Novo
 • (3)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin gel-krem za zaštitu masne kože lica od sunca SPF 50+

Preparat za zaštitu od sunca za lice za masnu i kožu sklonu aknama

Štiti od oštećenja kože izazvanih suncem. Daje dugotrajni matirajući efekat tenu i uklanja višak sjaja.

Facial sun protection for oily and acne-prone skin

Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 50+ je preparat za svakodnevnu zaštitu od sunca sa veoma visokim faktorom zaštite, posebno formulisan za masnu i kožu sklonu akanama. On kombinuje nadmoćnu fotozaštitu protiv nastanka oštećenja kože koja izaziva sunce i aktivno deluje na poboljšanje stanja kože.

Prvo, njegov visoko efikasni i na svetlosti postojani UVA i UVB sistem filtera, koji je usklađen sa smernicama Cosmetics Europe - Udruženja za ličnu negu (raniji naziv Colipa), pruža pouzdanu zaštitu.

Drugo, kombinacija likokalkona  Agliciretinske kiseline pruža biološku zaštitu ćelije. Likokalkon A je moćan, prirodni antioksidans koji kožu štiti od oštećenja ćelije izazvanih slobodnim radikalima, a gliciretinska kislina štiti DNK podržavajući sopstvene mehanizme za zaštitu i opopravak DNK u koži.

Konačno, posebno razvijena tehnološka inovacija u kontroli sebuma deluje na posebne potrebe masne i kože sklone aknama. Formulacija za regulisanje proizvodnje sebuma sa L-karnitinom  i kombinacijom tri pigmenta za upijanje masnoće sa matirajućim efektom, daje tenu trenutni i dugotrajni mat efekat čak i u uslovima tople i vlažne klime.

Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 50+ je nekomedogen, ne sadrži parfeme i parabene, i idealna je osnova za nanošenje šminke.

Kliničke studije

Klinička ispitivanja potvrđuju veoma dobru podnošljivost na koži Eucerin Sun Gel-krema za lice za masnu kožu SPF 50+, čak i kod pacijenata sa osetljivom i kožom sklonom aknama.

Efikasnost i matirajući efekat ove formulacije sa regulacijom proizvodnje sebuma pomoću L-karnitina su dalje ispitivni u studijama tokom primene preparata.

Glavni rezultati

Studija koja je uključila 325 ispitanika sa masnom, aknama sklonom kožom pokazala je odlične rezultate (2). Potvrđena je:

 • izuzetno lagana tekstura (95%)
 • dugotrajni matirajući efekat (94%)
 • bez masnog sjaja i nekoliko časova nakon nanošenja (93%)
 • trenutno upijanje (98%)

Žene sa masnom i kombinovanom kožom su  nakon 4 nedelje primene proizvoda potvrdile (3):

 • manje masna koža (90%)
 • kontrola proizvodnje sebuma (81%)
 • nema zapušenih pora (86% )
Woman’s face before and after split-face application
Leva strana: Kontrolni preparat za zaštitu od sunca (1) | Desna strana: Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu (1)

(1) Primena Eucerin Krem-gela za lice za masnu kožu SPF 50+ (na desnu polovinu lica) i Kreme za lice SPF 50+ koja je služila kao kontrola (na levu polovinu lica). Klinicko fotografisanje je izvršeno 5 minuta nakon nanošenja proizvoda. Prikazan je primer, individualni rezultati mogu biti različiti. (2) U dve kombinovane studije korišcenja, 325 žena sa kombinovanom ili masnom kožom, sklonom aknama primenjivalo je jednom dnevno tokom dve nedelje Eucerin Krem-gel za lice za masnu kožu SPF 50+ . Ispitivanje je sprovedeno u uslovima tople i vlažne klime (Tajland i Španija). (3) Rezultat klinčkog ispitivanja koje je uključilo 40 žena sa kombinovanom ili masnom kožom. Eucerin Krem gel za zaštitu od sunca za masnu kožu SPF 50+ je nanošen dva puta dnevno tokom 4 nedelje .

Sastojci

Kako se koristi

 • Nanositi svakodnevno ujutru pre izlaganja suncu i često ponovo nanositi da bi se održao odgovarajući stepen zaštite
 • Ne ostajati dugo na suncu, čak i tokom primene preparata za zaštitu od sunca. Preterano izlaganje suncu pretstavlja ozbiljnu pretnju zdravlju.

Žena nanosi preparat za zaštitu od sunca

Za Vašu rutinu nege

Žena čisti kožu lica

Naneti Eucerin DermoPURIFYER Gel za čišćenje lica na lice i isprati ga.

Žena koristi tonik

Koristiti Eucerin DermoPURIFYER Tonik koji priprema kožu za sledeći korak.

Žena koristi koncentrat

Naneti medicinske preparate za lečenje akni, ako je potrebno. U suprotnom naneti na kožu Eucerin DermoPURIFYER Aktivni koncentrat.

Žena nanosi kremu

Ukoliko se koriste lekovi za lečenje kože sklone aknama, naneti Eucerin DermoPURIFYER komplementarnu hidratantnu kremu SPF 30. Ukoliko se ne primenjuju lekovi za lečenje akni, naneti Eucerin DermoPURIFYER hidratantnu kremu, blago je umasirati u kožu.

Žena koristi preparat za zaštitu od sunca

Naneti Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 50+  pazeći da se izbegne kontakt sa očima. Sačekati da se potpuno upije i izbegavati direktni kontakt sa odećom i čvrstim površinama da bi se izbegao nastanak fleka.

Žena koristi šminku

Koristiti Eucerin DermoPURIFYER Korektor za nečistu kožu lica da bi se ublažio izgled nečiste kože i pokrile nesavršenosti ili naneti nekomedogenu šminku bez parfema i parabena namenjenju koži sklonoj aknama.

Preporuke i mere opreza

Koristiti ovaj proizvod ako …

Probajte drugi proizvod ako ...

Imate masnu, aknama sklonu ili osetljivu kožu i tražite preparat za zaštitu od sunca sa visokim faktorom zaštite posebno namenjen Vašoj koži lica.

Odgovara Vam preparat za zaštitu od sunca sa izuzetno laganom teksturom.

Eucerin Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch SPF 50+ is ultra-light, non-greasy and non-sticky and absorbs quickly and easily. It is also non-comedogenic.

Želite preparat za zaštitu od sunca za lice sa matirajućim efektom:

tehnološka inovacija u Eucerin Sun Gel-kremu za lice za masnu kožu SPF 50+ daje trenutni i dugotrajni matirajući efekat tenu zahvaljujući jedinstvenoj teksturi i regulaciji proizvodnje sebuma.

Želite da sprečite pojavu pigmentnih fleka na mestu akni:

Eucerin Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch SPF 50+ protects your skin from sun-induced pigmentation disorders.tehnološka inovacija u Eucerin Sun Gel-kremu za lice za masnu kožu SPF 50+ daje trenutni i dugotrajni matirajući efekat tenu zahvaljujući jedinstvenoj teksturi i regulaciji proizvodnje sebuma.

Imate suvu kožu lica

U tom slučaju probajte Eucerin Sun Kremu za lice SPF 50+.

Imate normalnu i kombinovanu kožu lica, idete na plivanje ili ste na plaži i odgovara Vam preparat za sunčanje koji je otporan na vodu.

U tom slučaju probajte Eucerin Sun Fluid SPF 50+.

Želite preparat za sunčanje posebno formulisan za dečiju kožu.

Često postavljana pitanja

Koji SPF faktor treba da koristim?

Osetljivost na sunce je različita od jedne osobe do druge. Na primer, ako imate osetljivu i kožu sklonu aknama uvek treba da koristite visok ili veoma visok SPF.  SPF, skraćenica od engl. Sun Protection Factor, označava dodatnu količinu vremena koja je potrebna da se ne pojave opekotine od sunca, u odnosu na vreme kada nije primenjen preparat za zaštitu od sunca.  Tako bi osoba kojoj se opekotine od sunca pojave za 30 min, ukoliko koristi preparat za zaštitu od sunca mogla da bude zaštićena 300 minuta. Međutim SPF zavisi i od toga da li se proizvod koristi u dovoljnoj količini. Preporučuje se zadržavanje na suncu u trajanju od 60% vremena koje daje SPF, kao i razmišljanaje o tome da se oštećenja kože mogu javiti i pre pojave vidljivih opekotina od sunca. Ukoliko brinete o tome kako vaša koža podnosi sunce, obratite se  dermatologu za savet.

Zašto mi je potreban poseban preparat za zaštitu od sunca ako imam kožu sklonu aknama?

Koža sklona aknama ima posebne potrebe. Na primer, primena tretmana za lečenje akni dovodi do fotosenzitivnosti i zbog toga je koža podložnija oštećenjima koja izaziva sunce. Koža sklona aknama obično ima povećanu proizvodnju sebuma što se može regulisati primenom posebnih preparata za zaštitu od sunca. Konačno, pigmentne fleke su glavni problem, jer postoji rizik da se na mestu akni pod uticajem sunca razviju hiperpigmentacije. Posebne kreme za zaštitu od sunca uzimaju u obzir svaki od ovih problema.

Zašto kremu za zaštitu od sunca treba uključiti u svakodnevnu rutinu nege?

Koža na licu je više izložena suncu tokom cele godine u odnosu na kožu na ostatku tela, što je čini  podložnijom oštećenjima od štetnih UVA/UVB zraka. Da bi se izbegla oštećenja ćelijske DNK, fotostarenje i hiperpigmentacije, važno je da se koža lica zaštiti uvek kada je izložena suncu.

Da li treba da nanosim i preparat za zaštitu od sunca ukoliko već koristim Eucerin DermoPURIFYER Komplementarnu hidratantnu kremu SPF 30?

Ukoliko duže boravite na otvorenom, i ako provodite vreme u vodi ili znojeći se, preporučuje se da primenjujete posebne preparate za zaštitu od sunca, a ako je potrebno koristite i veoma visok SPF kao što je 50+.

Da li mogu da nanosim šminku posle primene preparata za zaštitu od sunca?

Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 50+ je idelana osnova za šminku. I puder za lice i šminka se mogu bezbedno nanositi bez nepovoljnog uticaja na zaštitu od sunca.  Nemojte međutim zaboraviti da tokom dana ponovo nanesete preparat za zaštitu od sunca.

Kakva je razlika između UVA i UVB zraka?

Sunce zrači dugotalasne UVA (Ultravioletne A) zrake koji prodiru duboko u kožu. Oni su glavni uzročnik oksidativnog stresa. Oni su odgovorni za dugoročna oštećenja izazvana suncem kao što su starenje kože i karcinom kože, ali i za polimorfnu svetlosnu erupciju (PSE), takozvanu alergiju na sunce. Kratkotalasni UVB zraci, sa druge strane izazivaju trenutno vidljiva oštećenja kože, uobičajeno nazvana opekotine od sunca. Ovi zraci prodiru manje duboko u odnosu na UVA i uglavnom su odgovorni za oštećenje ćelijske DNK.

Koja je razlika između Eucerin Sun Fluida SPF 50+ i Eucerin Sun Gel-krema za lice za masnu kožu SPF 50+?

Iako oba preparata efikasno štite od sunca, Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 50+ je aktivno rešenje koje je naprevljeno u skladu sa posebnim potrebama masne i kože sklone aknama. Formulacija sa regulacijom proizvodnje sebuma pomoću L-karnitina i tri pigmenta za upijanje masnoća kombinuje dugotrajni matirajući efekat uz izuzetno laganu teksturu.

Da li preparat za zaštitu od sunca može da zapuši pore i dovede do pojave bubuljica?

Neki pacijenti sa masnom, aknama sklonom kožom brinu da će preparati za zaštitu od sunca pogoršati stanje njihove kože (zapušiti pore, dovesti do pojave bubuljica) kao i da će na koži ostaviti neprijatan osećaj nakon nanošenja. Namenski stvoreni preparat, kao što je Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 50+, sa regulacijom proizvodnje sebuma pomoću L-karnitina, je lagana formulacija koja pruža prijatan osećaj na koži nakon nanošenja i daje matirajući efekat uz dugotrajnu kontrolu stvaranja viška sjaja.

Eucerin zaštita od sunca Vrhunska zaštita od sunca za potrebe vaše kože

Linija Eucerin za zaštitu od sunca nudi sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja izazvnih suncem i preparati za sunčanje su prilagođeni svakom tipu kože. Svi preparati sadrže visoko efikasne, fotostabilne UVA i UVB filtere za zaštitu ćelija kože, a mnogi takođe sadrže i DNK zaštitu. Postoje preparati za sunčanje za lice i telo posebno namenjeni različitim tipovima kože (normalna, suva, masna, sklona aknama). Postoje preparati posebno namenjeni bebama, deci i odraslima. Postoje i preparati za sunčanje pogodni za kožu sa indikacijama kao što su alergija na sunce, koža sa aknama ili sklona aknama i atopijski dermatitis. Sve formulacije imaju laganu teksturu, jednostavne su za nanošenje i brzo se upijaju. Upotrebljeni su isključivo izabrani aktivni sastojci čija efikasnot i podnošljivost je klinički dokazana.

Ukupna ocena
 • (3)
5 od 5 poena / 3 komentar
5 Stars
3
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Oli ,

Konacno, odlicna krema za odlazak na plazu

Konacno se pojavila krema za kozu lica koje se masti i koje je sklono aknama, a sa druge strane preosetljivo. Krema je izuzetno lagana, odlicne teksture i uopste ne zacepljuje pore. Osecaj na kozi je lagan, potpuno drugaciji od npr. Sun fluid mat kreme, za koju mi se cinilo da mi "zastopava" lice. Cena je umerena, a u poredjenju sa Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC, meni je mnogo bolja. Jeste da nije tonirana, ali meni je najvaznija zastita od UV i nega.
dada,

upitt

mozda ako posaljete koji tester ..skontamo o cemu se radi i koliko je dobraaa
Sanja,

Sun gel krem

Odusevljena sam ovom kremom, preporucujem je kao odlicnu zastitu od sunca, a istovremeno kao umirujucu i hidratantnu