Šta se krije iza nauke – Klinička istraživanja Hyaluron-Filler preparata

Prikaži više

Kliničko istraživanje koje ističe prednosti medicinske nege kože u kombinaciji sa dermatološkim tretmanom

Neprekidno ulaganje napora u razvoj formulacije hijaluron filera.
Ideja za kliničko istraživanje je nastala u sedištu kompanije Beiersdorf u Hamburgu, u Nemačkoj.

Ubrizgavanje hijaluronske kiseline je uobičajeni popularan tretman estetskih dermatologa za efikasno ublažavanje bora na licu. Ali do sada nije bilo puno istraživanja na temu da li bi kozmetički preparati protiv bora mogli uspešno da pojačaju efekat ovih tretmana.

Mi uvek radimo u mešovitim timovima; kombinujemo svoju stručnost u formulisanju preparata za negu kože sa znanjem estetskih dermatologa, kako bismo razvili efikasne preparate koji dopunjuju njihove tretmane

Dr Rajner Volber, rukovodilac Eucerin Odeljenja za istraživanje i razvoj 

Pionirsko kliničko istraživanje koje je sproveo Beiersdorf AG u saradnji sa vrhunskim estetskim dermatolozima pokazalo je da Eucerin Hyaluron-Filler pospešuje efekat hijaluron filera. Štaviše, to je prva linija preparata za negu kože u svetu, za koju je tako nešto dokazano.

Plan studije

47 žena isprobalo je Eucerin Hyaluron-Filler dnevnu i noćnu kremu, kao i kremu za područje oko očiju dvaput dnevno.

Četrdeset sedam žena primilo je injekcije filera hijaluronske kiseline u nazolabijalne nabore ("bore smejalice") i/ili oko očiju ("vranine noge"). Takođe su nanosile Eucerin Hyaluron-Filler preparate na jednu stranu lica, a placebo kreme na drugu stranu dvaput dnevno - rutina koja je počela 4 nedelje pre injekcija, a nastavila se 14 nedelja nakon njih.

Placebo kreme nisu sadržale aktivne sastojke preparata Eucerin Hyaluron-Filler, hijaluronsku kiselinu i bio-aktivni saponin, sa jednom ključnom razlikom: nedostajali su im aktivni sastojci hijaluronska kiselina i bio-aktivni saponin, koji čine Eucerin Hyaluron-Filler tako efikasnim u smanjenju sitnih i dubokih bora.

Od presudne je važnosti činjenica da je istraživanje bilo "dvostruko slepo" - što znači da ni žene ni istraživači nisu znali na koju stranu lica je nanesen Eucerin Hyaluron-Filler a na koju placebo kreme.

Po rečima Rajnera Volbera, istraživanje postavlja visok standard za kozmetičke preparate, pošto "biramo dvostruko slepi test sa upotrebom placeba koji se obično koristi u farmaceutskoj industriji za ispitivanje lekova".

Rezultati

Rezultati studije bili su ubedljivi. Dokazano je da primena preparata Eucerin Hyaluron-Filler dvaput dnevno vidljivo pospešuje efekte tretmana za popunjavanje bora.

"Rezultati su premašili naša očekivanja i pokazali da redovna dnevna primena preparata Eucerin Hyaluron-Filler, sa njegovom jedinstvenom kombinacijom sastojaka, može dodatno pojačati efekat injekcija hijaluronske kiseline. Preparati imaju veoma dobru podnošljivost i povećavali su hidratantnost kože", rekao je Volber. "A samoprocena učesnica jasno oslikava do koje mere korisnici opažaju pozitivni efekat."

Bio je to potpuno nov koncept kada je u pitanju nacrt istraživanja

Dr Prager / Nadzorni dermatolog, Dermatologikum Hamburg

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku