Razvijanje preparata – Posvećeni proces za vašu zdravu i blistavu kožu

3 0 minuta čitanja
Prikaži više

Pronalaženje efikasnog aktivnog sastojka je jedna stvar, a
pronalaženje optimalnog načina da se taj sastojak učini dostupnim koži, uz istovremeno vođenje računa o potrebama specifičnih stanja kože i pridržavanje našeg pristupa zdravoj, blistavoj koži, je druga stvar. Eucerin će u svojim laboratorijama otići daleko kako bi obezbedio obe. Jer, čak i ako neka krema ponekad deluje preko noći, potrebno je malo više vremena da se ona formuliše.

Šta je najvažnije kod Eucerin procesa istraživanja i razvoja?

Posvećenost brenda Eucerin potrebama vaše kože je od presudnog značaja.

Svaki Eucerin preparat

 • medicinski je značajan: razvijen na dermatološkoj osnovi.
 • razvijen je sa potpunom posvećenošću aktivnim sastojcima sa dermatološki značajnim profilom efikasnosti i sa ograničenim brojem sastojaka.
 • ima efikasnost i bezbednost dokazanu u kliničkim i dermatološkim studijama.
 • prijatan je za upotrebu.

Kreiranje idealnog proizvoda

Istraživanje, razvijanje i ispitivanje su stubovi Eucerin rada za vašu kožu.

Na osnovu stogodišnjeg stručnog znanja, Eucerin je postao jedan od medicinskih brendova najviše preporučivanih od strane dermatologa i farmaceuta širom sveta.

Eucerin stručnjaci za negu kože ne prave kompromise u istraživanju, razvijanju i ispitivanju preparata. To uključuje napuštanje ispitivanja na životinjama. To je postala politika brenda mnogo pre nego što su direktive koje regulišu ispitivanja na životinjama u kozmetičkoj industriji stupile na snagu u Evropskoj uniji 2004.

Saznajte više o napuštanju ispitivanja na životinjama u Eucerin preparatima. Oni su bezbedni i efikasni - postavljajući već pomenute visoke standarde.

Posvećeni proces razvoja preparata

Pronalaženje odgovarajućih sastojaka je prvi korak.
Eucerin "gradi" odgovarajuću formulaciju oko ključnog sastojka.
Testovi fotostabilnosti pokazuju stabilnost teksture formulacije nakon izlaganja dnevnoj svetlosti.
Mikroskopsko testiranje postojanosti nakon čuvanja na različitim temperaturama.
Formulacije će biti temeljno ispitane nakon proizvodnje.

 1. Pronalaženje najefikasnijeg aktivnog sastojka je uvek početak, ali nikada se priča ne završava na tome.
 2. Posle toga ostaje još jedan ključni korak: učiniti ove aktivne sastojke dostupne ćelijama kože u dovoljnoj, dermatološki značajnoj količini, da bi mogli da ispolje svoje dejstvo. "Građenje" idealne formulacije oko ključnog sastojka je podjednako zahtevno kao i njegovo pronalaženje i uključuje iscrpne procese i tehnologije. Rastvaranje ključnog aktivnog sastojka u odgovarajuću fazu emulzije je sledeći korak. Faza emulzije biće ili vodena ili uljana. Različite faze ulje/voda ili voda/ulje se isprobavaju i ispituju na stabilinost i prenos aktivnih sastojaka, zavisno od planirane namene: da li je nova formulacija namenjena za suvu kožu? Za lice ili telo? Da li treba da bude serum ili krema? Pronalaženje odgovarajuće viskoznosti i pružanje najboljeg čulnog iskustva potrošaču su takođe obavezne stavke, uz istovremeno održavanje medicinskog i dermatološkog značaja i koristi za kožu.
 3. Kako bi garantovao stabilnost formulacije, Eucerin je neprekidno i beskonačno testira. Samo podrobno i pravilno testirani preparati će naći svoj put do tržišta

  Testiranje fotostabilnosti
  , tj. stabilnosti pri izloženosti suncu ili dnevnoj svetlosti.
  Testiranje temperaturne stabilnosti Ovo je takođe značajan kriterijum. Uzorci se određeno vreme izlažu različitim temperaturama.
  Testiranje mikrobiološke stabilnosti je sledeća stavka, koja će osigurati da preparati za negu kože nisu mikrobiološki kontaminirani.

 4. Nakon što je prošla ovaj niz temeljnih testova, sledeći korak formulacije na putu posle Petrijevih šolja su posudice za kremu: potrebno je obezbediti njenu uspešnu reprodukciju za proizvodni proces. Preparat mora imati iste karakteristike kao laboratorijski uzorak: viskoznost, pH, primenu, osećaj, boju, konzistenciju - sve mora biti potpuno isto. Ispitivanje toga se postiže kroz tzv. skaliranje, što je izuzetno važan korak u lancu razvoja preparata.

Attention

Dobro je znati: Propisani stabilni period nakon otvaranja (PAO, izražen u mesecima) nalazi se na poleđini vašeg Eucerin preparata.

U našem celokupnom razvojnom procesu, Eucerin istraživači će se postarati da se koristi samo ograničen broj sastojaka i da će koncentracija ključnog aktivnog sastojka oko kojeg se gradi krema biti što veća i dermatološki značajna.

Dr Sci. Rajner Volber, rukovodilac Eucerin Odeljenja za istraživanje i razvoj

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku