Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca – Da li tražite izrazito laganu, nelepljivu i nemasnu formulaciju za zaštitu od sunca?

2 0 minuta čitanja
Prikaži više

Mnogi od nas i dalje ne koriste kremu za zaštitu od sunca dovoljno često koliko bi trebalo, iako razumemo koliko je zaštita od sunca važna. Zašto je to tako?

U ovom članku će se ustanoviti koji su glavni problemi koje imamo sa kremama za zaštitu od sunca i predstavlja se Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ i SPF 30: preparati koji su posebno formulisani kako bi prevazišli ove prepreke tako da više nemamo izgovora da svojoj koži ne pružamo potrebnu zaštitu.

Zašto je zaštita od sunca bitna?

Za zdravlje kože je neophodna adekvatna zaštita od sunca

U umerenum količinama sunce je dobro za naše zdravlje, ali prekomerna izloženost može da izazove kratkoročna i dugoročna oštećenja kože. Saznajte kako u članku: koža i sunce.

Najbolji načini da izbegnemo oštećenje kože su da se klonimo sunca tokom najintenzivnijih časova, da pokrivamo kožu odećoma i da koristimo preparat za zaštitu od sunca koji je formulisan za naš tip/stanje kože koji nudi adekvatan nivo zaštite. 

Ovo možda zvuči očigledno, ali Eucerin istraživanja¹ pokazuju da najeći broj nas i dalje nije adekvatno zaštićen na suncu. Neki od nas ne koriste kremu za zaštitu od sunca kada nam je potrebna (otprilike 22% muškaraca i 14% žena redovno izlažu svoja leđa suncu bez ikakve zaštite) a drugi je ne nanose pravilno ili dovoljno često.

1 - Interno Bajersdorf istraživanje o upotrebi zaštite od sunca na uzorku od 52 (29 žena, 23 muškaraca)

Šta sprečava ljude da koriste kremu za zaštitu od sunca?

Naši istraživači su posvećeni razvoju izvanrednih preparata za negu kože

Neke delove tela je, naravno, lako promašiti (saznajte kako da najbolje naneste kremu za zaštitu od sunca u članku: kako da zaštitite vaše telo) ali ima više stvari na koje treba da obratimo pažnju.

Iako razumemo važnost zaštite od sunca, mnogi od nas jednostavno ne vole da koriste preparate za zaštitu od sunca te ih ne koriste onoliko temeljno ili često koliko bi trebalo.

Dalja Eucerin istraživanja2 su pokazala da se svodi na teksturu i osećaj i da su glavne prepreke:

  • Neprijatan trag koji neki preparati ostavljaju na koži
  • Vreme koje je potrebno kako bi se preparati upili
  • Gusta tekstura koja čini preparate lepljivim i masnim

Sa više od 130 godina ekspertize u negovanju kože, Eucerin je krenuo u suočavanje i rešavanje ovih problema kako bi formulisao preparate za zaštitu od sunca koje ljudi vole da koriste.

2 - IPSOS istraživanje za Bajersdorf. Uzorak=2.886 nekorisnika zaštite od sunce iz Francuske, Nemačke, Italije, Španije i UK. Mart 2015.

Povezani tekstovi

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku