• (19)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin Gel-krem za zaštitu od sunca i od alergija SPF 50+

Pouzdana zaštita od sunca za lice i telo namenjena koži sklonoj alergijama. Štiti od alergija na sunce i oštećenja kože izazavanih suncem.

Eucerin Napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Alfa-glukozilrutin pomaže u prevenciji alergija na sunce poput polimorfne svetlosne erupcije (PLE).

Zaštita od sunca i od alergija na sunce sa naprednom spektralnom tehnologijom. Bez oksibenzona i oktinoksata

Zaštita od alergija na sunce za lice i telo

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Eucerin Gel-krem za zaštitu sunca i od alergija SPF 50+ je preparat za zaštitu lica i tela od sunca koji je posebno formulisan za kožu sklonu alergijama koje izaziva sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A. Ovaj moćni antioksidans neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). On takođe sadrži Alfa-glukozil-rutin koji pomaže u sprečavanju alergija izazvanih suncem kao što je PLE.

Ovaj Gel-krem je bez parfema kako bi se rizik iritacije kože sveo na minimum, ne ostavlja masni trag i nije lepljiv, brzo se upija i vodootporan je. Kao i svi preparati za zaštitu od sunca u Eucerin liniji, ne sadrži oktinoksat ni oksibenzon - UV filtere za koje se zna da su štetni po koralne grebene - i u saglasnosti je sa zakonom o zaštiti Havajskog koralnog grebena.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke

Kliničke i dermatološke studije

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na koži sklonoj alergijama na sunce kao što je PLE.

GLAVNI REZULTATI

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata¹ koja je uključila 133 žena starosti između 2e i 55 godina. One su potvrdile sledeće rezultate nakon pet dana redovne primene preparata na telu i licu:

 • Umiruje kožu sklonu alergijama (99%)
 • Pruža efikasnu zaštitu od opekotina na sunce (99%)
 • Efikasno sprečava oštećenja kože izazvana suncem (99%)
 • Sprečava svrab kao posledicu alergija na sunce (98%)
 • Pouzdano štiti od alergija na sunce kao što su Polimorfna svetlsna erupcija (PLE) i Majorka akne (97%)
 • Ima prijatnu teksturu (94%)

2 - Beiersdorf AG PuU, Nemačka, april-maj 2019

Često postavljana pitanja

Koji su simptomi alergije na sunce?

Alergije na sunce su veoma česte, posebno među mladim ženama i osobama sa svetlijim tenom. Najčešći oblik alergije na sunce je polimorfna svetlosna erupcija (često skraćeno kao PLE). Tipični simptomi uključuju neravnu kožu, iritantan osip i crvenilo, ali mogu se takođe pojaviti plikovi i pustule. Simptomi se najčešće javljaju dan ili dva posle izloženosti suncu i uobičajeno se javljaju na unutrašnjoj strani ruku a mogu da se jave i na koži grudi-lica, ali je ovo manje uobičajeno.

Druge alergije na sunce uključuju Acne Aestevalis (poznatije kao Majorka akne). Simptomi Acne Aestevalis veoma su slični onima za PLE. One se tipično javljaju kod žena između 25 i 40 godina starosti koje su imale akne za vreme puberteta.

O alergijama na sunce kao i tome kako da negujete kožu sklonu alergijama, mozete pročitati u alergije na sunce: PLE i druge.

Da li je koži koja je sklona alergijama na sunce potrebna posebna nega za zaštitu od sunca?

Kao i osetljiva koža, koža sklona alergijama ima oslabljenu barijernu funkciju, što je čini osetljivijom na spoljne iritanse. Jedan od njih je i sunce. Određene hemikalije - kao što je parfem - takođe mogu da pokrenu reakciju u osetljivoj koži sklonoj alergijama. Eucerin Gel-krem za zaštitu od sunca i od alergija SPF 50+ pruža koži sklonoj alergijama visok nivo zaštite od sunca koji joj je potreban. On takođe sadrži antioksidanse koji umiruju kožu i jačaju sistem zaštite same kože od UVA zracima izazvanih slobodnih radikala i na taj način pomažu u sprečavanju alergija na sunce.

Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.
Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi treblo da zaštitim kožu od nje?

Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kao što su bore.

Sastojci

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

Izaberite Eucerin preparat za zaštitu od sunca i alergija na sunce

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Koju količinu preparata za zaštitu od sunca i alergija treba da koristim?

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima.
Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo nanošenje deblje linije gel-kreme (koja se proteže od vrha Vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke) za svaku regiju (1-11) na dijagramu:

 • 1. Lice i ruke
 • 2. i 3. Obe ruke
 • 4. Grudi
 • 5.Stomak
 • 6. i 7. Gornji deo nogu (spreda i pozadi)
 • 8. i 9. Donji deo nogu (spreda i pozadi) kao i stopala
 • 10. Ramena i gornji deo leđa
 • 11. Donji deo leđa

Količina preparata koja vam je potrebna kako biste pokrili telo, otprilike je veličine golf loptice. Da zaštitite osetljivu kožu na licu i vratu (regija 1), preporučujemo da koristite jedan od naših preparata za zaštitu lica od sunca.

Nanesite kremu za zaštitu od sunca i alergija temeljno

Svakom izloženom delu tela obezbedite zaštitu koja mu je potrebna. Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite na uši, zadnji deo vrata, leđa i ramena, zadnji deo ruku, šake i stopala, kao i oblast oko ivica kupaćeg kostima.

Istraživanje Eucerina² ukazuje da je, prosečno, oko 14% zadnje strane tela kod žena i 22% zadnje strane tela kod muškaraca redovno izloženo sunčevim zracima, bez ikakve zaštite.

2 - Interno Beiersdorf istraživanje iz 2016. godine o korišćenju zaštite od sunca, na uzorku od 52 osobe (29 žena, 23 muškaraca)

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktno suncu
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Nanesite preparat za zaštitu od sunca i alergija

Koristite ovaj preparat ako...

Probajte drugi preparat ako...

Tražite preparat sa veoma visokom zaštitom od sunca za kožu sklonu alergijama:

Eucerin Gel-krem za zaštitu od sunca i alergija SPF 50+ je posebno formulisan da koži sklonoj alergijama na licu i telu pruži zaštitu koja joj je potrebna.

Tražite losion za zaštitu tela od sunca koji štiti vašu kožu od od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih dejstava vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerin napredna spektralna tehnologija pruža pouzdanu zaštitu od UVA/UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Tražite preparat za zaštitu od sunca za osetljivu kožu:

Eucerin Gel-krem za zaštitu od sunca i alergija SPF 50+ je klinički i dermatološki dokazano pogodan kod veoma osetljive i kože osetljive na sunce.

Imate osetljivu kožu sklonu alergijama i tražite preparat za posle sunčanja:
Koža vam je osetljiva i tražite sprej za zaštitu vašeg tela od sunca:

Probajte Eucerin Transparentni sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ ili SPF 30 (za osetljivu kožu uključujući i kožu sklonu aknama).

Eucerin zaštita od sunca Pouzdana zaštita od sunca prilagođena potrebama kože

Eucerin preparati za zaštitu od sunca nude sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja kože uzrokovanih suncem.

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog spektra za pouzdanu UV zaštitu sa antioksidansom Likokalkonom A za zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Gliciretinska kiselina pruža dodatnu zaštitu za DNK.²

Ova linija preparata za zaštitu od sunca visokog kvaliteta uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože:

 • Ako je vaša koža masna i/ili sklona aknama, formula koja sadrži sebum regulatornu tehnologiju reguliše lučenje sebuma, a matirajuće čestice koji upijaju višak masnoće, odmah nakon upotrebe čine kožu suvom na dodir pružajući dugotrajan efekat protiv sjaja.
 • Ukoliko vam primarni problema prevremeno starenje kože, Anti-Age preparati sa kratkim i dugim lancem hijaluronske kiseline će vidljivo smanjiti znakove starenja kože.
 • Ako je vaša koža sklona alergijama na sunce, formule za zaštita od sunca i zaštitu posle izlaganja suncu sa alfa-glukozilrutinom pomoći će u sprečavanju alergija koje izaziva sunce poput polimorfne svetlosne erupcija (PLE).

Asortiman uključuje i Eucerin preparate za zaštitu od sunca za decu (koji su posebno formulisani da umire i zaštite osetljivu i nežnu kožu vašeg deteta) kao i preparate za odrasle i decu koji su pogodni za atopičnu kožu.

Eucerin preparati za zaštitu od sunca dostupni su u opsegu od srednje, visoke i veoma visoke SPF zaštite. Visoka efektnost i podnošljivost preparata za primenu na koži je klinički i dermatološki dokazana.

1 - Ispunjava najviše standarde UVA i UVB zaštite definisane od strane udruženja Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite koju preparati pružeju su viši od EU zahteva.
2 - Eucerin Losion sa Mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca ne sadrži naprednu spektralnu tehnologiju, ali koristi klinički dokazane fizičke filtere. Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca i Eucerin Transparentni sprej za zaštitu osetljive kože od sunca, ne sadrže Gliciretinsku kiselinu.

Novo
Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 30

Za sve tipove kože

Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 30

 • Visoka zaštita od sunca za telo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama
 • Umiruje i štiti od oštećenja kože izazvanih suncem
 • Pruža trenutni osećaj suve kože na dodir
 • Izrazito lagana tekstura: 0% tragova na koži, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Veoma brzo se upija
 • Izrazito vodootporan
 • Otporan na znoj, ne lepi pesak

More Details
Novo
Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 50+

Za sve tipove kože

Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 50+

 • Veoma visoka zaštita od sunca za telo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama
 • Umiruje i štiti od oštećenja kože izazvanih suncem
 • Pruža trenutni osećaj suve kože na dodir
 • Izrazito lagana tekstura: 0% tragova na koži, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Veoma brzo se upija
 • Izrazito vodootporan
 • Otporan na znoj, ne lepi pesak

More Details
Ukupna ocena
 • (19)
4,8 od 5 poena / 19 komentar
5 Zvezdica
17
4 Zvezdice
1
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
1
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Jelena,

Kod mene izgleda ne deluje

Vidim da su žene jako zadovoljne ovim preparatom protiv alergija na sunce i ja verujem da je mnogima pomogao. Ja sam alergiju dobila pre dve god, ali se ispostavilo da je to fotosenzitivnost koju izaziva lek koji moram uzimati svakodnevno. Uzela sam i kremu i losion, i apsolutno kao da ništa ne koristim, posle nekoliko sati od kratkog izlaganja suncu iskoči alergija.. Možda nekome pomogne komentar, da ako pije lekove koji mogu izazvati fotosenzitivnost, da im možda ovaj preparat neće pomoći već možda promena leka, ako je to moguće.. Pozdrav
Eucerin

Postovana,

Ovo je preparat koji reguliše nastanak alergija koje se pojavljuju kao posledica delovanja sunca, ne samog leka.
Kod fotosenzitivnih lekova ćete videti napomenu u svakom sažetku leka da se ne izlažete direktno sunčevom zračenju. Svakako se konsultujte i sa lekarom ili farmaceutom oko vaše terapije i izlaganja suncu.

Vaš Eucerin

Mina,

Pitanje

Da li moze ovu kremu da koristi dete od 5 godina?hvala
Eucerin

Poštovana,

Preporuka za zaštitu dečje kože od sunca su Eucerin preparati kod kojih je naznačeno da su namenjeni za decu poput Eucerin Spreja za zaštitu osetljive kože od sunca SPF50+ ili Eucerin Losiona za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+.
Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i protiv alergija je namenjen za odrasle i decu stariju od 12 godina.

Vaš Eucerin


Duda,

Pigmentacija

Postovanje zanimame dali ovaj preparat moze da spreci pojavu pega od sunca jel imam bas problem sa pigmentacijom.Hvala
Eucerin

Poštovana,

Ovo je preparat koji je namenjen za zaštitu od sunca kod osoba koje imaju problem sa alergijama na sunce.
Svaki preparat za zaštitu od sunca ujedno prevenira nastanak hiperpigmentacija, ali ako želite preparat za zaštitu od sunca koji će dodatno ublažiti i već postojeće hiperpigmentacije, preporučujemo da probate novi Eucerin Pigment Control za zaštitu od sunca SPF 50+.

Vaš Eucerin

Ljubitelj eucerin preparata,

Preporuka

Konačno da jedno letovanje prođe bez alergije. Predobar preparat, koristila sam i gel posle sunčanja, prezadovoljna. Topla preporuka svima.
Zorica,

Eucerin krem gel za zastitu od sunca i alergija

Posle dugo traganja za pravom, odlicnom kremom, konacno Eucerin! Izvrsna zastita, bez alergija, preporuka svima!

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter