SPF 50+
 • 1/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+
 • 2/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ - Glavni efekti
 • 3/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ - benefiti
 • 4/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ - Ključni sastojci
 • 5/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ - Studije
 • 6/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ - tekstura
 • 1/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+
 • 2/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ - Glavni efekti
 • 3/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ - benefiti
 • 4/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ - Ključni sastojci
 • 5/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ - Studije
 • 6/6 Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ - tekstura

Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+

4.9
15 komentar
Visoka zaštita od sunca za lice
Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
Za sve tipove kože

Pouzdani preparat za zaštitu od sunca za sve tipove kože koji prevenira pojavu hiperpigmentacija izazvanih suncem. Vidljivo I dugotrajno ublažava hiperpigmentacije.

Eucerin napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Održivost i životna sredina

Bez mikroplastike (prema UNEP definiciji)

Sekundarna ambalaža od FSC-sertifikovanog papira

Saznajte više o našem programu za održivost

O preparatu

Preparat za zaštitu lica od sunca koji deluje na hiperpigmentacije

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu. Sunčeva svetlost izziva i povećava produkciju melanina sto može da dovede do pojave hiperpigmentacija poput fleka od sunca.

Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ je preparat za zaštitu kože lica od sunca za svaki dan namenjen a pomogne u prevenciji nastanka hiperpigmentacija izazvanih suncem. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere1 širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Formulacija dodatno sadrži Thiamidol, efikasni i patentirani sastojk koji deluje u korenu problema nastanka hiperpigmentacija. On vidljivo smanjuje tamne fleke i vremenom, uz redovnu primenu, sprečava njihov ponovni nastanak.

Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ je prijatne, lagane tekstur koja se brzo upija. Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj koži.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Kliničke studije

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj koži.

Glavni rezultati

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata* koja je uključila 160 žena starosti između 25 i 55 godina koje su boravile u toploj i vlažnoj klimi. One su potvrdile sledeće rezultate nakon dve, a potom i četiri nedelje redovne primene preparata:

 

Posle 2 nedelje

Posle 4 nedelje

Preparat štiti efikasno moju kožu od pigmentacija izazvanih suncem

98%

99%

Tamne fleke su vidno ublažene

97%

99%

Ten je više ujednačen

97%

99%

Brzo se upija

96%

99%

Tamne fleka su dodatno ublažene redovnom primenom preparata     93%     98%

* Beiersdorf AG, PUU June 2018

Svojstva

 • lagane teksture
 • nelepljivo
 • nemasno
 • brzo se upija
 • nekomedogeno
 • pogodno kao podloga za šminku

Kako se koristi

Preparat za zaštitu od sunca kao deo vaše dnevne rutine

 • Nanesite ujutro posle ili umesto svoje redovne hidratantne nege za lice
 • Možete ga koristiti u kombinaciji s ostalim Eucerin preparatima za negu lica, poput onih iz Eucerin Anti-Pigment linije
 • Vaša koža je trenutno zaštićena od sunca - nije potrebno da čekate
 • Po potrebi, nakon nanošenja Eucerin Pigment Control fluida nanesite šminku

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Blago do umereno svakodnevno izlaganje suncu takođe utiče na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u vašu dnevnu rutinu nege kože. Saznajte više u odeljku Značaj zaštite od sunca u vašoj dnevnoj rutini.

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Pročitajte više

2. Nanesite odgovarajuću količinu

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima.
Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo da, kako biste prekrili lice i vrat, koristite deblju liniju preparata za zaštitu od sunca koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Pročitajte više

3. Temeljno nanesite

Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite da namažete uši i zadnji deo vrata.

Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktnoj sunčevoj svetlosti
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako ...

Tražite zaštitu od sunca za lice koja će sprečiti hiperpigmentacije uzrokovane suncem:

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ pruža pouzdanu zaštitu od pojave hiperpigmentacije uzrokovane suncem.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti vaše lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih dejstava vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerinova Napredna Spektralna Tehnologija pruža pouzdanu zaštitu od UVA/UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Pored prevencije pojave hiperpigmentacija uzrokovanih suncem tražite proizvod koji će pomoći u smanjenju postojećih tamnih fleka:

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ sadrži Thiamidol koji klinički dokazano efikasno smanjuje tamne leke i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje za ujednačenu i sjajnu kožu.

Probajte drugi preparat ako ...

Tražite zaštitu od sunca za lice koja će smanjiti znakove fotostarenja kao što su bore:

Eucerin Anti-age fluid za zaštitu od sunca SPF 50 sa vrlo visokom zaštitom posebno je formulisan kako bi sprečio prevremeno starenje kože i smanjio vidljive bore na licu i dekolteu.

Tražite zaštitu od sunca za lice koje je nedavno bilo podvrgnuto hemijskom pilingu ili laserskoj terapiji:

Eucerin Anti-age fluid za zaštitu od sunca SPF 50 pružiće koži vrlo visoku zaštitu koja joj je potrebna nakon hemijskog pilinga ili laserskog tretmana.

Tražite toniranu zaštitu od sunca za lice:

Eucerin Anti-age tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ u svetloj ili tamnoj nijansi pruža veoma visoku zaštitu i istovremeno ujednačava ten i smanjuje vidljive znakove starenja kože.

Ukoliko imate masnu i problematičnu kožu i želite preparat koji će pružiti mat efekat i regulisati produkciju sebuma:

Probajte Eucerin Oil Control za masnu kožu lica SPF50+ ili SPF 30.

Sastojci

Kako rade zajedno

UV zračenje nije jedini uzrok oštećenja kože. Vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da generiše slobodne radikale, izazove fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ pružaju Naprednu spektralnu tehnologiju koja prevazilazi UV zaštitu, pružajući koži zaštitu i od negativnih efekata vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).  Ove formulacije takođe podržavaju sopstevni mehanizam obnavljanja DNK i deluju tako da preveniraju i redukuju tamne fleke.

Napredna spektralna tehnologija

Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

Zaštita DNK

Gliciretinsku kiselina stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Thiamidol

Ovaj jedinstveni, patentirani sastojak deluje u korenu nastanka hiperpigmentacija. Klinički i dermatološki dokazano redukuje tamne fleke i redovnom primenom sprecava njihovo ponovno pojavljivanje.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Često postavljana pitanja (6)

 • Šta su hiperpigmentacije i šta ih uzrokuje?

  Hiperpigmentacija je pojam koji opisuje područja neujednačene pigmentacije na koži. Pojavljuje se u obliku tamnih mrlje koje kožu čine neujednačenom. Područja neujednačene kože poznata su kao staračke fleke ili fleke od sunca te je hiperpigmentacija simptom kožnih stanja kao što su melazma ili postupalna hiperpigmentacija. Sunce je glavni uzročnik pojave hiperpigmentacija jer sunčeva svetlost podstiče proizvodnju melanina, pigmenta koji našoj koži daje boju. Zato je efikasna UVA i UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS) najvažniji korak koji možete poduzeti kako biste zaštitili kožu od hiperpigmentacija.

 • Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje ( prevremeno starenje kože izazvano suncem ). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). ). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.

  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi treblo da zaštitim kožu od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kao što su bore.

 • Zašto je važno uvrstiti zaštitu od sunca u svakodnevnu rutinu nege kože lica?

  Koža lica je osjetljivija na UVA/UVB zračenje i vidljivu svetlost visoke energije (HEVIS) od ostatka tela jer je izložena suncu tokom cele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći u izbegavanju oštećenja ćelija DNK uzrokovanih UV zracima, fotostarenja (prevremenog starenja uzrokovanog suncem) i hiperpigmentacija. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena suncu.

 • Da li mogu da koristim zaštitu od sunca i šminku?

  Da. Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ pogodan je za korišćenje kao podloga za šminku. Tečna šminka i šminka u prahu mogu se bezbedno naneti preko preparata za zaštitu od sunca ne smanjujući  zaštitu koju pruža.

4.9
15 komentara
14
0
1
0
0
 • Lidija86' 12.5.2024.
  Eucerin Pigment Control Fluid
  Koristim ovaj zaštitni fluid već 2god i bas sam zadovoljna moja koža lica je suva ali uz ovaj flud vidim lepu i glatku kožu istina je da obnavlja kožu smanjila mi je pore i ocistila necistocu.Sve preporuke za ovaj preparat.A ja cu nastaviti i dalje da koristim Eucerin Pigment Control Fluid.Hvala eucerinu na ovakvom proizvodu
 • Gaga 18.7.2023.
  Savet
  Šta bih mogla koristiti pre ove kreme, kao podloga npr...? Koža je osetljiva, kombinovana.. pigment control mi je super za fleke, dugo ga koristim,.. čini mi se suši kožu, pa bi mi trebalo nešto da osveži kožu malo...
 • Gagana 17.6.2023.
  M
  Mazem vec mesec serum i dnevnu kremu sa tiamidolom 2×dnevno a za napolje ovaj proizvod. Koža mi je dosta zdravija a fleke bledje. Imam hiperpigmentaciju vec 9godina . Ja sam za sad vrlo zadovoljna
 • Učitaj više

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku