Šta se krije iza nauke – Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift linije preparata

2 0 minuta čitanja
Prikaži više

Gubitak volumena kože i kontura lica je važan znak starenja kože, ali do sada je bilo malo preparata koji su se bavili konkretno ovim problemom.

Dakle, izazov u razvijanju linije Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift bio je pronaći moćne, aktivne sastojke koji bi delovali i na višestruke uzroke smanjenja volumena i obnovili konture lica, kako bi mu vratili mladalački izgled bez potrebe za hirurškim zahvatom.

PRIČA O NAŠOJ NOVOJ LINIJI ZA VOLUMEN KOŽE

Istraživanje smo usredsredili na usporavanje procesa koji dovode do gubitka volumena kože.
Kada je magnolol odabran za glavni aktivni sastojak, formulacija linije Eucerin Volume-Filler mogla je da počne.

Koža gubi volumen usled kombinacije prirodnih i spoljnih faktorakoji izazivaju opuštanje, nastanak manje izražene konture lica i čak mogu početi da utiču na izražajnost lica, pošto se rasprostranjenost ćelija koje daju volumen sa starenjem smanjuje.

"To je bio problem koji, do sada, nije zaista bio u fokusu neke linije preparata za negu kože", objašnjava dr Andrea Šolerman, klinički savetnik u Eucerinu. "Ali videvši popularnost pojedinih invazivnih zahvata za vraćanje volumena, bili smo inspirisani da radimo na formulaciji koja bi davala dobre rezultate uz svakodnevnu upotrebu."

"Kombinujući tri aktivne supstance, uspeli smo da stvorimo liniju preparata koji prodiru dublje i deluju na višestruke faktore odgovorne za gubitak prirodnog volumena."

Naša početna tačka bio je prirodni aktivni sastojak magnolol, iz kore drveta magnolije. Magnolol prodire u kožu i podstiče ćelije u slojevima kože koje daju volumen. Takođe 
podstiče proizvodnju "glasničkih" supstanci koje povećavaju proizvodnju kolagena u samoj koži.

"Osim toga, tragali smo za supstancom koja bi mogla da prodre još dublje i ojača njenu strukturu, koja se prirodno stanjuje kako starimo", objasnila je Andrea Šolerman, "i kako regeneracija ćelija, protok krvi i proizvodnja kolagena počinju da se usporavaju."

Ako bismo mogli da zaustavimo ili čak preokrenemo ove procese, znali smo da bismo mogli da vratimo volumen i snagu koži.

Peptidi koji se koriste za liniju Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift se dobijaju iz anisa, koji se tradicionalno gaji zbog svojih lekovitih svojstava. "Ovaj tip prirodnog peptida ima sposobnost da stabilizuje slabo vezivno tkivo, tako što pomaže koži da razgradi i ukloni oštećene ćelije, ohrabrujući kožu da se oporavi i regeneriše"*, objašnjava Andrea Šolerman.

* in vitro studije

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku