• 1/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli
 • 2/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli - Studije
 • 3/4 Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli - Ključni sastojci
 • 4/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli
 • 1/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli
 • 2/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli - Studije
 • 3/4 Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli - Ključni sastojci
 • 4/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli

Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetli

3.5
19 komentar
Veoma visoka UVA/UVB zaštita od sunca za lice
Vidljivo smanjuje znakove starenja kao što su fine linije ili neujednačen ten
Dve nijanse pigmenata za dvostruki efekat

Pouzdani preparat za zaštitu lica od sunca za sve tipove kože sa pigmentima u boji za osobe sa svetlim tenom.

Eucerinova inovativna napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale izazvane UV zracima i vidljivom svetlosti visoke energije (HEVIS).

Formulacija sa hijaluronskom kiselinom pomaže u smanjenju znakova starenja kao što su fine linije, a pigmenti u boji obezbeđuju dvostruki efekat: trenutno ujednačavaju ten i pružaju dodatnu zaštitu od znakova starenja koje izaziva vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

 

Napredna spektralna tehnologijaBez mikroplastike

O preparatu

Tonirana krema za zaštitu lica od sunca za sve tipove kože

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetli je preparat za zaštitu od sunca za svakodnevnu upotrebu koji vidljivo smanjuje znakove starenja kao što su fine linije, i trenutno ujednačava ten. 

Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale izazvane UV zracima i vidljivom svetlosti visoke energije (HEVIS).

Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetli je neparfimisani preparat sa nelepljivom i laganom teksturom. Sadrži faktore neophodne za visoku zaštitu i sprečavanje fotostarenja, a pruža i dugotrajnu pokrivenost. Pogodan je za upotrebu 4 dana nakon tretmana laserom / pilingom.

Klinička i dermatološka istraživanja pokazuju dobru efikasnost i podnošljivost čak i na osetljivoj koži.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Klinička i dermatološka istraživanja

Klinička i dermatološka istraživanja pokazuju dobru efikasnost i podnošljivost čak i na osetljivoj koži.

Glavni rezultati

Istraživanje samoprocene preparata (PiU) uključilo je 86 žena i ispitalo njihov odnos prema različitim tvrdnjama koje se tiču preparata¹. One su potvrdile sledeće rezultate.

Agreed
Vidljivo smanjuje znakove starenja kao što su fine linije i neujednačen ten 90%
Trenutno ujednačava ten 92%
Efikasno i trenutno prekriva nepravilnosti 92%
Daje koži podmlađeni izgled 92%
Poseduje veoma laganu formulaciju
95%

1 - Consumer Claim Agreement Test sa 86 volontera

Svojstva

Tonirana krema, svetla i tamna

 • Štiti od oštećenja izazvanih suncem
 • Pomaže u prevenciji fotostarenja
 • Dugotrajna pokrivenost
 • Lagana, nelepljiva tekstura koja se brzo upija
 • Nekomedogeno
 • Pogodno za predeo oko očiju
 • Pogodno za upotrebu 4 dana nakon tretmana laserom/pilingom
 • Neparfimisano

Kako se koristi

Preparat za zaštitu od sunca kao deo vaše dnevne rutine

 • Nanesite ujutru pre ili umesto vašeg redovnog preparata za dnevnu negu.
 • Može se koristiti u kombinaciji sa ostalim Eucerin preparatima za negu kože lica poput preparata iz Eucerin Hyaluron-Filler linije.
 • Vaša koža je istog trenutka zaštićena od sunca - nije neophodno da čekate
 • Po potrebi preko nanesite šminku

Pažnja

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Blago do umereno svakodnevno izlaganje suncu takođe utiče na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u vašu dnevnu rutinu nege kože. Saznajte više u odeljku Značaj zaštite od sunca u vašoj dnevnoj rutini.

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Pročitajte više

2. Nanesite odgovarajuću količinu

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima.
Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo da, kako biste prekrili lice i vrat, koristite deblju liniju preparata za zaštitu od sunca koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Pročitajte više

3. Temeljno nanesite

Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite da namažete uši i zadnji deo vrata.

Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktno suncu
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako...

Tražite toniranu kremu za zaštitu od sunca, koja štiti vaše lice od fotostarenja:

Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetli je preparat sa veoma visokom zaštitom od sunca, formulisan da pomogne u sprečavanju fotostarenja. On trenutno ujednačava ten i smanjuje znakove starenja kao što su fine linije.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti vaše lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih dejstava vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža pouzdanu zaštitu od UVA/UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Tražite kremu za svakodnevnu zaštitu od sunca, koju možete da koristite kao podlogu za šminku:

Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetli je idealna podloga za šminku.

Probajte drugi preparat ako...

Tražite sve prednosti koje pruža Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetli , ali za tamnije tonove kože:

Probajte Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Tamni

Tražite prednosti koje nudi Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetli, ali želite netonirani preparat:

Probajte Eucerin Anti-age Fluid za zaštitu od sunca SPF 50.

Tražite preparat sa anti-age efektom i nižim SPF-om:

Probajte Eucerin Hyaluron-Filler Dnevna krema za normalnu i mešovitu kožu SPF15 ali obratite pažnju jer ovaj preparat ne pruža zaštitu od negativnih efekata vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Sastojci

Kako deluje?

Nije jedino UV svetlost uzrok oštećenja kože od sunca. Vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) izaziva stvaranje slobodnih radikala koji doprinose fotostarenju (preuranjenom starenju kože izazvanom suncem).

Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetli baziran je na naprednoj spektralnoj tehnologiji koja prevazilazi zaštitu od UV zraka, štiteći kožu i od negativnih posledica HEVIS svetlosti. Formulacija ovog preparata takođe potpomaže sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože, i u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom vidljivo smanjuju znakove starenja.

Napredna spektralna tehnologija
Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale izazvane UV zracima i vidljivom svetlosti visoke energije (HEVIS).

Hijaluronska kiselina
Eucerin koristi dve vrste hijaluronske kiseline kako bi se obezbedila intenzivna hidratacija, popunile bore i vidljivo umanjili tragovi starenja.

Eucerin Anti-age Tonirani fluidi za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetli i Tamni dodatno sadrže mineralne pigmente koji trenutno koriguju i ujednačavaju ten.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Kako deluje

Često postavljana pitanja (7)

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi treblo da zaštitim kožu od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kao što su bore.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.
  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

 • Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

 • Šta je fotostarenje?

  Fotostarenje predstavlja prevremeno starenje kože koje je uzrokovano suncem. Procenjuje se da je 90% prevremenog starenja kože uzrokovano sunčevim zracima.2

  2 - Ramos-e-Silva et al.,  ‘Anti-aging cosmetics: Facts and controversies’. Clin Dermatol. 2013 Nov-Dec; 31(6): 750-8.

 • Zašto bi trebalo da uključim zaštitu kože lica od sunca u svoju dnevnu rutinu?

  Koža lica je osetljivija na UVA/UVB zrake i vidljivu svetlost visoke energije (HEVIS) od ostatka tela i izložena je suncu tokom cele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći da izbegnete oštećenja DNK ćelije koje izazivaju UV zraci, fotostarenje (prevremeno starenje kože uzrokovano suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena sunčevim zracima.

 • Mogu li da koristim šminku preko Eucerin Anti-age Toniranog fluida za zaštitu od sunca SPF 50+?

  Eucerin Anti-age Toniranog fluida za zaštitu od sunca SPF 50+ svetle nijanse će ujednačiti blede tonove kože i pružiti joj pirodno preplanuli izgled. Takođe pomaže u pokrivanju pigmentnih mrlja i nepravilnosti na koži. Ova krema predstavlja idealnu podlogu za šminku, kako onu sa tečnom, tako i onu sa puderastom osnovom, koja može bezbedno da se nanese bez narušavanja zaštite od sunca. Ipak, imajte na umu da redovno tokom dana ponovo nanosite zaštitu od sunca.

 • Koja je razlika između Eucerin Anti-age Toniranog fluida za zaštitu od sunca SPF 50+ i Eucerin Anti-age fluida za zaštitu od sunca SPF 50?

  Obe formule pružaju Eucerinovu naprednu spektralnu tehnologiju koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere1 širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Oba preparata takođe sadrže i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože i hijaluronsku kiselinu koja vidljivo smanjuje bore.

  Glavne razlike između ova dva preparatu su da:

  • jedan pruža veoma visoku zaštitu od sunca (SPF 50+), dok drugi pruža visoku zaštitu od sunca (SPF 50)
  • jedan sadrži pigmente u boji (koji koži daju izgled prirodne preplanulosti i ujednačen ton), što nije slučaj sa drugim.

  I tekstura je neznatno drugačija: oba preparata imaju prijatno laganu teksturu, ali je tonirani preparat za nijansu kremastiji u odnosu na netonirani.

  1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

3.5
19 komentara
12
0
0
0
7
 • Gagac 7.4.2024.
  Veoma loša
  Ne razmazuje se lepo,ostaju kao fleke i pečati na licu od boje,svi ostali preparatu i izuzetni,osim toniranih krema
 • Dada 9.11.2023.
  Savršena krema
  Koristim je svakodnevno duže od godinu dana. Koža mi je mekana, bez bubuljica, puder više ni ne koristim. Za moju kožu je savršena. Nemam osećaj "težine" na licu. Sve preporuke!
 • Benkica 26.5.2023.
  Fluid svetli
  Loša, ne prekriva, razmazuje se...Izgldda lice uprljano...
 • Učitaj više

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku