• 1/6 Sun Face Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ Svetla i Tamna
 • 2/6 Ključne prednosti
 • 3/6 Kako se koristi: Naneti ujutro
 • 4/6 Likokalkon A i gliciretinska kiselina
 • 5/6 98% žena reklo je da je proizvod ujednačio ton njihove kože
 • 6/6 Srodni preparati
 • 1/6 Sun Face Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ Svetla i Tamna
 • 2/6 Ključne prednosti
 • 3/6 Kako se koristi: Naneti ujutro
 • 4/6 Likokalkon A i gliciretinska kiselina
 • 5/6 98% žena reklo je da je proizvod ujednačio ton njihove kože
 • 6/6 Srodni preparati

Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ Svetli

2.3
3 komentar
Veoma visoka zaštita od sunca za lice
12 sati bez suvišnog sjaja
2 nijanse, svetla i tamna, za ujednačen ton kože

Idealan za masnu i kožu sklonu aknama

Eucerin Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+  štiti masnu kožu i kožu sklonu aknama od oštećenja izazvanog suncem, uz pomoć napredne spektralne tehnologije i zaštite od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Preparat takođe nudi 12h kontrolu prekomernog lučenja sebuma i suvišnog sjaja, kao i dve nijanse pigmenata (svetla i tamna) za ujednačen ton kože.

Napredna spektralna tehnologijaBez mikroplastikeO preparatu

Krema za zaštitu kože lica od sunca namenjena masnoj i koži sklonoj aknama

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ je tonirana krema za zaštitu lica od sunca namenjena masnoj i koži sklonoj aknama. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Pigmenti u dve nijanse, svetloj i tamnoj, obezbeđuju ujednačeniji ton kože. Sebum regulatorna tehnologija za kontrolu produkcije sebuma sa L-karnitinom i matirajućim mikro-česticama čini kožu trenutno suvom na dodir i pruža dugotrajni efekat protiv sjaja koji traje do 12 sati.

Eucerin Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+  ne sadrži parfeme i ima izuzetno laganu, nemasnu teksturu. Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj koži i na koži sklonoj aknama.


Klinička i dermatološka ispitivanja

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru efikasnost i podnošljivost na osetljivoj, masnoj i na koži sklonoj aknama.

Glavni rezultati

Istraživanje samoprocene preparata (PIU) uključila je 80 žena sa masnom kožom i kožom sklonom aknama¹ One su potvrdile sledeće rezultate posle dve nedelje redovne upotrebe preparata:

 

Posle 4 nedelje

Ima izrazito laganu teksturu

99%

Pruža dugotrajni efekat kože suve na dodir

98%

Izjednačava ton kože

98%

Veoma brzo se upija

96%

Pruža efekat protiv sjaja koji traje do 12 sati

90%


1 - Studija samoprocene preparata koja je uključila sa 82 dobrovoljca sa masnom i kožom sklonom aknama, 2 nedelje dnevne upotrebe


Svojstva

Tonirana krema Svetla i Tamna

 • Do 12 sati kontrole prekomernog lučenja sebuma i suvišnog sjaja
 • Pigmenti za dvostruki efekat:
 • Trenutno pokriva nesavršenosti i nečistoće na koži
 • Pruža dodatnu odbranu od oksidativnog stresa izazvanog vidljivom svetlosi visoke energije (HEVIS)
 • Veoma lagana, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Nekomedogeno
 • Brzo se upija
 • Neparfimisano

Kako se koristi

Preparat za zaštitu od sunca kao deo vaše dnevne rutine

 • Nanesite ujutru, pre ili umesto vašeg redovnog preparata za dnevnu negu.
 • Veoma visoka zaštita od sunca je posebno važna ako uzimate lekove protiv akni ili ste koristili preparate za piling kože, s obzirom da oba ova tretmana mogu učiniti kožu još osetljivijom na sunce.
 • Može se koristiti u kombinaciji sa ostalim Eucerin preparatima za negu kože lica poput preparata iz Eucerin DermoPure linije.
 • Vaša koža je istog trenutka zaštićena od sunca - nije neophodno da čekate

Zaštita od sunca nije samo za osobe koje se sunčaju. Blago do umereno svakodnevno izlaganje suncu takođe utiče na kožu, a koža sklona flekama je posebno podložna problemima hiperpigmentacija koje sunce brzo pogoršava. Zato je važno uključiti zaštitu od sunca u vašu dnevnu rutinu nege kože. Saznajte više u odeljku Značaj zaštite od sunca u vašoj dnevnoj rutini.

 

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

Napredna spektralna tehnologija

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Pročitajte više
Ispravno nanošenje preparata za zaštitu od sunca

2. Nanesite odgovarajuću količinu

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima. Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo da, kako biste prekrili lice i vrat, koristite deblju liniju preparata za zaštitu od sunca koja se proteže od vrha vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke.

Pročitajte više
Gde nanositi preparat za zaštitu od sunca

3. Temeljno nanesite

Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite da namažete uši, nod i zadnji deo vrata.

Pročitajte više

Važna uputstva za upotrebu

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktno suncu
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Preporuke i mere opreza

Koristite ovaj preparat ako...

Imate masnu i kožu sklonu aknama i tražite tonirani preparat za visoku zaštitu lica od sunca:

Eucerin Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ nudi veoma visoku zaštitu, a posebno je formulisan za vaš tip kože.

Tražite preparat za zaštitu kože od sunca koji ima izrazito laganu teksturu:

Eucerin Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ je veoma lagan, nemastan i nelepljiv preparat koji se brzo i lako upija. Takođe je nekomedogen.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji sprečava da se na vašem licu pojavi masni sjaj:

Eucerin Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ nudi 12h efekat uklanjanja viška sjaja. Sebum regulatorna tehnologija pruža trenutni i dugotrajni mat efekat zahvaljujući svojoj teksturi koja daje mat izgled i formuli za kontrolu lučenja sebuma.

Želite da sprečite pojavu tragova od akni uzrokovanih sunčevim zracima:

Eucerin Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ štiti vašu kožu od pigmentacija uzrokovanih sunčevim zracima.

Probajte drugi preparat ako...

Imate masnu i kožu sklonu aknama i tražite preparat za zaštitu od sunca sa nižim faktorom zaštite od 50+:

Probajte Eucerin Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 30.

Imate osetljivu kožu koja je suva i tražite preparat za lice sa veoma visokim stepenom zatite:

Probajte Eucerin Kremu za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+.

Imate masnu kožu i tražite preparat za zaštitu od sunca sa veoma visokim stepenom zaštite za telo:

Probajte Eucerin Oil Control Dry Touch sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+.
Sastojci

Kako deluje?

Kako deluju Eucerin preparati za zaštitu od sunca

Nije jedino UV svetlost uzrok oštećenja kože od sunca. Vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala, izazove fotostarenje (preuranjeno starenje kože izazvano suncem) i pogorša probleme hiperpigmentacije koji su posebno česti kod masne kože i kože sklone aknama. Eucerin Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ baziran je na naprednoj spektralnoj tehnologiji koja prevazilazi zaštitu od UV zraka štiteći kožu i od negativnih posledica HEVIS svetlosti. Formulacija ovog preparata takođe potpomaže sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože, a uključuje i Eucerinovu dokazanu sebum regulatornu tehnologiju koja kontroliše lučenja sebuma i poboljšava stanje i izgled masne kože sklone aknama.

Napredna spektralna tehnologija

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere1 širokog spektra sa likokalkonom A kako bi se neutralisali slobodni radikali izazvani UVA i HEVIS svetlom.

DNK zaštita
Preparaz za zaštitu kože od sunca za masnu kožu takođe sadrži i gliciretinsku kiselinu koja potpomaže sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Sebum regulatorna tehnologija
Sebum regulatorna tehnologija ove formulacije kombinuje matirajuće mikro-čestice i L-karnitin kako bi smanjila produkciju sebuma.
Matirajuće čestice koje upijaju višak masnoće odmah nakon upotrebe čine kožu suvom i matiranom.

1 - Ispunjava najviše standarde UVA i UVB zaštite definisane od strane udruženja Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite koju preparati pružeju su viši od EU zahteva.


Često postavljana pitanja (6)

 • Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

 • Da li preparat za zaštitu od sunca može da zapuši moje pore i dovede do pojave akni?

  Neki ljudi sa masnom i kožom sklonom aknama brinu da će preparat za zaštita od sunca pogoršati njihove simptome i izbegavaju da ih koriste. Posebno formulisani preparati, kao što je Eucerin Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+, formulisani su tako da omoguće kontrolu masne i kože sklone aknama. Izrazito lagana formula sadrži sebum regulatornu tehnologiju sa L-karnitinom i matirajućim mikro-česticama, koji kontrolišu lučenje sebuma.

 • Moja koža je sklona aknama. Da li mi je neophodna posebna zaštita od sunca?

  Da. Efikasna zaštita od sunca izuzetno je važna za sve tipove kože, a naročito je značajna za kožu sklonu aknama zbog brojnih razloga:

  • Zaštita od hiperpigmentacija: Kada je tkivo kože oštećeno - kao što je to slučaj kod kože sklone aknama - prekomerna količina melanina (pigmenta kože) može se akumilirati u jednoj oblasti. Ovaj višak melanina ostaje nakon što oštećeno tkivo zaraste, ostavljajući pigmentisani trag. Ovi pigmentisani tragovi naročito su podložni uticaju sunčevih zraka i odgovarajuća zaštita od sunca pomoći će da se spreči da oni potamne i postanu primetni.
  • Za sprečavanje isušivanje kože: Masnoj koži je neophodna hidratacija. Preterano izlaganje suncu dovodi do isušivanja kože, a lojne žlezde (proizvode sebum koji koži obezbeđuje neophodnu masnoću) počinju prekomerno da rade. Ovaj višak sebuma jedna je od ključnih faza u razvoju simptoma masne i problematične kože. Kada se koža isuši, njeni površinski slojevi očvrsnu i ovo može ometati prirodni proces ljuštenja kože. Mrtve ćelije kože mogu se nataložiti, zapušiti pore i pogoršati akne.

  Takođe je važna i svest o tome da neki lekovi protiv akni i pilinzi za kožu mogu učiniti kožu osetljivijom na sunce i podložnijom oštećenjima izazvanim sunčevim zracima. Preparati namenski formulisani za kožu sklonu aknama, kao što je Eucerin Oil Control Tonirani Gel-krem za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+, daće takvoj koži svu neophodnu zaštitu. Preparat je takođe i nekomedogen, što znači da ne sadrži sastojke koji bi mogli da zapuše pore.

  Izuzetno lagana formula sadrži sebum regulatornu tehnologiju za kontrolu lučenja sebuma sa L-karnitinom i matirajućim mikro-česticama. Čini kožu trenutno suvom na dodir i pruža dugotrajni efekat protiv sjaja koji traje do 12 sati.

 • Zašto bi trebalo da uključim zaštitu kože lica od sunca u svoju dnevnu rutinu?

  Koža lica je osetljivija na UVA/UVB zrake i vidljivu svetlost visoke energije (HEVIS) od ostatka tela i izložena je suncu tokom cele godine. Zaštita od sunca može vam pomoći da izbegnete oštećenja DNK ćelije koje izazivaju UV zraci, fotostarenje (prevremeno starenje kože uzrokovano suncem) i hiperpigmentacije. Važno je zaštititi kožu lica kad god je izložena sunčevim zracima.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.
  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hyperpigmentation i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi trebalo da zaštitim kožu od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.
   
  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kao što su bore.

2.3
3 komentara
1
0
0
0
2
 • Jeca 16.6.2024.
  Promašaj
  Nisam očekivala neku pokrivnu moć, već ujednačen ten i zaštitu od sunca, ali šta god koristila da pripremim kožu (serume/hidratantne kreme) ovaj proizvod je nemoguće adekvatno naneti jer se odmah nakon nanošenja stvaraju mrvice koje izgledom podsećaju na kožu koja se peruta, krajnji rezultat je neujednačen ten i lice puno fleka.. Veliki promašaj
 • Jeca 16.6.2024.
  0
  Veliki promašaj ne bacajte pare, nemoguće ga je razmazati odmah se stvaraju mrvice nalik na kožu koja se peruta, uvek prvo pripremim kožu pre nego na red dođe spf (serum,hidrirajuća krema), čak sam pokušala uz pomoć kreme da ga nanesem, a krajnji rezultat je neujednačen ten i lice u flekama
 • Ružica 1.5.2022.
  Razočaranje
  Koristim Eucerin oil control kremu(i toniranu i običnu) već nekoliko godina i to tokom cele godine. Nova formula je potpuno uništila proizvod. Gotovo odmah po nanošenju se stvaraju "loptice", kao piling, a ako je kasnije u toku dana ponovo nanesem, taj piling je još veći i koža izgleda kao da je isperutana. Korektor klizi s lica i ostaje u pečatima, ostalu šminku nisam ni probala. Isto se dešava bilo kako da pripremim kožu, bilo da imam dnevnu kremu, pa zaštitni faktor stavljam preko, bilo da nemam apsolutno ništa na prethodno očišćenoj koži. Nikada mi se to nije desilo sa prethodnom formulom.

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku