• (11)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin DermoPure Komplementarna umirujuća krema

Ublažava efekte medikamentozne terapiije akni

Hidratantna krema za masnu i problematičnu kožu koja ublažava efekte medikamentozne terapiije akni. Lagana formulacija koja intenzivno hidrira kožu, umiruje iritacije i smanjuje crvenilo.

Hidratantna krema za dopunu medikamentoznoj terapiji akni

Eucerin DermoPure Komplementarna umirujuća krema je posebno formulisana za osobe koje su na medikamentoznoj terapiji akni.

Dehidrirana koža je jedan od neželjenih efekata terapije akni. Nemasna formulacija pruža intenzivnu hidrataciju čime se ublažava ovaj neželjeni efekat. Ceramidi jačaju barijernu funkciju kože i smanjuju gubitak vlage, SymSitive* umiruje iritacije kao što su osećaj peckanja i žarenja, dok Likokalkon A smanjujei crvenilo.

Eucerin DermoPure Komplementarna umirujuća krema je pogodna za primenu i tokom trudnoće.

* Registrovani zaštitni znak Symrise-a AG, Nemačka

Kliničke i dermatološke studije

Kliničke i dermatološke studije su potvrdile veoma dobru podnošljivost i efikasnost prilikom primene kod masne i problematične kože. Preparat je pogodan i za osetljivu kožu.

GLAVNI REZULTATI

U studiji samoprocene preparata je učestvovalo 58 muškaraca i žena starosti od 16 do 43 godine (prosečna starost 24 godina). Koristili su Eucerin DermoPure komplementarnu umirujuću kremu dva puta dnevno u toku dve nedelje. Tokom trajanja studije svi ispitanici su bli na medikamentoznoj terapiji akni (topikalni benzoil peroksid, topikalni tretinoin, topikalni adapalen ili oralni izotretinoin) barem dve nedelje.
Pacijenti su potvrdili:

 • 96%: koža se dobro oseća posle upotrebe kreme
 • 94%: krema ima svilenkasto meku teksturu
 • 93%: krema smanjuje osećaj zategnutosti
 • 91%: krema umiruje kožu koja je pod medikamentoznom terapijom
 • 91%: krema se lako razmazuje
 • 90%: krema ublažava neželjena dejstva medikamentozne terapije akni
 • 89%: krema smanjuje osećaj peckanja i žarenja

Često postavljana pitanja

Da li mogu da nastavim da koristim Eucerin DermoPure Komplementarnu umirujuću kremu kada prestanem sa medikamentoznom terapijom akni?

Da. Proizvod može da se koristi svakodnevno čak i kada niste na medikamentoznoj terapiji. Ako vam tekstura preparata postane teska, mozete da probate i sa laganijim preparatom. Probajte u tom slučaju Eucerin DermoPure Matirajući fluid.

Uz koji tip medkamentozne terapije akni se dobro kombinuje Eucerin DermoPure Komplementarna umirujuća krema?

Ona je idealna hidratantna krema za upotrebu i uz topikalne tretmane (kao  što su adapalen i benzoil peroksid) kao i uz sistemsku terapiju akni (kao što je izotretinoin).

Ranije sam koristio/la Eucerin DermoPurifyer Komplementarnu hidratantnu dnevnu kremu SPF 30. Koja je razlika između nje i Eucerin DermoPure Komplementarne umirujuće kreme?

Došlo je do promene formulacije u ovom preparatu. Ako ste ranije koristili  Eucerin DermoPurifyer Komplementarnu hidratantnu dnevnu kremu SPF 30, moći ćete bez problema da koristite i ovu novu kremu i nadamo se da ćete uočiti njene dodatne pogodnosti. Naša nova, unapređena formulacija sadrži SymSitive*, pantenol, više likokalkona A, ceramida kao i više glicerina.
Preparat ne sadrži parabene i nema faktor zaštite, te se može koristiti i uveče. Medikamentozna terapija akni povećava osetljivost kože na sunce, tako da je preporuka da ujutro nanesete i preparat za dodatnu zaštitu od sunca. Probajte Eucerin Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 30 ili SPF 50+ u zavisnosti od stepena izloženosti suncu.
*Registrovani zaštitni znak Symrise-a, Nemačka

Da li proizvod ima faktor zaštite od sunca?

Ne, tako da možete da ga koristite i uveče. Medikamentozna terapija akni povećava osetljivost kože na sunce, tako da u slučaju kada znate da će vam koža biti izložena duže vreme suncu, trebalo bi da koristite zažtitnu kremu kao što je Eucerin Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+.

Koristim šminku kako bih prekrila akne. Da li time pogoršavam stvari?

Koristite šminku koja odgovara vašoj koži, koja ne zapušava pore i na sebi ima oznaku ,,nekomedogeno". Ne zaboravite da je temeljno uklonite uveče. Eucerin DermoPure korektor je posebno formulisan da prikrije i umanji simptome masne i problematične kože. Obratite se svom lekaru ili farmaceutu za savet prilikom izbora šminke.

Da li su Eucerin DermoPure proizvodi za negu pogodni kao podloga za šminku?

Da. Ako je koža dobro hidrirana onda će biti lakše da se šminka ravnomerno nanese.

Da li su akne nasledne?

Da, genetska predispozicija igra bitnu ulogu kod pojave akni. Ako su oba roditelja imala akne, onda postoji velika verovatnoća da će se akne razviti i kod njihove dece.

Sastojci

Uputstva za upotrebu

 • Koristite svakodnevno ujutru i/ili uveče
 • Nanesite preparat na temeljno očišćeno lice (probajte Eucerin DermoPure Gel za čišćenje kože)
 • Nežno utrljajte
 • Izbegavajte kontakt sa očima
 • Nakon toga nanesite odgovarajuću zaštitu od sunca kao što je Eucerin Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 30 ili SPF 50+. Ovo je važno kako bi se izbegli problemi sa hiperpigmentacijama na koži.
 • Eucerin DermoPure Komplementarna umirujuća krema je odlična podloga za šminku

 

Koristite vaše preparat za hidrataciju ujutru i/ili uveče

Preporuke za vašu dnevnu rutinu nege lica

Očistite kožu pre nego što nanesete hidratantnu kremu za bubuljice

Očistite kožu ujutru i uveče:

 • ujutru: da uklonite višak sebuma i izumrele ćelije kože nataložene u toku noći
 • uveče: da uklonite šminku i nečistoće koje su se nakupile u toku dana

Koristite blage, ali efikasne preparate za čišćenje lica, kao što je Eucerin DermoPure gel za čišćenje kože u kombinaciji sa mlakom vodom, a nakon toga nanestite DermoPure tonik. Možete da koristite Eucerin DermoPure piling jednom nedeljno da biste dubinski očistili pore i poboljšali teksturu kože.

Ne preporučujemo upotrebu tonika i pilinga na bazi alkohola uporedo sa lekovima koji se koriste u lečenju akni jer izotretinoin, benzoil peroksid i antibiotici mogu da kožu učine još osetljivijom. Ako vam se dopada osvežavajući osećaj koji imate nakon nanošenja tonika, probajte umesto njega bezalkoholnu Eucerin DermoPure Micelarnu vodu.

Koristite preparate za hidrataciju posle upotrebe gela za čišćenje ukoliko imate akne i bubuljice

Izbor preparata za negu zavisi od stepena ozbiljnosti vaših akni i od medikamentozne terapije koju primenjujete.

Ako ste na medikamentoznoj terapiji akni, Eucerin DermoPure Komplementarna umirujuća krema ublažava njiene neželjene efekte. Treba je naneti pet minuta nakon vašeg tretmana kako bi terapiju koža potpuno upila.

Ako imate akne blagog do umerenog stepena i niste na medikamentoznoj terapiji, koristite preparat za hidrataciju sa umirujućim i mat efektom kao što je Eucerin DermoPure Matirajući fluid, ujutro i uveče.

Za glatku i čistu kožu vremenom možete da uključite Eucerin DermoPure Regenerativni tretman u vašu svakodnavnu negu. On je pogodan za masnu i problematičnu kožu koja nije na medikamentoznom terapiji i trebalo bi da se koristi samo jednom dnevno – po mogućstvu uveče. Možete ga koristiti pre nanošenja DermoPure Matirajućeg fluida, ili samostalno.

Koristite zaštitu od sunca posle vaše kreme za hidrataciju za akne

Nanošenje preparata za zaštitu od sunca je bitan korak u vašoj jutarnjoj nezi. Kada je koža sa bubuljicama izložena suncu javlja se rizik da sunce izazove nastanak hiperpigmentacija na mestu bubuljice. Takodje, javlja se i osetljivosti na svetlost koja je povezana sa primenom lekova za akne. Eucerin gel-krem za zaštitu masne kože lica od sunca SPF 30 ili SPF 50+  pruža nivo zaštite koji je potreban vašoj koži i treba je naneti pre nego što koristite korektor i šminku. Ako nanosite zaštitu za sunce posle medikamentozne terapije akni sačekajte 5 minuta kako biste omogućili koži da potpuno upije tretman.

Nanesite hidratantnu kremu za bubuljice pre nego što naneste šminku i/ili korektor

Prekrijte bubuljice tečnim puderom i/ili Eucerin DermoPure korektorom. Odaberite proizode koji imaju oznaku ,,nekomedogen'' (ne zapušava pore) i po mogućstvu, one koji sadrže sastojke koji poboljšavaju stanje masne i problematične kože. Obavezno očistite lice i skinite šminku pre nego što odete u krevet.

Da li je ovaj proizvod pogodan za moju kožu?

Koristite ovaj proizvod ako...

Probajte drugi proizvod ako...

Vam je koža dehidrirana i iziritirana medikamentoznom terapijom

Više niste na medikamentoznoj terapiji akni: Probajte Eucerin DermoPure Matirajuću fluid.

Eucerin DermoPure Efikasna linija preparata za čišćenje i negu masne i problematične kože

Akne su zapaljensko oboljenje koze. Zapaljenje postoji u svim fazama nastanka akni - od nevidljivih mikrozapaljenja do vidljivo upaljenih papula i pustula.

Eucerin DermoPure linija preparata je specijalno  formulisana da deluje protiv četiri ključna faktora nastanka akni:

 • mikrozapaljenja: uzroka koji se nalazi u korenu začaranog kruga nastanka akni i njihove upale
 • seboreje (prekomernog lučenja sebuma)
 • hiperkeratoze (zadebljanja površinskog sloja kože) koja može da potom uzrokuje mitisere i bubuljice
 • mikrobiološke kolonijalizacije (pojačane proliferacije bakterija) koja dovodi do vidljivog zapaljenja u formi papula i pustula

Formule sadrže:

 • Likokalkon A: veoma efikasno deluje protiv zapaljenja, umiruje iritacije i smanjuje crvenilo
 • Salicilna kiselina: antibakterijski sastojak sa komedolitičkim delovanjem koje smanjuje simptome masne i problematične kože i sprečava njihov ponovni nastanakSebum regulativna tehnologija: usporava stvaranje sebuma

DermoPure Regenerativni tretman takođe sadrži:

 • 10% kompleks hidroksi kiselina: veoma efikasna kombinacija glikolne kiseline, salicilne kiseline i glukonolaktona koja vrši piling čime obnavlja kožu, otpušava pore, smanjuje P.acne (bakterije) i uklanja mrtve ćelije.

Linija preparata uključuje blage, ali efikasne čistače i liniju proizvoda posebno formulisanih za negu masne i problematične kože. Određeni preparati su pogodni za upotrebu uporedo sa medikamentoznom terapijom akni kako bi ublažili njene neželjene efekte.

Kliničke i dermatološke studije su potvrdile da su preparati pogodni za primenu kod masne i problematične kože kao i da efikasno smanjuju i eliminišu njihove simptome.

1Das S, Reynolds RV: Am J Clin Dermatol (2014), 15: 479-488

Ukupna ocena
 • (11)
5 od 5 poena / 11 komentar
5 Zvezdica
11
4 Zvezdice
0
3 Zvezdice
0
2 Zvezdice
0
1 Zvezdica
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Ljubaav,

Eucerin ❤

Počela sam da ga koristim pre dve nedelje , prija mojoj koži. Čak mi dermatolog i preporučio ovu liniju!
Bokica,

Masna koza sa prvim borama

Postovani, imam 31 godinu, masnu T zonu, ali i prve bore u predelu oko ociju. Koju bi ste mi kremu preporucila ujedno i za tu masmu regiju, ali i za bore? Hvala
Daca,

Akne i bubuljice ,a masna koža

Molim vas koji preparat mi preporucujete za dete 13godina koje ima masnu kozu, sklonu bubuljicama i aknama od kojih joj ostaju fleke po licu.
Eucerin

Poštovana,

DermoPure linija obuhvata preparate za čišćenje i negu masne kože. Vrlo je bitno čišćenje, tu preporučujemo umivanje DermoPure Gelom za umivanje.
Preporuka za dnevnu kremu je DermoPure Matirajući fluid, a za noćnu negu DermoPure Regenerativni tretman. Ovaj preparat reguliše produkaciju sebuma. Njegovom redovnom primenom se smanjaju tamne fleke koje ostaju od akni.

Vaš Eucerin

Ivana,

Molim za savet

Poštovani, koji preparat iz Vaše linije za problematičnu kožu sklonu aknama mi preporučujete, s obzirom da sam trudnica?
Eucerin

Poštovana,

Svi preparati iz Eucerin asortimana su pogodni za korišćenje i tokom trudnoće.

Kao preporuku za čišćenje preporučujemo DermoPure Gel za umivanje. Za Dnevnu negu tu je Eucerin DermoPure Matirajući fluid i tokom sunčanih dana preko može Oil-Control gel-krem SPF 50.

Kao večernju negu možete da uključite DermoPure Regenerativni tretman.

Vaš Eucerin

Lena,

Za dete

Molim vas koju kremu da uzmem za devojcica 12god ima masnu kozu na delu oko nosa i na nosu. Koju bi mi vasu kremu preporucili? Hvala
Eucerin

Poštovana,

Bitan korak pre nege je čišćenje. Tu vam preporučujemo upotrebu DermoPure gela koji blago, ali efikasno čisti kožu.
Kao preparat za dnevnu negu, preporučujemo DermoPure Matirajući fluid. On kontroliše stvaranje masnoće, ali uz to i hidrira kožu.

Vaš Eucerin


Newsletter

Prijavite se na naš newsletter kako biste prvi saznali Eucerin novosti.

  

Eucerin-newsletter