• 1/5 Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+
 • 2/5 Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50plus - Glavni efekti
 • 3/5 Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50plus - sastojci
 • 4/5 Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50plus
 • 5/5 Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50plus - tekstura
 • 1/5 Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+
 • 2/5 Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50plus - Glavni efekti
 • 3/5 Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50plus - sastojci
 • 4/5 Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50plus
 • 5/5 Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50plus - tekstura

Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+

4.0
7 komentar
Veoma visoka zaštita od sunca za telo
Napredna spektralna tehnologija: UVA/UVB zaštita i zaštita od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS)
Umiruje i štiti osetljivu kožu od oštećenja izazvanih suncem

Umiruje i štiti osetljivu kožu, uključujući i atopičnu kožu.

Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža veoma visoku UVA/UVB zaštitu kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Održivost i životna sredina

Bez mikroplastike (prema UNEP definiciji)

Saznajte više o našem programu za održivost

O preparatu

Losion za zaštitu tela od sunca, za osetljivu kožu

UV svetlost je glavni uzrok oštećenja kože od sunca, ali i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da prouzrokuje stvaranje slobodnih radikala koji zatim vrše stres na kožu.

Eucerin Izuzetno lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ je losion za zaštitu tela od sunca koji umiruje osetljivu kožu i štiti je od oštećenja izazvanih suncem. Pogodan je i za atopičnu kožu. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A . Ovaj moćni antioksidans neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost Eucerin Izuzetno laganog losiona za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ na osetljivoj i atopičnoj koži.

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.

Klinička i dermatološka ispitivanja

Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj i atopičnoj koži.

Svojstva

 • ultralagan
 • brzo se upija
 • vodootporno

Kako se koristi

Tri koraka za optimalnu zaštitu od sunca

1. Odaberite odgovarajući preparat

Odaberite preparat koji nudi odgovarajući nivo zaštite od sunca za vašu kožu. Trebalo bi da pruži zaštitu od UVA i UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Takođe bi trebalo da bude prilagođen tipu i stanju vaše kože.

Pročitajte više

2. Nanesite odgovarajuću količinu

Važno je koristiti dovoljno preparata i ponovo ga nanositi u pravilnim intervalima.
Možete koristiti svoj dlan kako biste izmerili koja količina preparata vam je potrebna za jedno nanošenje. Preporučujemo nanošenje deblje linije kreme-gela (koja se proteže od vrha Vašeg srednjeg prsta do zgloba ruke) za svaku regiju (1-11) na dijagramu:

 • 1. Lice i ruke
 • 2. i 3. Obe ruke
 • 4. Grudi
 • 5.Stomak
 • 6. i 7. Gornji deo nogu (spreda i pozadi)
 • 8. i 9. Donji deo nogu (spreda i pozadi) kao i stopala
 • 10. Ramena i gornji deo leđa
 • 11. Donji deo leđa

Količina preparata koja vam je potrebna kako biste pokrili telo, otprilike je veličine golf loptice. Da zaštitite osetljivu kožu na licu i vratu (regija 1), preporučujemo da koristite jedan od naših preparata za zaštitu lica od sunca.

Pročitajte više

3. Temeljno nanesite

Svakom izloženom delu tela obezbedite zaštitu koja mu je potrebna. Neke delove je lako propustiti. Ne zaboravite na uši, zadnji deo vrata, leđa i ramena, zadnji deo ruku, šake i stopala, kao i oblast oko ivica kupaćeg kostima.

Istraživanje Eucerina² ukazuje da je, prosečno, oko 14% zadnje strane tela kod žena i 22% zadnje strane tela kod muškaraca redovno izloženo sunčevim zracima, bez ikakve zaštite.

2 - Interno Beiersdorf istraživanje iz 2016. godine o korišćenju zaštite od sunca, na uzorku od 52 osobe (29 žena, 23 muškaraca)

Pročitajte više

Preporuke i mere opreza

 • Temeljno nanesite preparat pre izlagaja suncu i ponovo nanosite - naročito nakon plivaja, znojenja ili brisanja peškirom - kako biste zadržali primarnu zaštitu
 • Smanjivanje količine preparata će značajno umanjiti nivo zaštite
 • Nemojte ostajati dugo na suncu, iako koristite preparat za zaštitu od sunca
 • Prekomerno izlaganje suncu je opasno po zdravlje
 • Bebe i malu decu ne izlažite direktno suncu
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Dozvolite da vaša koža potpuno upije preparat i izbegavajte direktni kontakt sa tkaninama i tvrdim površinama kako biste sprečili njihovu prebojenost

Koristite ovaj preparat ako...

Imate osetljivu kožu ili atopijski dermatitis i tražite losion sa veoma visokim stepenom zaštite tela od sunca:

Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+ pružiće vašoj koži zaštitu koja joj je potrebna.

Tražite losion za zaštitu tela od sunca koji štiti vašu kožu od UVA i UVB zraka, kao i od negativnih dejstava vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS):

Eucerinova napredna spektralna tehnologija pruža pouzdanu zaštitu od UVA/UVB zraka, kao i od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Probajte drugi preparat ako...

Tražite prednosti Eucerin Izrazito laganog losiona za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+, ali želite niži stepen zaštite:

Probajte Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30.

Je vaša koža sklona alergijama na sunce kao što je PLE:

Probajte Eucerin Krem-gel za zaštitu od sunca i od alergija SPF 50 ili SPF 25.

Je vaša koža osetljiva i tražite preparat sa veoma visokim ili visokim stepenom zaštite tela od sunca, ali u obliku spreja:

Probajte Eucerin Transparentni sprej za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 (za osetljivu kožu, uključujući i kožu sklonu aknama).

Sastojci

UV zračenje nije jedini uzrok oštećenja kože. Vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS) takođe može da generiše slobodne radikale, izazove fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Eucerin Izrazito lagani losion za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50 pružaju Naprednu spektralnu tehnologiju koja prevazilazi UV zaštitu, pružajući  koži zaštitu i od negativnih efekata vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).

Napredna spektralna tehnologija
Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere¹ širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS).

1 - Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke. 

Kako deluje

Često postavljana pitanja (4)

 • Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

  Preparati za zaštitu od sunca dostupni su u četiri različita nivoa zaštite: niska (faktor 6 do 10), srednja (15 do 25), visoka (30 do 50) i veoma visoka (50+). Što je viši faktor zaštite, to je koža bolje zaštićena, ali važno je preparat nanositi temeljno (vodite računa da ne propustite ni jedan deo tela) i zaštitu obnavljati na svaka dva sata.

 • Zašto je osetljivoj koži potrebna posebna zaštita od sunca?

  Osetljiva koža ima oslabljenu zaštitnu barijeru. Ona ima manju sposobnost vezivanja potrebne vlage i podložnija je spoljnim iritansima. Jedan od njih su sunčevi zraci koji uzrokuju dodatno isušivanje kože i pojavu crvenila i iritacija.

  Osetljiva koža lica je naročito podložna oštećenjima od sunca, zato što je tanja u odnosu na kožu nekog drugog dela tela, a i češće je izložena, nije pokrivena odećom. Za osetljivu kožu je korisna zaštita od sunca koja je posebno formulisana da umiruje i da štiti. O tome kako da negujete osetljivu kožu, više saznajte u našem članku kako prepoznati i zaštititi osetljivu kožu lica.

 • Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

  UVA zraci prodiru u dublje slojeve kože. Oni stimulišu stvaranje slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres i mogu dovesti do indirektnog oštećenja DNK materijala ( slobodni radikali modifikuju ćelijsku DNK vremenom). UVA zraci se najčešće vezuju za fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem). Takođe, mogu da deluju kao okidač za alergije na sunce kao što je polimorfna svetlosna erupcija (PLE). UVB zraci takođe mogu da izazovu alergije, ali u manjem stepenu.

  UVB zraci obezbeđuju energiju koja je vašoj koži potrebna kako bi sintetisala vitamin D i stimulisala proizvodnju melanina koji je odgovoran za tamnjenje kože. Oni ne prodiru podjednako duboko koliko i UVA zraci, prodiru samo u površinske slojeve kože, ali mogu izazvati veća trenutna oštećenja kao što su opekotine od sunca. Ćelijska DNK direktno apsorbuje UVB zrake, što može dovesti do oboljenja kože kao što su aktinična keratoza i rak kože.
  Oba tipa UV zraka mogu dovesti do hiperpigmentacija i mogu dodatno pogoršati stanja kao što su fleke od sunca (poznate i kao staračke fleke) i melazma.

 • Šta je vidljiva svetlost visoke energije i zašto bi treblo da zaštitim kožu od nje?

  Spektar sunčeve svetlosti sastoji se od UV, vidljive i infracrvene svetlosti. Vidljiva svetlost je ona koju ljudsko oko može da detektuje, dok ostali tipovi ostaju nevidljivi golim okom. Deo vidljivog spektra koji ima visoki nivo energije poznat je kao vidljiva svetlost visoke energije. Takođe se naziva i HEVIS svetlost, HEV svetlost, HEVL i ponekad "plava svetlost" ili "plavo ljubičasta" svetlost.

  Kao i UVA zraci, HEVIS svetlost prodire u dublje slojeve kože (dermis) i može dovesti do stvaranja slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali jedni su od glavnih uzroka fotostarenja (prevremenog starenja kože uzrokovanog suncem). Oni ometaju rad ćelija i razlažu kolagen i elastin koji našoj koži daju glatki, mladalački izgled. HEVIS svetlost takođe se povezuje i sa nejednakom pigmentacijom kože i melazmom.

  Mnoge moderne kreme za zašitu od sunca nude efekasnu zaštitu od UVA i UVB zraka, ali mi preporučujemo da potražite preparate koji takođe štite i od negativnih uticaja HEVIS svetlosti. Ovi preparati će vašoj koži pružiti pouzdanu zaštitu od fotostarenja, te dugoročno mogu pomoći u borbi protiv vidljivih znakova starenja kao što su bore.

4.0
7 komentara
5
0
0
1
1
 • Mihajlo 26.4.2024.
  Izuzetno lagan
  Kazmetički jako elegantan, lagan. Blago parfimisan, slobodno može na lice, nije mastan. Lepo upije, blago sjaji ništa preterano. Ne izaziva suzenje očiju. Potseća na japanski Skinaqua uv moisture gel po teksturi. Gel losion. Alkohol je tu, ali da nema alkohola ne bi bio tako lagan. Ovo će biti ponovljena kupovina. Konačno dobar spf, u kom se može čovek potapati. Ne rola se pri reaplikaciji.
 • Aleksandra 29.6.2021.
  Sjajno!
  Odličan losion sa zaštitnim faktorom, nema klasičan miris krema za sunčanje i jako je lagan i ne ostavlja tragove na odeći. Brzo se upija u kožu i ne ostavlja masan film preko kože.
 • Marijana 6.7.2019.
  Odličan preparat...
  Koristim ga za sina pd 11godina. Nema alergije nema osipa a zastita od sunca je maximalna. Hvala Eucerinu....
 • Učitaj više

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku