• (5)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ Tamna

Pouzdani preparat za zaštitu lica od sunca za sve tipove kože sa pigmentima u boji za osobe sa tamnijim tenom.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože, smanjuje znakove starenja kože i ujednačava ten.

 

Tonirana krema za zaštitu lica od sunca koja sve tipove kože štiti od fotostarenja

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ tamnije nijanse je preparat za zaštitu kože lica od sunca koja je namenjena svim tipovima kože i koja svojim svetlim tonom pruža tenu prirodno preplanuli izgled.. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Hijaluronska kiselina i mineralni pigmenti u formulaciji trenutno ujednačavaju ten i vidljivo smanjuju znakove starenja kao što su fine tanke linije ili neujednačen ten.

Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+  ne sadrži parfeme i poseduje prijatnu laganu teksturu koja se upija brzo. Klinička i dermatološka istraživanja dokazuju veoma dobru podnošljivost na osetljivoj koži.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Klinička i dermatološka istraživanja

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj i na koži sklonoj aknama. Preparat je takođe testiran i dokazano je pogodan za uslove vlažne klime.

Često postavljana pitanja

Šta je fotostarenje?

Fotostarenje predstavlja prevremeno starenje kože koje je uzrokovano suncem. Procenjuje se da je 90% prevremenog starenja kože uzrokovano sunčevim zracima.2

2 - Ramos-e-Silva et al.,  ‘Anti-aging cosmetics: Facts and controversies’. Clin Dermatol. 2013 Nov-Dec; 31(6): 750-8.nti-aging cosmetics: Facts and controversies’. Clin Dermatol. 2013 Nov-Dec; 31(6): 750-8.

Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.
Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi treblo da zaštitim kožu od nje?

Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kao što su bore.

Zašto bi trebalo da uključim zaštitu kože lica od sunca u svoju dnevnu rutinu?

Koža lica je osetljivija na UVA/UVB zrake i vidljivu svetlost visoke energije (HEVIS) od ostatka tela i izložena je suncu tokom cele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći da izbegnete oštećenja DNK ćelije koje izazivaju UV zraci, fotostarenje (prevremeno starenje kože uzrokovano suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena sunčevim zracima.

Mogu li da koristim šminku preko Eucerin Anti-age Tonirane kreme za zaštitu od sunca SPF 50+?

Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ tamnije nijanse će ujednačiti tonove kože i pružiti joj pirodno preplanuli izgled. Takođe pomaže u pokrivanju pigmentnih mrlja i nepravilnosti na koži. Ova krema predstavlja idealnu podlogu za šminku, kako onu sa tečnom, tako i onu sa puderastom osnovom, koja može bezbedno da se nanese bez narušavanja zaštite od sunca. Ipak, imajte na umu da redovno tokom dana ponovo nanosite zaštitu od sunca.

Koja je razlika između Eucerin Anti-age Tonirane kreme za zaštitu od sunca SPF 50+ i Eucerin Anti-age Fluida za zaštitu od sunca SPF 50?

Obe formule pružaju Eucerinovu naprednu spektralnu tehnologiju koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere1 širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Oba preparata takođe sadrže i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože i hijaluronsku kiselinu koja vidljivo smanjuje bore.

Glavne razlike između ova dva preparatu su da:

 • jedan pruža veoma visoku zaštitu od sunca (SPF 50+), dok drugi pruža visoku zaštitu od sunca (SPF 50)
 • jedan sadrži pigmente u boji (koji koži daju izgled prirodne preplanulosti i ujednačen ton), dok drugi ne.

I tekstura je neznatno drugačija: oba preparata imaju prijatno laganu teksturu, ali je tonirani preparat za nijansu kremastiji u odnosu na netonirani.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Sastojci

Preparat za zaštitu od sunca kao deo vaše dnevne rutine

 • Nanesite ujutru pre ili umesto vašeg redovnog preparata za dnevnu negu.
 • Može se koristiti u kombinaciji sa ostalim Eucerin preparatima za negu kože lica poput preparata iz Eucerin Hyaluron-Filler linije.
 • Vaša koža je istog trenutka zaštićena od sunca - nije neophodno da čekate
 • Po potrebi preko nanesite šminku

Nanesite toniranu kremu za zaštitu lica od sunca

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Blago do umereno svakodnevno izlaganje suncu takođe utiče na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u vašu dnevnu rutinu nege kože. Saznajte više u odeljku Značaj zaštite od sunca u vašoj dnevnoj rutini.

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

Izaberite toniranu kremu za zaštitu od sunca koja odgovara vašem tonu kože

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Koju količinu Eucerin preparata za zaštitu od sunca sa hijaluronskom kiselinom treba da nanesem na svoje lice?

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima.
Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo da, kako biste prekrili lice i vrat, koristite deblju liniju preparata za zaštitu od sunca koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Temeljno nanesite praparat za zaštitu od sunca sa hijaluronskom kiselinom

Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite da namažete uši i zadnji deo vrata.

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktno suncu
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako...

Probajte drugi preparat ako...

Tražite toniranu kremu za zaštitu od sunca, koja štiti vaše lice od fotostarenja:

Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ tamnije nijanse je krema sa veoma visokom zaštitom od sunca, formulisana da pomogne u sprečavanju fotostarenja. Ona trenutno ujednačava ten i smanjuje znakove starenja kao što su tanke linije i neujednačenost kože.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti vaše lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih dejstava vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža pouzdanu zaštitu od UVA/UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Tražite kremu za svakodnevnu zaštitu od sunca, koju možete da koristite kao podlogu za šminku:

Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ je idealna podloga za šminku.

Tražite sve prednosti koje pruža Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ , ali za svetlije tonove kože:
Tražite prednosti Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+, ali želite netonirani preparat:
Tražite CC kremu koja ima anti-age efekte i niži SPF:

Probajte Eucerin Hyaluron-Filler CC kremu SPF 15 svetlije ili tamnije nijanse, ali obratite pažnju da one ne pružaju zaštitu od negativnih efekata vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Eucerin zaštita od sunca Pouzdana zaštita od sunca prilagođena potrebama kože

Eucerin preparati za zaštitu od sunca nude sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja kože uzrokovanih suncem.

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog spektra za pouzdanu UV zaštitu sa antioksidansom Likokalkonom A za zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Gliciretinska kiselina pruža dodatnu zaštitu za DNK.²

Ova linija preparata za zaštitu od sunca visokog kvaliteta uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože:

 • Ako je vaša koža masna i/ili sklona aknama, formula koja sadrži sebum regulatornu tehnologiju reguliše lučenje sebuma, a matirajuće čestice koji upijaju višak masnoće, odmah nakon upotrebe čine kožu suvom na dodir pružajući dugotrajan efekat protiv sjaja.
 • Ukoliko vam primarni problema prevremeno starenje kože, Anti-Age preparati sa kratkim i dugim lancem hijaluronske kiseline će vidljivo smanjiti znakove starenja kože.
 • Ako je vaša koža sklona alergijama na sunce, formule za zaštita od sunca i zaštitu posle izlaganja suncu sa alfa-glukozilrutinom pomoći će u sprečavanju alergija koje izaziva sunce poput polimorfne svetlosne erupcija (PLE).

Asortiman uključuje i Eucerin preparate za zaštitu od sunca za decu (koji su posebno formulisani da umire i zaštite osetljivu i nežnu kožu vašeg deteta) kao i preparate za odrasle i decu koji su pogodni za atopičnu kožu.

Eucerin preparati za zaštitu od sunca dostupni su u opsegu od srednje, visoke i veoma visoke SPF zaštite. Visoka efektnost i podnošljivost preparata za primenu na koži je klinički i dermatološki dokazana.

1 - Ispunjava najviše standarde UVA i UVB zaštite definisane od strane udruženja Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite koju preparati pružeju su viši od EU zahteva.
2 - Eucerin Losion sa Mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca ne sadrži naprednu spektralnu tehnologiju, ali koristi klinički dokazane fizičke filtere. Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca i Eucerin Transparentni sprej za zaštitu osetljive kože od sunca, ne sadrže Gliciretinsku kiselinu.

Novo
Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 30

Za sve tipove kože

Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 30

 • Visoka zaštita od sunca za telo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama
 • Umiruje i štiti od oštećenja kože izazvanih suncem
 • Pruža trenutni osećaj suve kože na dodir
 • Izrazito lagana tekstura: 0% tragova na koži, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Veoma brzo se upija
 • Izrazito vodootporan
 • Otporan na znoj, ne lepi pesak

More Details
Novo
Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 50+

Za sve tipove kože

Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 50+

 • Veoma visoka zaštita od sunca za telo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama
 • Umiruje i štiti od oštećenja kože izazvanih suncem
 • Pruža trenutni osećaj suve kože na dodir
 • Izrazito lagana tekstura: 0% tragova na koži, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Veoma brzo se upija
 • Izrazito vodootporan
 • Otporan na znoj, ne lepi pesak

More Details
Ukupna ocena
 • (5)
5 od 5 poena / 5 komentar
5 Zvezdica
5
4 Zvezdice
0
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
*,

Preporuka

Sjajan proizvod, koristim program njihovih preparata, posebno me raduje ovakva krema ,magična je ... Ne oseća se na licu a čini da ten bude savršen.... Praktično pakovanje. Sve preporuke....
Nale,

Sjajan preparat

Dobila sam na poklon ovu fantasticnu kremu. Jako je lagana, pokriva sve moguce nedostatke, i sto je najbitnije stiti od sunca. Sada mogu mirne glave da izadjem napolje, jer moje lice vise ne crveni i ne dobija fleke. Hvala :)
Iva,

Recenzija

Kada mi je stigao preparat videla sam da je za tamniju kožu. Pošto je moja koža izrazito svetla, nije mi na žalost odgovarao. Međutim odmah sam se dosetila da ga mogu dati mami, jer ona ima tamnu kožu. Ona do sada nikada nije koristila proizvode za zaštitu od sunca. Bila je zapanjena promenom. Koža joj je inače crvena, izgorela i ima flekice a sa korišćenjem ovog proizvoda koža joj je preporođena. Zaista je oduševljena i od sada će uvek koristiti proizvode za zaštitu od sunca.
Marina Lazić,

Trudnica sa flekicama

Danas sam dobila ovu kremu, jer sam ucestvovala u nagradnoj igri koju organizuje Eucerin. Posto imam obaveze u gradu, tokom celog dana, kurir me je jako obradovao jutros kada je dosao. Evo mojih utisaka nakon prvog koriscenja: - krema je prikrila flekice toliko da se jedva naziru (inace nisu bas ni flekice, vec fleke na obrazima, nosu i nausnicama, zbog hormona u dve vezane trudnoce), - krema nije previse tamna, stopila se sa mojim tenom, kao da nemam nista na licu, - s obzirom da je napolju sparno, a ja imam masnu kozu lica, malo se znojim, i kremica se blago skida, ali be smeta na licu kao sto bi smetala sminka, - krema matira sjaj, ali daje neku neobicnu svezinu licu, pa iako se nisam naspavala izgledam odmorno, lepo, kako inace trudnica treba da izgleda, - trosi se malo vise nego puder, jer je, naravno, manje pigmentisana, a prija kozi, -pakovanje je taman za torbicu, zgodno da se ponese gde god da krenemo, ako planiramo da provedemo vise vremena napolju. Nadam se da ce kremica spreciti dalje pojavljivanje fleka, jer dolazi leto, a sunce je za mene, tacnije moje lice tokom trudnoca, bas opasno. Hvala
Suzana,

alergija na sunce

Odlicna krema, s obzirom da imam alergiju na.sunce dugo sam tragala za resenjem, I napokon ga pronasla. Lako se nanosi, koza je.savrseno upija, prekriva.nedostatke na kozi I odlicno stiti od crvenila I pojave sitnih bubuljica.koje.su.meni stvarale.problem. Topla preporuka .

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter