Novo
 • (3)
Pročitaj komentare Napiši komentar

Eucerin gel-krem za zaštitu masne kože lica od sunca SPF 30

Preparat za zaštitu od sunca za lice za masnu i kožu sklonu aknama

Izuzetno lagana formulacija sa efektom uklanjanja viška sjaja namenjena zaštiti od oštećenja izazvanih suncem.

Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 30 je preparat za svakodnevnu zaštitu od sunca sa veoma visokim faktorom zaštite, posebno formulisan za masnu i kožu sklonu aknama. On kombinuje nadmoćnu fotozaštitu protiv nastanka oštećenja kože koja izaziva sunce i aktivno deluje na poboljšanje stanja kože.

Njegov visoko efikasni i na svetlosti postojani UVA i UVB sistem filtera, pruža pouzdanu zaštitu. On je usklađen sa smernicama Cosmetics Europe - Udruženja za ličnu negu (raniji nazviv Colipa).

Formulacija takođe pruža biološku zaštitu ćelije kombinujući likokalkon A i gliciretinsku kiselinu. Likokalkon A je sastojak koji vodi poreklo iz ekstrakta  korena sladića (Glycyrrhiza inflate) i delje kao snažan antioksidans i protiv zapaljenja, štiteći ćelije kože protiv oštećenja koja izazivaju slobodni radikali. Gliciretinska kiselina, se dobija iz biljke Glycyrrhiza glabra i štiti DNK podržavajući sopstvene mehanizme zaštite i oporavka DNK  u koži.

Regulacija proizvodnje sebuma pomoću L-karnitina, derivata amino kiseline, i matirajućih pigmenata za upijanje masnoće je kombinovana u ovom preparatu koji predstavlja tehnološku inovaciju u kontroli sebuma. Zajednički oni daju trenutni i dugotrajni matirajući efekat na koži, čak i u uslovima tople i vlažne klime.

Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 30 ne sadrži parfeme i parabene, nekomedogen je i predstavlja idealnu osnovu za nanošenje šminke.

Kliničke studije

Klinička ispitivanja potvrđuju veoma dobru podnošljivost na koži za Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 30, čak i kod pacijenata sa osetljivom i kožom sklonom aknama.

Efikasnost i matirajući efekat ove formulacije sa regulacijom proizvodnje sebuma pomoću L-karnitina su dalje ispitivni u studijama tokom primene preparata.

Main findings

Studija koja je uključila 325 ispitanika sa masnom, aknama sklonom kožom pokazala je odlične rezultate (2). Potvrđena je:

 • izuzetno lagana tekstura (95%)
 • dugotrajni matirajući efekat (94%)
 • bez masnog sjaja i nekoliko časova nakon nanošenja (93%)
 • trenutno upijanje (98%)

Žene sa masnom i kombinovanom kožom su  nakon 4 nedelje primene proizvoda potvrdile (3):

 • manje masna koža (90%)
 • kontrola proizvodnje sebuma (81%)
 • nema zapušenih pora (86% )
Lice žene pre nanošenja jednog i drugog preparata na po jednu polovinu lica
Leva strana: Kontrolni preparat za zaštitu od sunca (1) | Desna strana: Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu (1)

(1) Primena Eucerin Krem-gela za lice za masnu kožu SPF 50+ (na desnu polovinu lica) i Kreme za lice SPF 50+ koja je služila kao kontrola (na levu polovinu lica). Kliničko fotografisanje je izvršeno 5 minuta nakon nanošenja proizvoda. Prikazan je primer, individualni rezultati mogu biti različiti. (2) U dve kombinovane studije korišcenja, 325 žena sa kombinovanom ili masnom kožom, sklonom aknama primenjivalo je jednom dnevno tokom 2 nedelje Eucerin Krem-gel za lice za masnu kožu SPF 50+ . Ispitivanje je sprovedeno u uslovima tople i vlažne klime (Tajland i Španija). (3) Rezultat kliničkog ispitivanja koje je uključilo 40 žena sa kombinovanom ili masnom kožom. Eucerin Krem gel za zaštitu od sunca za masnu kožu SPF 50+ je nanošen dva puta dnevno tokom 4 nedelje.

Sastojci

Kako se koristi

 • Nanositi izdašno pre i tokom izlaganja suncu, često ponovo nanositi da bi se održao odgovarajući stepen zaštite
 • Čak i tokom primene preparata za zaštitu od sunca treba ograničiti boravak na suncu jer preterano izlaganje suncu pretstavlja ozbiljnu pretnju zdravlju.

Žena nanosi preparat za zaštitu od sunca

Za Vašu rutinu nege

Žena čisti kožu lica

Naneti Eucerin DermoPURIFYER Gel za čišćenje lica isprati lice toplom vodom.

Žena koristi tonik

Optimalno pripremiti kožu za sledeći korak pomoću  Eucerin DermoPURIFYER Tonika.

Žena koristi koncentrat

Ako je potrebno, naneti medicinske preparate za lečenje akni. U suprotnom naneti na kožu Eucerin DermoPURIFYER Aktivni koncentrat.

Žena nanosi kremu

Ukoliko se koriste lekovi za lečenje kože sklone aknama, naneti Eucerin DermoPURIFYER komplementarnu hidratantnu kremu SPF 30. Ako ne, naneti Eucerin DermoPURIFYER Hidratantnu kremu. Umasirati je blago u kožu.

Žena koristi preparat za zaštitu od sunca

Naneti Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 30 i sačekati da se potpuno upije.  Izbegavati kontakt sa očima. Izbegavati direktni kontakt sa odećom i čvrstim površinama da bi se sprečio nastanak fleka.

Žena koristi šminku

Koristiti Eucerin DermoPURIFYER Korektor za nečistu kožu lica da bi se ublažio izgled nečiste kože i pokrile nesavršenosti ili naneti nekomedogenu šminku bez parfema i parabena namenjenju koži sklonoj aknama.

Preporuke i mere opreza

Koristiti ovaj proizvod ako …

Probajte drugi proizvod ako ...

Imate masnu, aknama sklonu ili osetljivu kožu i tražite preparat za zaštitu od sunca za lice sa visokim faktorom zaštite.

Eucerin Sun Gel-Cream Oil Control SPF 30 offers high protection and has been specially formulated for your skin type.

Odgovara Vam preparat za zaštitu od sunca sa izuzetno laganom teksturom.

Eucerin Sun Gel-Cream Oil Control SPF 30 is ultra-light, non-greasy and non-sticky and absorbs quickly and easily. It is also non-comedogenic.

Želite preparat za zaštitu od sunca za lice sa matirajućim efektom:

tehnološka inovacija u Eucerin Sun Gel-kremu za lice za masnu kožu SPF 50+ daje trenutni i dugotrajni matirajući efekat tenu usled svoje jedinstvene teksture i reguliše dejstvo proizvodnju sebuma.

Želite da sprečite pojavu pigmentnih fleka na mestu akni:

Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 30 štiti Vašu kožu od nastanka pigmentnih poremećaja izazvanih dejstvom sunca.

Imate suvu kožu lica

U tom slučaju probajte Eucerin Sun Kremu za lice SPF 50+.

Imate normalnu i kombinovanu kožu lica, ili želite preparat za sunčanje koji je otporan na vodu radi plivanja i boravka na plaži.

U tom slučaju probajte Eucerin Sun Fluid SPF 50+.


Želite preparat za sunčanje posebno formulisan za dečiju kožu.

Često postavljana pitanja

Kako da znam koji SPF faktor treba da koristim?

Osetljivost na sunce je različita od jedne osobe do druge. Na primer, ako imate osetljivu i kožu sklonu aknama uvek treba da koristite visok ili veoma visok SPF.  SPF, skraćenica od engl. Sun Protection Factor, označava količinu vremena tokom koje se neće pojaviti opekotine od sunca, u odnosu na vreme kada na kožu nije nanet preparat za zaštitu od sunca.  Tako bi osoba kojoj se opekotine od sunca pojave za 30 min, ukoliko koristi preparat za zaštitu od sunca mogla da bude zaštićena 300 minuta ako koristi SPF 30 koji je nanet u dovoljnoj količini. Preporučuje se zadržavanje na suncu u trajanju od 60% vremena koje daje SPF, kao i razmišljati o tome da se oštećenja kože mogu javiti i pre pojave vidljivih opekotina od sunca. Ukoliko brinete o tome kako vaša koža podnosi sunce, obratite se  dermatologu za savet.

Imam kožu sklonu aknama. Zašto mi je potreban poseban preparat za zaštitu od sunca?

Postoji nekoliko razloga zašto je koži sklonoj aknama potreban preparat za zaštitu od sunca koji je formulisan prema njenim posebnim potrebama. Za početak, lečenje akni dovodi do fotosenzitivnosti kože, pa je zato ona mnogo podložnija oštećenjima koja izaziva sunce. Koža sklona aknama ima povećanu proizvodnju sebuma i hiperpigmentisane fleke koje su glavni problem jer postoji povećan rizik da se pod uticajem sunca pojave hiperpigmentacije na mestu akni. Namenski preparati za zaštitu od sunca su napravljeni da utiču na svaki od ovih problema.

Zašto kremu za zaštitu od sunca treba uključiti u svakodnevniu rutinu nege?

Koža na licu je više izložena suncu tokom cele godine u odnosu na kožu na ostatku tela, što je čini  podložnijom oštećenju pod uticajem štetnih  UVA/UVB zraka.Preparati za zaštitu od sunca mogu sprečiti da se izbegne oštećenje  ćelijske DNK,  fotostarenje i hiperpigmentacije. Zato je važno da se koža lica zaštiti uvek kada je izložena suncu.

Da li treba da nanosim i preparat za zaštitu od sunca ukoliko već koristim Eucerin DermoPURIFYER Komplementarnu hidratantnu kremu SPF 30?

Ukoliko duže boravite na otvorenom, i ako provodite vreme u vodi ili znojeći se, preporučuje se da redovno primenjujete posebne preparate za zaštitu od sunca, a ako je potrebno koristite i veoma visok SPF ako se očekuje duže izlaganje kože suncu.

Da li mogu da koristim preparat za zaštitu od sunca i šminku?

Da. Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 30 je savršeno pogodan da se koristi kao podloga za šminku. Puder za lice i šminka se mogu bezbedno naneti preko preparata za zaštitu od sunca bez nepovoljnog uticaja na zaštitu.  Preporučljivo je da se preparat za zaštitu od sunca redovno ponovo nanosi tokom dana.

Kakva je razlika između UVA i UVB zraka?

Ultravioletni A ili UVA zraci su dugotalasni zraci koje emituje sunce. Oni prodiru duboko u kožu i glavni su uzročnik oksidativnog stresa. Dugoročna oštećenja izazvana suncem kao što su starenje kože i karcinom kože, ali i polimorfna svetlosna erupcija (PSE), takozvana alergija na sunce, su sva pripisana UVA zracima. Ultravioletni B ili UVB zraci, su međutim karatkotalasni i prodiru manje duboko od UVA zraka. Oni uzrokuju trenutno vidljiva oštećenja i odgovorni su za opekotine od sunca i oštećenje ćelijske DNK.

Koja je razlika između Eucerin Sun Fluida SPF 50+ i Eucerin Sun Gel-krema za lice za masnu kožu SPF 50+?

Eucerin Sun Fluid SPF 30 je visoko efikasan preparat za zaštitu od sunca namenjen normalnoj i kombinovanoj koži, dok je Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 30 aktivno rešenje namenjeno posebnim potrebama masne i kože sklone aknama. Obe formulacije pružaju UVA/UVB zaštitu širokog spektra i biološku zaštitu ćelije pomoću likokalkona A i gliciretinske kiseline. Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 30 takođe sadrži tehnološku inovaciju u kontroli sebuma  pomoću regulacije proizvodnje sebuma L-karnitinom i u kombinaciji sa tri pigmenta za upijanje masnoća pruža trenutni matirajući efekat i dugotrajni efekat kontrole viška sjaja.

Da li će preparat za zaštitu od sunca da zapuši pore i dovede do pojave bubuljica?

Neke osobe sa masnom, aknama sklonom kožom brinu da će preparati za zaštitu od sunca negativno uticati na simptome akni i zato izbegavaju njihovu primenu. Namenski stvoreni preparat, kao što je Eucerin Sun Gel-krem za lice za masnu kožu SPF 30 je posebno dizajniran da utiče na stanje masne i kože sklone aknama. Ova izuzetno lagana formulacija sadrži L-karnitin za regulaciju proizvodnje sebuma i pruža prijatan osećaj na koži nakon nanošenja sa matirajućim efektom.

Eucerin zaštita od sunca Vrhunska zaštita od sunca za potrebe vaše kože

Linija Eucerin za zaštitu od sunca nudi sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja izazvnih suncem i preparati za sunčanje su prilagođeni svakom tipu kože. Svi preparati sadrže visoko efikasne, fotostabilne UVA i UVB filtere za zaštitu ćelija kože, a mnogi takođe sadrže i DNK zaštitu. Postoje preparati za sunčanje za lice i telo posebno namenjeni različitim tipovima kože (normalna, suva, masna, sklona aknama). Postoje preparati posebno namenjeni bebama, deci i odraslima. Postoje i preparati za sunčanje pogodni za kožu sa indikacijama kao što su alergija na sunce, koža sa aknama ili sklona aknama i atopijski dermatitis. Sve formulacije imaju laganu teksturu, jednostavne su za nanošenje i brzo se upijaju. Upotrebljeni su isključivo izabrani aktivni sastojci čija efikasnot i podnošljivost je klinički dokazana.

Ukupna ocena
 • (3)
5 od 5 poena / 3 komentar
5 Stars
3
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.
Maki,

Maki

Kupila da probam, i prezadovoljna sam, koza nije masna, lepo matira, ne izaziva nikakve probleme na kozi. Velika preporuka.
Ena,
Odlican proizvod. Nastavila bih da ga koristim, ali me zanima da li sme u trudnoci?
Eucerin

Sme i u trudnoći - nema nikakvih kontraindikacija.

 Vaš Eucerin

Ana,
Odlicna krema za problematicnu kozu sa SPF. Ne izaziva reakcije, matira kozu I brzo se upije bukvalno moze odmah sminka da se nanese I sporo se trosi.

Receive the latest content and offers from Eucerin!

Sign up and be the first to know about our exclusive products and ongoing campaigns.