SPF SPF 50+
 • 1/4 Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+
 • 2/4 Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ glavni efekti
 • 3/4 Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ ključni sastojci
 • 4/4 Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ studije
 • 1/4 Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+
 • 2/4 Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ glavni efekti
 • 3/4 Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ ključni sastojci
 • 4/4 Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ studije

Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+

0.0
0 komentar
Veoma visoka zaštita od sunca za bebe i decu
Pogodan za bebe od tri meseca starosti
Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)

Superiorna gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca

Umiruje i štiti osetljivu kožu i umanjuje rizik od dugoročnog oštećenja kože. Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Gel-krema za zaštitu od sunca takođe stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Održivost i životna sredina

Bez mikroplastike (prema UNEP definiciji)

Sistem UV filtera bez oktokrilena

Saznajte više o našem programu za održivost

O preparatu

Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+  posebno je formulisana da umiruje i štiti osetljivu dečju kožu od opekotina od sunca i dugoročnog oštećenja kože izazvanog suncem. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za veoma visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A. Ovaj moćni antioksidans neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca takođe sadrži i gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože. Bez parfema i izrazito vodootporna formulacija sadrži i Eucerinovu "bez tregova nakon pranja"* tehnologiju.

Kliničkim i dermatološkim studijama je dokazano da Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ odgovara osetljivoj dečjoj koži. Može se koristiti kod beba i dece od tri meseca.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.
* Umanjuje intenzitet tragova preparata za zaštitu od sunca nakon pranja.

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju:

Veoma dobru podnošljivost preparata na osetljivoj dečjoj koži, čak i na koži sklonoj atopiji.

Svojstva

 • bez parfema
 • izrazito vodootporna

Kako se koristi

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

Preparat za zaštitu dečje kože od sunca

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za kožu vašeg deteta. Trebalo bi da bude posebno formulisan za osetljivu dečju kožu i odgovarajuć za njihov uzrast.

Pročitajte više
Koliko preparata za zaštitu dečje kože od sunca treba da koristim?

2. Koristite odgovarajuću količinu

Koristite odeću kad god je to moguće kako biste zaštitili kožu dece od sunca. Za nepokrivene delove kože važno je da koristite dovoljno preparata.

Nedavna Eucerin studija2 pokazala je da 88% roditelja koristi manju količinu preparata za zaštitu dečje kože od sunca od količine koja je preporučena za optimalnu zaštitu.

Možete koristiti svoj dlan da izmerite koliko gel-krema da nanesete: deblja linija preparata duž vašeg srednjeg prsta računa se kao jedna mera. Kao opšte pravilo preporučujemo:

Uzrast 3-5: Koristite jednu meru do meru i po preparata za svaku od oblasti ( oblasti 2-11) koja može biti izložena sunčevoj svetlosti. Koristite duplu količinu za lice i vrat (oblast 1).

Uzrast 6+: Koristite dve mere preparata za svaku od oblasti (1-11) na dijagramu koja može biti izložena sunčevoj svetlosti.

Oblasti su:

 • 1. Lice i vrat
 • 2 i 3. Obe ruke
 • 4. Grudi
 • 5. Stomak
 • 6 i 7. Gornji deo nogu (spreda i pozadi)
 • 8 i 9. Donji deo nogu (spreda i pozadi), plus stopala
 • 10. Ramena i gornji deo leđa
 • 11. Doji deo leđa
Pročitajte više
Temeljno nanesite preparat za zaštitu od sunca

3. Nanesite temeljno

Postarajte se da sve izložene oblasti dobiju neophodnu zaštitu. Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite deo iza ušiju, zadnji deo vrata, leđa i ramena, kao i šake i stopala, zadnji deo ruku i oblasti oko ivice kupaćeg kostima vašeg deteta.

Rezultati Eucerin istraživanja2 o učinkovitom nanošelju preparata za zaštitu dečje kože od sunca mapirani su na modelu. Istraživanje je pokazalo da je u proseku 6,6% ukupnog dečjeg tela bilo nedovoljno zaštićeno od sunca. Crvena boja na dijagramu ispod označava oblasti koje su u najmanjoj meri pokrivene kremom za zaštitu od sunca, a intenzitet crvenila varira u zavisnosti od broja dece koja nisu bila propisno zaštićena u toj oblasti.

2 Beiersdorf studija `Sunscreen application routine and UV protective behavior of parents’, D. Roggencamp et al, published at 27th EADV Congress 2018 Paris, France. Poster No. P1684. Uzorak od 17 dece i 17 odraslih koji su primenili preparat na svoje dete.

Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu.

Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite.

Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca;

prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje.

Bebe i malu decu ne izlažite direktnoj sunčevoj svetlosti.

Nosite zaštitnu odeću i koristite dovoljno preparata za zaštitu nezaštićenih delova tela.

Dozvolite da koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost.

Koristite ovaj preparat ako...

Ako tražite veoma visoku zaštitu od sunca za svoju bebu ili dete:

Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+  je posebno formulisana kako bi mladoj koži pružila umirujuću zaštitu koja joj je neophodna i koja odgovara bebama i deci od tri meseca starosti.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti kožu vašeg deteta od UVA i UVB zraka, kao i od negativnog uticaja vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerinova Napredna spektralna tehnologija nudi vrhunsku zaštitu od UVA/UVB zraka kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Probajte drugi preparat ako...

Vaše dete ima atopičnu kožu i tražite preparat za zaštitu od sunca sa veoma visokim faktorom:

Probajte Eucerin Sprej za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+ ili Eucerin Sprej na pumpicu za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 50+

Tražite preparat za zaštitu od sunca za odrasle:

Probajte Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+.

Sastojci

Kako radi

Napredna spektralna tehnologija

Nisu samo UV zraci ti koji oštećuju kožu. Vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) dovodi do stvaranja slobodnih radikala koji uzrokuju fotostarenje (prevremeno starenje kože uzrokovano suncem) i čak ni visoka UV zaštita nije dovoljna kako bi se to sprečilo. Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ bazira se na naprednoj sprektralnoj tehnologiji koja, pored toga što štiti od UV zraka, takođe obezbeđuje i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Formulacija takođe stimuliše i sopstveni mehanizam obnavljanja DNK ćelija kože.

Napredna spektralna tehnologija

Superiorni fotostabilni UVA/B filteri1 širokog spektra kombinovani su sa likokalkonom A, čime se obezbeđuje neutralizacija slobodnih radikala izazvanih UVA zracima i vidljivom svetlošću visoke energije (HEVIS).

DNK zaštita

Ovaj preparat za zaštitu lica od sunca sadrži i gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK ćelija kože.

1 Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe.
Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Često postavljana pitanja (6)

 • Kako da znam koji SPF faktor da koristim za svoje dete?

  Za zaštitu dečje kože koristite visoku ili veoma visoku zaštita od sunca koja je posebno formulisana za njihovu nežnu mladu kožu.
  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena i naša preporuka je da uvek koristite visoku ili veoma visoku zaštitu od sunca kada se radi o zaštiti mlade i nežne kože.

  Posebno se savetuje da malu decu ne izlažete direktnoj sunčevoj svetlosti, naročito tokom sati najvećeg intenziteta sunčevog zračenja, kao i da koristite zaštitnu odeću. Nanesite zaštitu od sunca temeljno na sve delove tela koji su izloženi suncu i ponovo je obnavljajte na svaka dva sata. Ne zaboravite da oštećenje kože mogu nastati čak i pre nego što opekotina od sunca postane vidljiva.

 • Zašto je dečjoj koži neophodna posebna zaštita od sunca?

  Dečja koža se još uvek razvija, kao i mnogi njihovi organi, pa su deca osetljivija na sunčevu svetlost. Mlada koža je tanja od odrasle i njeni mehanizmi samoodbrane (naročito sinteza melanina) nisu u potpunosti razvijeni. Odnos površine prema zapremini takođe je mnogo veći kad je dečja koža u pitanju.

  Oštećenja kože izazvana suncem do kojih dođe u detinjstvu povećavaju rizik od daljih oštećenja kože kasnije u životu. Možete pročitati više u odeljku o efektima sunčeve svetlosti na dečju kožu.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi dečju kožu trebalo zaštititi od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će dečjoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno smanjuju rizik od oštećenja kože. Više možete da pročitate u odeljku  o efektima sunčeve svetlosti na dečju kožu.

 • Da li je Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ odgovarajuća za primenu kod male dece?

  Da, Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu dečje kože od sunca SPF 50+ pogodna je za primenu kod dece starije od 3 meseca.

 • Koja je razlika između "vodootporne" i "izrazito vodootporne" zaštite od sunca?

  Termine definiše udruženje Cosmetics Europe i naši preparati prate njihove smernice. Kako bi bio definisan kao vodootporan, preparat mora da zadrži polovinu svoje SPF zaštite nakon 2 serije od 20 minuta provedenih u vodi. Kako bi se kvalifikovao kao izrazito vodootporan, preparat mora da zadrži polovinu svoje SPF zaštite nakon 4 serije od 20 minuta provedenih u vodi.

Kompletirajte rutinu

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku