• (4)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+

Pouzdani preparat za zaštitu od sunca za sve tipove kože koji prevenira pojavu hiperpigmentacija izazvanih suncem. Vidljivo I dugotrajno ublažava hiperpigmentacije.

Eucerin napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

 

Preparat za zaštitu lica od sunca koji deluje na hiperpigmentacije

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu. Sunčeva svetlost izziva i povećava produkciju melanina sto može da dovede do pojave hiperpigmentacija poput fleka od sunca.

Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ je preparat za zaštitu kože lica od sunca za svaki dan namenjen a pomogne u prevenciji nastanka hiperpigmentacija izazvanih suncem. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere1 širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Formulacija dodatno sadrži Thiamidol, efikasni i patentirani sastojk koji deluje u korenu problema nastanka hiperpigmentacija. On vidljivo smanjuje tamne fleke i vremenom, uz redovnu primenu, sprečava njihov ponovni nastanak.

Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ je prijatne, lagane tekstur koja se brzo upija. Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj koži.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Kliničke studije

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj koži.

GLAVNI REZULTATI

Pored drugih kliničkih i dermatoloških studija, sprovedena je i studija samoprocene preparata* koja je uključila 160 žena starosti između 25 i 55 godina koje su boravile u toploj i vlažnoj klimi. One su potvrdile sledeće rezultate nakon dve, a potom i četiri nedelje redovne primene preparata:

 

Posle 2 nedelje

Posle 4 nedelje

Preparat štiti efikasno moju kožu od pigmentacija izazvanih suncem

98%

99%

Tamne fleke su vidno ublažene

97%

99%

Ten je više ujednačen

97%

99%

Brzo se upija

96%

99%

Tamne fleka su dodatno ublažene redovnom primenom preparata     93%     98%

* Beiersdorf AG, PUU June 2018

Često postavljana pitanja

Šta su hiperpigmentacije i šta ih uzrokuje?

Hiperpigmentacija je pojam koji opisuje područja neujednačene pigmentacije na koži. Pojavljuje se u obliku tamnih mrlje koje kožu čine neujednačenom. Područja neujednačene kože poznata su kao staračke fleke ili fleke od sunca te je hiperpigmentacija simptom kožnih stanja kao što su melazma ili postupalna hiperpigmentacija. Sunce je glavni uzročnik pojave hiperpigmentacija jer sunčeva svetlost podstiče proizvodnju melanina, pigmenta koji našoj koži daje boju. Zato je efikasna UVA i UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS) najvažniji korak koji možete poduzeti kako biste zaštitili kožu od hiperpigmentacija.

Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje ( prevremeno starenje kože izazvano suncem ). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). ). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.

Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi treblo da zaštitim kožu od nje?

Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kao što su bore.

Zašto je važno uvrstiti zaštitu od sunca u svakodnevnu rutinu nege kože lica?

Koža lica je osjetljivija na UVA/UVB zračenje i vidljivu svetlost visoke energije (HEVIS) od ostatka tela jer je izložena suncu tokom cele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći u izbegavanju oštećenja ćelija DNK uzrokovanih UV zracima, fotostarenja (prevremenog starenja uzrokovanog suncem) i hiperpigmentacija. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena suncu.

Da li mogu da koristim zaštitu od sunca i šminku?

Da. Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ pogodan je za korišćenje kao podloga za šminku. Tečna šminka i šminka u prahu mogu se bezbedno naneti preko preparata za zaštitu od sunca ne smanjujući  zaštitu koju pruža.

Sastojci

Preparat za zaštitu od sunca kao deo vaše dnevne rutine

 • Nanesite ujutro posle ili umesto svoje redovne hidratantne nege za lice
 • Možete ga koristiti u kombinaciji s ostalim Eucerin preparatima za negu lica, poput onih iz Eucerin Anti-Pigment linije
 • Vaša koža je trenutno zaštićena od sunca - nije potrebno da čekate
 • Po potrebi, nakon nanošenja Eucerin Pigment Control fluida nanesite šminku

Nanesite preparat za zaštitu od sunca

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Blago do umereno svakodnevno izlaganje suncu takođe utiče na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u vašu dnevnu rutinu nege kože. Saznajte više u odeljku Značaj zaštite od sunca u vašoj dnevnoj rutini.

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Koju količinu Eucerin preparata za zaštitu od sunca sa hijaluronskom kiselinom treba da nanesem na svoje lice?

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima.
Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo da, kako biste prekrili lice i vrat, koristite deblju liniju preparata za zaštitu od sunca koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Temeljno nanesite praparat za zaštitu od sunca sa hijaluronskom kiselinom

Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite da namažete uši i zadnji deo vrata.

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktnoj sunčevoj svetlosti
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako ...

Probajte drugi preparat ako ...

Tražite zaštitu od sunca za lice koja će sprečiti hiperpigmentacije uzrokovane suncem:

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ pruža pouzdanu zaštitu od pojave hiperpigmentacije uzrokovane suncem.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti vaše lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih dejstava vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerinova Napredna Spektralna Tehnologija pruža pouzdanu zaštitu od UVA/UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Pored prevencije pojave hiperpigmentacija uzrokovanih suncem tražite proizvod koji će pomoći u smanjenju postojećih tamnih fleka:

Eucerin Pigment Control fluid za zaštitu kože lica od sunca SPF 50+ sadrži Thiamidol koji klinički dokazano efikasno smanjuje tamne leke i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje za ujednačenu i sjajnu kožu.

Tražite zaštitu od sunca za lice koja će smanjiti znakove fotostarenja kao što su bore:

Eucerin Anti-age fluid za zaštitu od sunca SPF 50 sa vrlo visokom zaštitom posebno je formulisan kako bi sprečio prevremeno starenje kože i smanjio vidljive bore na licu i dekolteu.

Tražite zaštitu od sunca za lice koje je nedavno bilo podvrgnuto hemijskom pilingu ili laserskoj terapiji:

Eucerin Anti-age fluid za zaštitu od sunca SPF 50 pružiće koži vrlo visoku zaštitu koja joj je potrebna nakon hemijskog pilinga ili laserskog tretmana.

Tražite toniranu zaštitu od sunca za lice:

Eucerin Anti-age tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ u svetloj ili tamnoj nijansi pruža veoma visoku zaštitu i istovremeno ujednačava ten i smanjuje vidljive znakove starenja kože.

Ukoliko imate masnu i problematičnu kožu i želite preparat koji će pružiti mat efekat i regulisati produkciju sebuma:

Eucerin zaštita od sunca Pouzdana zaštita od sunca prilagođena potrebama kože

Eucerin preparati za zaštitu od sunca nude sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja kože uzrokovanih suncem.

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog spektra za pouzdanu UV zaštitu sa antioksidansom Likokalkonom A za zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Gliciretinska kiselina pruža dodatnu zaštitu za DNK.²

Ova linija preparata za zaštitu od sunca visokog kvaliteta uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože:

 • Ako je vaša koža masna i/ili sklona aknama, formula koja sadrži sebum regulatornu tehnologiju reguliše lučenje sebuma, a matirajuće čestice koji upijaju višak masnoće, odmah nakon upotrebe čine kožu suvom na dodir pružajući dugotrajan efekat protiv sjaja.
 • Ukoliko vam primarni problema prevremeno starenje kože, Anti-Age preparati sa kratkim i dugim lancem hijaluronske kiseline će vidljivo smanjiti znakove starenja kože.
 • Ako je vaša koža sklona alergijama na sunce, formule za zaštita od sunca i zaštitu posle izlaganja suncu sa alfa-glukozilrutinom pomoći će u sprečavanju alergija koje izaziva sunce poput polimorfne svetlosne erupcija (PLE).

Asortiman uključuje i Eucerin preparate za zaštitu od sunca za decu (koji su posebno formulisani da umire i zaštite osetljivu i nežnu kožu vašeg deteta) kao i preparate za odrasle i decu koji su pogodni za atopičnu kožu.

Eucerin preparati za zaštitu od sunca dostupni su u opsegu od srednje, visoke i veoma visoke SPF zaštite. Visoka efektnost i podnošljivost preparata za primenu na koži je klinički i dermatološki dokazana.

1 - Ispunjava najviše standarde UVA i UVB zaštite definisane od strane udruženja Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite koju preparati pružeju su viši od EU zahteva.
2 - Eucerin Losion sa Mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca ne sadrži naprednu spektralnu tehnologiju, ali koristi klinički dokazane fizičke filtere. Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca i Eucerin Transparentni sprej za zaštitu osetljive kože od sunca, ne sadrže Gliciretinsku kiselinu.

Novo
Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 30

Za sve tipove kože

Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 30

 • Visoka zaštita od sunca za telo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama
 • Umiruje i štiti od oštećenja kože izazvanih suncem
 • Pruža trenutni osećaj suve kože na dodir
 • Izrazito lagana tekstura: 0% tragova na koži, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Veoma brzo se upija
 • Izrazito vodootporan
 • Otporan na znoj, ne lepi pesak

More Details
Novo
Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 50+

Za sve tipove kože

Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 50+

 • Veoma visoka zaštita od sunca za telo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama
 • Umiruje i štiti od oštećenja kože izazvanih suncem
 • Pruža trenutni osećaj suve kože na dodir
 • Izrazito lagana tekstura: 0% tragova na koži, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Veoma brzo se upija
 • Izrazito vodootporan
 • Otporan na znoj, ne lepi pesak

More Details
Ukupna ocena
 • (4)
5 od 5 poena / 4 komentar
5 Zvezdica
4
4 Zvezdice
0
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Iki,

Najbolja krema

Najbolja na svetu.... Ubedljivo! Pravi izbor za letnje dane i sunce... Kada se prosle godine pojavila, prvi put sam se sa mora vratila bez tamnih flekica po licu.... Svaka preporuka! 🥰
Aki,
Sjajan proizvod, kupila sam ga na akciji da probam i sada ne izlazim iz kuće bez njega. Moja preporuka svima ❤️😊
Gaga,

:)

Svako ko ima problem sa hiperpigmentacijama, zna koliko je to veliki problem. Eucerin Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ je preparat koji mi štiti kožu od pigmentacija izazvanih suncem, a ujedno je postojeće vidno ublažio. Koža ga brzo upije i nemam problem da se posle njega odmah našminkam. Eucerin Pigment Control Fluid je moja iskrena preporuka!
Daca,

Nema greške

Odusevljena sam ovim novim preparatom! Kupila sam ga pre mora jer bas imam problem sa flakama po licu i nastavila sam da ga koristim i posle jer zaista vidim da mi pomaze! Stvaarno za svaku preporuku!!

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter