• 1/5 Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja
 • 2/5 Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja - Glavni efekti
 • 3/5 Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja - svojstva
 • 4/5 Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja - Ključni sastojci
 • 5/5 Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja - studije
 • 1/5 Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja
 • 2/5 Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja - Glavni efekti
 • 3/5 Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja - svojstva
 • 4/5 Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja - Ključni sastojci
 • 5/5 Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja - studije

Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja

5.0
5 komentar
Biološka zaštita ćeija kože, trenutno umiruje i regeneriše kožu nakon sunčanja
Pogodan za sve tipove kože, kao i kod osoba sa osetljivom i kožom sklonom alergiji na sunce
Za lice i telo

Nega za lice i telo posle sunčanja. Za osetljivu kožu i kožu sklonu alergijama na sunce. Umiruje kožu koja je bila izložena suncu.

Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja. Pogodan za sve tipove kože, kao i kod osoba sa osetljivom i kožom sklonom alergiji na sunce. Biološka zaštita ćeija kože kobinuje efekte Likokalkona A i Gliciretinske kiseline koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Održivost i životna sredina

Bez mikroplastike (prema UNEP definiciji)

Saznajte više o našem programu za održivost

O preparatu

Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja

Trenutno umiruje osetljivu i iritiranu kožu nakon sunčanja. Inovativna biološka zaštita ćelija kože umiruje kožu pod stresom usled izlaganja suncu zahvaljujući Likokalkonu A koji je štiti od slobodnih radikala i Gliciretinskoj kiselini koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože. Trenutan i dugotrajan efekat hidratacije. Osvežava i rashlađuje. Nemastan i nelepljiv. Prijatnog mirisa i pogodan za decu.


Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije su potvrdile veoma dobru podnošljivost na svim tipovima kože, čak i kod osetljive i kože sklone alrgijama na sunce.

Svojstva

 • neparfimisano

Kako se koristi

Uputstva za upotrebu

1. Čišćenje

Posle izloženosti suncu, nežno očistite lice i telo koristeći odgovarajući Eucerin preparat za čišćenje i mlaku vodu. Tapkajte kožu (umesto da je trljate) da bi je osušili.

Pročitajte više

2. Nega

Nanesite Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja obilno na čistu kožu nakon izlaganja suncu. Ponovite postupak i uveče ako je potrebno.

Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

Koristite ovaj preparat ako...

Tražite preparat koji će umiriti kožu koja je pod stresom usled izlaganja suncu:

Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja umiruje kožu pod stresom usled izlaganja suncu.

Koža vam je osetljiva i/ili podložna alergijama na sunce:

Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja je posebno formulisan za vašu kožu i klinički i dermatološki je dokazano pogodan za osetljivu kožu i kožu sklonu alergijama na sunce.

Probajte drugi preparat ako...

Tražite preparat za zaštitu lica i tela od sunca, a imate kožu sklonu alergijama na sunce:

Probajte Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i od alergija SPF 50.

Sastojci

Kako deluje

Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja trenutno umiruje osetljivu I iritiranu kožu nakon sunčanja. Inovativna biološka zaštita ćelija kože umiruje kožu pod stresom usled izlaganja suncu zahvaljujući Likokalkonu A koji je štiti od slobodnih radikala i Gliciretinskoj kiselini koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože. Trenutan i dugotrajan efekat hidratacije. Osvežava i rashlađuje. Nemastan i nelepljiv. Prijatan za nanošenje. Brzo se upija. Prijatnog mirisa i pogodan za decu.

Eucerin Umirujući Gel-krem za osetljivu kožu posle sunčanja

Često postavljana pitanja (3)

 • Koji su simptomi alergije na sunce?

  Alergije na sunce su veoma česte, posebno među mladim ženama i osobama sa svetlijim tenom. Najčešći oblik alergije na sunce je polimorfna svetlosna erupcija (često skraćeno kao PLE). Tipični simptomi uključuju neravnu kožu, iritantan osip i crvenilo, ali mogu se takođe pojaviti plikovi i pustule. Simptomi se najčešće javljaju dan ili dva posle izloženosti suncu i uobičajeno se javljaju na unutrašnjoj strani ruku, a mogu da se jave i na koži grudi-lica, ali je ovo manje uobičajeno.

  Druge alergije na sunce uključuju Acne Aestevalis (poznatije kao Majorka akne). Simptomi Acne Aestevalis veoma su slični onima za PLE. One se tipično javljaju kod žena između 25 i 40 godina starosti koje su imale akne za vreme puberteta.

  Možete da čitate o ovim alergijama kao i tome kako da negujete kožu sklonu aknama u alergije na sunce: PLE i druge.

 • Kako mogu da izbegnem stres kože nakon izlaganja suncu?

  Umereno izlaganje suncu je dobro za celoukupno blagostanje, ali nezašićena i prekomerna izloženost sunčevim zracima može da ima kratkotrajne i dugotrajne posledice koje uključuju opekotine od sunca, fotostarenje (prevremeno starenje kože koje izaziva sunce) čak i rak kože.

  Ključni koraci u negovanju kože izložene suncu su ograničavanje izloženosti vas i vašeg deteta, kao i to da uvek na sebi imate adekvatnu zaštitu. A zaštitu kože lica od sunca bi trebalo smatrati delom vaše svakodnevne rutine za negu kože, jer nije samo sunce na odmoru ono koje može da ošteti kožu.

  Evo nekoliko zlatnih pravila za zaštitu od sunca:

  • Odaberite preparat koji je posebno formulisan za kožu sklonu alergijama na sunce i koji nudi nivo zaštite koji vam je potreban
  • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
  • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
  • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
  • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
  • Bebe i malu decu ne izlažite direktnoj sunčevoj svetlosti

  Možete da saznate više o tome kako da negujete svoju kožu u efekat sunca na kožu: prevencija i zaštita i efekat sunca na dečju kožu. Ako imate bilo kakvih nedoumica o tome kako će vaša koža reagovati na sunce, ili o tome koji nivo zaštite od sunca bi trebalo da koristite, konsultujte se sa dermatologom.

 • Da li je koži koja je sklona alergijama na sunce potrebna posebna nega za zaštitu od sunca?

  Kao i osetljiva koža, koža sklona alergijama ima oslabljenu barijernu funkciju, što je čini osetljivijom na spoljne iritanse. Jedan od njih je i sunce. Određene hemikalije - kao što je parfem - takođe mogu da pokrenu reakciju u osetljivoj koži sklonoj alergijama. Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 50 pruža koži sklonoj alergijama visok nivo zaštite od sunca koji joj je potreban. On takođe sadrži antioksidanse koji umiruju kožu i jačaju sistem zaštite same kože od UVA zracima izazvanih slobodnih radikala i na taj način pomažu u sprečavanju alergija na sunce.

5.0
5 komentara
5
0
0
0
0
 • Slađa 17.7.2020.
  Umirujući gel pislije sunčanja
  Odličan preparat, toplo ga preporučujem. Crvenilo od sunca mi je bukvalno nestalo preko noći, pošto sam se jedan dan opustila i izlagala suncu bez česte zaštite. Koristila sam ga svaki dan poslije sunčanja. Koža je poslije njega zaštićena, mekana i bez masnog traga.
 • Ljubitelj eucerin preparata 1.8.2019.
  Eucerin
  Umiruje kozu nakon suncanja, u kombinaciji sa faktorom 50 protiv alergije, fantastičan!
 • Sonja 6.7.2019.
  Krem-gel je odlican za osetljivu kozu kao sto je moja. Pogodan je za osobe sa alergijom. Nakon stavljanja kreme, crvenilo i svrab na kozi su se smanjili.
 • Učitaj više

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku