• 1/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli
 • 2/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli - Studije
 • 3/4 Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli - Ključni sastojci
 • 4/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli
 • 1/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli
 • 2/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli - Studije
 • 3/4 Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli - Ključni sastojci
 • 4/4 Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli

Eucerin Anti-age Tonirani fluid za zaštitu od sunca SPF50+ Svetli

 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
5
9 komentar
tick Veoma visoka zaštita od sunca za lice
tick Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
tick Za sve tipove kože

Pouzdani preparat za zaštitu lica od sunca za sve tipove kože sa pigmentima u boji za osobe sa svetlim tenom.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože, smanjuje znakove starenja kože i ujednačava ten.

 

O preparatu

Tonirana krema za zaštitu lica od sunca koja sve tipove kože štiti od fotostarenja

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ svetlije nijanse je preparat za zaštitu kože lica od sunca koja je namenjena svim tipovima kože i koja svojim svetlim tonom pruža tenu prirodno preplanuli izgled.. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Hijaluronska kiselina i mineralni pigmenti u formulaciji trenutno ujednačavaju ten i vidljivo smanjuju znakove starenja kao što su fine tanke linije ili neujednačen ten.

Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+  ne sadrži parfeme i poseduje prijatnu laganu teksturu koja se upija brzo. Klinička i dermatološka istraživanja dokazuju veoma dobru podnošljivost na osetljivoj koži.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Klinička i dermatološka istraživanja

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj i na koži sklonoj aknama. Preparat je takođe testiran i dokazano je pogodan za uslove vlažne klime.

Glavni rezultati

U studiji koja je uključila 100 žena (između 30 i 55) testiran je preparat u uslovima veoma tople i vlažne klime sa odličnim rezultatima. Ispianice su zaključile da:

 • preparat ima laganu teksturu (100%)
 • trenutno ujednačava ten (100%)
 • preparat vidno čini kožu glatkom (98%)
 • preparat pruža osećaj hidrirane kože (98%)
 • preparat pokriva nepravilnosti (90%)
 • preparat daje koži blistav izgled (87%)
 • preparat daje koži mlađi izgled (87%)

Svojstva

 • tonirano
 • lagane teksture
 • nemasno
 • nelepljivo
 • nekomedogeno
 • neparfimisano

Kako se koristi

Preparat za zaštitu od sunca kao deo vaše dnevne rutine

 • Nanesite ujutru pre ili umesto vašeg redovnog preparata za dnevnu negu.
 • Može se koristiti u kombinaciji sa ostalim Eucerin preparatima za negu kože lica poput preparata iz Eucerin Hyaluron-Filler linije.
 • Vaša koža je istog trenutka zaštićena od sunca - nije neophodno da čekate
 • Po potrebi preko nanesite šminku

Attention

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Blago do umereno svakodnevno izlaganje suncu takođe utiče na kožu. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u vašu dnevnu rutinu nege kože. Saznajte više u odeljku Značaj zaštite od sunca u vašoj dnevnoj rutini.

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Pročitajte više

2. Nanesite odgovarajuću količinu

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima.
Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo da, kako biste prekrili lice i vrat, koristite deblju liniju preparata za zaštitu od sunca koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Pročitajte više

3. Temeljno nanesite

Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite da namažete uši i zadnji deo vrata.

Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktno suncu
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako...

Tražite toniranu kremu za zaštitu od sunca, koja štiti vaše lice od fotostarenja:

Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ svetlije nijanse je krema sa veoma visokom zaštitom od sunca, formulisana da pomogne u sprečavanju fotostarenja. Ona trenutno ujednačava ten i smanjuje znakove starenja kao što su tanke linije i neujednačenost kože.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti vaše lice od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih dejstava vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža pouzdanu zaštitu od UVA/UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Tražite kremu za svakodnevnu zaštitu od sunca, koju možete da koristite kao podlogu za šminku:

Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ je idealna podloga za šminku.

Probajte drugi preparat ako...

Tražite sve prednosti koje pruža Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ , ali za tamnije tonove kože:

Probajte Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ tamne nijanse

Tražite prednosti Eucerin Anti-age Tonirane kreme za zaštitu od sunca SPF 50+, ali želite netonirani preparat:

Probajte Eucerin Anti-age Fluid za zaštitu od sunca SPF 50.

Tražite CC kremu koja ima anti-age efekte i niži SPF:

Probajte Eucerin Hyaluron-Filler CC kremu SPF 15 svetlije ili tamnije nijanse, ali obratite pažnju da one ne pružaju zaštitu od negativnih efekata vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Sastojci

Kako rade zajedno

UV zračenje nije jedini uzrok oštećenja kože. Vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da generiše slobodne radikale, izazove fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Eucerin Photoaging Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 30 i SPF 50 i Eucerin Photoaging Control Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetla i Tamna pružaju Naprednu spektralnu tehnologiju koja prevazilazi UV zaštitu, pružajući koži zaštitu i od negativnih efekata vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).  Ove formulacije takođe podržavaju sopstevni mehanizam obnavljanja DNK kože i u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom vidljivo smanjuju znakove starenja.

Napredna spektralna tehnologija
Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

Zaštita DNK
Gliciretinsku kiselina stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Hijaluronska kiselina
Eucerin koristi dve vrste hijaluronske kiseline kako bi pružili intenzivnu hidrataciju, popunili bore i vidljivo umanjili tragove starenja.

Eucerin Photoaging Control Tonirane krema za zaštitu od sunca SPF 50+ Svetla i Tamna dodatno sadrže mineralne pigmente koji trenutno koriguju i ujednačavaju ten kože.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Kako deluje

Često postavljana pitanja (7)

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi treblo da zaštitim kožu od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kao što su bore.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.
  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

 • Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

 • Šta je fotostarenje?

  Fotostarenje predstavlja prevremeno starenje kože koje je uzrokovano suncem. Procenjuje se da je 90% prevremenog starenja kože uzrokovano sunčevim zracima.2

  2 - Ramos-e-Silva et al.,  ‘Anti-aging cosmetics: Facts and controversies’. Clin Dermatol. 2013 Nov-Dec; 31(6): 750-8.

 • Zašto bi trebalo da uključim zaštitu kože lica od sunca u svoju dnevnu rutinu?

  Koža lica je osetljivija na UVA/UVB zrake i vidljivu svetlost visoke energije (HEVIS) od ostatka tela i izložena je suncu tokom cele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći da izbegnete oštećenja DNK ćelije koje izazivaju UV zraci, fotostarenje (prevremeno starenje kože uzrokovano suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena sunčevim zracima.

 • Mogu li da koristim šminku preko Eucerin Anti-age Tonirane kreme za zaštitu od sunca SPF 50+?

  Eucerin Anti-age Tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+ svetle nijanse će ujednačiti blede tonove kože i pružiti joj pirodno preplanuli izgled. Takođe pomaže u pokrivanju pigmentnih mrlja i nepravilnosti na koži. Ova krema predstavlja idealnu podlogu za šminku, kako onu sa tečnom, tako i onu sa puderastom osnovom, koja može bezbedno da se nanese bez narušavanja zaštite od sunca. Ipak, imajte na umu da redovno tokom dana ponovo nanosite zaštitu od sunca.

 • Koja je razlika između Eucerin Anti-age Tonirane kreme za zaštitu od sunca SPF 50+ i Eucerin Anti-age Fluida za zaštitu od sunca SPF 50?

  Obe formule pružaju Eucerinovu naprednu spektralnu tehnologiju koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere1 širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Oba preparata takođe sadrže i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože i hijaluronsku kiselinu koja vidljivo smanjuje bore.

  Glavne razlike između ova dva preparatu su da:

  • jedan pruža veoma visoku zaštitu od sunca (SPF 50+), dok drugi pruža visoku zaštitu od sunca (SPF 50)
  • jedan sadrži pigmente u boji (koji koži daju izgled prirodne preplanulosti i ujednačen ton), dok drugi ne.

  I tekstura je neznatno drugačija: oba preparata imaju prijatno laganu teksturu, ali je tonirani preparat za nijansu kremastiji u odnosu na netonirani.

  1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

5
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
9 komentara
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
9
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • star-full
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
0
 • Rada 4.3.2022.
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Hidriranje..
  Koristim ovu odličnu kremu praktično cele godine jer mi je koža veoma osetljiva i nežna.. Problem je što imam utisak da mi je koža suva …i borice su vidljivije.. Mogu li ispod nje da koristim eucerin dnevnu kremu sa ureom 5% da bi mi koža bila hidrantnija…Molim odgovor!
 • Veka 24.2.2022.
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Tonirana krema sa spf faktorom 50 je moj izbor poslednje 2 godine, od kada mi se na licu javio vitiligo. Korišćenjem ove kreme moje lice jedva da potamni, te se svetle fleke jedva poznaju na licu. Preporuka!
 • Korisnik 13.6.2021.
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  • star-full
  Pitanje za dnevnu rutinu
  Poštovani, interesuje me da li ovu CC svetlu kremu sa zaštitnim faktorom 50, mogu koristiti ujutru, zajedno sa AQUAporin Hidratantnom kremom sa zaštitnim faktorom 25, ili je dovoljno koristiti samo jednu od njih? Molim Vas za savet🙂
 • Učitaj više

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku