• 1/4 Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30
 • 2/4 Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 - Glavni efekti
 • 3/4 Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 sastojci
 • 4/4 Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30
 • 1/4 Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30
 • 2/4 Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 - Glavni efekti
 • 3/4 Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 sastojci
 • 4/4 Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30

Eucerin Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30

0.0
0 komentar
Visoka zaštita od sunca za telo
Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama

Podjednako prijatan za korišenje koliko i efikasan, ovaj izrazito lagani gel-krem preparat za zaštitu od sunca brzo se upija, ostavlja 0% tragova i pruža trenutni osećaj suve kože na dodir. Pruža pouzdanu zaštitu za sve tipove kože.

Eucerin napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože, a njegova Oil Control tehnologija, sa matirajućim pigmentima, pruža trenutni osećaj suve kože na dodir.

Održivost i životna sredina

Sistem UV filtera bez oktokrilena

Bez mikroplastike (prema UNEP definiciji)

Saznajte više o našem programu za održivost

O preparatu

Dry Touch Gel-krem: nelepljivi, nemasni preparat za zaštitu od sunca za telo

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Eucerin Dry Touch Gel-krem SPF 30 predstavlja izrazito lagani, nemasni preparat za zaštitu od sunca za telo. Klinički i dermatološki je dokazano da odgovara svim tipovima kože uključujući i osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama.

Gel-krem nudi veoma visoku UV zaštitu: ispunjava najviše standarde UVA i UVB zaštite definisane od strane udruženja Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite koju preparati pružeju su viši od EU zahteva. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože i Oil Control tehnologiju sa matirajućim pigmentima koji pružaju trenutni osećaj suve kože na dodir.

Eucerin Dry Touch Gel-krem SPF 30 se brzo upija i ne ostavlja tragove na koži. Izrazito je vodootporan, otporan na znojenje i na pesak (pesak će se manje lepiti za vašu kožu).

Kliničke i dermatološke studije

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju veoma dobru podnošljivost na osetljivoj koži, uključujući i masnu i kožu sklonu aknama. Ovaj preparat je testiran u toplim klimatskim uslovima sa visokom vlažnosti vazduha i dokazano je pogodan za korišćenje u takvim uslovima.

Glavni rezultati

Svojstva

 • ultra light texture
 • brzo se upija
 • nemasno
 • nelepljivo
 • cero-percent-residue
 • extra water-resistant
 • sweat-resistant
 • anti-sand
 • blago parfimisan

Kako se koristi

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Pročitajte više

2. Nanesite odgovarajuću količinu

Važno je koristiti dovoljno preparata i redovno ga nanositi u pravilnim intervalima.
Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo nanošenje deblje linije kreme-gela (koja se proteže od vrha Vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke) za svaku regiju (1-11) na dijagramu:

1. Lice i vrat
2 i 3. Obe ruke
4. Grudi
5. Stomak
6 i 7. Gornji deo nogu (spreda i pozadi)
8 i 9. Donji deo nogu (spreda i pozadi) kao i stopala
10. Ramena i gornji deo leđa
11. Donji deo leđa

Količina preparata koja vam je potrebna kako biste pokrili telo, otprilike je veličine golf loptice. Da zaštitite osetljivu kožu na licu i vratu (regija 1), preporučujemo da koristite jedan od naših preparata za zaštitu lica od sunca.

Pročitajte više

3. Temeljno nanesite

Svakom izloženom delu tela obezbedite zaštitu koja mu je potrebna. Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite na uši, zadnji deo vrata, leđa i ramena, zadnji deo ruku, šake i stopala, kao i oblast oko ivica kupaćeg kostima.

Istraživanje Eucerina3 ukazuje da je, prosečno, oko 14% zadnje strane tela kod žena i 22% zadnje strane tela kod muškaraca redovno izloženo sunčevim zracima, bez ikakve zaštite.

3 - Interno Beiersdorf istraživanje iz 2016. godine o korišćenju zaštite od sunca, na uzorku od 52 osobe (29 žena, 23 muškaraca)
Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktno suncu
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako...

Tražite veoma visoku zaštitu za osetljivu, masnu i kožu tela sklonu aknama:

Eucerin Dry Touch Gel-krem SPF 30 je izrazito lagan i brzo se upija pružajući trenutni osećaj suve kože na dodir. Klinički i dermatološki dokazano odgovara svim tipovima kože uključujući osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama.

Tražite preparat za zaštitu od sunca koji štiti kožu vašeg tela od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih dejstava vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerin napredna spektralna tehnologija pruža pouzdanu zaštitu od UVA/UVB zraka kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Voleli biste da nađete preparat za zaštitu od sunca koji ne ostavlja tragove na vašoj koži:

Eucerin Dry Touch Gel-krem SPF 30 ima izrazito laganu teksturu koja se brzo upija i ostavlja 0% tragova.

Probajte drugi preparat ako...

Tražite sve prednosti Eucerin Dry Touch Gel-krema SPF 30 ali sa većim SPF faktorom:

Probajte Eucerin Dry Touch Gel-krem SPF 50+.

Tražite preparat za zaštitu od sunca sa visokim faktorom koji odgovara masnoj koži tela, sklonoj aknama u obliku spreja koji nije aerosolni.

Probajte Eucerin Transparentni sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 koji dolazi u obliku spreja sa pumpicom.

Tražite preparat za zaštitu od sunca sa veoma visokim ili visokim faktorom koji odgovara masnoj koži lica, sklonoj aknama:

Probajte Eucerin Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ ili SPF 30.

Sastojci

Kako radi

Nisu samo UV zraci ti koji oštećuju kožu. Vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) dovodi do stvaranja slobodnih radikala koji uzrokuju fotostarenje (prevremeno starenje kože uzrokovano suncem) i čak ni visoka UV zaštita nije dovoljna da to spreči. Eucerin formulacij za zaštitu od sunca u  preparatima za osetljivu kožu pruža naprednu spektralnu tehnologiju koja ide dalje od UV zaštite kako bi čuvala osetljivu kožu i od negativnih uticaja vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS), istovremeno podržavajući sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Napredna spektralna tehnologija

Efikasni i fotostabilni UVA/UVB filteri širokog spektra¹ kombinuju se sa Likokalkonom A kako bi se neutralisali slobodni radikali koje izazivaju UVA zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

DNK zaštita

Gliciretinska kiselina, koja predstavlja moćni antioksidans, podržava sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Preparat umiruje osetljivu kožu i štiti je od oštećenja izazvanih suncem.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Kako deluje

Često postavljana pitanja (5)

 • Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

 • Koja je razlika između "vodootporne", "izrazito vodootporne" i zaštite od sunca "otporne na znojenje"?

  Termine definiše udruženje Cosmetics Europe i naši preparati prate njihove smernice. Kako bi bio definisan kao vodootporan, preparat mora da zadrži polovinu svoje SPF zaštite nakon 2 serije od 20 minuta provedenih u vodi. Kako bi se kvalifikovao kao izrazito vodootporan, preparat mora da zadrži polovinu svoje SPF zaštite nakon 4 serije od 20 minuta provedenih u vodi.

  Kako bi se kvalifikovao kao otporan na znojenje, preparat mora da zadrži barem polovinu svoje SPF zaštite u uslovima testrianja. Ovi uslovi uključuju merenje SPF zaštite pre i nakon što se ispitanici izlože visokim temperaturama i visokom stepenu vlažnosti vazduha u sauni kako bi se izazvalo znojenje. Izazivanje znojenja se zaustavlja kada kapljice znoja postanu jasno vidljive na leđima ispitanika, a merenje nakon toga se obavlja kada je koža potpuno suva.

 • Šta znači da je preparat otporan na pesak?

  Otpornost na pesak znači da je manje verovatno da će se pesak lepiti za vašu kožu kada koristite ovaj preparat. U istraživanju potrošača, 95% ispitanika složilo se da im se pesak nije lepio za kožu nakon nanošenja preparata.¹ To je zbog toga što Eucerin Dry Touch Gel-krem SPF 30 ima izrazito laganu formulaciju koja se brzo upija i takođe je i nelepljiva i nemasna.

  1 - Beiersdorf AG, PuU, Španija, april-maj 2019. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 120 žena između 18 i 55 godina starosti, koje su sve redovni korisnici preparata za telo za zaštitu od sunca. Rezultati su zabeleženi nakon dve nedelje redovne upotrebe.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala (slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.

  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacije i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi trebalo da zaštitim kožu od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efikasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kože kao sto su bore.

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku