Eucerin preparati su bezbedni i efikasni – Postavljaju visoke standarde

5 0 minuta čitanja
Prikaži više

Vođena ciljem da pomogne svima da se osećaju dobro u svojoj koži, posvećenost brenda Eucerin naprednom istraživanju, superiornom razvoju preparata i vrhunskom kvalitetu je od presudnog značaja.  Najvažnije za nas je da stremimo najvišim standardima tako što neprekidno obezbeđujemo efikasnost i dobru podnošljivost. Zasnovani na elementarnim stubovima kvaliteta, kao što su bezbednost i dobra podnošljivost, efikasnost, konsolidovanje i deljenje znanja, kao i konstantna saradnja sa stručnjacima - naši visoki standardi, postavljeni još u doba osnivača Paula C. Bajersdorfa, su još uvek najviši ciljevi brenda Eucerin i deo njegove vizije. A to se isplati: više od 100 godina iskustva i zahteva za kvalitetom doneli su brendu Eucerin najveće poštovanje i poverenje među farmaceutima i dermatolozima širom sveta.

Kako Eucerin može da garantuje bezbednost i dobru podnošljivost preparat?

Reputacija jednog od vodećih medicinskih brendova kojima se najviše veruje znači da se to poverenje mora opravdavati svakog dana. Zato su testiranje i bezbednost od vrhunske važnosti za Eucerin.

Sva Eucerin rešenja za kožu su temeljno ispitana in-vitro (= testirana u laboratoriji) i in-vivo (= testirana na ljudima).

In-vitro testovi se temeljno sprovode u Eucerin laboratorijama.
In-vivo testovi se vrše na učesnicima u studijama.

In-vitro testovi: Apsolutno svaki aktivni sastojak ili formulacija koju utvrde naši istraživači se testira. Sa rekonstruisanim modelima kože koji reprodukuju njenu strukturu i uz optimalno imitiranje uslova i reakcija pravih ćelija kože, moguće je ispitati i "predvideti" fiziološke reakcije na aktivne supstance. Stotine formulacija i hiljade mogućih sastojaka se ovako ispituju svake godine.

In-vivo testovi: Eucerin poseduje prostore za ispitivanje u kojima se vrše in-vivo testovi (testovi na učesnicima u istraživanjima). Epikutani testovi daju uvid i rezultate o tome da li je određeni preparat zapravo podnošljiv za kožu. U tim testovima, nanose se trake sa malim uzorkom ispitivanog preparata, uglavnom na osetljivu kožu podlaktice, kako bi se proučile reakcije i podnošljivost. Ovi prostori su važan deo istraživačkog centra u Hamburgu. U njima se godišnje sprovede više od 2.200 ispitivanja novih formulacija za negu kože i aktivnih sastojaka, uključujući 45.000 kontakata sa volonterima. Eucerin  takođe blisko sarađuje sa brojnim drugim institutima za ispitivanje, dermatološkim klinikama i stručnjacima.

Eucerin istraživanja bez ispitivanja na životinjama:

Eucerin ne koristi životinje za ispitivanje kozmetičkih preparata. To je postala politika brenda mnogo pre nego što su direktive koje regulišu ispitivanja na životinjama u kozmetičkoj industriji stupile na snagu u Evropskoj uniji 2004. Uvereni da upotreba životinja za testiranje kozmetičkih preparata radi dokazivanja njihove bezbednosti i efikasnosti nije neophodna, više od 20 godina uspešno radimo sa in-vitro alternativama testiranju na životinjama. Kao deo kompanije Beieresdorf, jedne od najpoznatijih, vodećih i prihvaćenih istraživačkih kompanija u svetu, aktivno se zalažemo za globalno prihvatanje postojećih alternativa testiranju na životinjama od strane relevantnih vlasti. Pored toga, trudimo se da popunimo praznine tamo gde alternativne metode još nisu dostupne, podržavajući te naučne napore  i po pitanju zaposlenih i finansijski.

Samo efikasni preparati garantuju zadovoljstvo i vidljive rezultate

Najnovije Eucerin tehnologije nude reprezentativne rezultate ispitivanja.
Dubina bora može se izmeriti PRIMOS metodom.

Biofizički testovi osiguravaju da će određeni preparat zapravo dati očekivane rezultate. Relevantni faktori, kao što su vlažnost kože, smanjenje oksidativnog stresa, zapaljenje i regenerativni
kapacitet kože mogu biti izmereni najnovijim tehnologijama.

Čak i smanjenje dubine bora može biti izmereno. Ova tzv. PRIMOS metoda omogućava testove pre/posle koji će pružiti relevantne podatke o učinku neke kreme u pogledu smanjenja bora. Sve metode koje se koriste su inovativne i potiču iz različitih naučnih sektora - na primer, PRIMOS se koristi u automobilskoj industriji.

Eucerin istraživači stekli su nova saznanja o strukturnim promenama kože vezanim za starenje zahvaljujući CLSM (Confocal Laser Scanning Microscope - konfokalni mikroskop za lasersko skeniranje). Ovaj mikroskop visoke rezolucije je omogućio dubinski uvid u očuvanu ljudsku kožu i njene strukture u istraživačkom centru, bez potrebe za uzimanjem uzoraka kože od učesnika ispitivanja.

Današnji potrošači mogu očekivati ne samo bezbednost i efikasnost, već i prijatno iskustvo pri upotrebi preparata. Dodatni testovi i in-vivo ispitivanja sprovedena u našem Centru za ispitivanje obezbediće povratne informacije o teksturi, doživljaju preparata na koži, mirisu itd.

Centar ima 35 soba koje sprovode ispitivanje i najnoviju tehnologiju sposobnu da izmeri promene i reakcije u koži, time demonstrirajući i beležeći efikasnost, na primer, preparata protiv starenja. Direktan kontakt sa učesnicima u ispitivanju i povratne informacije od njih daju važne podatke za potrebe optimizacije preparata i uvid u potrebe i želje potrošača i njihove kože, što sve omogućava podešavanje i optimalno prilagođavanje.

Kako CLSM radi?

CLSM (konfokalni laserski mikroskop) omogućava da Eucerin ima uvid u strukturne promene u koži.

Ovakva vrsta mikroskopije usmerava lasersko svetlo na određene tačke u gornjem sloju kože i skenira različite slojeve epidermisa i dermisa. Tako reflektovano svetlo prikazuje rasterske slike 2D preseka ćelija i tkiva, što se takođe može dobiti i u 3D. Svake sekunde do 20 rasterskih slika može se snimiti na ovaj način, pružajući nam precizne podatke o vrsti, veličini i broju ćelija i papila u koži.

Eucerin razmenjuje znanja i neprekidno unapređuje stručnost

Razmena iskustava i znanja sa stručnjacima omogućava da Eucerin stiče nova saznanja o potrebama potrošača.

Idući u korak sa najnovijim dermatološkim i medicinskim otkrićima, Eucerin takođe sarađuje sa priznatim i vodećim lekarima, dermatolozima, kliničkim lekarima i klinikama u cilju dobijanja povratnih informacija od pacijenata, osiguravajući efikasnost svih preparata za specifične probleme kože, kao što je specifična nega za atopijski dermatitis i oštećenu kožu. Tako dobijena saznanja o gubitku volumena kože, i trend sve veće upotrebe hijaluronske kiseline u dermatologiji inspiracija su za, na primer, liniju Eucerin Hyaluron-Filler.

Ispitivanje je deo efikasnog postupka razvoja preparata kompanije Eucerin.

Za nas posvećenost pronalaženju rešenja za raznolike probleme kože znači da ih testiramo po najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti,

kaže Dr Sci. Rajner Volber, rukovodilac Eucerin Odeljenja za istraživanje i razvoj.

"Kao kompanija posvećena istraživanju i dermatologiji, postaraćemo se da svaki preparat koji kreiramo prođe temeljne testove i ispitivanja bezbednosti i efikasnosti u našim laboratorijama. Odličan kvalitet preparata je željeni rezultat."

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku