Istraživač u laboratoriji

Šta se krije iza nauke Eucerin Hyaluron-Filler + Urea linije preparata

Eucerin ima dugu tradiciju pronalaženja inovativnih aktivnih sastojaka. Linija preparata Eucerin Hyaluron-Filler + Urea predstavlja kombinaciju dva efikasna sastojka koje Eucerin koristi : uree za suvu kožu i hijaluronske kiseline za glatku površinu kože i smanjivanje sitnih linija i bora. Dr Sci. Aleksander Filbri, rukovodilac Eucerin Odeljenja za razvoj preparata za negu tela, imao je odlučujuću ulogu u razvoju linije Eucerin Hyaluron-Filler + Urea.

Eucerin Hyaluron-Filler + Urea - rešenje protiv bora za veoma suvu kožu

"Isušenost i starenje kože su međusobno povezani; starenje čini kožu podložnijom isušivanju, a što je koža suvlja to je sklonija borama i beživotnom izgledu. Naš najuspešniji aktivni sastojak do sada, urea, pokazao se delotvornim protiv suve kože još od lansiranja prvih preparata pre više od tri decenije."

Eucerin je bio jedan od prvih brendova koji je ponudio rešenja za suvu kožu na bazi uree.

Urea je aktivni sastojak koji je u širokoj upotrebi još od 70-ih godina prošlog veka. Još jedan važan aktivni sastojak je hijaluronska kiselina, ključni sastojak svih preparata iz linije Eucerin Hyaluron-Filler + Urea.

"Znamo da su naši potrošači tražili ne samo efikasne preparate, već i kozmetički zadovoljavajuće teksture, te smo zato usmerili svoju dermatološku ekspertizu ka pronalaženju najbolje kombinacije aktivnih sastojaka za postizanje tog cilja."

 
Beiersdorf Laboratorija Centra za istraživanje kože u Hamburgu.
Beiersdorf Laboratorija Centra za istraživanje kože u Hamburgu.
Istraživači u laboratoriji
Istraživači iz različitih oblasti nauke udružuju svoja znanja.

Naše istraživanje je pokazalo kako hijaluronska kiselina dugog lanca doprinosi popunjavanju površinskih bora skoro odmah po primeni, i kako hijaluronska kiselina kratkog lanca osvežava kožu hidrirajući dublje slojeve epidermisa. Upotrebom u kombinaciji sa prirodnim hidratantnim faktorom ureom u kremi, pojava sitnih linija i bora je vidljivo umanjena.

Ova mešavina dve vrste hijaluronske kiseline je od tada za Eucerin postala vredan aktivni sastojak, naročito u kombinaciji sa ureom. Tako se linija Eucerin Hyaluron-Filler + Urea bori i protiv suve kože i protiv starenja jednim jednostavnim nanošenjem.

Ilustracija efekta uree i hijaluronske kiseline na kožu

Dalje istraživanje pokazalo je da je kombinacija hijaluronske kiseline i uree stvorila odlično rešenje za kožu sa upadljivim znakovima starenja usled isušenosti kože.

Dr Sci.  Aleksander Filbri, rukovodilac Eucerin Odeljenja za razvoj preparata za negu tela 

Istraživanje je pokazalo da Eucerin Hyaluron-Filler + Urea formulacije intenzivno hidriraju suvu kožu, dajući joj blistav i mladalački izgled. Svi Eucerin Hyaluron-Filler + Urea preparati su nekomedogeni, bez parfema i boja, da bi se izbegla iritacija kože.

"KLINIČKE STUDIJE ZA HYAL-UREA DNEVNU KREMU - Ocena podnošljivosti 100% je reklo da je veoma dobra ili dobra NOĆNA KREMA - Ocena podnošljivosti 100% je reklo da je veoma dobra ili dobra KREMA ZA PODRUČJE OKO OČIJU - Ocena podnošljivosti 86,7% je reklo da je veoma dobra ili dobra"

"Kada smo testirali Hyaluron-Filler + Urea formulacije u dermatološkim ispitivanjima - kod volontera prosečne starosti 50 godina i sa suvom kožom lica i borama, one nisu samo umanjile isušenost i pojavu bora, već su i znatno ublažile ispucalost, zategnutost i svrab. Podnošljivost je dodatno dokazana u kliničkim studijama kod pacijenata sa atopijskim dermatitisom i psorijazom."

Na osnovu posvećenosti unapređenu dermatoloških istraživanja, uz temeljno razumevanje kozmetičkih želja ljudi, Eucerin stručnjaci su osmislili kombinaciju efikasnih sastojaka koji su danas široko prihvaćeni kao održiva nega kože protiv starenja.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter