Novo
  • (0)
Napiši komentar

Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC tamna

Krema za zaštitu lica od sunca sa veoma visokom UV zaštitom, biološkom zaštitom ćelija i efektom trenutnog ujednačavanja tena za osobe sa umereno tamnim i maslinastim tenom.

Ova lagana, tonirana formulacija je pogodna za osobe sa osetljivom kožom.

Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC tamna predstavlja unapređenu zaštitu lica od sunca sa obojenim pigmentima koji ujednačavaju ten dajući mu prirodno preplanuli izgled. Lagana tekstura kreme pruža dugotrajan mat efekat. Bez parfema i parabena. Nekomedogena. Pogodna za sve tipove kože, a naročito za osetljivu.  

Dodatno, ova inovativna formulacija pruža zaštitu od suncem izazvanih oštećenja kože:  
- Visoko efikasan, fotostabilan sistem UVA/UVB filtera obezbeđuje pouzdanu zaštitu od opekotina od sunca. U skladu sa EU i Cosmetics Europe - asocijacija za ličnu negu (ranije poznata kao Colipa) zahtevima.
- Ćelijska zaštita sa Likokalkonom A, snažnim antioksidansom koji štiti ćelije od oštećenja koje im nanose slobodni radikali.
- Gliciretinska kiselina štiti DNK i podržava sopstvene mehanizme ćelije u obnavljanju DNK

Klinička i dermatološka ispitivanja

Klinička ispitivanja su dokazala kompatibilnosti Eucerin tamne Kreme za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC sa osetljivom kožom. Pogodna je čak i za primenu na veoma osetljivoj koži nakon hemijskih pilinga i laserskih tretmana.

Sastojci

Uputstvo za upotrebu

Izbegavajte kontakt sa očima.
Izbegavajte najjače sunce sredinom dana kao i produženo izlaganje suncu, jer čak ni preparati za zaštitu od sunca sa visokih zaštitnim faktorom (SPF) ne pružaju 100% zaštitu. 

Nanesite obilno pre izlaganja suncu i redovno nanosite ponovo, naročito nakon plivanja, brisanja peškirom ili ukoliko se znojite, kako biste održali prvobitnu efikasnost. Smanjenjem količine preparata, nivo zaštitne efikasnosti se značajno smanjuje.

Ne izlaćite se predugu suncu, čak i kada koristitie preparate za zaštitu od sunca. Prekomerno izlaganje suncu je ozbiljan zdravstveni rizik. Bebe i malu decu ne izlažite direktnoj sunčevoj svetlosti.

Po nanošenju, sačekajte da se preparat upije i izbegavajte kontakt sa tekstilom i čvstim površinama kako ne bi došlo do stvaranja fleka.

Čišćenje lica

Za normalnu kožu: 
Očistite lice sa Eucerin DermatoCLEAN osvežavajućim gelom za čišćenje.

Za suvu i vema suvu kožu: 
Očistite lice sa Eucerin DermatoCLEAN blagim mlekom za čišćenje.

Za kombinovanu, masnu i kožu sklonu aknama:
Očistite lice sa Eucerin DermatoPURIFYER gelom za čišćenje lica.

Tonik za lice

Za kombinovanu, masnu i kožu sklonu aknama:
Tonirajte kožu lica sa Eucerin DermatoPURIFYER Tonikom.

Za ostale tipove kože:
Tonirajte kožu lica sa Eucerin DematoCLEAN Tonikom.

Serum za lice

Za sve tipove kože:
Negujte svoje lice sa Eucerin Hyaluron-FILLER koncentratom za maksimalnu hidrataciju i efekat popunjavanja bora. 

Za masnu i aknama sklonu kožu:
Negujte svoje lice sa Eucerin DermoPURIFYER aktivnim koncentratom.

Krema za lice

Za suvu i veoma suvu kožu:
Negujte kožu sa Eucerin Dnevnom kremom za lice sa 5% uree (za grubu, izrazito suvu kožu lica), Eucerin Hyal-Urea Dnevnom kremom za lice (za suvu kožu sa borama) ili Eucerin Hyaluron-Filler dnevnom kremom za suvu kožu (dnevna krema bogate teksture za suvu kožu sa borama). 

Za masnu i aknama sklonu kožu:
Negujte kožu sa Eucerin DermoPURIFYER hidratantnom kremom.

Zaštita od sunca

Ako ćete se izlagati suncu, redovno nanosite Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC nakon redovne kreme za negu kože lica.

Nakon nanošenja Eucerin preparata za zaštitu lica od sunca, zaštićeni ste od UV zračenja odmah - nije potrebno da čekate neko izvesno vreme. Sa naučne tačke gledišta, preparat za zaštitu od sunca se može nanositi kako pre tako i nakon redovnog proizvoda za negu kože. Preparat za zaštitu od sunca će vas svakako efikasno zaštiti. Svi Eucerin preparati za zaštitu lica od sunca mogu se kombinovati sa preparatima iz drugih Eucerin linija za negu kože lica - i ispod podloge takođe.

Koristite ovaj proizvod ako…

Probajte drugi proizvod ukoliko...

Tražite preparat za zaštitu od sunca sa veoma visokim zaštitnim faktorom i efektom trenutnog ujednačavanja tena:

Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC tamna pruža veoma visoku zaštitu od sunca sa obojenim pigmentima koji trenutno koriguju ten tako da deluje ujednačeno i prirodno tonirano. Pogodna je za sve tipove kože.

Imate umereno taman ili maslinast ten.
Skoro ste se podvrgli hemijskom pilingu:

Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC tamna je krema sa veoma visokom zaštitom čija je kompatibilnost sa veoma osetljivom kožom koja je bila podvrgnuta hemijskom pilinga klinički dokazana. Bojeni pigmenti dodatno pružaju ujednačen ton i trenutno koriguju ten.

Skoro ste se podvrgli laserskom tretmanu kože lica:

Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC tamna je krema sa veoma visokom zaštitom čija je kompatibilnost sa veoma osetljivom kožom koja je bila podvrgnuta laserskom tretmanu klinički dokazana.

Potreban vam je preparat za zaštitu od sunca za decu:

Probajte preparat za zaštitu od sunca iz linije preparata nemenjenih deci, kao što su Eucerin Losion za Zaštitu od sunca za decu sa Mikropigmentima SPF 30, Eucerin Sprej za zaštitu od sunca za decu SPF 50+ ili Eucerin Losion za zaštitu od sunca za decu SPF 50+. Svi Eucerin preparati za zaštitu dece od sunca su pogodni za bebe i decu od trećeg meseca života.

Imate masnu i/ili kožu sklonu aknama

i želite dugotrajni efekat mat tena bez suvišnog sjaja, probajte Eucerin Gel-krem za zaštitu od sunca za masnu kožu 30/50+.

Potreban vam je preparat sa veoma visokom zaštitom od sunca za lice, svetlije nijanse za svetao ten:
Potrebna vam je CC krema sa efektom popunjavanja bora:

Probajte Eucerin Hyaluron-Filler CC kremu svetlu ili  Eucerin Hyaluron-Filler CC kremu tamnu, ali vodite računa da one pružaju niži nivo zaštite od sunca.

Često postavljana pitanja

Koliki SPF u preparatu za zaštitu od sunca mi je potreban?

Faktor zaštite od sunca (Sun Protection Factor - SPF) za izvesnu vrednost (faktor) produžava vreme do nastanka opekotina od sunca. Na primer, osoba koja bi reagovala crvenilom posle 30min izalganja suncu bez zaštite, mogla bi bezbedno da provede 300min na suncu ukoliko koristi zaštitni preparat sa faktorom 30 u dovoljnoj količini. Medjutim, idealno je da na suncu provedete 60% od maksimalnog vremena i zapamtite da je oštećenje kože moguće čak i pre nego što su opekotine od sunca vidljive.

Zašto je osetljivoj koži potrebna posebna zaštita od sunca?

Kako ima oslabljenu barijernu funkciju, osetljiva koža je posebno osetljiva na iritanse. Stoga je važno da je preparata koji se koristi za zaštitu od sunca posebno formulisan i ispitan za upotrebu na osetljivoj koži. Svojstva preparata moraju odgovarati posebnim potrebama kože sa ovakvim stanjem.

Da li je Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC tamna pogodna za malu decu?

Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC tamna je posebno formulisana za kožu odraslih. Za decu stariju od 3 meseca koristite Eucerin Losion za zaštitu od sunca za decu SPF 50+, Eucerin Sprej za zaštitu od sunca za decu SPF 50+ ili ukoliko preferirate mineralne filtere Eucerin Losion za Zaštitu od sunca za decu sa Mikropigmentima SPF 30.

Koja razlika između Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC tamna i C?

Obe kreme služe za zaštitu od sunca i nude veoma visoku UV zaštitu sa SPF 50+. Međutim, Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ CC tamna sadrži bojene pigmente za postizanje ujednačenog pripodnog tona tena, a bojeni pigmenti ujeno pokrivaju i eventualno postojeće nepravilnosti tena. Krema je lagane teksture i pogodna za sve tipove kože lica. Eucerin Krema za zaštitu lica od sunca SPF 50+ je namenjena za osetljivu, suvu kožu lica, čak i za onu sa atopijskim dermatitisom.

Koja je razlika između mineralnih i hemijskih UVA/UVB filtera kao i kako da se odlučim koji su mi potrebni?

Hemijski filteri apsorbuju UV zrake i pretvaraju ih u bezopasnu i neškodljivu toplotu, dok se mineralni filteri zadržavaju na površini kože i dovode to refleksije (odbijanja) UV zraka koji dospu do naše kože. Hemijski filteri se generalno smatraju bezbednim, ali je ipak preporučena upotreba mineralnih filtera u slučaju postojanja intolerancije na hemijske filtere, kao i za zastitu beba, čija je koža veoma osetljiva.

Koja je razlika između UVA i UVB zraka?

Dugotalasne UVA (Ultravioletne A) zrake koje emituje sunce prodiru duboko u kožu i glavni su uzrok nastanka oksidativnog stresa u koži. Doprinose nastanku dugoročnih oštećenja od izlaganja suncu, a takođe su i glavni krivac za starenje kože i nastanak raka kože. Dodatno, UVA zraci mogu biti okidač za nastanak polimorfne svetlosne erupcije (PLE), tzv. alergije na sunce. Kratkotalasni UVB (Ultravioletni B) zraci su pak uzrok nastaka trenutnih vidljivih oštećenja kože od sunca, kao što su opekotine od sunca. Oni imaju manju prodornu moć od UVA zraka, ali su zato glavni uzročnik oštećenja ćelijske DNK.

Eucerin zaštita od sunca Vrhunska zaštita od sunca za potrebe vaše kože

Linija Eucerin za zaštitu od sunca nudi sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja izazvnih suncem i preparati za sunčanje su prilagođeni svakom tipu kože. Svi preparati sadrže visoko efikasne, fotostabilne UVA i UVB filtere za zaštitu ćelija kože, a mnogi takođe sadrže i DNK zaštitu. Postoje preparati za sunčanje za lice i telo posebno namenjeni različitim tipovima kože (normalna, suva, masna, sklona aknama). Postoje preparati posebno namenjeni bebama, deci i odraslima. Postoje i preparati za sunčanje pogodni za kožu sa indikacijama kao što su alergija na sunce, koža sa aknama ili sklona aknama i atopijski dermatitis. Sve formulacije imaju laganu teksturu, jednostavne su za nanošenje i brzo se upijaju. Upotrebljeni su isključivo izabrani aktivni sastojci čija efikasnot i podnošljivost je klinički dokazana.

Ukupna ocena
  • (0)
0 od 5 poena / 0 komentar
5 Stars
0
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Mi smo uvek spremni da unapredimo svoje proizvode.
Dajte svoje mišljenje i ocenite naše proizvode.