Preporučeno od strane stručnjaka – Urea za tretman suve kože

3 0 minuta čitanja
Prikaži više

Kada je u pitanju lečenje pacijenata i davanje saveta za specijalna oboljenja, doktori se često za savet okreću medicinskim institucijama od poverenja i njihovim najnovijim istraživanjima.

Suva koža (ili xerosis cutis) je čest problem kože i utiče na oko 10 miliona ljudi širom Nemačke. Ali iznenađujuće, do skoro nije postojao standardizovan način za njegovo najbolje lečenje.

Ovaj članak identifikuje i ispituje skorašnja saznanja u domenu tretmana suve kože.

Medicinski stručnjaci se slažu oko najboljeg načina za tretman suve kože

Medicinski stručnjaci se sada slažu oko najboljeg načina za tretman suve kože

U 2018. godini, grupa priznatih lekara objavila je medicinski naučni rad o 'Dijagnozi i lečenju Xerosis Cutis-a'. Izveštaj sumira najnovija saznanja istraživanja prevencije, dijagnoze i tretmana suve kože i daje doktorima praktične savete o tome kako najbolje da je leče.

Urea je zlatni standard za tretiranje suve kože

Urea je zlatni standard za tretiranje suve kože

Istraživački rad, napisan na nemačkom, tvrdi da se suva koža može - generalno - efikasno tretirati. Odlučujući faktor u efikasnosti tretmana suve kože je biranje odgovarajućeg preparata za negu.

Xerosis cutis: Unutrašnji i spoljašnji faktori mogu narušiti ravnotežu vode u koži i dovesti do veoma suve kože

Hidratacija bi trebalo da uključi kombinaciju sastojaka koji hidriraju i nadoknađuju lipide kako bi se vratila prirodna barijerna funkcija kože i sprečilo dalje njeno isušivanje.

Istraživački rad objašnjava da “bazirano na dostupnim naučnim podacima, urea je zlatni standard u terapiji xerosis cutis-a” 1

Urea ima prednost u tome što je efikasna na dva fronta: kao prirodni vlažeći faktor vezuje vodu u spoljašnjim slojevima kože; ona takođe podržava proces deskvamacije, odnosno, ljuštenja kože, koji je prirodan proces kojim ona odbacuje mrtve ćelije. Zdravo ljuštenje kože je povezano sa glatkom kožom.

Naučnici iz Eucerin tima su prvi efikasno formulisali dermo-kozmetičke preparate sa ureom i danas imaju preko 25 godina iskustva u formulisanju preparata za negu kože koji sadrže ureu. Ovo iskustvo uključuje više od 30 kliničkih i dermatoloških studija, od kojih su neke imale 10 000 volontera.

Urea je još efikasnija kada je u kombinaciji sa drugim hidratantnim preparatima

Istraživački rad ‘Dijagnoza i tretman Xerosis Cutis-a’ takođe objašnjava da je efekat uree još bolji kada je ona kombinovana sa drugim vlažećim faktorima i lipidima: “Kombinacija uree sa ceramidima, PVF i glicerolom pokazuje značajno bolji efekat od onog koji samostalno ima urea ili ostali sastojci.” 2

Urea je ključni sastojak mnogih Eucerin formulacija, gde je često u kombinaciji sa ceramidima, drugim PVF-ma i glicerolom. Te formulacije uključuju:

Plus u UreaRepair PLUS

Losioni i kreme u Eucerin UreaRepair PLUS liniji nude ljudima sa suvom kožom upravo ono što rad samostalnih eksperata preporučuje. Formulacije uključuju:

Linija klinički i dermatološki dokazano nudi trenutno olakšanje za suvu kožu i 48h odlaže pojavu simptoma suve kože.3

Urea i 17 ostalih prirodnih vlažećih faktora

Pomažu koži da privuče i veže vodz čime se ublažavaju simptomi suve kože.

Ceramidi

Popravljaju i jačavaju barijernu funkciju kože čime se smanjuje gubitak vode.

Urea vezuje vodu za spoljašnjim slojevima kože i u isto vreme raskida veze između mrtvih ćelija kože - ovo stimuliše ljuštenje i pospešuje nežniju površinu kože.
Urea je jedan od mnogih prirodnih vlažećih faktora u koži. Kao i urea, i ostali vezuju vodu u spoljašnjim slojevima kože. Ovo sprečava dehidrataciju, perutanje i oštećenja kože.

1 - Augustin M et al., Diagnosis and Treatment of Xerosis Cutis. JDDG, July 2018: Suppl 4, Volume 16.
2 - Weber TM et al., J Clin Aesthet Dermatol 2012, 5:29–39.
3 - Beiersdorf. Data on file

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku