Šta se krije iza nauke – Linije Eucerin Urea Repair

3 0 minuta čitanja
Prikaži više

Eucerin ekspertiza u medicinskoj nezi kože je ustanovljena tokom 90-ih godina prošlog veka, kada je stvoren prvi preparat za spoljašnju upotrebu sa prirodnim vlažećim faktorom. Od tada urea ima široku primenu u kozmetici i postala je najčešće korišćen sastojak za negu suve kože. Najnovija Eucerin formulacija za suvu kožu je Eucerin Urea Repair. Dr Aleksander Filbri, rukovodilac Odeljenja za razvoj proizvoda za negu tela, kaže da "ona deluje na tri glavna uzroka suve kože".

Eucerin nastavlja sa vodećim inovacijama u nezi kože

Akvaporini su mikroskopski vodeni kanali u ćelijskim membranama koji kontrolišu prenos vode u i iz ćelija.
Više Akvaporina dovodi do hidratacije čak i u dubljim epidermalnim slojevima.

"Kada smo pažljivije ispitali suvu kožu, shvatili smo da joj je potrebno više od samo par prirodnih vlažećih faktora, kao što su urea i laktat.

Otkrili smo kako akvaporini, mreža vodenih kanala u dubljim slojevima dermisa, mogu postati neefikasni kada je koža suva.

To je dovelo do otkrića gliko-glicerola, molekula koji podstiče funkciju akvaporina i obnavlja prirodnu distribuciju vode iz dubljih slojeva do površine kože."

Eucerin Akvaporin tehnologija bazirana je na gliceril glukozidu ili gliko-glicerolu, novom sredstvu za održavanje hidratantnosti sačinjeno od glicerola i glukoze, koje dokazano stimuliše epidermalnu hidratantnu mrežu koja se sastoji od akvaporinskih vodenih kanala, što za rezultat ima poboljšanu hidrataciju kože.

"Gliko-glicerol je biološki identičan molekulima koji stimulišu vodene kanale - akvaporine u koži. Mreža akvaporina je zadužena za distribuciju vode u dublje slojeve epidermisa kao i za prirodnu distribuciju vode iz dubljih slojeva do površine kože, tako obezbeđujući dugotrajnu hidrataciju."

"Potom smo u svoje temeljno istraživanje uveli prirodne vlažeće faktore, u vidu Urea Repair NMF kompleksa. Koža sadrži molekule koji regulišu sadržaj vlažnosti, koji se zovu "prirodni vlažeći faktori". To su higroskopne supstance koje privlače i apsorbuju vodu iz dubljih slojeva kože u gornje slojeve, značajno pojačavajući zadržavanje vode u rožnatom sloju kože. Međutim, kada je koža suva postoji nedostatak ovih vitalnih molekula i oni se moraju obnoviti kako bi koža mogla ponovo pravilno da funkcioniše."

Sastojci Eucerin Urea Repair NMF kompleksa su prirodna urea i laktat, uz karnitin, aminokiseline, pirolidon-karbonsku kiselinu, neorganske soli i saharide. Sastojci odgovaraju razmeri prirodnih vlažećih faktora u zdravoj koži.

Pogledajte kako formulacija Eucerin Urea Repair deluje na sledećem video klipu.
  

"Na kraju, sa našim poznavanjem funkcije površinske barijere, morali smo da dodamo ceramid-3, lipid koji direktno obnavlja površinsku barijeru i zadržava vodu. Koža prirodno proizvodi ceramide da bi stvorila zaštitnu barijeru koja sprečava gubitak vode usled isparavanja i blokira iritirajuće elemente koji mogu izazvati upalu i svrab. Znamo da kada opadnu nivoi ceramida u koži, može doći do svraba i iritacije."

Redovna upotreba Eucerin Urea Repair preparata poboljšava hidratantnost kože.

Kada se svi ovi sastojci spoje, naši Urea Repair losioni deluju na površinske, gornje i dublje slojeve kože i na svakom nivou se bore protiv uzroka suve kože.

"Redovna upotreba doprinosi obnavljanju prirodnog procesa hidratantnosti kože, obezbeđujući dugotrajno ublažavanje znakova suve kože, čineći kožu mekom i nežnom."

"Ovi rezultati su klinički dokazani dermatološkim istraživanjima -kada su hidratantni efekti Eucerin Urea Repair preparata testirani na 87 žena starosti između 60 i 80 godina, hidratacija kože merena korneometrijom bila je 37% veća već 48 sati nakon jednokratne primene."

Eucerin Urea Repair losioni ubrzano postaju najpopularnije Eucerin rešenje za suvu kožu, što ne iznenađuje s obzirom na to da su rezultat višegodišnjeg stručnog istraživanja i da je dermatološki dokazano da su efikasniji od svojih prethodnika.

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku