Nauka – U službi zdrave kože

3 0 minuta čitanja
Prikaži više

Za Eucerin, razumevanje kože je ključ svakog projekta i postignuća. Svaki tip kože je drugačiji i uvek je izložen različitim faktorima. Temeljna Eucerin istraživanja su zato bazirana na tome kako koža funkcioniše, menja se i reaguje - i kako pretočiti ta saznanja u efikasne i vrlo precizne medicinske preparate. To je
temelj jedinstvene naučne posvećenosti brenda Eucerin.

Znanje o funkcijama kože kao osnova za inovacije

Istraživanje i razvoj imaju ključnu ulogu u nastanku Eucerin preparata.

Eucerin usmerava svu svoju strast i stručnost ka poznavanju kože. Pionirske inovacije, izuzetan kvalitet i odlična kompatibilnost sa kožom su u srcu brenda i predstavljaju prepoznatljiv kvaliteta njegovih preparata širom sveta. Eucerin je posvećen pružanju naprednih rešenja koja odgovaraju svim potrebama kože. Istraživanje i razvoj igraju ključnu ulogu u tome od samog početka. Eucerin pristup istraživanju, razvoju i testiranju je sastavni deo holističke filozofije nauke u službi zdrave kože.

Temeljno znanje o nečemu delikatnom - ljudskoj koži

Svi Eucerin medicinski preparati zasnovani su na temeljnom znanju o fiziologiji ljudske kože. Samo razumevanje kako koža funkcioniše, zajedno sa tim kako reaguje na sve jače spoljnje uticaje kojima je izložena, osigurava da razvoj naprednih medicinskih kozmetičkih preparata odgovara njenim raznolikim potrebama, kakve god one bile. Pronalaženje adekvatnih aktivnih sastojaka za preparate, u cilju zaštite i očuvanja zdravlja kože, je osnova sistematskih istraživanja Eucerin brenda.

Eucerin istraživači se bave slojem debljine oko 0,1 mm - epidermisom, vidljivim slojem kože. Ovo nežno tkivo je u stalnom stanju obnavljanja i može se susresti sa raznim problemima. Koža nije samo koža. Govorimo o različitim tipovima kože koji mogu biti, na primer, normalni, suvi, masni i mešoviti. Međutim, spoljni faktori (ishrana, klima, upotreba neodgovarajućih preparata za negu, sredstva za čišćenje, oštri rastvarači ili pojedini parfemi) ili unutrašnji faktori (hormoni, emocionalno stanje, bolesti) uticaće na kožu i mogu izazvati probleme. To čini svaku kožu različitom i jedinstvenom, sa sopstvenom istorijom ili promenljivim stanjem. Ali, bez obzira na starosno doba, genetski otisak ili stanje konkretne kože, Eucerin istraživanja streme pravim rešenjima za nju.

Pročitajte više o faktorima koji mogu uticati na kožu

Beiersdorf Međunarodni centar za istraživanje i razvoj u Hamburgu, u Nemačkoj
Istraživači iz različitih oblasti nauke udružuju svoja znanja.

Oni rade na razumevanju metaboličkih procesa koji se dešavaju  kako u koži u celini (kao organu), tako i u pojedinačnim ćelijama kože, i razvijaju efikasne aktivne sastojke - i one koji se nalaze u koži i one iz drugih izvora, stimulišući prirodne procese u koži kako bi duže ostala zdrava.

Pročitajte više o potrazi za ovim tzv. "ključnim aktivnim sastojcima" u članku pod naslovom "Pronalaženje rešenja".

Eucerin istraživanja kože za cilj imaju pronalaženje specifičnih okidača problema kože i neprekidno procenjuju i pronalaze efikasne načine za njihovo suzbijanje. Eucerin koristi znanja iz nauka kao što su humana medicina, molekularna biologija, bioinženjering ili hemija, i u pronalaženju rešenja primenjuje najinovativnije dostupne naučne metode. Ovaj sveobuhvatni pristup, pri kojem svi interdisciplinarni istraživači rade na istom mestu i neprestano razmenjuju najnovija otkrića, je jedan od najpriznatijih u svetu medicinske kozmetike.

Ljudi iza nauke

Stručnost brenda Eucerin je koncentrisana u Hamburgu, u sedištu kompanije Beiersdorf. Beiersdorf je ovde otvorio prošireni međunarodni centar za istraživanje i razvoj. Da bi učili od kože, više od 500 Beiersdorf istraživača dekodira složene procese koji se odigravaju u njoj.

Glavne oblasti Naučnog centra Eucerin:

Istraživanje kože:

  • strukture i funkcionalnost kože
  • starenje kože
  • faktori koji utiču na kožu i oštećenja
  • zapaljenje kože
  • specifični problemi kože

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku