Šta se krije iza nauke – Eucerin preparata za zaštitu od sunca

5 0 minuta čitanja
Prikaži više

Umereno izlaganje suncu dobro je za naše zdravlje, ali prekomerna izloženost sunčevim zracima može da izazove kratkotrajna kao i dugotrajna oštećenja kože. Zaštita od sunca je ključni korak u održavanju zdravlja naše kože.

Eucerin preparati za zaštitu od sunca nude sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja kože izazvanih suncem linijom preparata koji su posebno formulisani kako bi odgovorili na specifične potrebe različitih tipova kože i kožnih oboljenja. U ovom članku Anette Buerger i Dr Ludger Kolbe, koji imaju ključnu ulogu u razvoju Eucerin linije preparata za zaštitu od sunca u Beiersdorfu AG, objašnjavaju nauku koja stoji iza formulacija i kako kombinacije sastojaka deluju da odbrane kožu od sunca dok u isto vreme odgovaraju na specifične probleme sa kožom.

Priča o Eucerin Naprednoj sprektralnoj tehnologiji i zaštiti DNK

Negativni efekti preterane izloženosti sunčevim UV zracima uključuju opekotine od sunca, fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem), alergijske reakcije, probleme sa pigmentacijom i, u najgorim slučajevima, rak kože.

Eucerin ima više od 130 godina ekspertize u istraživanjima o negovanju kože

“Ali nisu samo UV zraci ti koji mogu da stresiraju kožu,” objašnjava Dr Ludger Kolbe, ekspert za medicinsku negu kože i istraživanje i razvoj u Eucerinu. „Naša istraživanja su pokazala da vidljiva svetlost visoke energije, svetlost koju vidimo svuda oko nas, takođe može da generiše slobodne radikale.“ Ovi slobodni radikali su primarni uzrok fotostarenja, pojma koji opisuje prevremeno starenje kože izazvano suncem. Eucerin tim rešio je da stvori formulaciju vrhunskog kvaliteta koja bi prevazišla UV zaštitu kako bi zaštitila kožu i od štetnih posledica vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Eucerin koristi najkvalitetnije fotostabilne UVA/UVB filtere širokog spektra. On prati stadarde koje definiše Cosmetics Europe i nivoi UVA zaštite su viši od EU preporuka. „Zajedno sa tim filterima takođe koristimo likokalkon A" kaže Dr Kolbe. „Čak i najbolji filteri ne nude 100% zaštite i otkrili smo da dodavanje likokalkona A deluje tako da se neutrališu slobodni radikali koje izazivaju UVA i HEVIS svetlost."

Likokalkon A se dobija iz biljke Kineskog sladića koji koristi prirodna jedinjenja kako bi zaštitio svoje ćelije od prekomerne sunčeve svetlosti. „On je moćan antioksidans i štiti dublje epidermalne slojeve kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima koje generiše sunce dok u isto vreme umiruje kožu," dodaje Ludger. Mnoge formulacije takođe sadrže Gliciretinsku kiselinu koja pruža dodatnu zaštitu kože na ćelijskom nivou. „Ona dokazano podržava mehanizam oporavka DNK same kože," objašnjava Ludger.

Eucerin Preparati za zaštitu od sunca pružaju Naprednu spektralnu tehnologiju i zaštitu DNK

Kako i zašto su Eucerin Preparati za zaštitu od sunca pravljeni za specifična stanja kože

Naša koža je jedinstvena kao i mi sami tako da su joj korisni preparati koji su posebno formulisani za naš tip kože i koji odgovaraju na bilo kakve probleme sa kožom koje možemo da imamo. Zbog ovoga, Eucerin linija preparata za zaštitu od sunca uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i koji sadrže aktivne sastojke za specifična oboljenja i stanja kože.

Zaštita od sunca za masnu kožu i kožu sklonu aknama

„Ako vam je koža masna i sklona aknama preporučujemo da koristite laganije preparate za zaštitu od sunca kao što su gelovi, fluidi i sprejevi,“ objašnjava Anette Buerger, koja radi u istraživanju i razvoju u Eucerinu. Naučnici u Euerinu koriste pigmente koji upijaju lipide kao i L-karnitin kao osnovu za svoju jedinstvenu Oil Control tehnologiju.
Anette opisuje kako preparati kao što su Eucerin Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ ili SPF30 „pomažu u kontrolisanju proizvodnje sebuma kože i upijaju prekomernee masnoće tako da vam koža deluje matirano dok je u isto vreme zaštićena od sunca.“

Eucerin zaštita od sunca sa Oil control tehnologijom

Zaštita od prevremenog starenja kože

Svi Eucerin preparati za zaštitu od sunca štite kožu od fotostarenja koje izaziva sunce, ali nekim ljudima  prevremeno starenje izaziva posebnu zabrinutost.

„Naši preparati za zaštitu od sunca i fotostarenja nadograđuju našu Naprednu spektralnu tehnologiju  i zaštitu DNK sa dodatkom hijaluronske kiseline“ kaže Anette. „Hijaluronska kiselina fiziološki vrši hidrataciju kože,“ dodaje, „ali kako koža stari ona je proizvodi sve manje – struktura kože slabi, ona se isušuje i bore počinju da se formiraju.“ Eucerin koristi dve različite vrste hijaluronske kiseline – nisko i visoko molekularne – u svojim preparatima protiv fotostarenja kako bi se koža popunila u dubljim slojevima gde se bore formiraju kao i da bi se sprečilo vidljivo javljanje finih linija i bora na površini kože.

Anette preporučuje Eucerin Anti-age Fluid za zaštitu od sunca SPF 50 ili SPF 30 za vaše lice. Ona savetuje da svako koje zabrinut oko problema sa pigmentacijama može da proba Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+.„Ona pruža SPF 50+ zaštitu i sadrži pigmente boje koji mogu da ujednače ten i sakriju fleke od sunca ili staračke pege“ ona objašnjava. Preparat je dostupan u dve nijanse: Svetla i Tamna.

Eucerin Anti-age fluid za zaštitu od sunca

Zaštita od sunca za kožu sklonu alergijama na sunce

Alergije na sunce su česte i Eucerin naučnici si razvili liniju neparfimisanih preparata za zaštitu od sunca i preparata za period nakon izlaganja suncu koji rizik iritacije kože svode na minimum. „Naš ključni sastojak je alfa-glukozilrutin,” objašnjava Anette. „Prirodno dobijen ekstrakt iz drva pagode, je moćan antioksidans i klinički i dermatološki je dokazano da značajno smanjuje oksidativni stres koji je okidač alergija na sunce.“

Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF50 je lagan, nelepljiv preparat koji može da se koristi na licu kao i po telu i Eucerin Krem-gel za osetljivu kožu posle sunčanja je posebno formulisan kako bi umirio kožu sklonu alergijama.

Eucerin linija preparata za zaštitu od sunca takođe sadrži preparate posebno formulisane da umire i zaštite osetljivu i nežnu mladu kožu kao i preparate pogodne  za atopičnu kožu kako odraslih tako i dece. Kako Anette objašnjava „Svi naši preparati su klinički i dermatološki dokazano efikasni u zaštiti kože od oštećenja sunca, a isto tako je dokazana i dobra podnošljivost na osetljivoj koži.“

„Zahvaljući našem modernom istraživanju“ sumira Anette, „možemo da potrošačima pružimo zaštitu od sunca vrhunskog kvaliteta koja je posebno formulisana za potrebe njihove kože.“

Prevencija alergija na sunce sa Eucerin Krem-gelom za zaštitu od sunca i alergija

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku