• 1/1

Eucerin AQUAporin ACTIVE Lagana hidratantna krema za lice

4
21 komentar

Za dehidriranu, osetljivu kožu

Jedinstvena hidratantna krema koja dehidriranoj, osetljivoj koži pruža intenzivnu 24-časovnu hidrataciju.

O preparatu

Eucerin AQUAporin ACTIVE Lagana hidratantna krema za lice je osvežavajuća hidratantna krema  koja poboljšava sopstveni sistem hidratacije u koži i čini kožu mekom, glatkom i blistavom.

Našoj koži je potrebna voda da bi funkcionisala uspešno i delotvorno. Dobro hidrirana koža je glatka, meka i deluje blistavo. Kada je narušena barijerna  funkcija kože, koja je njena prirodna zaštita, koža gubi svoju vlažnost i postaje dehidrirana. Dehidrirana koža nema sjaj, u njoj se javlja osećaj zategnutosti i ona nije u stanju da zadrži iritirajuće činioce iz spoljašnje sredine. Kao rezultat toga, ona postaje osetljiva. Neophodna je intenzivna i dugotrajna hidratacija da bi se očuvao najbolji izgled i stanje takve kože.

Većina hidratantnih krema poboljšava hidrataciju tako što ograničava isparavanje vode iz kože i/ili putem vezivanja vlage u spoljašnjim slojevima kože pomoću humektanata kakav je glicerin. Naša koža takođe ima svoj sopstveni sistem hidratacije - akvaporine. Oni transportuju vodu između ćelija kože i podržavaju hidrataciju kože iznutra. Eucerin AQUAporin ACTIVE linija poboljšava njihovu prirodnu snagu. Formulacija sadrži gliko-glicerol, trenutno najuspešniji sastojak namenjen hidrataciji, za koji je dokazano da povećava broj akvaporina u koži. To znači da kao dodatak ograničenom isparavanju i vezivanju vode u spoljašnjim slojevima kože,  Eucerin AQUAporin ACTIVE linija poboljšava sopstveni sitem hidratacije u koži.

Lagana, osvežavajuća tekstura Eucerin AQUAporin ACTIVE Lagane hidratantne kreme za lice  pruža intenzivnu, 24-časovnu  hidrataciju i koža je lako upija. Smanjuje osećaj zategnutosti  kože i čini je glatkom i mekom. Klinički i dermatološki je dokazano da Eucerin AQUAporin ACTIVE hidratantne kreme za lice odgovaraju osetljivoj koži, a takođe ne sadrže parfeme ili parabene.

Klinička i dermatološka ispitivanja

Preparat je klinički ispitan u in vitro i in vivo uslovima da bi se dokazala efikasnost linije proizvoda kao i da bi se dokazalo da odgovara osetljivoj koži.

365 žena (starosti između 20 i 45 godina) učestvovalo je u testu primene u septembru 2014.g kada su isprobavale primenu preparata tokom dve nedelje. 88 od ovih žena je isprobavalo   AQUAporin ACTIVE Laganu hidratantnu kremu za lice. Rezultate primene su analizirali dermatolozi, ali su ih procenjivale i same učesnice.

Glavni nalazi

 • Trenutni rezultati: 98% je primetilo trenutno poboljšanje hidriranosti kože.
 • Intenzivna hidriranost: pojačana hidriranost tokom 24 sata nakon prve primene.
 • Dugotrajna hidriranost:  pojačana hidriranost 3 dana nakon prestanka redovne primene još uvek je bila prisutna
 • Osećaj glatke i meke kože: 89% je primetilo da je njihova koža glatka i meka
 • Ublažavanje neugodnog osećaja: 94% je izjavilo da je " ublažen osećaj zategnutosti kože"
 • Izuzetno pogodna za osetljivu kožu: 97% se slaže da preparat "posebno odgovara osetljivoj koži".

Svojstva

 • bez parfema
 • bez parabena
 • nekomedogeno
 • brzo se upija
 • odlična podloga za šminku

Kako se koristi

Kako se koristi

Nanositi ujutru i uveče na lice, vrat i predeo dekoltea blagim masiranjem. Izbegavati kontakt sa očima.

Vaša svakodnevna rutina nege

Korak 1: Čišćenje

Svu vodootpornu šminku za oči ukloniti pomoću Eucerin DermatoCLEAN Sredstva za skidanje vodootporne maskare i šminke, zatim temeljno očistiti kožu koristeći Eucerin DermatoCLEAN Osvežavajući gel za čišćenje.

Pročitaj više

Korak 2: Toniranje

Tonirati kožu primenom Eucerin DermatoCLEAN Tonika.

Pročitaj više

Korak 3: Posebna nega

Prvo naneti posebne preparate za negu koje inače koristite, kao što je Eucerin AQUAporin ACTIVE Krema za negu područja oko očiju.

Pročitaj više

Korak 4: Nega

Nastavite negu pomoću Eucerin AQUAporin ACTIVE Lagane hidratantne kreme za lice.

Pročitaj više

Korak 5: Zaštita

Ako će Vaša koža biti izložena jakom suncu, zaštitite je pomoću kreme za zaštitu od sunca namenjene normalnoj i kombinovanoj koži, kao što je  Eucerin Fluid za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 50+.

Pročitaj više

Preporuke i upozorenja

Koristite ovaj proizvod ako…

Ako tražite laganu hidratantnu kremu za lice koja intenzivno hidrira.

Imate normalnu ili kombinovanu kožu koja je dehidrirana i osetljiva. Eucerin AQUAporin ACTIVE Lagana hidratantna krema za lice je posebna formulacija koja odgovara osetljivoj koži i klinički dokazano daje rezultate.

Probajte drugi proizvod ako…

Tražite laganu hidratantnu kremu za lice koja intenzivno hidrira sa dodatkom zaštite protiv UVA i UVB zraka. Probajte Eucerin AQUAporin ACTIVE Hidratantnu kremu za lice sa SPF25 i UVA zaštitom

Tražite kremu za negu lica za osetljivu kožu koja smanjuje dubinu bora i učvršćuje kožu. Probajte Eucerin Q10 ACTIVE Dnevna krema za normalnu i mešovitu kožu.

Tražite hidratantnu kremu za lice koja intenzivno hidrira ali imate suvu i osetljivu kožu. Eucerin AQUAporin ACTIVE Bogata hidratantna krema za lice je posebno formulisana za suvu i osetljivu kožu i klinički dokazano odgovara istovremeno osetljivoj koži i poboljšava njenu hidriranost.

Tražite lagani hidratantni losion za telo koji intenzivno hidrira. Probajte Eucerin pH5 Losion za telo.

Imate preosetljivu kožu, čiji glavni simptomi su osećaj vreline, peckanje i svrab. Probajte Eucerin UltraSENSITIVE Dnevnu kremu za normalnu i kombinovanu kožu koja sadrži ograničen broj sastojaka u cilju smanjenja rizika od pojave reakcija kože.

Sastojci

Smanjen sadržaj vlage zbog ograničenog broja akvaporina (šematski prikaz).

Smanjen sadržaj vlage zbog ograničenog broja akvaporina (šematski prikaz).

Jedinstvena formulacija koja sadrži gliko-glicerol identičan onom u prirodi, koji je poboljšan derivat glicerola sa odličnim svojstvima hidratacije koja su naučno dokazana. Gliko-glicerol aktivira sopstvene kanale za distribuciju vlažnosti u koži - akvaporine. Ova formulacija pomaže da se ojača prirodna barijerna funkcija kože, da bi se sprečio gubitak vode i osigurala dugotrajna hidriranost.

Često postavljana pitanja (4)

4
21 komentara
 • :)
  Aleksandra
  Drage devojke, razumem kako ovo novo pakovanje moze da bude problematično vama sa osetljivom kožom. No, moramo da se složimo da je ova krema fenomenalna, pa stoga i da se malo povinujemo ovom proizvodu i njegovom pakovanju. :) Ono što bih ja preporučila je da možete da koristite nešto kako biste pokupile kremu iz ambalaže. Ja sam lično pronašla nešto što podseća na malu plastičnu spatulu pa time pokupim dovoljne kreme za jedno nanošenje. Nadam se da će neka od vas možda ovo pročitati i naći neko čak možda i kreativnije / praktičnije rešenje jer ne vredi odustati od takvog divnog proizvoda zbog ambalaže. Veliki pozdrav za sve! :)
 • Odlična hidratacija
  Jelena
  Kremu koristim godinama, sve preporuke!
 • Jojo
  Odlična krema! Hidrira kožu, ne masti je, brzo se upija i - što mi je najvažnije - nije teška i imam osećaj da koža može da diše. Inače, imam mešoviti tip kože lica (masnija T-zona, suva koža na obrazima). Sa nekim drugim kremama (drugih brendova) posle nanošenja bih imala problem sa znojenjem lica - kao da su bile suviše teške iako su bile namenjene svim tipovima ili normalnom ka mešovitom tipu kože. Zato mi je posebno drago što sam konačno pronašla ovu kremu, koja savršeno odgovara mojoj koži lica.
Učitaj više

Srodni preparati

Pronađite najbližu Eucerin Partner apoteku