• 1/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+
 • 2/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ - Glavni efekti
 • 3/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ - Kako se koristi
 • 4/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ osobine
 • 5/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+
 • 6/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ Sastojci
 • 1/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+
 • 2/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ - Glavni efekti
 • 3/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ - Kako se koristi
 • 4/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ osobine
 • 5/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+
 • 6/6 Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ Sastojci

Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+

5.0
75 komentar
Veoma visoka zaštita od sunca za telo
Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)Visok stepen zaštite tela od sunca
Za osetljivu kožu, uključujući i kožu sklonu aknama

Sprej za zaštitu od sunca za telo. Za osetljivu kožu, uključujući i kožu sklonu aknama. Umiruje kožu i štiti je od oštećenja izazvanih suncem.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Održivost i životna sredina

Bez mikroplastike (prema UNEP definiciji)

Sistem UV filtera bez oktokrilena

95% reciklirana ambalaža (bez zatvarača i etikete)

Saznajte više o našem programu za održivost

O preparatu

Sprej za zaštitu od sunca za kožu tela sklonu aknama

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Eucerin Transparetni sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50 je sprej za zaštitu tela od sunca koji umiruje osetljivu kožu i štiti je od oštećenja izazvanih suncem. Pogodan je i za masnu i kožu sklonu aknama. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A. Ovaj moćni antioksidans neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

Transparentni, nemasni sprej se brzo upija i vodootporan je.

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost Eucerin Transparentnog spreja za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50 na osetljivoj koži, uključujući i kožu sklonu aknama.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Klinička i dermatološka ispitivanja

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj i koži sklonoj aknama.

Svojstva

 • brzo se upija
 • nelepljivo
 • nemasno
 • vodootporno

Kako se koristi

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Pročitajte više

2. Nanesite odgovarajuću količinu

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima.
Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo nanošenje deblje linije kreme-gela (koja se proteže od vrha Vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke) za svaku regiju (1-11) na dijagramu:

 • 1. Lice i ruke
 • 2. i 3. Obe ruke
 • 4. Grudi
 • 5.Stomak
 • 6. i 7. Gornji deo nogu (spreda i pozadi)
 • 8. i 9. Donji deo nogu (spreda i pozadi) kao i stopala
 • 10. Ramena i gornji deo leđa
 • 11. Donji deo leđa

Količina preparata koja vam je potrebna kako biste pokrili telo, otprilike je veličine golf loptice. Da zaštitite osetljivu kožu na licu i vratu (regija 1), preporučujemo da koristite jedan od naših preparata za zaštitu lica od sunca.

Pročitajte više

3. Temeljno nanesite

Svakom izloženom delu tela obezbedite zaštitu koja mu je potrebna. Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite na uši, zadnji deo vrata, leđa i ramena, zadnji deo ruku, šake i stopala, kao i oblast oko ivica kupaćeg kostima.

Istraživanje Eucerina² ukazuje da je, prosečno, oko 14% zadnje strane tela kod žena i 22% zadnje strane tela kod muškaraca redovno izloženo sunčevim zracima, bez ikakve zaštite.

2 - Interno Beiersdorf istraživanje iz 2016. godine o korišćenju zaštite od sunca, na uzorku od 52 osobe (29 žena, 23 muškaraca)

Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktno suncu
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako...

Tražite preparat sa veoma visokim stepenom zaštite od sunca sa pumpicom, koji je pogodan za osetljivu kožu, uključujući i kožu sklonu aknama:

Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ je idealan za vašu kožu, jednostavno se nanosi i brzo se upija.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti Vaše telo od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih dejstava vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža pouzdanu zaštitu od UVA/UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).


Probajte drugi preparat ako...

Tražite prednosti Eucerin Oil Control Dry Touch spreja za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+, ali želite niži stepen zaštite:

Probajte Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30.

Tražite losion za zaštitu od sunca, za osetljivu kožu tela:

Probajte Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ ili SPF 30. Oba preparata su pogodna i za atopičnu kožu.

Je Vaša koža sklona alergijama, kao što je PLE:

Probajte Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i od alergija SPF 50 ili SPF 25.

Tražite preparat posle sunčanja za osetljivu kožu:

Probajte Eucerin Umirujući krem-gel za osetljivu kožu posle sunčanja.


Sastojci

Kako rade zajedno

Često postavljana pitanja (3)

 • Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.
  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi treblo da zaštitim kožu od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kao što su bore.

5.0
75 komentara
75
0
0
0
0
 • Marija 19.5.2024.
  Spf
  Da li u ponudi imate mineralni spf?
 • Cica 24.11.2023.
  Suvi sprej za svakodnevnu upotrebu
  Ovaj preparat je idealan za gradske uslove i brzi način života. Plava sam ,svetla i uvek ga koristim . Sa upotrebom krećem već u junu. Svaka preporuka
 • Ja 3.8.2023.
  Užaš
  Znam da nećete objaviti ovaj komentar ali svejedno želim da napišem da mi je neverovatno da neko napravi proizvod sa alkoholom na prvom mestu. Proizvod bukvalno štipa za nos koliko alkohola ima, a da ne govorim da peče. Bačen novac!
 • Učitaj više

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku