Prve bore i proširene pore

Proširene pore i prve bore - Kako mogu da ih smanjim i ublažim?

5 0 minuta čitanja
Prikaži više

Kako mogu da tretiram i sprečim dalje starenje kože?

Kako biste sprečili dalje znakove starenja, važno je da razvijete sveobuhvatnu anti-age rutinu za negu kože u vašim 20im. Prvi korak je razumevanje vašeg tipa kože. Mnogi tipovi kože pokazuju nekoliko indikatora, kao što su starenje, suvoća, hiperpigmentacija ili akne.

U preparatima za negu kože za finije pore i smanjivanje prvih linija, tražite formule koje uključuju i u idealnom slučaju kombinuju sledeće sastojke:

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina popunjava kožu
Hijaluronska kiselina dugog lanca | Hijaluronska kiselina dugog lanca

Ovaj sastojak se prirodno stvara u koži i igra ključnu ulogu u koži, vrši hidrataciju. Ona je moćan humektans koji vezuje vodu u koži, i ima sposobnost da veže količinu vode koja je 1.000 do 10.000 puta veća od njene težine (tj. jedan gram vezuje od jedan do deset litara). Kako koža proizvodi manje hijaluronske kiseline što je starija, upotreba određenih vrsta ovog aktivnog sastojka u topikalnim preparatima za negu kože može da stimuliše hidrataciju, što pomaže da se izbegnu fine linije. Postoje različiti tipovi hijaluronske kiseline, ali kombinacija dugih lanaca i kratkih lanaca u moćnoj formulaciji efikasno popunjavaja bore za gladak izgled kože.


Glikolna kiselina

Glikolna kiselina poboljšava glatkoću kože
Glikolna kiselina pomaže u ujednačavanju teksture kože

Glikolna kiselina je veoma čest hemijski piling sastojak koji koriste mnogi dermatolozi. To je alfa-hidroksi kiselina (AHA) ili derivat šećerne trske izuzetno male molekulske mase. Deluje tako što uklanja mrtve ćelije kože kako bi ujednačila njenu teksturu. Koncentracija glikolne kiseline koja se koristi u Skin Refining Serumu je radi blažeg efekta manja od one koja se koristi u dermatološkim ordinacijama.

Mlečna kiselina

Mlečna kiselina sužava pore
Mlečna kiselina utiče na čvrstinu kože i da se pore smanje

Mlečna kiselina je nežan i hidrirajuć piling sastojak. Za razliku od drugih kiselina, rastvara nečistoće i otpušava pore, dok istovremeno poboljšava hidriranost kože.

Antioksidansi

Antioksidansi, kao što je Vitamin C su veoma popularni u modernoj nezi kože. Antioksidansi kao što su alfaglikozil rutin i natrijum-askorbil-fosfat efikasno deluju i neutrališu slobodne radikale i pružaju zaštitu ćelijama kako bi ojačalii prirodnu zaštitnu funkciju kože.

Kada se primete prvi vidljivi znakovi starenja kože to može da bude uznemirujuće. Kod velikog broja osoba, prvi znakovi se javljaju u 20im i oni mogu da budu jos izraženiji usled kombinacije unutrašnjih i spoljašnjih faktora. Fine linije i umorna koža nas teraju da tražimo najbolju negu za borbu protiv prvih znakova starenja i postizanje svilenkasto glatke teksture kože.

Eucerin Hyaluron-Filler Skin Refining Serum je formulisan sa snažnom kombinacijom aktivnih sastojaka, što ga čini moćnim anti-age serumom i odličnim rešenjem za rešavanje problema proširenih pora i ublažavanja prvih bora.

Koji su prvi znakovi starenja?

Serum sa antioksidansima za borbu protiv prvih bora
Prvi znakovi starenja mogu da uključe fine linije i umoran izgled kože

Tip kože i njene osobine su jedinstveni kod svake osobe, ali mnogi od nas počnu da traže rešenja za prve znakove starenja u našim 20im zbog pojave finih linija i bora, kao i grublje teksture kože.

Fine linije i bore
Kako koža stari, njen metabolizam se usporava. Ovo znači da koncentracija supstanci koje održavaju kožu glatkom počinje da opada. Kako se metabolizam unutar ćelija usporava, koža vremenom takođe počinje da gubi vlažnost i elastičnost. Ovo je prirodan deo procesa starenja, ali znakovi kao što je suva koža lica mogu da se izbegnu korišćenjem prave rutine za negu kože. Što smo stariji to je verovatnije da ćemo iskusiti gubitak elastičnosti ili suvoću kože.

Proširene pore i grublja tekstura kože
Različiti faktori životnog stila kao i genetska predispozicija mogu da doprinesu tome da koža izgleda manje glatko. Prilikom starenja kože tokom 20ih njen prirodni stepen regeneracije počinje da opada i grublje teksture počinju da se formiraju. Iako je uobičajeno da se na koži tokom 20ih jave fine linije i prve bore, prekomerna proizvodnja sebuma je takođe česta što izaziva začepljene ili uvećane pore.

Koji su unutrašnji i spoljašnji uzroci starenja kože?

Koža stari usled brojnih unutrašnjih i spoljašnjih faktora. Neki od njih mogu da se uklone promenom životnog stila ili topikalnim tretmanima a drugi su jednostavno prirodan proces. Razumevanje toga kako i zašto koža stari pomaže nam da pronađemo najefikasnije rešenje za sprečavanje vidljivih znakova starenja ili prevremenog starenja kože

Unutrašnji uzroci
Intrinzično ili biološko starenje kože je potpuno prirodan proces. Koža je živ organizam i doživljava značajne promene tokom životnog veka jedne osobe. U našim 20im, unutrašnji faktori kao što su hormonski uticaji mogu da budu okidači za prve vidljive znakove starenja. U ovim godinama, koža prirodno počinje da gubi hijaluronsku kiselinu i regeneracija ćelija se smanjuje što kožu čini manje blistavom i glatkom. Neki tipovi ili boje kože će brže pokazati znakove starenja od drugih. Svetla koža često pokazuje znakove starenja u ranijim fazama od tamnije kože jer je manje zaštićena od UV zračenja. Osetljiva koža takođe može da počne da pokazuje bore pre manje osetljivih tipova kože.

Spoljašnji uzroci
Spoljašnji uticaji koji utiču na prve znakove starenja kože uključuju izloženost suncu, zagađenje sredine, pušenje, lekove, ishranu ili životni stil. Sve ovo može da bude okidač za slobodne radikale koji izazivaju oksidativni stres u koži. Oksidativni stres ubrzava oštećenja ćelija kože, što vodi  do opadanja koncentracije hijaluronske kiseline i kolagena. Rezultat je vidljivo prevremeno starenje kože. Prepoznatljivi znakovi uključuju proširene pore, grubu ili kožu bez sjaja i javljanje finih linija i bora.

 

Šta ako takođe imam kožu sklonu aknama ili masnu kožu?

Razumevanje uzroka akni može pomoći u pronalaženju najboljeg rešenje za tretiranje kože sklone aknama, koje u određenim slučajevima može da uključuje i uzimanje lekova. U slučajevima gde su masnoća ili akne sekundarni problem, posebna pažnja u odabiru teksture preparata može da bude najefikasniji način da se pronađe prava nega kože za prve znakove starenja. Na primer, odabir adekvatnog gela umesto mleka za čišćenje ili odabir umirujućeg seruma sa nemasnom teksturom pomoći će vam da efikasno nanosite slojeve preparata u vašoj rutini za negu kože. Potražite vodenast anti-age serum sa laganom formulacijom koja se brzo upija i ne pogoršava proizvodnju sebuma.

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku