• (5)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin Umirujući krem-gel za osetljivu kožu posle sunčanja

Nega za lice i telo posle sunčanja. Za osetljivu kožu i kožu sklonu alergijama na sunce. Umiruje kožu koja je bila izložena suncu.

Sa inovativnim antioksidativnim sistemom zaštite za bolju regeneraciju kože.

 

Eucerin Umirujući krem-gel za osetljivu kožu posle sunčanja i kožu sklonu alergijama na sunce

Eucerin Umirujući krem-gel za osetljivu kožu posle sunčanja je preparat namenjen za negu osetljive kože i kože sklone alergijama na sunce. Ona umiruje kožu koja je bila izložena suncu i pomaže joj da se regeneriše.

Inovativnu antioksidativna zaštitu pruža Alfa-glukozilrutin koji neutrališe slobodne radikale – ključne okidače osetljivosti i alergija. Formula takođe sadrži Likokalkon A koji umiruje kožu i stimuliše regeneraciju.

Umirujući krem-gel za osetljivu kožu posle sunčanja je bez parfema kako bi se rizik iritacije smanjio na minimum. Ima prijatnu teksturu i klinički i dermatološki je dokazano pogodan za osetljivu kožu i kožu sklonu alergijama.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Često postavljana pitanja

Da li je koži koja je sklona alergijama na sunce potrebna posebna nega za zaštitu od sunca?

Kao i osetljiva koža, koža sklona alergijama ima oslabljenu barijernu funkciju, što je čini osetljivijom na spoljne iritanse. Jedan od njih je i sunce. Određene hemikalije - kao što je parfem - takođe mogu da pokrenu reakciju u osetljivoj koži sklonoj alergijama. Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i alergija SPF 50 pruža koži sklonoj alergijama visok nivo zaštite od sunca koji joj je potreban. On takođe sadrži antioksidanse koji umiruju kožu i jačaju sistem zaštite same kože od UVA zracima izazvanih slobodnih radikala i na taj način pomažu u sprečavanju alergija na sunce.

Kako mogu da izbegnem stres kože nakon izlaganja suncu?

Umereno izlaganje suncu je dobro za celoukupno blagostanje, ali nezašićena i prekomerna izloženost sunčevim zracima može da ima kratkotrajne i dugotrajne posledice koje uključuju opekotine od sunca, fotostarenje (prevremeno starenje kože koje izaziva sunce) čak i rak kože.

Ključni koraci u negovanju kože izložene suncu su ograničavanje izloženosti vas i vašeg deteta, kao i to da uvek na sebi imate adekvatnu zaštitu. A zaštitu kože lica od sunca bi trebalo smatrati delom vaše svakodnevne rutine za negu kože, jer nije samo sunce na odmoru ono koje može da ošteti kožu.

Evo nekoliko zlatnih pravila za zaštitu od sunca:

 • Odaberite preparat koji je posebno formulisan za kožu sklonu alergijama na sunce i koji nudi nivo zaštite koji vam je potreban
 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktnoj sunčevoj svetlosti

Možete da saznate više o tome kako da negujete svoju kožu u efekat sunca na kožu: prevencija i zaštita i efekat sunca na dečju kožu. Ako imate bilo kakvih nedoumica o tome kako će vaša koža reagovati na sunce, ili o tome koji nivo zaštite od sunca bi trebalo da koristite, konsultujte se sa dermatologom.

Koji su simptomi alergije na sunce?

Alergije na sunce su veoma česte, posebno među mladim ženama i osobama sa svetlijim tenom. Najčešći oblik alergije na sunce je polimorfna svetlosna erupcija (često skraćeno kao PLE). Tipični simptomi uključuju neravnu kožu, iritantan osip i crvenilo, ali mogu se takođe pojaviti plikovi i pustule. Simptomi se najčešće javljaju dan ili dva posle izloženosti suncu i uobičajeno se javljaju na unutrašnjoj strani ruku, a mogu da se jave i na koži grudi-lica, ali je ovo manje uobičajeno.

Druge alergije na sunce uključuju Acne Aestevalis (poznatije kao Majorka akne). Simptomi Acne Aestevalis veoma su slični onima za PLE. One se tipično javljaju kod žena između 25 i 40 godina starosti koje su imale akne za vreme puberteta.

Možete da čitate o ovim alergijama kao i tome kako da negujete kožu sklonu aknama u alergije na sunce: PLE i druge.

Klinička i dermatološka istraživanja

Klinička i dermatološka istraživanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj koži i koži sklonoj alergijama na sunce.

Sastojci

Uputstva za upotrebu

Nežno očistite kožu pre nego što nanesete preparat za posle sunčanja

Posle izloženosti suncu, nežno očistite lice i telo koristeći odgovarajući Eucerin preparat za čišćenje i mlaku vodu. Tapkajte kožu (umesto da je trljate) da bi je osušili.

Obilno nanestite preparat za posle sunčanja

Nanestite Eucerin Umirujući krem-gel za negu osetljive kože posle sunčanja obilno na vaše lice i telo. Ponovite postupak i uveče ako je potrebno.

Preporuke i mere opreza

Koristite ovaj preparat ako...

Probajte drugi preparat ako...

Tražite preparat koji će umiriti kožu koja je pod stresom usled izlaganja suncu:

Eucerin Umirujući Krem-gel za negu osetljive kože posle sunčanja smiruje kožu stresiranu suncem i podstiče njenu regeneraciju.

Koža vam je osetljiva i/ili podložna alergijama na sunce:

Eucerin Umirujući Krem-gel za posle sunčanja je posebno formulisan za vašu kožu i klinički i dermatološki je dokazano pogodan za osetljivu kožu i kožu sklonu alergijama na sunce.

Tražite preparat za zaštitu lica i tela od sunca, a imate kožu sklonu alergijama na sunce:
Tražite preparat za zaštitu od sunca za decu koja su sklona alergijama na sunce:

Probajte Eucerin Losion sa mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca SPF 30 koji ne sadrži hemijske filtere i pogodan je za bebe i decu stariju od tri meseca.

Eucerin zaštita od sunca Pouzdana zaštita od sunca prilagođena potrebama kože

Eucerin preparati za zaštitu od sunca nude sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja kože uzrokovanih suncem.

Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog spektra za pouzdanu UV zaštitu sa antioksidansom Likokalkonom A za zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Gliciretinska kiselina pruža dodatnu zaštitu za DNK.²

Ova linija preparata za zaštitu od sunca visokog kvaliteta uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože:

 • Ako je vaša koža masna i/ili sklona aknama, formula koja sadrži sebum regulatornu tehnologiju reguliše lučenje sebuma, a matirajuće čestice koji upijaju višak masnoće, odmah nakon upotrebe čine kožu suvom na dodir pružajući dugotrajan efekat protiv sjaja.
 • Ukoliko vam primarni problema prevremeno starenje kože, Anti-Age preparati sa kratkim i dugim lancem hijaluronske kiseline će vidljivo smanjiti znakove starenja kože.
 • Ako je vaša koža sklona alergijama na sunce, formule za zaštita od sunca i zaštitu posle izlaganja suncu sa alfa-glukozilrutinom pomoći će u sprečavanju alergija koje izaziva sunce poput polimorfne svetlosne erupcija (PLE).

Asortiman uključuje i Eucerin preparate za zaštitu od sunca za decu (koji su posebno formulisani da umire i zaštite osetljivu i nežnu kožu vašeg deteta) kao i preparate za odrasle i decu koji su pogodni za atopičnu kožu.

Eucerin preparati za zaštitu od sunca dostupni su u opsegu od srednje, visoke i veoma visoke SPF zaštite. Visoka efektnost i podnošljivost preparata za primenu na koži je klinički i dermatološki dokazana.

1 - Ispunjava najviše standarde UVA i UVB zaštite definisane od strane udruženja Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite koju preparati pružeju su viši od EU zahteva.
2 - Eucerin Losion sa Mikropigmentima za zaštitu osetljive dečje kože od sunca ne sadrži naprednu spektralnu tehnologiju, ali koristi klinički dokazane fizičke filtere. Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca i Eucerin Transparentni sprej za zaštitu osetljive kože od sunca, ne sadrže Gliciretinsku kiselinu.

Novo
Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 30

Za sve tipove kože

Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 30

 • Visoka zaštita od sunca za telo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama
 • Umiruje i štiti od oštećenja kože izazvanih suncem
 • Pruža trenutni osećaj suve kože na dodir
 • Izrazito lagana tekstura: 0% tragova na koži, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Veoma brzo se upija
 • Izrazito vodootporan
 • Otporan na znoj, ne lepi pesak

More Details
Novo
Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 50+

Za sve tipove kože

Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu od sunca SPF 50+

 • Veoma visoka zaštita od sunca za telo
 • Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
 • Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama
 • Umiruje i štiti od oštećenja kože izazvanih suncem
 • Pruža trenutni osećaj suve kože na dodir
 • Izrazito lagana tekstura: 0% tragova na koži, nemasna, nelepljiva tekstura
 • Veoma brzo se upija
 • Izrazito vodootporan
 • Otporan na znoj, ne lepi pesak

More Details
Ukupna ocena
 • (5)
5 od 5 poena / 5 komentar
5 Zvezdica
5
4 Zvezdice
0
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Slađa,

Umirujući gel pislije sunčanja

Odličan preparat, toplo ga preporučujem. Crvenilo od sunca mi je bukvalno nestalo preko noći, pošto sam se jedan dan opustila i izlagala suncu bez česte zaštite. Koristila sam ga svaki dan poslije sunčanja. Koža je poslije njega zaštićena, mekana i bez masnog traga.
Ljubitelj eucerin preparata,

Eucerin

Umiruje kozu nakon suncanja, u kombinaciji sa faktorom 50 protiv alergije, fantastičan!
Sonja,
Krem-gel je odlican za osetljivu kozu kao sto je moja. Pogodan je za osobe sa alergijom. Nakon stavljanja kreme, crvenilo i svrab na kozi su se smanjili.
Tanja,

Gel antialergijski posle suncanja

Fantastican preparat..vec tri godine mazem dete koje se ospe od sunca prvih dana na moru...umiri osim trenutno a sa njim i svrab....stvarno je cudesan ....
Sandra,
Vrhunski preparat! Spasao me je ovo leto! Uvek ga imam pri ruci!

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter