Eucerin Anti-Pigment preparati ublažuju tamne mrlje i sprečavaju njihov ponovni nastanak

Iza kulisa nauke – O EucerinAnti-Pigment liniji

4 0 minuta čitanja
Prikaži više

Hiperpigmentacija je čest problem kože i može izazvati uznemirenost kada je vrlo primetna. Klinički je dokazano da Eucerin Anti-Pigment linija preparata smanjuje nastajanje staračkih fleka (poznatih i kao fleke od sunca) kako bi ten bio ujednačeniji i blistaviji. U ovom članku Dr Ludger Kolbe, medicinski stručnjak za negu kože i jedan od eksperata u Eucerin odseku za istraživanje i razvoj, predstavlja Tiamidol, ključni aktivni sastojak u formulaciji i objašnjava nauku koja stoji iza inovativne i efikasne Anti-Pigment linije preparata.

Melazma ni na koji način nije štetna, ali može izazvati uznemirenost kada je vrlo primetna.

Šta izaziva neujednačen ten?

Neujednačen ten često je rezultat problema sa pigmentacijom kao što je hiperpigmentacija. "Hiperpigmentaciju uzrokuje pojačana proizvodnja melanina," kaže Dr Ludge Kolbe. "Naša koža sadrži specijalizovane ćelije, koje se zovu melanociti i koje proizvode tamni pigment melanin. On daje koži boju i određenu prirodnu zaštitu od sunčeve svetlosti, ali prekomerno izlaganje suncu, uticaji hormona, godine i povrede ili upale kože mogu da dovedu do pojačane proizvodnje melanina i da deluju kao okidači za hiperpigmentaciju."

Hiperpigmentacije se javljaju kao tamne mrlje i staračke fleke (poznate i kao fleke od sunca) koje čine da koža deluje neujednačeno. Prekomerna proizvodnja melanina takođe je koren nastanka problema kada su u pitanju stanja kao što su melazma i postupalne hiperpigmentacije. Dr Kolbe objašnjava da "iako je hiperpigmentisana koža obično bezazlena, može izazvati uznemirenost i uticati na kvalitet života osoba kod kojih se javi."

Hiperpigmentacije su uobičajene na oblastima kože koje su redovno izložene sunčevim zracima kao što su lice i ruke

Izvanredno otkriće Eucerin naučnog tima

Uz podršku Eucerin stogodišnjeg iskustva i stručnosti na polju medicinske nege kože, Dr Kolbe i njegov tim krenuli su sa radom na formulaciji koja će dati rezultate ljudima koji imaju probleme sa neujednačenim tenom i pigmentacijom.

"Vodili smo ogroman istraživački program," objašnjava Dr Kolbe. "Testirali smo više od 50.000 potencijalnih sastojaka u potrazi za aktivnim sastojkom koji će ublažiti hiperpigmentaciju i biti blag prema koži." Ključ za pristup Eucerin istraživanja bila je metodologija korišćena za testiranje sastojaka koji su bili kandidati. U prošlosti, formulacije su testirane na enzimima pečuraka, ali su Dr Kolbe i njegov tim insistirali na testiranju aktivnih sastojaka na ljudskim enzimima kao tačnijoj meri njihove potencijalne efikasnosti.

Tiamidol, patentiran od strane Eucerina, ključni je aktivni sastojak Anti-Pigment linije preparata

Do ogromnog pomaka je došlo kada je tim otkrio Tiamidol, koji je imao značajne i impresivne rezultate u kliničkim i dermatološkim ispitivanjima.

Impresivni rezultati za Eucerin Anti-Pigment liniju preparata

Inovativni i efikasni Tiamidol predstavlja ključni aktivni sastojak u Eucerin Anti-Pigment liniji preparata i on klinički i dermatološki dokazano ublažava tamne fleke i sprečava njihovo ponovno nastajanje.

"Prvi rezultati su vidljivi nakon dve nedelje i kontinuirano se poboljšavaju redovnom upotrebom preparata," kaže Kolbe. On dodaje da smo "dobili veoma pozitivne povratne informacije o formulaciji od ljudi koji su bili deo ispitivanja."

Vidno smanjenje hiperpigmentacije dokazano u kliničkim studijama

Eucerin Anti-Pigment: klinički dokazano smanjuje hiperpigmentacije

1 - Upotreba Eucerin Anti Pigment Dvosrukog seruma i Dnevne kreme SPF30 dva puta dnevno tokom 8 nedelja. Ilustrovani primer, individualni rezultati mogu varirati. .BDF Podaci
Eucerin Anti-Pigment preparati ublažuju tamne mrlje i sprečavaju njihov ponovni nastanak
Eucerin Anti-Pigment preparati ublažuju tamne mrlje i sprečavaju njihov ponovni nastanak

Linija preparata uključuje dnevnu kremu, noćnu kremu, dvofazni serum i korektor. Dnevna krema sadrži SPF 30 i UVA filter. Sunčeva svetlost je glavni uzročnik hiperpigmentacije jer ona deluje kao okidač za proizvodnju melanina, pa nošenje odgovarajuće zaštite od sunca na dnevnoj bazi predstavlja ključni korak u sprečavanju formiranja novih staračkih fleka.

Eucerin Anti-Pigment Dvofazni serum kombinuje dva seruma koji deluju na različite načine:

  • Tiamidol: efikasni, patentirani sastojak koji deluje u korenu nastanka hiperpigmentacija. Klinički dokazano smanjuje hiperpigmentacije i redovnom upotrebom sprečava njihov ponovni nastanak.
  • Hijaluronska kiselina: jedna od najefikasnijih hidrirajućih supstanci u koži koja pomaže koži da veže vodu i zadrži vlažnost

 

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata2  koja je uključila 120 žena starosti između 25 i 55 godina. One su potvrdile sledeće rezultate nakon dve, a potom i cetiri nedelje redovne primene preparata:

 

Posle 2 nedelje

Posle 4 nedelje

Preparat čini moju kožu ujednačenijom

97%

97%

Preparat čini moju kožu blistavom

94%

97%

Preparat efikasno ublažava postojeće tamne fleke

82%

98%

Preparat sprečava ponovni nastanak tamnih fleka

84%

97%

 

 

2. Beiersdorf AG, PUU novembar 2017.

"Na Eucerin Anti-Pigment liniji radili smo deset godina i veoma smo ponosni onim što smo postigli," kaže Dr Kolbe. Prvi rezultati vidljivi su nakon dve nedelje i kontinuirano se poboljšavaju redovnom upotrebom, čineći ovu liniju preparata efikasnim dermokozmetičkim pristupom u tretiranju mnogih oblika hiperpigmentacija. "Pored toga," zaključuje Kolbe, "Eucerin Anti-Pigment preparati mogu se koristiti uporedo sa dermatološkim tretmanima kao što su hemijski pilinzi i terapije laserom kako bi se pojačalo i produžilo trajanje rezultata."

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku