebno delikatan i osetljiv sa različitom PH vrednošću od kože lica. Eucerin DermoPure Micelarna voda formulisana je sa pH vrednošću od 7,4 - optimalnom pH vrednošću za kožu oko oka.
  Eucerin DermoPure micelarna voda će ukloniti svu šminku koja je rastvorna u vodi, a za efikasno uklanjanje vodootporne šminke preporučujemo Eucerin DermatoClean sredstvo za skidanje vodootporne maskare i šminke.

 • Da li je stvarno neophodno da očistim kožu i ujutru i uveče?

  Da. Vaša koža naporno radi kako bi se obnovila preko noći i kada je očistite ujutru, vi uklanjate sebum (uvišak masnoće koji vaša koža stvara prirodnim putem kako bi sprečila njeno isušivanje). Pre spavanja morate ukloniti sebum, znoj i svu šminku koju ste eventualno nosili. Naučno je dokazano da je očišćenoj koži lakše da diše. Čišćenje takođe omogućava da koža upije sve aktivne sastojke iz vaših preparata za negu.

 • Šta znači "micelarna"?

  Micele su male, loptaste mikroskopski vidljive skupine površinskih molekula sa jakom polarnom (hidrofilnom) "glavom" i nepolarnim (hidrofobnim)  "repom". Ove suprotstavljene sile omekšavaju prljavštinu i zadržavaju je u vodi koja se onda obriše vatom. Micelarna sredstva za čišćenje se mogu koristiti bez vode i posebno su pogodna za osetljivu kožu.

 • Kada treba da koristim DermoPure Micelarnu vodu, a kada treba da koristim Eucerin DermoPure Tonik?

  Micelarna voda je sredstvo za čišćenje, skidanje šminke i toniranje sve u jednom koraku i namenjena je za upotrebu kada vam je potreban brz i pogodan rastvor za čišćenje. Tonik se primenjuje posle upotrebe sredstva za čišćenje kao što je Eucerin DermoPure Gel za čišćenje kože i priprema kožu za hidratantne kreme i druge proizvode za negu.
  Eucerin DermoPure Tonik je posebno pogodan za simptome masne i problematične kože jer ima osvežavajući efekat, ali zbog toga što sadrži alkohol, ne predlažemo da se koristi za vreme medikamentozne terapije akni. Ako ste na medikamentoznoj terapiji akni i volite da koristite tonik, onda koristite Eucerin DermoPure Micelarnu vodu da tonirate vašu kožu posle temeljnog čišćenja sa Eucerin DermoPure Gelom za čišćenje kože.

5.0
3 komentara
3
0
0
0
0
 • Maks 12.11.2019.
  Micelarna voda
  Odlican proizvod za masnu kozu, ne izaziva nikakve iritacije, i nezno cisto.
 • Lena 6.7.2018.
  Divan preparat
  Odličan preparat za sve koji imaju problema sa masnom kožom.
 • Zja027 16.3.2018.
  !!!
  Jos samo kada bi vam uz proizvode stajale i cene...

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku